Tuesday, June 06, 2006

Έντεκα (σημάδια του Αντίχριστου που φανερώθηκαν σαν σήμερα)

Έπρεπε να είχα προλάβει το remake του Omen που βγαίνει σήμερα 6-6-06 ("Ημέρα Γέννησης του Αντίχριστου") και να είχα γράψει εδώ και καιρό το συνομωσιολογικό μου βιβλίο, τα «Έντεκα Σημάδια». Θα ήταν γραμμένο για να γίνει ταινία, θα υποστήριζα ότι περιέχει πραγματικά γεγονότα, θα ήταν πασπαλισμένο με μπόλικη δράση κι ένα ζευγάρι με χάπι-εντ.
Yπάρχει ένας θρύλος που λέει πως η Διαβολική Ένωση, η μυστική ομάδα που φυλάει τα σατανικά μυστικά της εδώ και 10 αιώνες ετοιμάζεται να χτυπήσει. Ο ήρωάς μας (ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει - πιθανότατα ένα μήνα πριν την συνταξιοδότησή του) αρχίζει να ερευνά, να κυνηγάει και να κυνηγιέται. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι η διαβολική ημερομηνία (6-6-06) δεν αναφέρεται κυριολεκτικά στην γέννηση του Αντίχριστου, αλλά στο σχέδιο των Διαβολικών να μετατρέψουν τον κόσμο σε κόλαση.
Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψει τι θα συμβεί είναι να δει τα σημάδια: τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη τη μέρα τους τελευταίους αιώνες. Ενώνοντας ημερομηνίες και συμβάντα ανακαλύπτει ασυνήθιστα patterns, περίεργες συμπτώσεις και αλληλεπίδραση των γεγονότων. H Κοπέλα, με ορθάνοιχτα από την έκπληξη μάτια, λέει: «Είναι τυχαίο που όλα τα παρακάτω συνέβησαν την ημέρα του Αντίχριστου; Και, πώς συνδέονται μεταξύ τους;»

1. 1664 - Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
2. 1799 - Γεννιέται ο Αλεξάντερ Πούσκιν, Ρώσος ποιητής και συγγραφέας
3. 1816 - Περίεργες καιρικές συνθήκες στο Vermont που κράτησαν όλο το καλοκαίρι και ξεκίνησαν στις 6-6-06 με χιόνι που έφτασε το μισό μέτρο.
4. 1844 – Η Χριστιανική Αδελφότητα των Νέων (YMCA) ιδρύεται στο Λονδίνο.
5. 1869 – Γεννήθηκε ο συνθέτης Siegfried Wagner, γιος του Richard Wagner.
6. 1933 - Ανοίγει το πρώτο σινεμά drive-in στην Αμερική. Χωρούσε 400 αυτοκίνητα.
7. 1949 - Εκδίδεται το προφητικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ 1984, την ώρα που στην Ελλάδα νέος αρχιεπίσκοπος Αθηνών εκλέγεται ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Σπυρίδων.
8. 1961 – Πεθαίνει ο μυστικιστής ψυχαναλυτής Καρλ Γιουνγκ.
9. 1968 – Δολοφονείται ο γερουσιαστής και υποψήφιος Πρόεδρος της Αμερική Robert F. Kennedy, στις 1:44πμ.
10. 1972 – Κυκλοφορεί το "Ziggy Stardust and the Spiders From Mars" του David Bowie. [Ακριβώς 20 χρόνια μετά (6-6-92) ο Bowie παντρεύεται το μοντέλο Ιμάν.]
11. 2002 – Η Diana Ross μπαίνει σε κλινική αποτοξίνωσης στο Malibu, ενώ τρία χρόνια αργότερα (το 2005) το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγορεύει οριστικά την χρήση μαριχουάνας ακόμη και για ιατρικούς λόγους.

Ο ήρωας δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ευτυχώς που υπάρχει και η Κοπέλα. Αυτή πεταρίζει αθώα τα βλέφαρά της, καθώς φορτώνει βιαστικά νούμερα και αριθμούς στον υπολογιστή. «Να, όλα εξηγούνται τώρα", λέει εξετάζοντας τα πολύχρωμα διαγράμματα. «Δεν το βλέπεις; Οι Διαβολικοί επικοινωνούσαν μεταξύ τους κι έδιναν οδηγίες μέσω των παγκόσμιων γεγονότων. Είναι πολύ απλό: Το Νέο Άμστερνταμ γίνεται Νέα Υόρκη τρία χρόνια πριν το 1666 και γίνεται έδρα της Διαβολικής Ένωσης. Πρόεδρός της διετέλεσε για 30 χρόνια ο Πούσκιν γνωστός για τις κρυπτικές αναφορές στον Αντίχριστο μέσα απ’ τα έργα του – στα 17 του καταλαβαίνει την δύναμή του όταν πρωτοπροσεύχεται στο Διάβολο ζητώντας να χιονίσει στην Αμερική μέσα στο κατακαλόκαιρο. Το έργο του αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τρία μέλη των Σατανικών που ανοίγουν τις πόρτες του σωματείου τους στο κοινό, κρύβοντας βέβαια το πραγματικό νόημα του YMCA (You Must Call Antichrist) πίσω από ένα Χριστιανικό προσωπείο. Ένας από τους πιο σημαντικούς προγόνους του Αντίχριστου, ο Siegfried Wagner γεννήθηκε το 1869 (φυσικά) και μελέτησε τα κρυφά χειρόγραφα του πατέρα του (τα οποία ο Χίτλερ παρανόησε χρόνια μετά προσπαθώντας, χωρίς επιτυχία, να τιθασεύσει τη δύναμη Βριλ).»

Η Κοπέλα σταμάτησε για λίγο και έγραψε τον αριθμό 400 στο χαρτί σκεπτική. Μια αόρατη λάμπα άναψε πάνω από το κεφάλι της: «Μα βέβαια, τα εγκαίνια του πρώτου Drive In σινεμά στον κόσμο ήταν ένα κάλεσμα στα 400 μόνιμα μέλη των Διαβολικών (εξ ου και οι χωρητικότητά του). Ο Τζορτζ Όργουελ, γνωστός σατανιστής αποκρυπτογραφεί το μήνυμα και ρίχνεται με τα μούτρα στη συγγραφή του «1984» – το μήνυμα όμως φτάνει και σε λάθος χέρια. Ο νέος ΈΛληνας Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων βρίσκει την άκρη μελετώντας περασμένα γεγονότα που συνέβησαν στις 6-6. Δεν προλαβαίνει όμως να σώσει τον Καρλ Γιουνγκ, που δολοφονήθηκε το 1961, προφανώς γιατί με τη θεωρία του συλλογικού υποσυνείδητου είχε πλησιάσει πολύ κοντά στην αποκάλυψη του σχεδίου της 6-6-06. Είχε ευτυχώς προλάβει να μιλήσει για τις αποκαλύψεις του στον Ρ. Κένεντι, όμως επτά χρόνια μετά, την ίδια ακριβώς ημέρα δολοφονείται κι αυτός, και η ώρα (1:44) παραπέμπει σε κρυφό εδάφιο του «Σατανικόν». Τελευταία ελπίδα του κόσμου ήταν ο D. Bowie που μιλά για τις «Αράχνες από τον Άρη», μια σαφής αναφορά στους Ανούκι, (το αντίπαλο δέος των Διαβολικών), που θα μας σώσουν απ’ τον ουρανό. Οι Διαβολικοί τον δωροδοκούν κι αυτός τα παίρνει όλα πίσω και -συμβολικά- 20 χρόνια μετά παντρεύεται την Ιμάν, σηματοδοτώντας τον κομφορμισμό του.»

«Ναι, αλλά τι πρέπει να κάνουμε; Πώς θα τους σταματήσουμε;» ρώτησε ο ήρωας, που είχε αρχίσει να ερωτεύεται αληθινά. «Το κλειδί είναι στο τελευταίο γεγονός, στο Εντέκατο Σημάδι», απάντησε βιαστικά η Κοπέλα. «Γιατί έστειλαν την Diana Ross για αποτοξίνωση; Μήπως έπινε κανα τσιγαράκι παραπάνω κι είχε έρθει κοντά στην αλήθεια; Και, πες μου, είναι σύμπτωση ότι πέρσι το Δικαστήριο (ένα χρόνο πριν την έλευση του Αντίχριστου!), απαγόρεψε την ιατρική μαριχουάνα στις ΗΠΑ;»
«Και ποια είναι η απάντηση; Τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή για να σώσουμε τον κόσμο πριν τελειώσει η 6-6-06;» είπε ο ήρωας απορημένος. «Ένας τρόπος υπάρχει για να δούμε τα πράγματα καθαρά. Για να βρούμε τον τελικό συνδετικό κρίκο όλων των γεγονότων… Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό» είπε η Κοπέλα κι έβγαλε ένα έτοιμο joint από την τσέπη της, ψάχνοντας τριγύρω με το βλέμμα της για φωτιά…

22 comments:

Anonymous said...

...μήπως συγγενεύετε με τον κ.Brown??? ;)

enteka said...

να τονίσω ότι αν και η σύνδεση-εξήγηση των γεγονότων είναι υποθετική, τα γεγονότα όντως έγιναν σαν σήμερα, όπως ακριβώς περιγράφονται στη λίστα.

Xilaren said...

πάντως εγώ σήμερα έγραψα το 66 ποστ μου... καταλάθος εννοείται. αυτό τώρα πως σου φαίνεται;

Jamella said...

__11=[6Χ2]-1 [δύο τα εξάρια]
1+2=3Χ2= 6 [να κι ακομα ενα]
*
αποτέλεσμα: 666

Ιδού κυρίες και κύριοι, ιδού τί κρύβεται πίσω από τις ντεμέκ λίστες..

enteka said...

μα αυτό λέω κι εγώ, είναι δυνατόν όλα αυτά να είναι συμπτώσεις; Αφού το επιβεβαιώνουν και τα απόκρυφα μαθηματικά σας!
;)

Anonymous said...

Τι είναι αυτά που λέτε; Ο κόσμος θα καταστραφεί γιατί αυτά τα 400 μέλη των Διαβολικών αντί να συνεννοηθούν να πάνε ομαδικά πήρε ο καθένας το αυτοκίνητο του! Αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο τους... Να καταστρέψουν τον κόσμο, απλά καίγοντας τον με την ίδια την ακτινοβολία του ήλιου, μεγαλώνοντας την τρύπα του όζοντος! Όπως λέει και ο FunEL "ο καιρός γαρ εγγύς"! Τέλος τα ψέματα. Ότι κάνατε κάνατε στον μάταιο τούτο κόσμο. Γι'αυτό φίλε μου enteka πες μας και τα άλλα 10 από τα χειρότερα εξώφυλλα δίσκων, για να μην πάμε με την απορία! Σε έπεισα;

loretta said...

O Dan Brown παραγκονίζεται
O Xardabel παραιτείται
Ο liako.gr επικροτεί

και η loretta χειροκροτεί

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

εγω να προσθέσω οτι σημερα συναντησα τον γιάννη. Δεν ξέρεις την περιπτωση αλλα για να το γράφω σ'αυτό το ποστ ε...καταλαβαίνεις...
Δεν νομίζω οτι είναι συμπτωση οθτε κι αυτό!
Μετανοείτε!!!!!

azrael said...

Έχεις διαβάσει το εκκρεμές του φουκώ?

NinaC said...

Εξαίρετο!!!
Εξαίρετο!!!

Neilys said...

απίστευτα! την ταινία την είδα.. μην κάνετε το ίδιο λάθος

enteka said...

ευχαριστώ όλους για τα σχόλια,
ναι έχω διαβάσει το εκκρεμές του φουκώ αλλά και το illuminatus trilogy, φαίνεται ε?
[το εκκρεμές του Ουμπέρτο Έκο, το έχω και στα 11 αγαπημένα μου στο προφίλ μου, δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να φτιαχθεί μια ιστορία συνομωσίας, πράγμα το οποιο έκανα κι εγώ. όποιος δεν έχει διαβάσει το "εκκρεμές" γρήγορα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς]
:)

Solitary Devil said...

Σήμερα πέρασα την μέρα μου κάνοντας scan slides...

Tι σχέση έχει με το τέλος του κόσμου?

ralou said...

Αμαν!
Ανατριχιασα!
Γι αυτό τον λόγο απέυφυγα επιμελώς να σχολιάσω ανήμερα την αποφράδα μέρα 6/6/06
+ + + για να ξορκίσω το κακό!
;)

Anonymous said...

xaxaxa

An-Lu said...

Είναι εμφανέστατο ότι έχεις διαβάσει το "εκκρεμές"
Τέλειοι οι συνδυασμοί!

enteka said...

μου βάλατε ιδέες τώρα με το b-movie, lol.
Πάντως να πω ότι εκτός από ο Εκκρεμές και το Illuminatus Trilogy (καμία, μα καμία σχέση με το Illuminati του D. Brown) που είναι fiction, μ' άρεσε και το non fiction Biggest Secret in the World - David Icke.
Αυτός υποτίθεται ότι ερευνά σε όλη την ιστορία και συνδέει επιλεκτικά σύμβολα γεγονότα και γενικά ό,τι τον συμφέρει και βγάζει μια θεωρία την οποία πουλάει ως αληθινή. Είναι μάστορας του είδους, αν αφεθείς πιστεύεις κάθε λέξη (όσο διαβάζεις το βιβλίο, μετά όχι).
Δεν έχει καμία λογοτεχνική αξία (για τον νορμάλ κόσμο - εμένα μ' αρέσει να διαβάζω σαν λογοτεχνία θρησκευτικά ή συνομωσιολογικά non fiction κείμενα)

I.I said...

Όπως πάντα επιμελής και άψογος!!!
Απορώ πως βρίσκεις το κουράγιο και κάθεσαι και το οργανώνεις στο μυαλό σου ένα τέτοιο ποστ.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alienlover said...

Πολύ καλό! Το εκκρεμές είναι το επόμενο από Έκο που θα πάρει σειρά :)

enteka said...

ιούδα: θενκς, κοκκινίζω
alienlover: μπράβο, μπράβο :)

Anonymous said...

Ge.orgie said...
απίστευτα! την ταινία την είδα.. μην κάνετε το ίδιο λάθος

ΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΙΔΕ?παρακαλω πειτε μου καποιος

enteka said...

http://www.imdb.com/title/tt0466909/ -aytin
:)