Wednesday, February 07, 2007

Έντεκα (τραγούδια απ’ το 11’s Carnival)

[update: όλο το mixtape είναι εδώ]


Την Τσικνοπέμπτη το απόγευμα (7-9) ο RodonFM θα παίξει τo καρναβαλίστικο mixtape "11's Carnival" με τις επιλογές μου. Δύο ώρες γεμάτες με unashamedly Trash τραγούδια του κεφιού, μια μεταμοντέρνα αναπαράσταση των αποκριάτικων σχολικών χορών που έχω ζήσει. Δεν είναι όλα τα τραγούδια τρας, αλλά το πλαίσιο στο οποίο παρουσιάζονται είναι.

[bring the beat back!]

1) KLF & Tammy Wynette – Justified and Ancient: Απ’ τις πιο σουρεαλιστικές συνεργασίες. Η πρώτη κυρία της country δέχτηκε τους KLF στο σπίτι της στο Τενεσί και τραγούδησε για μυστηριώδεις χαμένους πολιτισμούς. Τη φωνή της πλαισίωσαν state-of-the-art τέκνο ήχοι, ντίσκο φωνές και ραπ samples. Η περίοδος της ηχογράφησης στο Τενεσί περιγράφεται με κάθε σπαρταριστή λεπτομέρεια στο βιβλίο 45 του Bill Drummond. Περισσότερα για το single εδώ.
2) Claudio Cecchetto – Ska shou shou: Χρόνια έψαχνα το Σκα Σου Σου για να το κατεβάσω (εξαιτίας παλιμπαιδισμού κυρίως) αλλά ποτέ δεν πετύχαινα τη σωστή ορθογραφία, ούτε του τραγουδιού ούτε του καλλιτέχνη. Ο Ιταλός dj Cecchetto το κυκλοφόρησε το 1982 σε ηλικία τριάντα ετών. Τις επόμενες δεκαετίες έκανε italodisco παραγωγές, ανακάλυψε και προώθησε καλλιτέχνες όπως ο Jovanotti και σήμερα στα 55 του συνεχίζει τις εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ενώ έχει φτιάξει και τη δική του εταιρία.
3) France Gall – Poupee de cire, poupee de son: Σούπερ ποπ συμμετοχή του Λουξεμβούργου στη Eurovision του ’65. Τραγούδι του Serge Gainsbourg. Γιουχαΐστηκε έντονα στις πρόβες του διαγωνισμού (γιατί;) αλλά στον τελικό βγήκε πρώτο. Στο 11’s Carnival παρουσιάζεται back-to-back με μια σύγχρονη, ορχηστρική τέκνο διασκευή του.
4) Bombalurina – Seven Little Girls: Οι Bombalurina είναι εθνική πληγή της Αγγλίας. Άγγιξαν τη γελοιότητα στα τέλη των ‘80ς με διασκευές όπως το Itsy Bitsy Teeny Weenie και το Seven Little Girls. Μ’ αρέσει και η πρώτη εκτέλεση (Paul Evans, 1959) αλλά και αυτή εδώ των Bombalurina επειδή έχει παραγωγή σαν Stock Aitken Waterman. [Αν δε με βγάλει από τα λινκς του ο Γιάννης Πετρίδης μετά απ’ αυτό το ποστ, δε θα με βγάλει ποτέ!]
5) Freestyle – Don’t stop the rock: Δεν το ήξερα απ’ τα ‘80ς, ούτε ήξερα πόσο έχει επηρεάσει το σημερινό χιπ-χοπ και την electronica. Το βρήκα σ’ ένα γραμμένο cd που είχαν ξεχάσει κάτι φίλοι απ’ την Αμερική, χωρίς όμως τίτλο ή συγκρότημα. Μόλις πέρασα κάποιους στίχους (ό,τι μπορούσα να ξεχωρίσω) στο Google και να ‘μαστε: “Freestyle – Don’t Stop the Rock”
6) Jermaine Jackson & Pia Zadora – When the rain begins to fall: Όταν πήγαινα δημοτικό στο μάθημα της γυμναστικής ο Κύριός μας έβαζε μια κασέτα μ’ αυτό το τραγούδι και τρέχαμε σ’ έναν κύκλο, κάνοντας ασκήσεις κουνώντας χέρια και πόδια. Κάθε φορά που το ακούω μου ’ρχεται να σηκωθώ και ν’ αρχίσω να τρέχω κυκλικά. Μετά με ανακούφιση συνειδητοποιώ πως δεν είναι απαραίτητο.
7) Atomizer – Hooked on Radiation (psb mix): Καθόλου τρας - υπέροχα διασκευαστικό. Σε ρεμίξ των Pet Shop Boys.
8) Jordy – Dur dur d’ etre un bebe: Όταν ήμουν μικρός είχα κερδίσει προσκλήσεις για τη live εμφάνιση του τετράχρονου (!) Jordy στην πόλη μου, σ’ ένα μικρό club. Ο Jordy ήταν λιλιπούτειος κι είχε πλάκα ανεβασμένος στη σκηνή να προσπαθεί να κάνει το playback του σωστά, κοιτώντας μια τη μαμά του που τον ενθάρρυνε από κάτω και μια το Απόλυτο Κενό. [Σήμερα είναι 19. Πέρσι κέρδισε το BigBrotherCelebrity της Γαλλίας, ενώ μόλις κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο μετά από 12 χρόνια. Φωτο: Τότε και Τώρα]
9) Baccara – Yes Sir, I can boogie: To ξαναθυμήθηκα χάρη στη διασκευή των Goldfrapp. [Απάντηση στην ερώτηση-κλισέ: «Καλά, αυτό πού το θυμήθηκες τώρα;»]
10) Edelweiss – Bring me edelweiss: Πανδαιμόνιο. Το 1988 οι Αυστριακοί Edelweiss πούλησαν 5 εκατομμύρια αντίτυπα και πήγαν Νο1 στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά χάρη στο Manual των KLF, το βιβλίο που εξηγούσε πώς μπορείς να φτιάξεις ένα Νο1 single. Yodeling, άφθονα samples -κυρίως απ’ το SOS των Abba-, χιούμορ (αλλά και πολλά ντεκολτέ στο απαράδεκτο βίντεο-κλιπ τους)
11) Alison Krauss – Lose Again: Το αγαπημένο μου κάντρι τραγούδι όλων των εποχών. Καταιγιστικά πιασάρικο. Ακούστε το κάνοντας κλικ εδώ.

(Εκτός απ’ αυτά έχουμε και Rafaella Carra, και Αστυνόμο Σαϊνη και Technotronic και Depeche Mode και Ghostbusters (versus M. Jackson) και Samantha Fox κ.α.
Με λίγα λόγια – δε συμμαζεύεται.)
LISTEN LIVE - Πέμπτη 8/2, ώρα 19.00-21.00

37 comments:

Anonymous said...

Αν υποπτευθώ ότι θα μου ζητάν αύριο να παίξω τραγούδια από την λίστα σου θα πεθάααανω :- )))))

enteka said...

αν δεν παίξεις το Lambada και τα Παπάκια θα γίνει χαμός!
;)

πολυβιος said...

αγαπώ KLF, αγαπώ edelweiss, το poupee από την isobel (κυκλοφορεί στο διαδίκτυο) και ίσως περίμενα λόγω των ημερών να δω και το batdance του prince. θα το ακούσω οπωσδήποτε (και από δευτέρα θα ξαναμεγαλώσω).

Anonymous said...

επιβάλεται και το Rasputin των Boney M!!

marl(t) said...
This comment has been removed by the author.
marl(t) said...

καλά,φέτος μπήκαν όλοι στο κλίμα από νωρίς. Να φανταστείς χτες πήγα στο σούπερ μάρκετ και είχαν αποκριάτικα τραγούδια! Ναι, και το Lambada! Κατά τα άλλα το Poupe de cire κλπ είχα σκοπό να το ανεβάσω σήμερα στο blog καθαρά για θέματα επικαιρότητας αφού μαθαίνω πως παρουσιάστηκαν τα υποψήφια τραγούδια της eurovision...Αλλά δε θα με εμποδίσει τίποτα να το κάνω! ;)

marl(t) said...

και κάτι ακόμα: ξέχασες το Jenkins Han ή κάπως έτσι. Ένα γερμανικό τραγούδι φαιδρότατο πάλι από τα ένδοξα χρόνια της eurovision - χριστέ μου!

enteka said...

πολύβιε πολύ χαίρομαι.
το batdance!!!! ξέρεις πόσα χρόνια είχα να σκεφτώ έτσω και την ύπαρξη αυτού του παλιού αγαπημένου μου τραγουδιού? έπρεπε, έχεις δίκιο...

coperty: καλά, αν ανοίξουμε τον ασκό του αιόλου της τρας, δε μας σώζει κανείς! :)

μαρουλίτααα, είναι τέλειο το poupe, μέχρι και σε μια κιτς heavy
metal διασκευή.


FACT: Το cd της εκπομπής που το ταχυδρόμησα στο Ρόδον την περασμένη βδομάδα τους έφθασε σπασμένο! it figures

Misirlou Oubliez said...

Quoting:
"FACT: Το cd της εκπομπής που το ταχυδρόμησα στο Ρόδον την περασμένη βδομάδα τους έφθασε σπασμένο! it figures"...

Δηλαδη με λιγα λογια μας λες οτι...
ΤΑ ΕΣΠΑΣΕΣ!

mauve said...

το απίστευτο (!!!) dschinghis khan από τη eurovision του 1979 (νομίζω): http://www.youtube.com/watch?v=KhqQcYYyY7I
με αυτό το τραγούδι κατέβηκαν οι γερμανοί στο Ισραήλ !!!
Καλά τη Τσικνοπέμπτη θα παίζεις παντού!

mauve said...

http://www.youtube.com/watch?v=c3mIvZg8XIU&mode=related&search=

σε αυτό έχει και το videaki πριν το τραγούδι! Eurovision 1979

oni said...

Παραλείπω σχόλιο Νεντ Φλάντερς, σχόλιο τσικνομιξ (θα προσπαθήσω να ακούσω αν κ το σκα-σκα-σκα-σου-σου δεν είναι του στυλ μου ούτε στο τσακίρ κέφι :Ρ θα ακούσω τα υπόλοιπα) και θα σου πω το εξής:

Η Ρουλίτσα μας λοιπόν, η Βροχοπούλου, παντρεύτηκε με έναν Αλβανό. Μετά το γάμο και τα συναφή που έμαθες, άκου να δεις τι έγινε! Η κοπελιά από τον απέναντι δρόμο, μια Αλβανίδα που η Ρούλα την έχει ξαναδεί, ωρύεται πως είναι δικός της και της τον έφαγε η γρια, και, τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση, στέλνει "καυτά μηνύματα" η εν λόγω δεσποινίδα, μικρότερη από τον 27χρονο σύζυγο της 56χρονης Ρούλας, στο κινητό του! Το κινητό το τσέκαρε η Ρούλα και του είπε να αλλάξει νούμερο, αλλά αυτός διαφωνεί! Και μαλώνουνε! Άσε άσε! Ζει ένα δράμα το Ρουλάκι. Πρέπει να βοηθήσουμε! :Ρ

Υ.Γ. Του έχει αγοράσει και ένα τζηπ του νεαρού, έτσι, για την οικογένεια, αυτός ήδη έχει από τον ιδρώτα του μια μερσεντές!

Υ.Γ.2: Ο γιος της Ρούλας, της είπε: "Τώρα μπαίνει το Τριώδιο, τώρα έπρεπε να κάνετε το γάμο", πήρε τα μπογαλάκια του, και πήγε να μείνει με τον πατέρα του.

Αυτές ήταν οι τρας γνώσεις μου από μαθητεία 2 ημερών σε Κους-Κους και Σούπερ Σταρ.

WinterAcademy said...

χαλάω λίγο το εορταστικό κλίμα, μ'ένα υ.π.έ.ρ.ο.χ.ο. όμως τραγούδι της alison crauss, τελείως δαφορετικό από το country/bluegrass στυλ της, μια που είναι πολύ αγαπημένο μου κ μου το θύμισε ο 11

http://www.box.net/public/bb00imn2cs

[pia zadora! πιο 80ς ΔΕΝ έχω!]

vague tourist said...

Άμα τα βρίσκετε σκούρα σε κάτι, υπάρχουν κι οι παραγγελιές... ;-)

bigmouth, μάλλον δεν έχεις ζήσει τα ‘70s και το καρναβάλι της Πάτρας. Επίσης, ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ, που το πέτυχες αυτό;

enteka said...

misirlou: απίστευτο;
oni: σ'ευχαριστώ! απίστευτες εξελίξεις
winter academy: θενκς, θα το ακούσω. ξέρεις μήπως και το whiskey lullaby?
vague: να 'σαι καλά!
bigmouth: μ' αρέσει η ιστορία πίσω απ' το τραγούδι (καρναβάλι πάτρας / συνάδελφος μητέρας / γραφείο / τικιτικιπρρρ


καλή ακρόαση το απόγευμα (και καλή διασκέδαση σ' όποιον βγει)

3 parties a day said...

Ναι, ναι! Και το Ramaya! Κορυφαίο!

Ιφιμέδεια said...

Τέλειο μιξ.

Personal favorite: η Πία και ο Ζερμέν διότι είμαι και ρομαντική ψυχή. Και προχτές ανακάλυψα σε τετράδιο αγγλικών της 1ης κανονικής και τους στίχους και τους τραγουδούσα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου!

Καλή διασκέδαση σε όλους απόψε!

enteka said...

MAUVE: Μόλις τα είδα! Τι πλάκα!

3 parties a day: :) (καλά να περάσεις στα σημερινά πάρτι)

Ιφιμέδεια: χρήζει σκαναρίσματος εκείνη η σελίδα! xxx

nanakos said...

Δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική η Τάμι & οι ΚΛΦ είναι τράσι αλλά δεν θα επιμείνω!
Ούτε θα επιμείνω στο ότι ξέχασες να βάλεις το 'Τώρα μου μιλάει' της Στέλλας Γεωργιάδου. Θέλω να πιστεύω πως περίμενες αυτό το σχόλιο σαν τελειωτικό τράσι χτύπημα!

Υ.Γ. I Love You Back!

Anonymous said...

hmm ... tha paixoun ola auta sto rodon fm mas ... ara an xanakano xtra radio show me italo disco o mihalis den tha me koitaei me miso mati ... se euharisto enteka ...
oso gia to tracklisting den to aisthanomai kai toso karnavaliko (me tin ennoia ton kommation pou akous/akouges exo sta bar/club/discoteque) alla sigoura merika apo auta den hriazontai oute diaskeues oute maskarema einai apo mona tous karnavalia !!!
anipomono na akouso to guest mix !!! mallon online ...

na perimeno kai alla sto mellon ???

enteka said...

nanako: το γράφω και στο ποστ: "Δεν είναι όλα τα τραγούδια τρας, αλλά το πλαίσιο στο οποίο παρουσιάζονται είναι." Αν πάντως έβαζα ένα ελληνικό θα ήταν Δάκης - Αλλαλούμ. Μου έχει μείνει απ' τα πάρτι στο Δημοτικό! :)

dj nova: Μα τι λες; Εδώ ειχα βάλει το My Army of Lovers τον Νοέμβριο στο Ρόδον (διάβασε αυτό το ποστ - http://enteka.blogspot.com/2006/11/blog-post_13.html ) και επέζησα! [Πάντως επειδή ξέρω ότι ο Ρόδον παίζει καλή μουσική ρώτησα 2-3 φορές τον Μ.Ε. αν είναι όντως οκ με το άθλιο πλέιλιστ μου.] Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!

:)

Anonymous said...

to akouo on line
apolaustiko !!!

popo pos perna o kairos !!!
jordy !!!

grafeis poli oraia ... enteka
to playlist den einai athlio
einai ena mousikologiko maskarema ...
kamia fora anarotieme gia ti psychosinthaisi ton akroton mas LOL

kala na peraseis kai ti kiriaki se perimeno sto art house/ paizo me ton cayeteno

cheers

Anonymous said...

betty boooooooooo
oleeeee

beatmasterrrrrrrrrrrrrrrs

me ftiahneis

Anonymous said...

Get a life!

Anonymous said...

poly m' arese! so much fun!
:):)

Anonymous said...

το καλύτερό μου από χτες ήταν ο αστυνόμος σαϊνης!

enteka said...

dj nova, χε,χε (arthouse rules!)
get a life - soul II soul

:)

Anonymous said...

να'σαι καλά βρε έντεκά μου. Κι εγώ με τον καϋμό του να ψάχνω το σκα σου σου είχα μείνει. Κρίμα που δεν άκουσα την εκπομπή...

Anonymous said...

Η κλασική παιδεία, όλων μας, όμως φαίνεται ε;
:-))))

Anonymous said...

Ramaya rulez και δε θέλω κακεντρεχή σχόλια :P

Αυτό το βλαμμένο το γαλλάκι τον Jordy κάθε φορά που το έβλεπα ήθελα να το σκαμπιλήσω (είμαι παρανοϊκή?).

Το When the rain begins to fall το λατρεύω (ναι είμαι παρανοϊκή, αν σκεφτείς ότι στις 11 μαρτίου πάω Maiden) :P

ATHENA said...

POP-PUNK

TO EIDAN KAI AYTO TA MATAKIA MAS

PHGA NA DW PWS EGINE O SKAPMPILOMPOMPIRAS

XALIA MOYSIKH VEVAIA

ALLA GENRE POP-PUNK !!!

Mantalena Parianos said...

"Όταν πήγαινα δημοτικό στο μάθημα της γυμναστικής ο Κύριός μας έβαζε μια κασέτα μ’ αυτό το τραγούδι και τρέχαμε σ’ έναν κύκλο, κάνοντας ασκήσεις κουνώντας χέρια και πόδια."

Aαααα!


ATHENA>>
Pop punk, ναι. Είναι *νέο * είδος που καλύπτει καλλιτέχνες τύπου... Avril Lavigne.
(θα πέσει καμιά Σεξ πιστολιά από το υπερπέραν να με τσουρουφλίσει)

:)

Anonymous said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
KLF!!!! AΗΑ ΑΗΑ ΑΗΑ :P
τι μου θύμησες, ακόμα δεν είχα βγει απ' τ' αυγό κι άκουγα KLF ;p

Nathalie said...

Alison Krauss respect!Eixa dei mia synaulia ths se DVD kai eixa en8ousiastei..

Anonymous said...

αφού είχες αυτήν την εξαιρετική ιδέα για trash compilation της ξένης δισκογραφίας, δεν φτιάχνεις μιά λίστα και από τα ελληνικά trash? Ως πρώτο τραγούδι προτείνω αυτό του Τέλη Τσιμογιάννη με τίτλο "και κάνεις και ζημιές". Εννοείται ότι σε ψηλή θέση στη λίστα θα έβαζα και το Κατερινάκι (Στανίση) με το εκπληκτικό "όταν λέμε έρωτα, εννοούμε έρωτα ("έλα πιό κοντά μου να σε νοιώσω, έλα μου μωρό μου πιό κοντά, έλα στο κορμί σου να ΕΦΑΡΜΟΣΩ". Τι να λέμε τώρα, υψηλή τέχνη...

enteka said...

γεια σε όλους,
merm σ' ευχαριστώ που αποκαλείς "εξαιρετική ιδέα" τη συλλογή! τα κορυφαία ελληνικά ποπ τρας αυτή τη στιγμή για μένα (και θα μιλήσω ειλικρινά) είναι: Σοκολάτα - Εύη Κρανιδέλη / Ζω μόνο για πάρτη μου - Έλενα Μπάση.

:)

Anonymous said...

Download Free Casino tyuueooru
Free Casino Bonus
There are several things to be considered when selecting the best gambling website.
[url=http://www.nhgaa.org/]Online Casino Gambling[/url]

Also, check out whether or not their customer service is available 24/7.
http://www.nhgaa.org/ - Free Casino
If you end up choosing a not-so-good online casino website, you'll never enjoy the actual pleasure arriving with online gambling.