Monday, December 11, 2006

Έντεκα (συγκροτήματα στο Myspace – τώρα)

Όπως τα διάλεξε ο Μιχάλης Ε. (διευθυντής του Ρόδον FM) και τα δημοσίευσε το περιοδικό SOUL στο νέο του τεύχος .

discworld
(Josh Kirby - Discworld)


1) Small Hours Society («Μια κιθάρα κι ένα p/c σε ένα φοιτητικό δωμάτιο. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του 24χρονου Αποστόλη Α. (…) αφήνει υποσχέσεις για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα στο μέλλον»)
2) Μαρία Παρούση («Μια εξαιρετική compiler … ακούς και τις πάντα απίθανες επιλογές τραγουδιών τις οποίες ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.»)
3) Cayetano («Μάστορας στους ρυθμούς και τις μελωδίες … κινείται με άνεση ανάμεσα στη funk, το dub, τη latin και τη lounge»)
4) Night on Earth («Με ενδιαφέρουσες μουσικές και κινηματογραφικές αναφορές, το οκταμελές σχήμα δίνει τη δική του συναρπαστική εκδοχή για τα σύγχρονα μπλουζ των μεγαλουπόλεων.»)
5) Χρώματα («Το πάντρεμα της ελληνικής μπαλάντας με τα electronica ηχοτόπια της βόρειας Ευρώπης. (…) Η «Πεταλούδα» είναι ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια ηλεκτρονικής ποπ που βγήκαν απ’ αυτή τη χώρα»)
6) Zebra Tracks («Δυνατές πανκ κιθάρες και έντονοι χορευτικοί ρυθμοί. Συνδυασμός που δεν έχουμε συνηθίσει από ελληνικό συγκρότημα.»)
7) Madame («μια μείξη alternative με post-rock και garage επιρροές»)
8) Good Luck Mr. Gorsky («Ο εκλεκτισμός στο μουσικό ύφος και η επιδεξιότητα στην εκτέλεση δίνουν την εντύπωση ενός πεπειραμένου και «φτασμένου» group.»)
9) DREAD ASTAIRE («Δυνατό, σκληρό, βρόμικο και σέξι, το ροκ των Θεσσαλονικέων Dread Astaire ξεπηδάει απολαυστικά μέσα από τα αυλάκια ενός μαύρου βινύλίου»)
10) Monica («Ένα και μόνο άκουσμα του “Over The Hill” φτάνει για να δικαιολογήσει τα όσα θετικά έχουν γραφτεί γι’ αυτήν»)

(o M.E. διάλεξε δέκα, γι’ αυτό προσθέτω και μια δική μου πρόταση)
11) Love Boat Orchestra Θεσσαλονίκη. Απίστευτες επιρροές (Albuquerque, 90210, Bon Jovi, Peg Bundy, cheap champagne, D.I.Y.), υπνωτικός ήχος: το πιο κουφό γκρουπ σήμερα. Αγαπημένα μου το Bossa Nova και το Leaving California.
90210
(I'm leaving California and going to Minnesota
to see what Brenda and Brandon left behind
I'm gonna miss you forever I'll miss you Mitch Bucanan

you and your red speedo I'll miss you California
I'm leaving California and going to Minnesota
I'm going to see what Brenda and Brandon left behind
I'll miss you boys of Compton and I'll miss you Snoop Dogg

and the distance from Compton to Minnesota
is too long to skate but I think I'm gonna make it
and there is no ocean in Minnesota and if there is no ocean to drown in
then you, Mitch Bucanan cannot save me...)

4 comments:

enteka said...

μπήκα σ' όλα τα site που έγραφε στο SOUL, μόνο στους Dread Astaire και στη Monica είχα ξαναμπει, και εκτός απ' αυτά τα δύο μου άρεσαν πιο πολύ τα "Χρώματα", ο "Cayetano" και οι "Night on Earth"

παίζοντας με το myspace σήμερα είδα σ' αυτό των Marsheaux ( http://www.myspace.com/marsheaux ) ότι α) βγάζουν νέο δίσκο και β) έχουν αποσπάσματα απ' αυτόν - τα οποία κρατήθηκα και δεν άκουσα για να μην κανιβαλίσω την πρώτη ακρόαση όταν πάρω το cd.

αν ξέρετε κάποιο άλλο καλό (ή, ακόμη περισσότερο, αν έχετε εσείς κάποιο) πείτε.

:)

Anonymous said...

ξέρω τα μισά, αλλά χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη μαρία (βλ. ν. 2).

Anonymous said...

ox, oraia, thanks
:>)

Valm said...

Οι Zebra Tracks είναι φιλαράκια. Πολύ ωραίοι!!