Saturday, June 10, 2006

Έντεκα (από τα χειρότερα εξώφυλλα δίσκων [#4] )


Οι Jon & Robin είναι πιο fake χίπηδες του κόσμου. Κοιτάξτε τους! Τα ψυχεδελικά χρώματα και το design κάνουν ότι μπορούν, αλλά η αλήθεια είναι μία: οι Jon & Robin βαριούνται.

Ο Jon Abnor, γιος του ιδιοκτήτη της Abnak Records δεν είχε καμία σχέση με την περίφημη Robin – ούτε καν φιλική. Στο εξώφυλλο του Elastic Event, (μου βγήκαν τα μάτια μέχρι να διαβάσω τον τίτλο), οι δυο τους, σαν πρόβατα πριν τη σφαγή, κάθονται άβολα με ύφος στεναχωρημένο, μεταμφιεσμένοι σε trendy ψυχεδελικούς χίπις, θύματα μιας ‘μόδας’ που ποτέ δεν κατάλαβαν.

*Εδώ είναι ένα απόσπασμα από την μεγαλύτερή τους επιτυχία “Do it again, A Little Bit Slower” (1967). [Επίσης στο ποστ της Millie Jackson πρόσθεσα link με αποσπάσματα όλου του άλμπουμ της (Back to the S**t).]

9 comments:

Anonymous said...

Πάρτε τους από μπροστά μου! Με αυτό τους το βλέμμα είναι σαν να λένε "εμείς είμαστε μίζεροι, αλλά εσύ για να μας βλέπεις πρέπει να είσαι πιο μίζερος"! Θέλω να δω πως είναι τα χειρότερα!

Jamella said...

αρκετοι ειχανε στην εποχη της ψυχεδελειας ενα αμηχανο υφος
χμ...
μαλλον θα φας ενα εισερχομενο μ οδηγεις σε σκεψεις, αλλα νυσταζω και πειναω..
να παω να φαω ή να σας γραψω κανονικα? ιδου η απορια

enteka said...

graham: εμένα η Robin μου θυμίζει κοριτσάκι που του άρπαξαν τις κούκλες και το έστειλαν με το ζόρι στις διαληλώσεις για το Βιετνάμ. :)

jamella: έχεις δίκιο για το αμήχανο ύφος, lol

roidis said...

φρικτό είναι.
:)
χε χε!

Ιφιμέδεια said...

Καταρχάς ο Jon πρέπει να φοράει πολύ στενό παντελόνι -ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟ ΟΜΩΣ- διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί καλά-καλά να γονατίσει. Το έχει μπει το βρακί στον κώλο είναι φανερό. συν το ότι τον σφίγγει ο Μάο γιακάς, έ τι να κάνει ο χριστιανός, να γελάει;

Έπειτα ελάτε στη θέση της Ρόμπιν. Η γυναίκα έχει σαφέστατα κάποιες δεκαετίες στην πλάτη και έχει ζήσει τα καλύτερά της στα τέλη 50's. Φόραγε φορεματάκια σε στυλ Άλφα, όχι την τέντα πριμαβέρα. Ντρέπεται για τη λευκή μπότα γι'αυτό αποφάσισε να την κλωσήσει.

Συνεταιρίζεται με τον κρυόκωλο Τζον ως τελευταία ελπίδα για καριέρα, αλλά δε γουστάρει και είναι φανερό.

alienlover said...

katse ena lepto...

exeis kai xeirotera apo auto??

Anonymous said...

Dear Hippy God!! Νιώθω σαν κάποιος να μου έβγαλε τα μάτια με τιρμπουσόν και να μου γέμισε το κρανίο με φούξια Gatorade!

Έντεκα, το μπλόγκ σου είναι απίστευτο. Το εξώφυλλο της Jackson όμως με τραυμάτισε... δέν μπορώ να το βγάλω απο το μυαλό μου you evil person you! Είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ κίτς αηδία!

enteka said...

roidi: φρικτά υπέροχο :)

ιφιμέδεια: ωραία η ανάλυσή σου!

alienlover: έχω άλλα 7, αλλά δεν είναι με αξιολογική σειρά. :)

τάκη: lol!! (ευχαριστώ)

enteka said...

ναι, πώς το λέγαν αυτό το μαλλί, λάχανο;