Monday, September 11, 2006

Έντεκα (λόγοι για να πάρουμε με τις ντομάτες τον Δήμο Θεσσαλονίκης)

by igopogo 2mp5e
1) Οι διάφορες επιτροπές όπως η Δημοτική επιτροπή πρόληψης εγκληματικότητας με δραστηριότητα την έκδοση ενός φυλλαδίου που λέει να κλειδώνουμε τις πόρτες και να βάζουμε συναγερμό. Πόσο μας κοστίζει αυτή η επιτροπή?
2) Οι χαζογιορτές αγγέλων, δαιμόνων και οτιδήποτε που μόνο σκοπό έχουν τον πλουτισμό όσων ασχολούνται με αυτές.
3) ΤV 100. Ενα κανάλι που κανείς δε βλέπει, όλοι πληρώνουν όμως.
4) Η επιλεκτική απουσία κλήσεων από συγκεκριμένους δρόμους εκ της δημοτικής αστυνομίας
5) Η παρουσία σκουπιδιάρικων στο κέντρο της πόλης σε ώρες αγοράς.
6) Η μετατροπή της Πλατειάς Αριστοτέλους σε τσιφλίκι καφεπωλείων.
7) Η Πλατειά Δικαστηριων, ενα συνοθύλευμα από στοκ κομμάτια μαρμάρου και πλακάκια.
8) Η ανάπλαση δρόμων και πλατειών χωρίς τη μέριμνα για θέσεις παρκαρίσματος σε ήδη επιβαρημένες περιοχές. Η εξάπλωση των ελεγχόμενων περιοχών στάθμευσης και σε μη εμπορικούς δρόμους αρκετά πάνω από την Εγνατία. (1,40 το παρκάρισμα στο δρόμο. Ούτε σε ιδιωτικό πάρκινγκ.)
9) Η έκδοση φυλλαδίων για διαφημίσει των έργων και η προβολή διαφημίσεων στο TV100. Ποσο μας κοστίζει να κάνει προεκλογικό αγώνα η δημοτική αρχη? Πόσο πληρώνει η δημοτική αρχή το TV100? Και αν το πληρώνει γιατί αφού είναι και αυτό δημοτικό?
10) Η εικόνα δημοτικών αστυνομικών σε καφετέριες. Με 1100 ευρω το μήνα που τους πληρώνεις σε χαλάει να τους βλέπεις να κάνουν 10 λεπτά βόλτα για κλήσεις και 50 λεπτά να κάθονται.
11) Και σπουδαιότερο: η μούγκα εκ μέρους της δημοτικής αρχής για το Νέκρωμα του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Είναι κρίμα και υποβάθμιση για τον Τουρισμό και την οικονομία της πόλης η εξαφάνιση των δρομολογίων και ακόμα χειρότερη η Σιωπή του Δημάρχου που κάποτε για χαζομάρες είχε σηκώσει Μαύρη Σημαία στο Δημαρχείο. Επί Πασοκ βέβαια.

[blog: igopogo]

9 comments:

enteka said...

θενκς igopogo για το κείμενό σου. [Εμένα μ’ αρέσει που ξαφνικά λύθηκαν (επικοινωνιακά μιλώντας) τέσσερα θέματα της πόλης λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ: Το μετρό, η υποθαλάσσια, το αεροδρόμιο κι ένα ακόμη που το ξέχασα ήδη! Η κυβέρνηση μου θύμισε Δημάρχους (σαν αυτόν της περιοχής μου –που δεν είναι και κυβερνητικός) που κανα μήνα πριν τις εκλογές στέλνουν φαγάνες και κομπρεσέρ στους δρόμους και κάνουν μερεμέτια βαφτίζοντάς τα ‘έργο’.]

marl(t) said...

κι επίσης να μην ξεχάσουμε και το γεγονός ότι έχουν κλείσει το πλακόστρωτο στη Νέα Παραλία από Μαρτίου ως Συνδίκα όλο το καλοκαίρι. Ένα σημείο έχει στη Θεσσαλονίκη που μαζευόταν κόσμος για περπάτημα όλες τις ημέρες και ώρες - ειδικά του καλοκαιριού - κι αυτό το σακάτεψαν. Και καλά κάνουν έργα για την υλοποίηση του περίφημου πρώτου βραβείου στο σχετικό διαγωνισμό επί πολιτιστικής πρωτεύουσας, δηλαδή από το 1997...Γέλασα τρελά και την περασμένη Πέμπτη(7/9) που περνόντας με το αυτοκίνητό μου από την Γ' Σεπτεμβρίου είδα ότι σε ώρα αιχμής (δηλαδή 3.30 το μεσημέρι) έκαναν έργα ασφαλτόστρωσης σε μια τόοοοοοοοοση δα λωριδούλα μπροστά ακριβώς από την είσοδο του Βελλίδειου. Προφανώς για να έρθει να πατήσει ο Κωστάκης το λεπτεπίλεπτο ποδαράκι του όταν κατέβει από τη λιμουζίνα του στα εγκαίνια της ΔΕΘ...

xryc agripnia said...

Μονο εντεκα;;;

oni said...

Εγώ πάλι περιμένω το μετρό, την υποθαλάσσια και την ολοκλήρωση του αεροδρομίου, δηλώνοντας την απορία μου για το Νο.11). Το θεωρώ ανεπίτρεπτο να αναγκάζεται κάποιος να πηγαίνει μέχρι την Αθήνα για να φτάσει μέσω αυτής και μόνο στο νησί που επιθυμεί... Πάλι καλά δηλαδή να λέμε που λειτουργεί και ο εμπορικός λιμένας...

Ιφιμέδεια said...

Πολλά και παρόμοια αφορούν και τον Πειραιά.
Δυστυχώς τίποτα δεν αλλάζει.
Ωραίο κείμενο.

Anonymous said...

Δυστυχώς, συμπολίτες και μη, ο "μπιγκμάουθ" έχει δίκιο. Οι θεσσαλονικείς έχουμε το δήμαρχο και την πόλη που μας αξίζουν. Οι σημερινοί δύο κύριοι, νομάρχης και δήμαρχος, εχουν βέβαιη τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές και για αυτό κυκλοφορούν στην πόλη με αυτό το περί πολλού υφάκι. Άλλωστε ο Φωμιάδης έβαλε στόχο το 60% και ο Παπαγεωργόπουλος το 54% και οι δημοσκοπήσεις τους φέρνουν πολύ κοντά σε αυτά τα νούμερα-τέρατα.
Και προς Θεού, δεν τα γράφω αυτά για να ψηφίσουμε τους "άλλους", τις δύο άτυχες κυρίες του ΠΑΣΟΚ, που τις ρίξανε στο λάκο των λεόντων για (πολιτική) σφαγή.
Να μαστε καλά να θυμόμαστε και αυτές και τους άλλους όταν θα κακοπερνάμε στην "όμορφη Σαλονίκη".

Πάνος, επισκέπτης συχνός, συνήθως βουβός.

enteka said...

(γεια σου πάνο)
συμφωνώ με όλους, αυτοί μας αξίζουν καλά να πάθουμε. [«Ο Δήμαρχος που μας αξίζει» είναι το (κωμικά ειρωνικό) προεκλογικό σλόγκαν του Παπαγεωργόπουλου εδώ και τετραετίες]

άσκεπος said...

http://panikas.blogspot.com/

Nomizw erxetai se armonia me authn th lista!

enteka said...

exeis dikio, thanks :)