Monday, June 19, 2006

Έντεκα (ερωτήσεις και απαντήσεις από ένα λεύκωμα του 1988)

Το λεύκωμα που είχα φτιάξει στην Πέμπτη δημοτικού, συνειδητοποιώ, ήταν ένας προπομπός του σημερινού blog. Δημιουργημένο με πρώιμο ‘δημοσιογραφικό’ οίστρο, ήταν γεμάτο με φωτογραφίες και μικροαντικείμενα, έθετε τα θέματα και περίμενε το feedback των αναγνωστών. Στο συγκεκριμένο υπήρχε κι ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην Σαμάνθα Φοξ που είχε συζητηθεί – μια δασκάλα το πήρε κι έσκισε τις φωτογραφίες. Έτσι, το ‘απαγορευμένο’ λεύκωμα έγινε ακόμα πιο δημοφιλές στην τάξη.

Όταν το θυμάμαι, (κάθε 3-4 χρόνια) βρίσκω ένα ψευδώνυμο και ξανααπαντώ στις ερωτήσεις, βλέποντας και την, όποια, εξέλιξή μου μέσα στις δεκαετίες. Διάλεξα 11 από τις ερωτήσεις και παραθέτω τις απαντήσεις που έδωσα τότε, αλλά και τις σημερινές μου. [Αν θελήσετε να απαντήσετε κι εσείς στην εισαγωγική και στις 11 ερωτήσεις (τις σημερινές σας απαντήσεις φυσικά), το λεύκωμα θα ξαναζωντανέψει δημοσίως, σχεδόν 20 χρόνια μετά.]

Εισαγωγική Ερώτηση: Πώς διάλεξες το ψευδώνυμό σου και πότε και πού γράφεις το λεύκωμά μου; Τότε: «Διάλεξα το Fun Club γιατί θα είναι ο τίτλος της [imaginary] τηλεοπτικής μου εκπομπής. Γράφω στο σπίτι μου, 7.50μμ Δευτέρα 4 Απριλίου 1988». Τώρα: «Διάλεξα το enteka γιατί το okto ήταν κατειλημμένο (Grrr!) Σπίτι (ίδια περιοχή, άλλο σπίτι) 2.20 μμ, Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006.»

1) Σε τι σπίτι θα ήθελες να ζεις; Τότε: «Σε μια τεράστια εξοχική κι εξωτική βίλα με δύο πισίνες, σινεμά, βίντεο, στερεοφωνικά, έγχρωμη τηλεόραση κι ένα τηλεοπτικό στούντιο.» Τώρα: «Στο βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας του γυμνασίου είχε μια ζωγραφιά του Σπιτιού του Μέλλοντος. Ήταν γυάλινο διώροφο και τρομερά hi tech. Σ’ αυτό.»
2) Τι βλέπεις στην TV; Τότε: «Κυρίως δορυφορική, Super, Sky, αλλά και Μουσικόραμα, Η Αλεπού κι ο Μπούφος κι ελληνικές ταινίες.» Τώρα: «Κυρίως κρατική, αλλά και άφθονο τρας, Παρά Πέντε, κινούμενα σχέδια κι MTV.»
3) Ποιες απ’ τις ταινίες που είδες φέτος στο σινεμά σου άρεσαν; Τότε: «Λα Μπάμπα, Who’s That Girl, Made in Greece». Τώρα: «Match Point, Corpse Bride, Τσίου.»
4) Αγαπημένος Τραγουδιστής και Τραγουδίστρια; Τότε: Prince – Madonna. Τώρα: Morrissey – Madonna.
5) Καλύτερο Ελληνικό και Ξένο Τραγούδι της δεκαετίας; Τότε: «Πάρε Πασά Μου – La Isla Bonita». Τώρα: «Τώρα ή Ποτέ 2Lips – Life is a Pigsty».
6) Αγαπημένα Περιοδικά: Τότε: «Δύο, Ποπ Κορν, Bravo, Discomoda In». Τώρα: «Soul, Βαβέλ, Οδός Πανός, Heat».
7) Πες μου την καλύτερη και την χειρότερη εμπειρία της ζωής σου: Τότε: «Όταν πήγα για δεύτερη φορά disco πέρσι το καλοκαίρι (’87) και χειρότερη, είναι μια ιστορία με την ξαδέλφη μου κι ένα κλειδί.» Τώρα: «Μια αγκαλιά-σβήσιμο καθώς χάραζε σ’ ένα πάρτι στη Χαλκιδική. Και χειρότερη: λάθος ιατρική διάγνωση και δύο μήνες μέχρι να βγουν τα τελικά (ευχάριστα) αποτελέσματα.
8) Ποια βιβλία διάβασες πρόσφατα; Τότε: «Τρελαντώνης, Μικρός Νικόλας, Το Ψέμα.» Τώρα: «Άντριαν Μολ 5, Θείος Τάκης, Μικρός Νικόλας».
9) Αγαπημένο φαγητό και ποτό; Τότε: «Πίτσα, goody’s, μακαρόνια, λουκάνικα, γύρος. Ποτό: πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό». Τώρα: «Ακριβώς τα ίδια φαγητά με τότε. Ποτό η πορτοκαλάδα με ανθρακικό.»
10) Τι δώρα θα ήθελες; Τότε: «Δίσκους, ποδήλατο, γουώκμαν, κασετόφωνο, έγχρωμη τηλεόραση, βίντεο.» Τώρα: «DVD Recorder, scanner, πικ-απ που να δουλεύει, βιβλία.»
11) Σε ποια πόλη θα ήθελες να είσαι τώρα; Τι ώρα θα ήταν; Τότε: «Στη Βενετία της Ιταλίας, ένα Σαββατιάτικο Πρωινό κατά τις 11 πμ.» Τώρα: «Στην καλύτερη παραλία της Χαβάης, Δευτέρα 3.10 το μεσημέρι.»

27 comments:

enteka said...

Πώς διάλεξες το ψευδώνυμό σου και πότε και πού γράφεις το λεύκωμά μου;

1) Σε τι σπίτι θα ήθελες να ζεις;
2) Τι βλέπεις στην TV;
3) Ποιες απ’ τις ταινίες που είδες φέτος στο σινεμά σου άρεσαν;
4) Αγαπημένος Τραγουδιστής και Τραγουδίστρια;
5) Καλύτερο Ελληνικό και Ξένο Τραγούδι της δεκαετίας;
6) Αγαπημένα Περιοδικά
7) Πες μου την καλύτερη και την χειρότερη εμπειρία της ζωής σου
8) Ποια βιβλία διάβασες πρόσφατα;
9) Αγαπημένο φαγητό και ποτό;
10) Τι δώρα θα ήθελες;
11) Σε ποια πόλη θα ήθελες να είσαι τώρα; Τι ώρα θα ήταν;

ralou said...

1. στην τριτη φωτο της An-Lu στο τρεχον ποστ (γμτ ακόμα δεν ξέρω να βάζω λινκς)
2. X files βέβαια, και μετά αντε να ξυπνήσεις σε τρείς ώρες.
3. Καμία μα καμία
4. Δεν μαρέσουν τραγουδηστες/τριες. Μόνο τραγούδια.
5. Γμτ. δεν θυμάμαι τίτλους! (δεν έρχεται μόνο του το άτιμο!)
6. Κομικς (μπορεί να γερνάω αλλά ο λυκος κι αν εγέρασε ...)
7. α. Οταν έκανα IQ test, β. όταν έκανα IQ test.
8. To Ονομα του Ρόδου για 125 φορά!
9. Χειμωνιάτικο βράδυ με πίτσα, μπύρα και παρέα.
10. Μια υποφερτή νύχτα. Να κοιμηθώ καλά.
11. Stratford Apon Avon, 11:00 π.μ. Αυγουστος, μετά από ελαφριά βροχή, σε ενα ανοιχτό λεωφορειο να βολτάρω στην Αγγλική εξοχή!

Anonymous said...

1) Σε αυτό το σπίτι που ζω τώρα. Μια λίγο απομονωμένη από την πόλη βίλλα, με κυπαρρίσια, φοίνικα, ελιές, έλατα και ένα μπαξε με διάφορα λαχανικά.
2) Ντοκυμανταίρ στην ΕΤ1 και δορυφορική.
3) Μπομπ ο Σφουγγαράκης
4) Bryan Adams & Έλενα Παπαρίζου
5) I would die for you και η μετάφραση του
6) Scientific American & Popular Science
7) Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο & όταν δεν τα έφτιαξα με τη πρώτη μου φιλενάδα
8) Μικρός Νικόλας, The Moonspiners (παλίο στυλ "Viper" έκδοση 1962, τώρα το άρχισα)
9) Κριθαράκι & φραπές μέτριος με γάλα
10) Ένα φιλί στο στόμα.
11) Βενετία, 18:00 στην πλατεία του Αγ. Μάρκου καθήμενος στην άκρη της παραλίας.

Anonymous said...

Το ψευδώνυμο δε θυμάμαι πως το διάλεξα, και τα παραπάνω τα γράφω από το σπίτι μου 19/6/2006.

The wise Aineolach said...

Το εμπνευστηκα περυσι που εμενα στο Εδιμβουργο.Γραφω στο σπιτι μου,Δευτερα 2.00μμ (ωρα αγγλιας)

1) Σε μονοκατοικια επιπεδη (δεν μπορω αλλο τις σκαλες, τις εχω σιχαθει) με 3 δωματια, μια κουζινα, ενα μπανιο κι ενα μεσαιο κηπο.
2) Ντοκυμαντερ του BBC και ταινιες.
3) Match Point.Πηγα πολυ λιγο σινεμα φετος.
4) Robbie Williams και Joss Stone! Η κοπελιτσα ειναι αστερι!
5) Ελληνικο "Ο προσκυνητης"-Αλκινοος. Ξενο Sick and tired-Anastacia. Εχει δυνατο ρυθμο, ασε που ειμαι sick n tired myself now...
6) Δεν αγοραζω. Μερικες φορες το Glamour (αγγλια μονο) για να χαζεψω λιγο τα trends :P
7) Καλυτερη: εμενα ενα μηνα στο Παρισι, σ' ενα διαμερισμα στα Ιλισια Πεδια (στα πλας, ο οικοδεσποτης ηταν Γαλλοσυριος και μαγειρευε τελεια)Χειροτερη: μμμ μαλλον διακοπες με εναν πρωην αγαπημενο οπου και περασα χαλια.
8) The Shadow of the wind.
9) Φαγητο: γεμιστα (χωρις κιμα)και μουσακας. Ποτο: ολα τα λικερ και λευκο κρασι.
10) Θα ηθελα ενα ζευγαρι παπουτσια, ενα dvd-writer. Αυτα "χρειαζομαι".
11) Παρισι, σουρουπο, να κανω βολτα στο ποταμι και να εχω παρεα γλυκια και τρυφερη...:)

Trilian said...

H Madonna τελικά είναι σταθερή και διαχρονική αξία. Όσο για τις ερωτήσεις σου δυστυχώς έχω πάψει να είμαι τόσο απόλυτη πια στις απαντήσεις μου… προσπάθησα αλλά δεν μπορώ να καταλήξω σε αρκετές από αυτές σε έναν μόνο καλλιτέχνη ή τίτλο. Ο θειος Τάκης πάντως μου άρεσε και εμένα πολύ και το Corpse Bride μαζί με το εργοστάσιο σοκολάτας ήταν από τα καλύτερα που είδα φέτος!

ΥΓ: το Trilian είναι το όνομα της ηρωίδας του αγαπημένου μου συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας…και ναι γράφω από την δουλεία εις βάρος του αφεντικού μου!

cobden said...

Τέλεια!Τρελαίνομαι για λευκώματα!Ο καήμενος ήθελα να κάνω ένα blog πολιτικού περιεχομένου αρχικά γι αυτό διάλεξα το cobden από τον Richard Cobden που ήταν ένας φιλελεύθερος πολιτικός στη Βικτωριανή Αγγλία και ένας από τους "ήρωες" μου...Μετά έμπλεξα με την Ιφιμέδεια και τον enteka, και κατέληξα να γράφω post για την...Μπέσσυ Αργυράκη:) Θα τρίζουν τα κόκκαλα του καημένου του Cobden!Γράφω , στο σπίτι μου,στα Εξάρχεια, ώρα 3 45 το μεσημέρι, λίγο πριν κοιμηθώ για να αναπληρώσω τη χθεσινοβραδυνή έλλειψη ύπνου...Άρα ότι και να γράψω μη με παρεξηγήσετε, έχω το ακαταλόγιστο :)
1. Σε ένα υπερλούξ διαμέρισμα 200 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας,ρετιρέ, με μια εσωτερική πισίνα, αν είναι εύκολο και ειδικό δωμάτιο για βιβλιοθήκη!(Ολιγαρκέστατος!)Α, και μια καθαρίστρια για να το σιγυρίζει...
2. Παρά πέντε, Desperate Housewives, Ειδήσεις, Βέρα στο Δεξί (ναι, το ομολογώ!)...Και θέλω να καταγγειλω την έλλειψη καλού τρας στη σημερινή ελληνική τηλεόραση!Πάνε οι καλές μέρες του Ερωτοδικείου!
3. King Kong (πρώτη φορά που έχω κλάψει τόσο σε ταινία!), Crash, V For Vendetta, Οι Τρείς Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα( το ποιοτικό μου άλλοθι!)...
4. Πιό πολύ πορώνομαι με συνθέτες...Από γυναίκες πολλές, Γαλάνη και Piaf ( από κοντά και η Madonna)...Aπό άντρες, Sinatra
5. Δύσκολη ερώτηση...Ίσως το ΒΑΛΕ ΜΟΥΣΙΚΗ-Δέσποινα Ολυμπίου και η ΣΚΑΝΔΑΛΗ-Πρωτοψάλτη από ελληνικα...Από ξένα, μου ήρθε πρώτο το GALVANIZE των Chemical Brothers και το FREE LOVE των Depeche Mode
6. THE SPECTATOR, THE ECONOMIST
7. Η καλύτερη:Όλος ο Αύγουστος του 2004,και ειδικά η έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων...Ανοιχτή η τηλεόραση, η Γιάννα εκφωνεί τον λόγο της, και εγώ κάνω ένα από τα καλύτερα sex της ζωής μου:)....H χειρότερη:Πολλές στιγμές σε ένα πολύ επώδυνο χωρισμό που μας πήρε δύο χρόνια, 1999-2001 και η....23η Νοεμβρίου του 2004( Η δικιά μου 9/11 :)
8. Mario Vargas Llosa-Ο Παράδεισος στην άλλη γωνία και Συλλογή Άρθρων-The Politicization of Society
9. Σουβλάκι ( Καλαμάκι που λέτε εδώ στην Αθήνα..), Τηγανητές Πατάτες με αυγό, Τηγανητές Πατάτες με Μπριζόλα, Τηγανητές Πατάτες με...Από Ποτά:Κόκα Κόλα, Σπραϊτ, Πορτοκαλάδα, Χυμοί, δεν μου αρέσει το αλκοόλ
10. Βόλτα στις κεντρικές λεωφόρους της Νέας Υόρκης

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το blog μου...Να δούμε πότε θα αποφασίσω κι εγώ να βάλω links!Σου ετοιμάζω post Samantha Fox το βράδυ, εξαιρετικά αφιερωμένο για να πάρεις το αίμα σου πίσω από την απαίσια δασκάλα( αλλά τί να καταλάβει αυτή από..τέχνη!) :)

cobden said...

Όπου 11 βάλτε το 10 και όπου 10 βάλτε: Βιβλία, cds, dvds, ρούχα, πράγματα για το καινούργιο μου σπίτι!( και είπα, δεν θα την κάνω τη στραβή??)

Provato said...

"Πρόβατο που γελάει" είναι το ψευδώνυμό μου και το διάλεξα γιατί είναι η ελληνική μετάφραση του blogger id Μου. Γράφω στο Λέυκωμά σου από το γραφείο, είναι Δευτέρα 19 Ιουνίου 2006 και νυστάζω...

1- μου αρέσει πολύ το σπίτι που ζω τώρα. οπότε είμαι δόξα τω Θεώ! αλλά μπορεί να του έριχνα ένα βαψιματάκι και ένα φτιάξιμο στα υδραυλικά καιμερικά παραπάνω φυτά στη βεράντα.

2 - six feet under, sopranos,That 70s Show, Mad about You και παλιές ρώσικες ταινίες σε dvd. Κανάλια δε βλέπω σχεδόν καθόλου.

3 - φέτος; χμχμχμχμ... Brokeback mountain, και βέβαια το Match Point!

4 - τραγουδιστής Ο Μητροπάνος και τραγουδίστρια μοιράζονται την πρώτη θέση η Χαρούλα και ο Neil Tennant των Pet Shop Boys.

5 - ελληνικό το "οι φίλοι μου χαράματα". Ξένο... χμχμχμχμχ θα πω το fugitive από το fundementalism που μου αρέσει πολύ και το χορεύω με κέφι αυτό τον καιρό.

6 - wired, new yorker, utne, adbusters, Βαβούρα βέβαια και Lifo.

7 - η καλύτερη; ένα απόγευμα που τραγουδούσα τραγούδια απο το Μένω εκτός ενώ ήμουν ακουμπισμένος στην πύλη μιας αγιορίτικης μονής.Χειρότερη; Μάλλον όταν πέθανε η μάνα μου.

8 - διάβασα το "τα όνειρα του Αινστάιν" και ήταν γαμάτο!

9 - φαγητό: σούπες,κρέας, τυριά και σαλάτες. Ποτό: νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι. Και coca light¨

10 - μία πιστωτική με όριο 100 χιλιάδες ευρώ. Απλά!

11 - θα συμφωνήσω με codben! Νέα Υόρκη, βόλτα στις κεντρικές λεωφόρους.

Μπεεεεεεεε

(ευχαριστώ για την αναφορά στο πρηγούμενο Post... αλλά το πρώτο Post του www.provato.gr δεν είναι το ανέκδοτο... μεγάλη ιστορία όμως αυτή, και βαρετή...)

φιλί μεγάλο!

Anonymous said...

Δεν λέω τίποτα ντρέπομαι να ανοίξω παλιό λεύκωμα...
:)

enteka said...

ευχαριστώ όσους ήδη έγραψαν :)

ralou: τέλειες οι φωτο της an-lu.

black pearl: ωραία η Βενετία ε;

wise Aineolach: και το Παρίσι..

trillian: το ψευδώνυμό σου είναι τέλειο (όπως και η ηρωίδα)

cobden: άσε, τα ξέρω όλα για την προσπάθειά σου για σοβαρό blog, υπάρχει online :) // Desperate Housewives κι εγώ. // Περιμένω S.Fox/// :) //

laughing sheep: δεν πιστεύω ότι θα είναι βαρετή η ιστορία... Μια πιστωτική κάρτα, πώς δεν το σκέφτηκα. Έξτρα πόντους γιατί ακόμα και σε ουτοπικό επίπεδο δεν θα άλλαζες το σπίτι σου. (Αν τα free press είναι περιοδικά τα (δια)βάζω κι εγώ.

npl: μα γιατί; :)

αεναος: disneyland και sims - συμφωνώ απολύτως. :)

Ιφιμέδεια said...

Φανταστική ιδέα!!!
(και επί τη ευκαιρία να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια για το Fantastic 80's στο προηγούμενο ποστ...

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Πώς διάλεξες το ψευδώνυμό σου και πότε και πού γράφεις το λεύκωμά μου;

Η Ιφιμέδεια είναι η αγαπημένη μου θεότητα για πολλούς λόγους: μου αρέσει αυτό που σημαίνει το όνομά της, η μυθιολογική ερωτική της ιστορία είναι αντισυμβατική και το κυριότερο ενώ κάποτε υπήρξε κορυφαία θεότητα του μυκηναϊκού πανθέου αργότερα εξέπεσε στη λήθη σχεδόν εντελώς.

Η Ιφιμέδεια στην παρούσα μετενσάρκωσή της γράφει από το σπίτι της στον Πειραιά στις 8:55 ενώ θα έπρεπε να δουλεύει.

1) Σε τι σπίτι θα ήθελες να ζεις;

Σε μια μικρή μονοκατοικία σε μια παραλία στη Σέριφο ή σε μια μικρή μονοκατοικία σε ένα χωριό στα Αντιχάσια ή σε ένα νεοκλασικό στην Καστέλλα ή σε ένα μεγάλο διαμέρισμα (ρετιρέ) στο Κολωνάκι (ζητάω πολλά;)

2) Τι βλέπεις στην TV;

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ Μπομπ Σφουγγαράκη και Παρά Πέντε. Επίσης "Δεν ήξερες, δεν ρώταγες" στο Extra 3 μετά τις 12 το βράδυ -φθηνό υποκατάστατο του Ερωτοδικείου.

3) Ποιες απ’ τις ταινίες που είδες φέτος στο σινεμά σου άρεσαν;

Δεν πήγα ούτε μία φορά! Ξεφτίλα ε; Εγώ που κάποτε έβλεπα 25-30 ταινίες τη σεζόν...

4) Αγαπημένος Τραγουδιστής και Τραγουδίστρια;

Springsteen, George Michael, Robbie Williams; Σοφία Βέμπο, Δανάη.

5) Καλύτερο Ελληνικό και Ξένο Τραγούδι της δεκαετίας;

Δυσκολεύομαι να απαντήσω...Ίσως το Ανθρώπων Έργα ή το Υπερωκειάνειο από εκείνο το θρυλικό δίσκο. Ή το Un Ano De Amor από τα Ψηλά Τακούνια. Νομίζω όμως ότι έπιασα εικοσαετία...

6) Αγαπημένα Περιοδικά

Δεν πολυαγοράζω πιά.

7) Πες μου την καλύτερη και την χειρότερη εμπειρία της ζωής σου
Καλύτερη: Τυχαία συνάντηση πάνω σε ένα καράβι από Σπέτσες προς Πειραιά, την Κυριακή, 31 Αυγούστου 1997.
Χειρότερη: Όταν ο μπαμπάς μου διαγνώστηκε με καρκίνο -είχαν κάνει λάθος τελικά, αλλά αυτή ήταν μακράν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου.

8) Ποια βιβλία διάβασες πρόσφατα;
Σύλβια Πλάθ: Το κοστούμι-δε-με-μέλλει, Γκοσινί: Ο Μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες, Μάρκ Χάντον: Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;, Μυρτώ Γεωργίου-Nilssen: Ο θείος Κώστας, Η ζωή και το έργο του Κ. Χρηστομάνου.

9) Αγαπημένο φαγητό και ποτό;

Γαρίδες τηγανητές ή γιουβέτσι. Πορτοκαλάδα ΧΩΡΙΣ ανθρακικό, Coke light

10) Τι δώρα θα ήθελες;

Ένα ταξίδι στην Κίνα.

11) Σε ποια πόλη θα ήθελες να είσαι τώρα; Τι ώρα θα ήταν;

Λονδίνο, πρωί για να έχω όλη τη μέρα μπροστά μου.

Neilys said...

Το ψευδόνυμο μου Giorgie βγήκε σε μια στιγμή γέλιου με την ξαδέλφη. Έτσι έλεγαν και το πρώτο παιδάκι που τρώει ο κλόουν στο "Το αυτό" του Στίβεν Κίνγκ.

1) Στο σπίτι της Μπεζαντάκου.

2) Μόνο Ψηνάκη!

3) Τριστάνος και Ιζόλδη

4) Giorgie

5) Τορνερο - Τρομερο

6) Περιοδικά ε.. χμ το μπλέικ που διάβαζα μικρός πιάνεται;;

7) Καλύτερη: Όταν πήρα την πρώτη μου πιστωτική και πήγα για ψώνια!
Χειρότερη: Όταν πήρα το λογαριασμό και τον πλήρωσα μόνος μου!

8) Τι θέλει να πει ο φιλόσοφος;

9) Φαγητό: Πίτσα! Ποτό: Absolut λεμόνι

10) Ένα ασύρματο shure, μια κονσόλα και τα ηχεία.

11) Αθήνα, 09:28

Dellaporta said...

To καλό είναι οτι μερικά πράγματα έχουν μείνει ίδια (Φαγητό - Μικρός Νικόλας - Madonna) οι σταθερές αξίες είναι άλλο πράγμα βρε παιδί μου :)

Anonymous said...

1) Σε τι σπίτι θα ήθελες να ζεις;
Στη σπηλιά του Γ. στη Φολέγανδρο...Κι αν γινόταν μαζί του...
2) Τι βλέπεις στην TV;
DVD
3) Ποιες απ’ τις ταινίες που είδες φέτος στο σινεμά σου άρεσαν;
Keane, To παιδί, Last Days, 9 songs
4) Αγαπημένος Τραγουδιστής και Τραγουδίστρια;
Nick Cave - P.J.Harvey
5) Καλύτερο Ελληνικό και Ξένο Τραγούδι της δεκαετίας;
Coldplay - Politik
6) Αγαπημένα Περιοδικά
Butt, I.D., Wallpaper, Diapason, Theaterheute
7) Πες μου την καλύτερη και την χειρότερη εμπειρία της ζωής σου
Κώστας
8) Ποια βιβλία διάβασες πρόσφατα;
Τα άσματα της Πίζας
9) Αγαπημένο φαγητό και ποτό;
Σαλάτα σταμναγκάθι με ρόδι και σφυρίδα κρητική στα κάρβουνα - Tequilas
10) Τι δώρα θα ήθελες;
Έντιμα
11) Σε ποια πόλη θα ήθελες να είσαι τώρα; Τι ώρα θα ήταν;
Λονδίνο 00:57. Περπάτω μαζί του South Bank.

enteka said...

ιφιμέδεια: θενκς! (με παρακίνησες επίσης να ψαξω για την θεότητα)

giorgie: αα, το είδα το σπίτι της Στέλλας, αρκετά καλό, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων!

μαρία: :)

npl: ας ελπίσουμε κάποια από τα όνειρά μας να γίνουν (αν γίνουν αυτό το καλοκαίρι, ακόμα καλύτερα)

dim71: ευχαριστώ για την αφιέρωση. σαν να το βλέπω μπροστά μου το ντάινερ που περιγράφεις :)

YO!Reeka's said...

Το gelial το έχω πολλά χρόνια. Αυτό θα σε πω μόνο. :)
1.Σε ένα loft στο Γκάζι!
2. Ό,τι λάχει, αλλά δεν βλέπω πολύ πια
3. Δεν είδα Ούτε Μια! Βαριέμαι απίστευτα το σινεμά :)
4. χμ τραγουδιστής ΚΒ, τραγουδίστρια τώρα περνάω φάση Θεοδοσία Τσάτσου. γενικά δεν έχω αγαπημένους τραγουδιστές και τραγουδίστριες πάντως
5. άσε με τώρα...! (θα τον κάψω τον εγκέφαλο πρωί πρωί)
6. Όλα των κυριακάτικων εφημερίδων εκτός από του Θεματος
7. Καλύτερη- πρώτη εβδομάδα στο πανεπιστήμιο. χειρότερη- πρώτη εβδομάδα μετά την πρώτη μετάθεση στο στρατό
8. διαβάζω ένα του Οκτάβιο Παζ για την Ινδία και το Νίτσε του Γιάλομ
9. πεθαίνω για κοκορέτσι, παιδάκια και συκώτι! ποτό ΜΠΥΡΑ ΜΠΥΡΑ ΜΠΥΡΑ (έτσι χτίζονται οι κοιλιές)
10.ένα σπίτι και ένα ΙΧ
11. Νέο Δελχί, απόγευμα με τους φίλους μου. Νέα Υόρκη, απόγευμα, με άλλους φίλους μου
αυτάααααα

Anonymous said...

1) Σ' ένα μεγάλο γωνιακό ρετιρέ στη Νέα Υόρκη.
2) Παρά Πέντε, ταινίες, ειδήσεις στη ΝΕΤ.
3) Match Point... δεν μου έρχεται κάποιο άλλο τώρα.
4) Από ξένους είναι πολλοί/-ές. Έλληνες δυσκολεύομαι να διαλέξω.
5) Ελληνικό: [Θα περιμένω να τελειώσει η δεκαετία], Ξένο: In Your Eyes.
6) GQ.
7) Καλύτερη: Η φετινή χρονιά, ως σύνολο. Χειρότερη: Η περσινή άνοιξη, που όλα πήγαιναν στραβά.
8) Μικρός Νικόλας, Δυο Φορές Έλληνας.
9) Πίτσες/σουβλάκια & Λουξ/Bailey's
10) Μια μεγάάάλη τηλεόραση, ένα καινούργιο laptop & ένα αυτοκίνητο...
11) Καλιφόρνια, 17:30.

Κάθε post σου που διαβάζω νομίζω πως θα είναι αξεπέραστο. Συνέχισε να με διαψεύδεις!

Leigh-Cheri said...

Τι μου κάνεις τώρα!
Κι εγώ είχα λεύκωμα. Λευκώματα, δηλαδή! Και τα ΄χω ακόμα, βέβαια!
Φυσικά θα απαντήσω. Ακαταμάχητος ο πειρασμός!

Η Leigh-Cheri ήταν η ηρωίδα σ` ένα από τ` αγαπημένα μου βιβλία, τον «Τρυποκάρυδο» του Τομ Ρόμπινς.

1) Σ` ένα σπίτι γεμάτο με βιβλία και μουσική.
2) Ειλικρινά, τίποτα!
3) Match Point, Bad Guy, 3 Iron, Ο Χρόνος Που Απομένει, Οι 3 Ταφές Του Μελκιάδες Εστράδα
4) Μάλαμας, Σαλβαδόρ, Franz Ferdinand, Firewater, μάλλον…(κι άλλοι, πολλοί, βέβαια, αλλά…)
5) Πάρα πάρα πολλά! Θα περιοριστώ σε δύο ελληνικά μόνο, αλλά δεν με καλύπτουν.
«Το Γράμμα» του Μάλαμα και το «Άνθρωπος-Ελέφαντας» των Μωρών Στη Φωτιά.
6) Τα σταυρόλεξα πιάνονται; Και το VITA και το CUERPO κάπου κάπου.
7) Καλύτερη: Ένας ολόκληρος Ιούλιος σε Πανεπιστήμιο στο Santiago de Compostella της Ισπανίας.
Χειρότερη: Τρεις μήνες δουλειά (να διδάσκω παραδοσιακούς χορούς) στο Δήμο Πυλαίας και ό,τι ακολούθησε!...
8) Αχ! Πολλά, επίσης. Και μου άρεσαν ΟΛΑ! «Ζωή, οδηγίες Χρήσεως» του Ζωρζ Περέκ, «Ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer», «Ένας Γέρος Που Διάβαζε Ιστορίες Αγάπης», «Αν Δεν Έχεις Πού Να Κλάψεις» του Luis Sepulveda και τα τρία. (όλα ως εδώ σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη: ΘΕΟΣ!) και «Ο Άνθρωπος Αντίγραφο» του Σαραμάγκου. Τα προτείνω όλα (μια που είναι και καλοκαιράκι…)
9) Μακαρόνια. Ο καφές συγκαταλέγεται στα ποτά; Αυτό.
10) Βιβλία και μάλλον κι ένα scanner κι εγώ! Ή μήπως κάνα ποδήλατο…
11) Στο Santiago ξανά ή στη Μόσχα. Να ξαναγυρίσω όμως γιατί με τη Θεσσαλονίκη το έχω το κόλλημά μου! (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!)

Τέλειωσε; Κρίμα!

Α, ρίχνοντας μια ματιά στο προφίλ σου, είδα στις αγαπημένες σου ταινίες το meshes of the afternoon maya deren. Δεν το γνώριζα, εννοείται. Του κανα κλικ και μου άρεσε πάρα πολύ (αν και σκοτεινό). Ήθελα να στο πω αυτό.

Θενξ!

sorry_girl said...

Βιβλίο οικιακής οικονομίας με το σπίτι του μέλλοντος!αχαχα! με πέθανες!το θυμάμαι σαν τώρα!

enteka said...

gelial: lol
nikos: θενκς, [με άγχωσες με το ps σου, ;)]
leigh-cheri: ωραία βιβλία! (κι όσο για το meshes of the afternoon: χαίρομαι που το είδες, ήταν πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του (1943) και νομίζω σε ένα βαθμό είναι και σήμερα.
sorry_girl: το θυμάσαι?! τέλειο δεν ήταν;

:)

Anonymous said...

σε διαβάζω καιρό (κανα μήνα δηλαδή) αλλά αποφάσισα μόλις να βρω πώς δουλεύουν τα σχόλια:
γράφω ξημερώματα στο σπίτι μου και το ψευδώνυμό μου τυχαίνει να είναι και το αληθινό μου όνομα
1) σπίτι: μάλλον σε κάποιο μεσαιωνικό κάστρο.
2)Τηλεόραση: κυρίως μουσικά και καρτούν και ταινίες
3) ταινία: sin city (όλες οι επόμενες που είδα δεν με ξετρέλαναν)
4)devendra , anne clark
5)...
6) περιοδικά παίρνω διάφορα, κυρίως ξένα
7)καλύτερη το πρώτο μου φιλί χειρότερη το πιο πρόσφατό μου φιλί
8)βιβλίο: μια βιογραφία του καρλ γιουνγκ
9) φαγητό και ποτό: πίτσα και βότκα
10) δώρο: ένα σμαρτ
11) θα ήθελα να ήμουν στο LA και η μέρα να άρχιζε τώρα

loretta said...

Για το ψευδώνυμο το έχω γράψει στο ποστ "Πως έγινα loretta", είναι η ηρωίδα στο τραγούδι του Nick Cave "The Curse of Millhaven".
Σπίτι μου Σάββατο πρωί, 11:15, τρώω και κορν φλέικς ταυτόχρονα.

1. Σε δικό μου. Αν μπορώ να διαλέξω κάτι fiction θα ήταν μια βίλα δείγμα του μοντερνισμού της δεκαετίας του '60 στην Καλιφόρνια(έχω ενα ημερολόγιο Taschen και τα βλέπω εκεί)

2. Lost, CSI στη Nova. Simpsons στο Μακεδονία. Παρα Πέντε μέχρι τώρα που τελείωσε. Τατιάνα - Λαμπίρη το μεσημέρι όταν τρώω.

3. Match Point, Brokeback Mountain, Jarhead, Corpse Bride, Κρυμμένος.

4. Οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι Johnny Cash - Nick Cave και Catpower, μ' αρέσουν οι φωνές τους.

5. Gucci φόρεμα - δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, ας πω Paranoid Anroid (ίσα που πρόλβα τη δεκαετία).

6. Δεν αγοράζω κανένα, διαβάζω τα κυριακάτικα. (Δε διαβάζω περιοδικά, διαβάζω βιβλία που λέει και η Κοκκίνου)

7. Ο έρωτας και η φιλία που πιστεύω οτι μου προσφέρθηκαν απλόχερα :) - Η εμπειρία των πανελληνίων σαν ψυχολογική δοκιμασία και οι αιώνιοι καβγάδες με τους γονείς μου

8. Τώρα διαβάζω του Άλαν Χολινγκχερστ "Η γραμμή της ομορφίας". Πριν από αυτό "Το σχήμα του νερού" του Αντρέα Καμιλλέρι, τον "Κλειστό Κύκλο" του Τζόναθαν Κόου.

9. Μακαρονια, κολοκυθάκια γεμιστά - τζιν τόνικ μέχρι βαρεμάρας

10. Δε μου λείπει τίποτα τώρα αλλά δε θα με χαλούσε ένα ipod mini, ένα laptop sony vaio και μια δωροεπιταγή με πενταψήφιο νούμερο για το notos galleries :)))

11. Στη Βαρκελώνη στη Μπαρτσελονέτα, ότι ώρα είναι τώρα.

Miss Anthropy said...

Γιατί μου αρέσει να γίνομαι κακιά...και πολλές φορές θα ήθελα να είμαι και στην πραγματικότητα κακιά γιατί θα επιβίωνα καλύτερα...χεχε...Γράφω στο γραφείο απο τη δουλειά, σε λίγη ώρα θα έρθει ο σχιζοφρενής ασθενής μου...Λοιπόν...
1) Σε ένα παραμυθένιο σπίτι μέσα στο δάσος με πολλά ζώα και ξωτικά (φυσικά μέσα στο σπίτι θα υπάρχει πισίνα, τζακούζι, όλη η τελευταία τεχνολογία, home cinema, dvd, computer, playstation, gadgets και το σπίτι θα είναι σε ένα ξέφωτο λίγο πιο πέρα απο την πόλη)
2)Will&Grace, Sex and the City, Six Feet Under, Desperate Housewives, Popumentaries, E! True Hollywood Stories, Reality Shows, Peep Show,That 70's Show, The Simpsons, Futurama, American Dad, Family Guy (κάποια απο αυτά σε dvd)
3)Brokeback Mountain, Capote, Matchpoint, Mirror Mask, Corpse Bride
4) Morrisey & Madonna
5) How soon is now, ελληνικο δεν βρίσκω
6)Soul, Empire, Heat
7)Η καλύτερη: Oταν πήγα στην Eurodisney με τους γονείς μου στα 14 μου, Η χειρότερη: Όταν χώρισα για τελειωτική φορά μετά απο σχέση 5 χρόνων
8) Η θεραπεία του Σόπενχάουερ, Η σκοτεινή πλευρά της μητρότητας
9) Χρωματιστά φιογκάκια με σολωμό, κρέμα γάλακτος, μπρίκ (το οποίο φτίάχνω εγώ), Κόκα κόλα, ΕΨΑ λεμόνι, ροζ σαμπάνια
10)Ενα ανοιχτό εισητήριο για όποιες και όσες πόλεις θέλω, καια λεφτά για όσα ψώνια θέλω στο ταξίδι.
11) Στην Νέα Υόρκη, στο Μανχάταν, να πίνω καφέ με τις φίλες μου, 5 η ώρα το απόγευμα

Ζητάω πολλα??

Anonymous said...

1)θα ήθελα να ζω σε κάστρο στη Σκωτία το οποίο θα ήταν πλήρως εξοπλισμένο για να μην χρειάζεται να φεύγω ποτέ..
2)Ντοκιμαντέρ στην κρατική, futurama, simpsons.
3)Match Point, Brokeback Mountain, Mirror Mask, Corpse Bride, Hostel
4)Marc Almond, Kate Bush
5)μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω..
6)Balades Gourmandes, Easy living,Αθηνόραμα
7)η καλύτερη:ένα βράδυ στην Ελαφόνησο κάτω από τ'αστέρια,πριν 2 χρόνια και η χειρότερη όταν αναγκάστηκα να γυρίσω από την Αγγλία επειδή τα σκάτωσα με τις σπουδές μου
8)Μικρός που είναι ο κόσμος(Ντέιβιντ Λοτζ), η ιστορία του Τομ Τζόουνς(Χένρι Φίλντινγκ)
9)fillet au poivre με κρέμα γάλακτος και πολλά μανιτάρια, haig με κόκα κόλα, spumante.Oτιδήποτε αφρώδες
10)Χρήματα(χε,χε)
11)Στο Παρίσι με ψιλόβροχο,κατά τις 2 το μεσημέρι και να ετοιμαζόμουν να φάω στο Leon μύδια με πατάτες τηγανιτές.

enteka said...

petro: ένα smart, τι καλή ιδέα
loretta: εσύ ήσουν λοιπόν το σατανικά υπέροχο κορίτσι του τραγουδιού (μόλις διάβασα το ποστ). αγαπημένο τραγούδι και ιστορία...
cruella: το ξέρεις πόσο ταιριάζουμε. το αποδείξαμε και στο baileys game ;)
she-bishop: τι πλάκα το futurama :) (L)

Anonymous said...

το ψευδόνημό μου είναι L:S.TH.B γιατί σημαίνει Labrina : Simply THe Best!παρεπιγκτόντως, i like it soooo much!