Tuesday, June 13, 2006

Έντεκα (items που παραλίγο δεν μπήκαν στις λίστες)

Νομίζω ότι κατάφερα κάτι που με παίδευε αρκετό καιρό: έβαλα τα ποστ του Μαΐου στο αρχείο για να είναι μικρότερη η κεντρική σελίδα. Επόμενο βήμα να βρω πώς δουλεύουν τα περίφημα λίνκς. Anyway, για να το γιορτάσω (αλλά και να προτρέψω όσους δεν πέτυχαν το blog απ’ την αρχή να διαβάσουν τα κείμενα του περασμένου μήνα) έγραψα έντεκα επιλογές που παρά τρίχα δεν μπήκαν σε μερικά από τα ποστ του Μάη (ή που προέκυψαν μετά).

1) 3/5/06 Έντεκα (παιδικά βιβλία που θα μου μείνουν αξέχαστα): Προσθέτω τον Μικρό Νικόλα. Έχει υπέροχα σκίτσα, πανέξυπνο χιούμορ, επιτηδευμένη αφέλεια και χάρη στην προβλεψιμότητα των ιστοριών (στο τέλος πάντα θα πλακωθούν) αποτελεί για μένα το καλύτερο ηρεμιστικό πριν το ύπνο.
2) 4/5/06 Έντεκα (stoned ταινίες -τις βλέπεις και την ακούς): Ένας θεός ξέρει γιατί ξέχασα να βάλω στη λίστα το South Park: Bigger, Longer & Uncut.
3) 6/5/06 Έντεκα (θέματα που διάβασα σ' ένα Πάνθεον του '72 που βρήκα στην ανακύκλωση): Ολοσέλιδη διαφήμιση βιβλίου: «Εκυκλοφόρησε το αριστούργημα. Ο ΝΟΝΟΣ του Μάριο Πουζο. Νο1. Νάμπερ Ουάν!!! Παγκόσμιο Μπεστ Σέλλερ σε 36 έθνη με 52.000.000 αντίτυπα.
-αιχμαλωτίζει τη σκέψη!
-παγώνει το αίμα!
-σας κλέβει τον ύπνο!»
4) 8/5/06 Έντεκα (αντιπαθητικοί ήρωες καρτούν): Συνυπογράφω το σχόλιο της choccocat: “Να προσθέσω και τον μαύρο [τον Cleveland] από το Family Guy, επίσης βαρετός και μονότονος, δεν δικαιολογεί την παρουσία του...»
5) 12/5/06 Έντεκα (αγαπημένες μου θεωρίες συνομωσίας): Από σχόλιο του sd54: “ pos o rakitzis den katafere na sikosei to timimeno me to s.a.g.a.p.o...”
6) 15/5/06 Έντεκα (νέοι και αισιόδοξοι [σε σχέση με πριν] στίχοι του Morrissey): Living longer than I had intended / something must have gone right (In the Future When All’s Well).
7) 15/5/06 Έντεκα (όνειρα της περιόδου 2002-2003): 11/12/02 Είμαστε διακοπές στο εξωτερικό κι έξω απ’ το παράθυρο βλέπουμε ένα εντυπωσιακό ηφαίστειο. Ήταν ρεμίξ οπτικής απόλαυσης και τρόμου. Έφτανε σχετικά κοντά μας κι ανησυχούσα - αν και όχι και πολύ.
8) 20/5/06 Έντεκα (από τα πιο προβλέψιμα κλισέ του Ρετιρέ): Με αφορμή σχόλιο του maldudepart πρόσθεσα ένα δωδέκατο κλισέ: από τη στιγμή που η Χαρούλα θα σηκώσει το τηλέφωνο (με το χαρακτηριστικό “Κόσμοςλεγεταιπαρακαλώ”) θα εμπλακεί σε καβγά με όποιον την κάλεσε, εκτοξεύοντας ειρωνείες μεγατόνων.
9) 22/5/06 Έντεκα (αναμνήσεις που βρέθηκαν σε ένα time capsule της περιόδου ’89-’91): Πρόσκληση για πάρτι από την Μαρία Η. Γράφει: "Βαριέστε; Έχετε τίποτα να κάνετε το Σάββατο στις 6:00; Αν όχι ελάτε στο πάρτι μου. Ελάτε να ξυπνήσετε και να διασκεδάσετε! Σάββατο 18-6-91, ώρα 6.30, διεύθυνση, τηλέφωνο. Θα υπάρχουν ποτά [!!!]. Θα υπάρχουν κορίτσια! Δεν θα υπάρχει σκύλος (Μην φοβάστε). Θα υπάρχει μουσική (Rock, Blues). Δεν θα χάσετε. Σας το εγκιόμμαι!"
10) 23/5/06 Έντεκα (αγαπημένα διαφημιστικά jingles): ♪♪♪ Κάνε μια στάση μπες κι εσύ ♪♪♪ σ’ ένα κόσμο, μαγικό! ♪♪♪ (Με Νες Καφέ Φραπέ!♪♪♪)
11) 24/5/06 Έντεκα (ταινίες που είδα σε θερινό σινεμά): Το πρώτο φετινό μου θερινό σινεμά (λίγες μέρες αφότου έγραψα το ποστ) ήταν Το «Κώδικας Ντα Βίντσι» (που ήταν πολύ διασκεδαστικό) και το είδα στο Ναταλί, στην παραλία. Εκεί έχει τα καλύτερα hot dog σε θερινό της Θεσσαλονίκης. Έφαγα τρία.

8 comments:

cobden said...

Πραγματικά υπέροχη σειρά ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ...Σημάδεψε την παιδική μου ηλικία!Πρόσφατα αγόρασα και το καινούργιο που βγήκε, αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμη...Το αγόρασες???
Κριτική για την αγγλική έκδοση του ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ από τον αγαπημένο μου βρετανικό THE SPECTATOR, όπου διαφαίνεται όλη η "αγάπη"( όχι τελείως αδικαιολόγητη για μένα) των Βρετανων για τους Γάλλους...:
"...is a gently amusing number of anecdotes about bourgeois French children,... at the earliest stage of schooling, before the stultification of chauvinism could isolate them from the people of other countries.These children are so nice, excitable and disorderly and cause their teacher and parents such anguish that the little dears seem almost...English"

Idάκι said...

Ακόμη κ τα post-casserole σου είναι κορυφαία!!

Ο Μικρός Νικόλας μου έχει διαφύγει αλλά θα διορθώσω τη ζημιά...

Αλήθεια, Λέμονι Σνίκετ έχετε διαβάσει; Με αυτά σκοπεύω να κοιμίζω (?) τα παιδιά μου :D

Sleeper in Metropolis said...

#1
Με το χέρι στην καρδιά, αν με ρώταγες ποιος είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας ο οποίος άσκησε τη μέγιστη επιρροή στη παιδική μου -και όχι μόνο- ψυχοσύνθεση, [και παρακάμπτοντας βλάσφημα όλους τους κλασικούς της δυτικής λογοτεχνίας] θα έλεγα ο Rene Goscinny. Με το Μικρό Νικόλα δεν έχω βέβαια δεθεί καθότι το διάβασα σε προχωρημένη ηλικία [πέρυσι] στο πρωτότυπο σε μία προσπάθεια να ξεσκονίσω τα -μονίμως σκονισμένα- γαλλικά μου. ;) Ο μάστερ βέβαια "γράφει" ήδη από τότε.
@cobden
Οποίο βρετανικό φλέγμα! ;) loool Κορυφαίο! Και πάω Λονδίνο του χρόνου... Τέτοια διαβάζω και φτιάχνομαι! ;)

#5
Δεν τολμώ να το πω παραέξω, αλλά εμένα το τραγούδι [εντάξει, η μελωδία βασικά] μου άρεσε... ;-|

#8
Ή το πως μας καλλιεργήθηκε μία αντιπάθεια για τις δουλειές γραφείου ήδη από το Δημοτικό...

#9
Αιμπναιφσμαίνω! ;)))

#10
Θα άξιζε να κυκλοφορήσει μία συλλογή με όλες τις παραλλαγές του άσματος [ή μήπως το έχουν ήδη κάνει;] - Η επιτομή της ελληνικής (μουσικής) διαφήμισης!

alienlover said...

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΕΣ-ΚΑΦΕ-ΦΡΑΠΠΕ!! ΑΤΕΕΕΛΙΩΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ!!!

σουπερ-γουαου και αυτή η 11άδα σου :)))

Katerina said...

Αγαπητό έντεκα, δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει, αλλά εδώ
http://www.blogger.com/comment.g?blogID=22555971&postID=114798373474205782
έκανα μία μακροσκελή προσπάθεια να εξηγήσω το θέμα με τα λινκς...

loretta said...

Απορώ πως δεν έχεις βάλει στο 2 το Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας.
Για το Ρετιρέ τα κλισέ είναι χιλιάδες. Προχτές είδα το επεισόδιο που η Ξυνή έχει φέρει και καλά σινιέ μοντελάκια από Ιταλία και τα πουλάει στις γειτόνισες και φίλες της Κατερίνας. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ανακαλύπτουν όλες οτι δεν πρόκεται για Fratelli αλλά για ελληνικης ραφής μοντελάκια. Ζητάνε τα λεφτά τους πίσω αλλά η Κατερίνα με την Ειρήνη και την κυρα-Σοφία έχουν ήδη καβατζώσει το 10% των πωλήσεων (δηλ. 23.000 δρχ.)

Anonymous said...

xaxa

enteka said...

1) θενκς για όλα τα τέλεια σχόλια
2) Μικρός Νικόλας = τέλειος. Και η νέα έκδοση με τα ακυκλοφόρητα επίσης.
3) Λέμονι Σνίκετ δεν έχω διαβάσει αλλά η ταινία ήταν συναρπαστικά πανέξυπνη.
4) Πρέπει οπωσδήποτε να βγει cd με τα jingles ελληνικών διαφημίσεων. Σε μια συλλογή (Just Hot) με '70ς και '80ς ντίσκο κομματια, είχε και την διαφήμηση 30 δευτερολέπτων των μπιφτεκιών Just Hot. (λαλαλα) Just Hot (ταράραρα) Μόνο τα ζεσταίνεις, Just Hot, (ταραραρα) Γευση σπιτική. Στο σπίτι και στην εκδρομή (ααα) Είναι μαζί σου στη στιγμή. (ταραραρα) Just Hot! [Χρήστος Δάντης πριν γίνει διάσημος]
5) Κατερίνα, θενκς! Επιτέλους κατάλαβα.
6) Το Φόβος και Παράνοια (ταινιάρα!!) επιδρά πάνω μου σαν ψυχεδελικό ναρκωτικό πιο πολύ, γι' αυτό δεν το έβαλα.
7) Τέλειο το κλισέ του ρετιρέ: αν δεν ήταν ρούχα, θα ήταν ρολόγια, ή αλλιώς χαλιά. Πάντα όμως, αφού έχει γίνει η συναλλαγή θα τρέξει ένας από τους δευτερέυοντες ήρωες να πει: "Μη τυχόν το αγοράσεις ειναι απάτη... ααα.. το αγόρασες ήδη;"
8) xexe

:)