Wednesday, October 11, 2006

Έντεκα (από τις αγαπημένες μου ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας)

Δεν ήμουν σίγουρος αν θα έβρισκα έντεκα ταινίες γι’ αυτή τη λίστα γιατί απλούστατα δεν μ’ αρέσουν και πολύ οι ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας. Έτσι τουλάχιστον πίστευα. Κοιτάζοντας όμως το σχετικό κατάλογο του Wikipedia διαπίστωσα ότι τελικά, ήμουν φαν και μάλιστα μεγάλος. Με πολύ κόπο απέκλεισα ένα σωρό τέλειες ταινίες καταλήγοντας σ’ αυτές που (με τυχαία σειρά) ακολουθούν.
2001_Space_Odyssey1) 2001: A Space Oddysey: (Σ. Κιούμπρικ, 1968). [Η αγαπημένη μου, ό,τι και να γράψω θα ‘ναι λίγο, δε γράφω τίποτα]
2) Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου (1977) Close_Encounters_poster Σπίλμπεργκ «ποιοτικός»: ελάχιστοι διάλογοι, μουσική και εικόνες. Αγαπημένη σκηνή: η φωτορυθμική μουσική επικοινωνία ανθρώπων με διαστημόπλοιο.
3) E.T. the Extra-Terrestrial (1982) ET_poster Σπίλμπεργκ «εμπορικός»: πανέμορφο παιδικό παραμύθι, ίσως η πρώτη ταινία που είδα στο σινεμά στα τέσσερά μου.
4) La Jetee του Chris Marker (1962) la-jetee Αριστουργηματικό φιλμ (σχετικά) μικρού μήκους στο οποίο βασίστηκε το επίσης αριστούργημα Twelve Monkeys του Τ. Γκίλιαμ. Το είδα μία και μοναδική φορά στη βιντεοθήκη του πανεπιστημίου στο Βερολίνο (χρυσωρυχείο εκείνη η βιντεοθήκη, μου έμαθε πολύ περισσότερα απ’ ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο.) Φτιαγμένη μόνο με φωτογραφίες που αλλάζουν. Φοβερή μουσική.
5) Hitchhikers Guide to Galaxy (G. Jennings, 2005) Hitchhikerposter Βασισμένη στο βιβλίο του Ντ. Άνταμς, με βρετανικό χιούμορ, άψογα ειδικά εφέ και την αποκάλυψη του Νοήματος της Ζωής.
6) The Cell: (Tarsem, 2000) cell Απ’ τις αγαπημένες μου αμερικάνικες ταινίες -ασχέτως genre, σκηνοθετημένη απ’ το μάγο των βίντεο-κλιπ Tarsem (R.E.M.-Losing My Religion). Το μυαλό ενός δολοφόνου κινηματογραφημένο εκ των έσω: οπτική απόλαυση -γκροτέσκο έργο τέχνης που μου κόβει την ανάσα με την εικαστικά ονειρική ομορφιά/ασχήμια του.
7) Back to the Future ΙΙ (Ρ. Ζεμέκις,1989) Backfu2 Το είδα στο σινεμά το βράδυ πριν μετακομίσουμε και σκεφτόμουν ότι την επόμενη μέρα θα άρχιζε για μένα το Μέλλον. Δε θυμάμαι πολλά, ο Μ. Τζ. Φοξ πηγαίνει στο 2000κάτι για να προστατεύσει τα –μελλοντικά- παιδιά του. Το αστειότερο πράγμα που συναντά στο μέλλον είναι το «Café ‘80s» ένα καφέ αφιερωμένο στη δεκαετία του ’80, γεμάτο οθόνες Max Headroom, ηλεκτρονικά Πακ Μαν και άλλα memorabilia της εποχής που γυρίστηκε η ταινία.
8) Contact (Ρ. Ζεμέκις, 1997) Contact Από το μυθιστόρημα του Καρλ Σαγκάν. Αγαπημένες σκηνές: η αρχή (εδώ) με το συγκλονιστικό zoom out της Γης –μέχρι την άκρη του σύμπαντος, αλλά και η στιγμή που ένας αλλόκοτος ήχος μας φέρνει επιτέλους σε Επαφή και όλα αλλάζουν. Το ίδιο βράδυ είδα το καλύτερο όνειρο της ζωής μου.*
9) The Matrix (L. & A. Wachowski, 1999) matrix_ver5 Προσπαθώ να ξεχάσω τα (αχρείαστα κατά τη γνώμη μου) sequel και υποκλίνομαι στο μεγαλείο των ειδικών εφέ και των εγκεφαλικών θεωριών συνομωσίας.
10) Dark City: (Alex Proyas, 1998) Dark_City_DVD Παραγνωρισμένo νεονουάρ φιλμ που έχω δει μόνο μια φορά στο σινεμά: δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα πέρα απ’ το πόσο μου είχε αρέσει.
11) eXistenZ: (D. Cronenberg, 1999) EXISTENZ Δαιδαλώδες οργανικό video-game, όσες φορές και να το δω με εντυπωσιάζει με την πολυπλοκότητά του.


*Το όνειρο που είδα το βράδυ μετά το Contact: Είμαι στο (τότε) δωμάτιό μου, μέρα μεσημέρι κι ακούω μεγάλη φασαρία σαν από ελικόπτερα. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τον ουρανό γεμάτο με ιπτάμενους δίσκους, που αργά αλλά σταθερά μας πλησιάζουν. Ο ήλιος λάμπει εκτυφλωτικά. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Σκέφτομαι: Αυτό Είναι, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο, η ζωή θα αλλάξει για πάντα. Ακόμα και σήμερα με εκπλήσσει ότι η βασική μου σκέψη εκείνη τη στιγμή ήταν αν θα λειτουργούσαν τα σχολεία την επομένη και το πώς θα παρουσίαζαν τα media το γεγονός.

48 comments:

sorry_girl said...

Ξέχασες την "πόλη των καταραμένων"!
Καλημέρες!

enteka said...

kalimera :)

[Εκτός συναγωνισμού: Η πρώτη (1902) sci-fi ταινία A Trip to the Moon του Georges Méliès βασισμένη σε ιστορίες του Βερν και του H.G. Welles. Υπάρχει ολόκληρη στο YouTube.]

m.hulot said...

http://www.youtube.com/watch?v=Bm1HWTnASoU

δες αυτό...

blade runner, brazil, twelve monkeys, κουρδιστό πορτοκάλι, the man who fell to earth, existenz, fahrenheit 451, barbarella, star wars, alien, planet of the apes, terminator, matrix, robocop...

An-Lu said...

Δαγκωτό το ΕΤ, η πιό γλυκιά εισαγωγή στον κόσμο της ΕΦ και στην πιό τρυφερή ηλικία μας!!!!


ΥΓ Το Minority Report γιατί δεν είναι στη λίστα;;;;

vague tourist said...

Το "The Cell" είναι κάπως άκυρο γι' αυτή τη λίστα...

Ιφιμέδεια said...

Θα είμαι προφανώς εντελώς εκτός κλίματος, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρω τη δική μου all-time-favourite ταινία: Star-Trek III- The Search for Spock. Ο απόλυτος ύμνος στη φιλία.

Βλέπεται κατά προτίμηση μετά το Star Trek II- The Wrath of Khan, στο τέλος της οποίας εκτυλίσσεται η κατά τη γνώμη μου συγκλινιστικότερη σκηνή σε όλες τις ταινίες, σειρές κλπ. του Star Trek...

Υ.Γ. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν εξωγήινοι και θα ήθελα πολύ να τους συναντήσω! :))

Anonymous said...

ναι όντως μπορει να θεωρηθεί άκυρο αλλά επειδή πρόκειται για μια επιστήμη υποτίθεται που δεν έχει ανακαλύφθει αυτό από μόνο του μπορει να το κάνει sf!
Έδω χαρακτηρίζουν στα αλλοδαπά sf το CSI!
Θα κάνω κ γω λίστα κάποια στιγμή ζήλεψα χεχεχε! :P

enteka said...

m.hulot: χαίρομαι που μας είπες και τις δικές σου, το βίντεο τέλειο

an-lu: ναι, ναι

vague tourist: :) [καθόλου άκυρο δεν είναι το Cell, κι ας μην έχει εξωγήινους -μακάρι να υπήρχε τέτοια επιστήμη και τόση φαντασία στο παρόν!]

ιφιμέδεια: δεν το έχω δει... yet!

kolk: να κάνεις, να κάνεις. μ' αρέσει πολύ να διαβάζω υποκειμενικές λίστες (σε αντίθεση με τις απρόσωπες "αντικειμενικές" λίστες που είναι λες και φτιάχτηκαν μόνες τους)

Lex_Luthor06 said...

Αν οι πίθηκοι ήταν 11 αντί για 12 θα τους είχες βάλει σίγουρα στην λίστα.

Δεν μπορεί να μην τους είχες.

enteka said...

;) τους έβαλα εμμέσως πάντως, στο La Jetee. Το Twelve Monkeys είναι φανταστικό! Όσο για το La Jetee, στο οποίο βασίστηκαν, μόλις είδα ότι υπάρχει (χωρισμένο σε 3 μέρη) και στο You Tube.

un certain plume said...

Εμένα η μοναδική ταινία επιστημονικής φαντασίας που κατάφερε να με συγκινήσει είναι η "Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά".

Lex_Luthor06 said...

Προφανώς είχα κάποια προσωρινή απώλεια όρασης.

(και να σκεφτεις ότι απεχθάνομαι τους βιαστικούς αναγνώστες)

Οχι μονο τους ανέφερες αλλά έγραψες και για την εκπληκτική μουσική του.

vague tourist said...

Το «The Cell» ανήκει στο genre των crime thrillers (υποκατηγορία με serial killer). Αυτά.

Τηρώντας τους «νόμους» αυτού του site, ορίστε άλλα 11 (το πρώτο στην κορυφή πάντα, τα υπόλοιπα χωρίς αξιολογική σειρά). Δεν είναι οι καλύτερες ταινίες του είδους. Αλλά εγώ αυτές αγαπώ:

Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου
Metropolis
Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται
Invasion of the Body Snatchers (1956)
Alien
T2
Blade Runner
The Thing (1982)
Fahrenheit 451
Η Άβυσσος
Invaders from Mars (1953)

enteka said...

un certain plume: καλός ο Μουσακάς!
vague tourist: κι έλεγα, ποιο ξέχασα, ποιο απ' τα αγαπημένα μου ξέχασα; Το Metropolis φυσικά! θενκς για την εντεκάδα σου!
lex_luthor: :) [To 12 Monkeys το είχα δει σε ένα απ' τα πιο περίεργα (=χειρότερα) σινεμά της Θεσσαλονίκης, ίσως να ήταν το Τιτάνια πριν γίνει καλό, δεν πολυθυμάμαι, και είχε μια μικρή οθόνη στο κέντρο της οποίας έπαιζε (σε μέγεθος σχετικά μεγάλης τηλεόρασης) την ταινία. Παρ'όλες τις κακές συνθήκες προβολής είχα μείνει άφωνος.
Περριτό να πω ότι έχω φοβερή όρεξη να τις ξαναδώ όλες και να δω κι αυτές που προσθέσατε. Μάλλον θα κάνω DVD sci-fi Weekend.]

:)

kolk said...

άντε να κάνω κ γω 11κάδα αλλά δεν θα μου φτάσει χεχεχε! :ρ

La Planete Sauvage
Forbidden Planet
Alien
Dune
Metropolis
Scanners
The Time Machine
Logun's Run
ZardoZ
Pitch Black
Mad Max 2

voila!

αν κ περιμένω σε dvd μεγάλο απωθημένο χρόνια:
Dalek's Invasion Earth: 2150 A.D.

Trilian said...

Space odyssey rules
ET rules as well (κατέχει ρεκόρ γιατί για δέκα ολόκληρα χρόνια παιζόταν στον κινηματογράφο και ο Spielberg δεν έδινε το οκ να βγει σε βιντεοκασέτα γιατί έκοβε ακόμα εισιτήρια!! Επίσης απίστευτα μηνύματα για τα πιτσιρίκια ότι πρέπει να αγαπάνε το διαφορετικό!)
Το Γυρίστε τον Γαλαξία με οτωστοπ είναι καλύτερο σαν βιβλίο κατά την ταπεινή μου γνώμη για να προλαβαίνεις να παίρνεις τα ερεθίσματα (πολύ ορολογία και στο σινεμά όποιος δεν είχε διαβάσει το βιβλίο κάπου την έχανε την μπάλα). Ειδικά στα αγγλικά είναι ΟΛΑ τα λεφτά!
Το κελί έχει τέλεια φωτογραφία κινηματογράφου!!! Όσο για το επιστροφή στο μέλλον δεν είναι τραγικό ότι υπάρχουν τώρα πια καφέ αφιερωμένα στα 80s?
(Μωρέ άφησες τα star wars απέξω!!!)
Sorry για το τεράστιο comment… μάλλον ενθουσιάστηκα!!!

Rodia said...

Διάβασα προσεκτικά (νομίζω) το ποστ και τα σχόλια, έχω δει όλες τις ταινίες που αναφέρθηκαν -φαν γαρ!- και σημειώνω κάποιες που λείπουν:
Solaris, βασισμένη στο γνωστό βιβλίο, απίστευτο θέμα, σκηνοθεσία, ίσως η πρώτη σημαντική ταινία του είδους.
Nirvana, η ταινία όπου βασίστηκε το MATRIX, αδύναμη σκηνοθετικά, αλλά με εκπληκτικό σενάριο.
They live, σχετικά ασήμαντη ως σύλληψη, αλλά με τη φοβερή (μονότονη, όπως μου αρέσει) μουσική του John Carpenter.

Μια ταινία προπολεμική, ο καροτάνθρωπος, έθιξε για πρώτη φορά το θέμα της κλωνοποίησης!!!

:-)και εις άλλα με υγεία

Rodia said...

Sorry mpizelw.. άρχισα να γράφω όταν δεν είχες εμφανιστεί ακόμα.. και τώρα είδα το Solaris που ανέφερες.. :-)

schottkey said...

Ωραίες όλες οι λίστες, μερικά ίσως δεν ανήκουν στην κατηγορία 'επιστημονική φαντασία' (τότε θα μπορούσαν να μπουν και ταινίες παραπλήσιες, με το στοιχείο fantasy, όπως Labyrinth, Never Ending Story, Legend)

Ως περίεργο παιδάκι, θα πω και πιο παράξενες, ιδού:


Τα 'περίεργα' αγαπημένα:

The Thing
Ghost In The Shell
Tetsuo
Nausicaa
The Fly
Akira
Videodrome
Ghost In The Shell 2: Innocence
La Jetee
Paprika
Burst City


Λιγότερο παράξενη εντεκάδα:

Dune
Solaris
The Day the Earth Stood Still
Metropolis
The Road Warrior (a.k.a Mad Max 2)
Altered States
Fahrenheit 451
Andromeda Strain
City of Lost Children
Heavy Metal
Rollerball


Η 'νορμάλ' εντεκάδα:

Blade Runner
Close Encounters of the Third Kind
2001: A Space Odyssey
Alien
E.T.
Contact
Minority Report
Star Wars
Escape from New York
Terminator 2: Judgment Day
Gattaca


Και 11 πιο mainstream:

The Fifth Element
Total Recall
Independence Day
Space Balls
Cocoon
Starman
Soylent Green
Tron
Brazil
Journey to the Center of the Earth
Stargate


Εκτός συναγωνισμού:
Olympiacos: Champions of Europe 2007 (Winner of UEFA Champions League)

kolk said...

AAAAAAAAAAAA!!
ξέχασα το Nausicaa στην πυρά, στην πύρά η παλαιά λίστα μου! :ρ

toolman said...

oles poli kales tainies, tha simplirona kai to jacob's ladder an sigkatalegetai sta ep. fantasias.

enteka said...

kolk: ωραία η εντεκάδα

mcfly: ναι, ναι!

mpizelw: ήταν κι εμένα στην αρχική μου λίστα αυτά που λες

trillian: θενκς για το μεγάλο κόμεντ, μ' αρέσουν αυτά. Συμφωνώ για το Hitchhikers, εννοείται δεν ήταν τόσο καλό όσο το βιβλίο. [Θα υπάρξει άραγε σίκουελ;]

ροδιά: δεν το ήξερα αυτό το Nirvana στο οποίο βασίστηκε το Μάτριξ. λέω να το ψάξω. :)

toolman: :)

shottkey: !!!! !!!!! !!!!! !!!!! (παίρνεις δέκα με τόνο!) (δηλαδή έντεκα)

:)

cobden said...

Aπό τα αγαπημένα μου είδη(ίσως και το αγαπήμένο μου, τωρα που το σκέφτομαι!)!Η αγαπημένη μου ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι μακράν το "Brazil"...Απο κει και πέρα είναι τόσες ταινίες!Θυμάμαι ακόμη κάποια μεσημέρια Σαββάτου στην ΕΡΤ της δεκαετίας του 80, να βλέπω πρώτη φορά και να μαγευομαι με το "The Time Machine" (1960) ή το "Planet of the Apes" (1968)!Θεωρώ καταπληκτικές όλες ανεξαιρέτως τις sci-fi movies του σπουδαίου Spielberg, το Contact, τους δυο πρώτους Terminator και το Total Recall(ποιός είπε πως ο Σβαρτζενέγκερ δεν έχει παίξει σε ταινιάρες?), το αριστουργηματικό 12 Monkeys (θεωρώ την τελευταία σκηνή από τις πιο συγκινητικές όλων των εποχών!Enteka, την είδαμε στον ίδιο κινηματογράφο!Λες να ήταν και την ίδια μέρα?Νόμιζω πως ήταν Σάββατο βράδυ!)και φυσικά το περσινό "V For Vendetta"!

P.S. Είμαι ο μοναδικός που θεωρεί αφάνταστα βαρετό και υπερεκτιμημένο το "2001:A Space Odyssey"?θα θέλα γνώμες! (Αντιθέτως είχα ενθουσιαστεί με το βιβλίο του Άρθουρ Κλάρκ!)

polikarpos said...

pou einai to blade runner? :(
i'm officially disappointed...

Ιφιμέδεια said...

Είμαι ο μοναδικός που θεωρεί αφάνταστα βαρετό και υπερεκτιμημένο το "2001:A Space Odyssey"?

Όχι βέβαια!
Κι εγώ κι εγώ! (μη μου πεις ότι εκπλήσσεσαι!)

enteka said...

cobden: δεν το πιστεύω ότι το 12 monkeys το είδαμε στο ίδιο σινεμά με τη μικροσκοπική οθόνη! ποιο ήταν τελικά θυμάσαι; ήταν το τιτάνια;

πολύκαρπε: καλά μη βαράς! ;)

ιφιμέδεια και cobden: ε όχι και βαρετό το 2001! i'm officially disapointed! :)

Lorelei Am Rhein said...

Στο existenZ, νομίζω ατύχησε ο Κρόνεμπεργκ.
Δεν μού άρεσε τόσο, όσο άλλες ταινίες του.
To Dark City του Alex Proyas, φοβερό!!
Η τελευταία σκηνή τέλεια!
Σ' αυτήν παραπέμπει και η τελευταία σκηνή του Truman Show.

Εgώ θα πρόσθετα και το Event Horizon του
Paul Anderson.

Unknown said...

hmmm, to "The Little Prince (1974)" pianetai sthn kathgoria epistimonikhs fantasias?
anyway, symfwnw gia ton Méliès, tromeros kai ektos synagwnismou.
Den gnwrizw tipota peri "la jetee"... elpizw h videokasseta na briskete akoma sthn bibliothiki pou anaferete. tha to koitaksw.
aaa, kai episeis na anaferw oti h Epithesh tou Gigantiaiou Mousaka einai mia apo tis liges ellhinikes tainies pou exoun provlhthei sthn germanikh thleorash :)
elpizw na mhn sas kourasa me ta greeklish

toolman said...

REEEEEEEEEE!! TI LETE???!!!!

vareto to space odyssey!? apapapapa!

imarton pou leei kai o georgiou! stin pyra! stin pyra!

enteka said...

lucy: αα, ναι; (για την τελευταία σκηνή του Dark City). Όπως έγραψα δεν θυμάμαι τίποτα -άλλος ένας λόγος να το ξαναδώ (όπως και το Event Horizon).

qwerty: για να ξέρεις, μιλάω για τη βιντεο(βιβλιο)θήκη του Humboldt Universitat σε μια κάθετη της Friedrichstrasse. Ελπίζω να το βρεις :)

kolk said...

count me in για το Space Odyssey!
Μόνο τα τελευταία 20 λεπτά αξίζουν!

Rodia said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Nirvana_(film)


μπορείς να το δανειστείς από βιντεο κλαμπ, υπάρχει ακόμα

Lorelei Am Rhein said...

Τελικά, μόλις βρήκα ότι γυρίστηκαν την ίδια χρονιά 1998 (dark city-truman show).
Δεν ξέρω ποιά παραπέμπει σε ποιάν (σινεφίλ αναφορές).
Ίσως να είναι σύμπτωση, κοινός προβληματισμός των σκηνοθετών, τα μεγάλα πνεύματα...κλπ
Να τις ξαναδείς. (event horizon & dark city)
Πολύ σκοτεινές και οι δύο.
Το dark city εικαστικά πανέμορφο, με καταπληκτική φωτογραφία.

Υπάρχει και άλλη μια ταινία, πανέμορφη εικαστικά, για την ζωή μετά θάνατον, την οποία είχα δει σε αβάν πρεμιέρ στον Δαναό και πέρασε στα ψιλά.
Δεν θυμάμαι καθόλου τίτλο, ούτε συντελεστές. Μήπως σούρχεται κάτι στο μυαλό;
Είναι περίπου του 2002.

kolk said...

με τον Robyn Williams ήταν;

kolk said...

το what dreams make come(1998);

Robin αντί για Robyn!

enteka said...

rodia: thanks!
kolk: grrr :):)
lucy: δεν ξέρω, αλλά μου θύμισες το Afterlife μια γιαπωνέζικη (όχι sci-fi) ταινία που είχα δει τέλη των '90ς και ήταν φανταστική - την προτείνω ανεπιφύλακτα: μετά το θάνατό του ο κάθε νεκρός περνούσε μια εβδομάδα με ειδικούς συμβούλους ώστε να επιλέξει μία και μοναδική στιγμή της ζωής που είχε ζήσει, στην οποία θα ζούσε αιωνίως.
Θυμάμαι πιο έντονα κάποιον που η αγαπημένη του σκηνή ήταν όταν έκανε κούνια με ένα αγαπημένο του πρόσωπο, και μπήκε μέσα σ' αυτήν (σαν σε still φωτογραφία) - αυτός ήταν ο προσωπικός του παράδεισος.

Lorelei Am Rhein said...

Αχ, kolk,
είσαι φοβερός!!!!!
Αυτή είναι!!!!
Πώς το κατάλαβες αμέσως; Θηρίο!!!!

Από σήμερα respect και σε βάζω στα λινκζ μου!
:-)

Lorelei Am Rhein said...

Έντεκα, μαζί γράφαμε!

Την βρήκε ο φοβερός και τρομερός kolk,
και απορώ δλδ, αφού δεν έδωσα καθόλου στοιχεία!
Μόνο την Ανναμπέλα Σιόρα θυμόμουν.


Το afterlife, δεν το έχω δει.
Θα το ψάξω σε dvd.
Θα υπάρχει φαντάζομαι.
Thnx.
:-)

cobden said...

Ιφιμέδεια, φοβάμαι πως είμαστε οι μόνοι που σκυλοβαριόμαστε με το έπος του Κιούμπρικ!
Enteka,εννοείς τον κινηματογράφο που είναι στο τέλος της Βασιλίσσης Όλγας (προς Καλαμαριά)ή τα έχω μπερδέψει λίγο?Μήπως λεγόταν Γαλαξίας?

cobden said...

(Συμπληρώνω για το επίμαχο σινεμα) Κοντά στη Μαρτίου

enteka said...

μάλλον ναι
:)

tzo said...

Kαι το Dark City βρε! Τρελή κατάσταση!

CutiesCabs said...

Το "Gattaca" παίζει στο είδος;
Είναι η ταινία της ζωής μου.

toolman said...

nai re bravo! kai to gattaca! tromero!
episis kai to videodrome tou cronenberg einai apistefto, me ton james woods!

mauve said...

enteka sxetika me to Jetee sto
http://www.torrentspy.com/torrent/371311/La_Jetee_1963_French_short_that_inspired_12_Monkeys_English_Su
me to bitlord h to bitcomet h to U torrent to katebazeis
den einai poly megalo se auth thn ekdosh (170 MB peripou)
an exeis dynath grammh katebainei grhgora
To exw se kalyterh analysh, alla megalytero se ogko, opote an de mporeseis na to katebaseis
tha sto dwsw egw. :-)

na prosthesw sth lista sou
to apisteuto low budget aristourgHma tHs Slava Tsukerman
"Liquid Sky" apo to 1982,
opou aoratoi e3wghinoi erxontai sth gh psaxnontas hrwinh
gia na anakalypsoyn oti oi pheromones poy paragontai ston anthrwpino egkefalo
kata th diarkeia tou orgasmou einai kata poly anwteres kai idiaitera ethistikes...

enteka said...

allitnil: ε, ναι!
cutiescabs: κι εμένα μ' αρέσει (με γεια το blog!)
toolman: πωπω, ναι. και η σκηνή με τη βιντεοκασέτα!
mauve: χίλια ευχαριστώ για το λινκ, ευκαιρία να το κατεβάσω (και όποιος άλλος ενδιαφέρεται). Καλά, τι απίθανη υπόθεση το liquid sky!
:)

Anonymous said...

Πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στη λίστα σου το Inception, την καινούρια science fiction ταινία του Christopher Nolan. Πρωτότυπο σενάριο, δράση που σε κρατάει σε αγωνία, απίστευτα εφέ και φοβερές ερμηνείες από τους Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Tom Hardy, Marion Cotillard και Joseph Gordon Levitt. Απλά ΤΕΛΕΙΑ!

WCF said...

Καλησπέρα,



what about "Blade Runner'?

νομίζω αξίζει να να είναι στο τοπ τεν ες-εφ κάθε σινεφίλ....