Saturday, June 24, 2006

Έντεκα (θέματα που διάβασα στο νέο Soul 06)


1. Εικονογραφημένο άρθρο για το [εικονιζόμενο] περιοδικό κόμικς “Housewives at Play” της δημιουργού-φάντασμα Rebecca. (Ιστορίες που θα έκαναν τις Νοικοκυρές σε Απόγνωση να κοκκινίσουν από ντροπή.)
2. Born to Run (με τέλεια φωτογραφία απ’ το βιβλίο ‘Όταν ο Δαμιανός Γύριζε την Ευδοκία’). Μια ψύχραιμη (και πρωτότυπη) ματιά στο θέμα της Βέροιας.
3. ArtBusters
: Με τρομερή έκπληξη διάβασα για το βιβλιοπωλείο BustArt στη Ναυαρίνου με coffee table books, αβάν γκαρντ ελεκτρόνικα. καλλιτεχνικά dvd (και εικονικές εκθέσεις που συνδυάζουν την ποπ ελαφρότητα με την πολιτική της τέχνης). [Καλά, έχουμε τέτοιο πράγμα στη Θεσ/νίκη και δεν το ’χα πάρει χαμπάρι;]
4. Συνέντευξη Σοφία Κόπολα. (λέει για τον υψηλό προϋπολογισμό της Μαρίας Αντουανέτας): «[υποκριθήκαμε] ότι δουλεύαμε σε ένα low budget έργο...ώστε να εξοικονομούμε για τη μεταφορά σε διάφορα locations, για τα κοστούμια κτλ. Κανείς μας δεν είπε ‘ωραία, έχουμε τόσο χρήμα στη διάθεσή μας, ας χαλαρώσουμε κι ας αρχίσουμε να πίνουμε σαμπάνιες!’».
5. Cover
girl Beyonce: περιέχει και την τέλεια ατάκα «Οι Destinys Child ήταν κάτι σαν τα Powerpuff Girls της RnB». (επίσης έμαθα ότι η B. έγραφε τα τραγούδια τους, τα ενορχήστρωνε και έκανε την παραγωγή)
6.
VirtualWar: Κοινωνικοοικονομική ανάλυση των Massively Multiplayer Online Role Playing Games του Ίντερνετ.
7. Susan
A. Zadeh: Συνέντευξη της πιο πρωτοποριακής εκδότριας που απ’ το Άμστερνταμ στέλνει σ’ όλο τον κόσμο το φωτογραφικό της περιοδικό ‘Eyemazing’. Η πανκ φιλοσοφία της την ωθεί να τα κάνει όλα μόνη της, «αν μπορούσε να το τυπώσει με τα ίδια της τα χέρια και με το αίμα της για μελάνι, θα το έκανε (αν δεν το ‘χει προσπαθήσει ήδη)».
8.
Μπουζούκια στο Λονδίνο: Κείμενο για το πιο απίθανο μαγαζί στην Baker Street, το Arizona Athenian Night Spot. (Μακάρι να ‘χα scanner να ανεβάσω την πιο αστεία φωτογραφία του τεύχους.)
9.
Θεσσαλονήσι: Τέλειο ουτοπικό κείμενο με πειραγμένες φωτογραφίες για το πώς θα ήταν η Θεσ/νίκη αν ήταν νησί.
10.
Συνέντευξη Hooverphonic. (για τα τραγούδια τους στις διαφημίσεις): «Μερικοί το βλέπουν υποτιμητικά. Τι στο διάολο, ποπ μουσική φτιάχνουμε, όχι τέχνη!. (...) Στις διαφημίσεις ακούει κανείς πλέον καλύτερη μουσική απ’ ό,τι στο ραδιόφωνο.»
11. Τέχνη: Warhol + Mapplethorpe: Η φωτογραφική τους καριέρα (που παρουσιάζεται μέχρι τις 14 Ιουλίου σε έκθεση στην Ν. Υόρκη) σε έξι σελίδες πληροφοριών και φωτογραφιών, και Γύρνα Πίσω Μαρίνα Φωκίδη: Η επιμελήτρια και τεχνοκριτικός μιλάει για τα ταξίδια της ζωής της και για την Θεσ/νίκη που εγκατέλειψε στα 19 της.
+1 Ζώδια: Το δικό μου, Ταύρος: «Η πολλή δουλειά απαιτεί οργάνωση και είσαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να τινάξει μια επιχείρηση στον αέρα [...] Η αμέλεια, η ασυνέπεια και η ασυνειδησία που διαθέτεις αποτελούν το τρίπτυχο μια καριέρας χωρίς αρχή, μέση και τέλος.»

12 comments:

Anonymous said...

Ασυνείδητε bloggera!
Θα μας τινάξεις όλους στον blogoαέρα!!!! ;p
Μάκια*

Anonymous said...

πως θα θελα να πεταγόμουν Νέα Υόρκη να δω την έκθεση...

enteka said...

lol. ki ego tha thela na moun tora stin nea yorki.
evelina: les na exoun dikio ta zodia??
:)

Anonymous said...

Dear Enteka:

me xara sou stelnw to link gia to club 11, sto amsterdam. To blog sou to diabazw suxna, to apolambanw polu,, kai to "pantreuw" etsi "au8aireta" me to sugkekrimeno Club....

http://www.ilove11.nl/?/site

Miss Anthropy said...

m' aresan oi fotografies sto teyxos sxetika me to housewives at play. epsaksa kai sto internet kai mou fanike teleio comic
:)

enteka said...

ilegolas σ'ευχαριστώ για το λινκ του 11!
cruella: διάβασες και το κειμενο; φοβερή ιστορία
:)

Idάκι said...

Φαίνεται τέλειο, υπάρχει περίπτωση να βρω κάπου στο νετ το άρθρο για το VirtualWar? Με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Ευχαριστώ - και πάντα τέλειες λίστες, αγαπητέ!!

enteka said...

id μου απ' ότι ξέρω κυκλοφορεί σε όλη την ελλάδα αλλά μιας και απ' ότι καταλαβαίνω είσαι εκτός, θα το ψάξω και θα σου πω
:)

Simos said...

Αυτές οι housewives... ερώτηση η Rebecca είναι γυναίκα? Απ'ότι κατάλαβα είναι παρατσούκλι ανώνυμου, αλλά είναι γυναίκα? Αν και η ανωνυμία βγάζει πολλά στη φόρα, έτσι δεν είναι?

enteka said...

simo, ναι, υποτίθεται, είναι γυναίκα - μπορεί όμως να είναι και gimmick.
:)

Anonymous said...

best regards, nice info
» » »

Anonymous said...

What a great site senior golf discount new orleans fitness clubs Wedding church bulletin and program stationery Building a fitness trail Best notebook video cards Af physical fitness standards Liposuction in az Community fitness centers edmonton alberta South carolina darlington laser tatoo removal Fitness pants Approved diet fda pill buy fioricet Free mature hacked xxx passwords Neurontin 2blawsuit internet advertising website traffic web traffic online texas college station bryan commercial insurance fitness generator yasmin Nissan manual drug interactions topamax