Wednesday, January 10, 2007

Έντεκα (από τα αγαπημένα μου blogs)

Έκλεισε το Μόνιτορ και νιώθω σαν να έχασα την ατζέντα μου (ή το κινητό μου) που είχα όλα τα τηλέφωνα γνωστών. Υπάρχουν αρκετά που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη μου (στα bookmarks) αλλά είναι κι ένα σωρό που τα άνοιγα απ’ το Μόνιτορ (είτε απ’ τα νέα τους ποστ είτε απ’ τις πηγές). Όταν ξεκίνησα να διαβάζω blogs τα έσωζα όλα στα bookmarks μου. Βρίσκοντας το μόνιτορ αποφάσισα ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Έγινα τεμπέλης, βασίστηκα στο ότι το Μονιτορ, το πιο πλήρες ελληνικό ιντερνετικό πράγμα που υπήρξε, θα ήταν εκεί για πάντα, με την ίδια σιγουριά που έχω ότι ο ήλιος θα βγαίνει κάθε πρωί, για πάντα.
Νομίζω ότι είναι υπερβολικό το κλείσιμο του Μ. με μια όχι και τόσο σημαντική αφορμή και (ας μου επιτραπεί η διαστροφή) βρίσκω στενάχωρο το ότι εξαφανίστηκε τρομερό αρχειακό υλικό: κατάλογοι με 1990 blogs, χιλιάδες ποστ από το 2003 έως προχτές. Το ξεκίνημα, η συνέχεια και η εξέλιξη των ελληνικών μπλογκς ήταν καταγεγραμμένα με τρόπο άμεσο και χρηστικό στις σελίδες που εξαφανίστηκαν. Ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ, που ελπίζω ότι ο Π.Β. έχει σώσει κάπου.
Έψαξα χτες, μέσω παλιών comments, λινκς άλλων μπλογκς και google, τις διευθύνσεις «γνωστών» μου που χαθήκαν όταν ο Χρυσός Οδηγός έπιασε φωτιά.
Να μερικά που ξαναβρήκα μαζί με άλλα που είχα ήδη στα bookmarks μου και καναδυό που δεν ήταν καν στο Μόνιτορ.

arxedia media
(από το Arxedia Media)

1) Arxedia Media. Πολυσυλλεκτικό, πάντα έχει κάτι ενδιαφέρον. Συναρπαστικά παραληρήματα, μουσικές, εικόνες. Fact! Μόλις το ανέλαβε ο Ντίλαν του Μπέβερλι Χιλλς για ν’ ανεβάσει τα νούμερά του (ok, όχι ακριβώς). Ένα ποστ: Εγώ και ο πρόεδρος των ληστευθέντων Αττικής
2) Πλειστόκενον . Ωραία μουσική, λίγα λόγια και καλά. (Υπέροχο) Fact! Το πρώτο του ποστ ήταν ένα Μανιφέστο στο οποίο έλεγε «Θα γράφω ό,τι με συγκινεί, Θα δώσω κάτι από εμένα» κλπ, στο οποίο του απάντησε μόνο ο dystropoppygus γράφοντας: «Μάλιστα. Για να δούμε.» (!) Ένα ποστ: τρεις λαλούν και ο ziggy παίζει την κιθάρα του
3) Winter Academy. Μουσική ενημέρωση, πολλά giveaways. Fact! Έφτιαξε εξαντλητικά καλές λίστες ανασκόπησης της χρονιάς. Ένα ποστ: The Next Big Things of 2007
4) musicforabetterliving. Cute as a button. Fact! O Vague Tourist επιλέγει: Δίσκος του 2006 – Junior Boys. Τραγούδι: Peter, Bjorn and John - Young Folks. Ταινία – Shortbus. Ένα ποστ: Music for a better living #182
5) Πετεφρής. Εξαιρετικά εμπνευσμένο, παιχνιδιάρικα ουσιαστικό. Fact! Ο Πετεφρής με έχει στα λινκς του, ως ΔΩΔΕΚΑ. Επίτηδες; Κατά λάθος; Μ’ άρεσε. Ένα ποστ: H μονιτορική καταστροφή

feelingminnesota
(από το Feeling Minnesota)

6) Feeling Minnesota. «Δεν το καταλαβαίνω, γι’ αυτό μ’ αρέσει». Fact! Φοβερή εικόνα στο προηγούμενο blog του Ένα ποστ: owned (again)
7) Πρόσωπα. Το μπλογκ του Άρη Δαβαράκη. Γράφει σχεδόν κάθε μέρα. Φοβερές εικόνες, πάντα πολλαπλασιασμένες. Fact! Ξεκίνησε το blog του όταν το Θέμα διέκοψε τη συνεργασία τους με αφορμή ένα κείμενο για τα μπλογκς. Ένα ποστ: Τρίτη : Αθήνα κόρη τ’ ουρανού!
8) Γιάννης Πετρίδης. Χωρίς Λόγια Fact! Χωρίς Λόγια. Ένα ποστ: Χωρίς Λόγια.
9) Misirlou. Τελέιως τρελό! Fact! Διέταξε να γράψουμε παραμύθια. Και έτσι έγινε. Ένα ποστ: Ενα παραμυθι: "Η κοκκινοσκουφιτσα"
10) Ιφιμέδεια. Ποίηση, εικόνες, γραπτά. Fact! Ο μήνας του μέλιτος δεν τελειώνει ποτέ. Ένα ποστ: Ο Ιαγουάρος Μέσα Του - Στο τέλος νικάνε πάντα οι κακοί. (και οι προηγούμενες συνέχειες)
11) FunEl. Πολυσυζητημένο για λάθος λόγους. Αυτό που λέμε «πολύ γέλιο». Fact! Το παραποιημένα βίντεο κλιπ της Jlo και (κυρίως) της Βίσση είναι ό,τι πιο αστείο έχω δει.

(ένα βίντεο απ' το FunEl, μέσω You Tube: Everything about conspiracy)

*Τα προηγούμενα λινκς: Ιούνιος / Σεπτέμβριος

20 comments:

azrael said...

Θα μου λείψει το monitor!

Βγήκαν λέει , τα BLOGZ και greekbloggers αλλά τι να λέμε, το μαγαζί του vrpypan ήτανε τρακόσα χρόνια μπροστά σε χρηστικότητα.

Ααα ρε κατακαημένε vrypan , σε βρίζανε για τα linkblogs σου και τώρα οι άλλοι agreggators τσιμπάνε αυτούσια τα κείμενα των blogs και τα δημοσιεύουνε "μέσα τους".

Για να δούμε τώρα πως θα αντιδράσουν τα διάφορα ψώνια που μετράνε κουκιά στα stats counters τους , τώρα που οι επισκέψεις θα μειωθούν διότι το κείμενο τους θα διαβάζεται κατευθείαν μέσα στους καινούργιους agreggators?

Όλοι οι μπλογκερς που επισημαίνεις είναι βεβαίως δε μπεστ.

Αντε καλή αντάμωση.

Misirlou Oubliez said...

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙΙΙΙ

Anonymous said...

katarxas, efxaristoume poli ki egw kai o polikarpos.
eisai apo tous bloggers pou 8avmazw kai einai timi mou na yparxw se lista sou.
gia na min pw POSO koulo mou fainetai na eimai se idia lista me ton petridi pou ton diavaza pitsirikas sto pop kai rock kai ton akouw sto radio apo mikros.
episis 8a8ela na efxaristisw ton 8eo, tous goneis mou, tin akadimia, kai tous power rangers, ton mple, ton kokkino, kai ton portokali.

cheers

funEL said...

κύριε εντεκά μας.
Για υποχθόνιο καλλικατζαραίο, καβαλιστή συνωμότη επιστήμονα σας κόπτομεν.
Τι είναι το σατανικό εντεκα - υποτίθεται κύκλοι του ήλιου, (όλοι ξέρουμε οτι ο ήλιος είναι σιδερένια μηχανή των αρχαγγέλων κατά τα λεγόμενα του Προφήτη).
Χαθήκανε άλλοι καλοί Απολλώνιοι αριθμοί, 3, 7, 9 ?
Είστε με τη πλευρά των παγκοσμιοποιητών ανθΕΛλήνων Νεοταξιτών ιλλουμινάτι κλπ κλπ?
Βάλατε και το βλάσφημο ύποπτον Λίνκ... ξέρετε ποιό.
Αν σας πέσει καμμια μηνυσάρα, λόγω ιεράς οργής ξέρετε Ποιού, θα δείτε τον Χριστό αμερικάνο...
λέμε...
Ευτυχές το νέον έτος 2024

Anonymous said...

Σου έχει τύχει, αγαπητή περσόνα, να μετράς σε ηλικία κάτω των επτά; θυμάμαι ότι μετά το δέκα, η συνέχεια ήταν δεκαένα, δεκαδύο δεκατρία και λοιπά. Το δώδεκα όθεν, αποτελεί δίζυγον του έντεκα, έν και το αυτό: αμφότερα έχουν άλλη αρίθμηση και άλλη εκφορά!
Όχι και κατά λάθος....
:))

cyrus said...

Ταγματάρχα του Τάγματος των Ιπποτών Funel, η καμπάλα βασίζεται στον αριθμό δέκα. Επομένως, ο έντεκα είναι μετα-καμπαλιστής -- έχει ξεπεράσει προ πολλού τη Μαντόνα και οδεύει ολοταχώς προς τον Jimmy Page.

(Γιατί Jimmy Page; Έτσι -- μου αρέσει η κιθάρα του...)

ArisDavarakis said...

Τα prosopa μέσα στίς έντεκα επιλογές σου; Με κάνεις πολύ χαρούμενο και σ' ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ....νέος στα μπλόγκ (δύο μηνών αν και περπατάω πιά στα 54!) και η "επιβράβευσή" σου με ανεβάζει! Νάσαι καλά!

enteka said...

dear bloggers: μην ευχαριστείτε καθόλου!

πρόσθεσα κι ένα μπόνους blog στο tagline μου

όσο για το δώδεκα ως δίζυγον του έντεκα, έχω πολλά να μάθω ακόμα...

:)

(σπόιλερ: αύριο το enteka ανοίγει το φάκελο Left-handed Conspiracy)

WinterAcademy said...

αχ γιόκα μου, ο θεός να μου κόβει 11 δευτερόλεπτα και να σου δίνει 11 ημέρες..

seriously όμως, μόλις 2-3 ημέρες πριν κλείσει το μονιτορ άρχισε να εμφανίζει τα posts μου. ίσως και να με είδατε και δίπλα στην ντόρα να υποδέχομαι τους επισκέπτες του θείου στην κλινική. τι καλοί άνθρωποι...

πολυβιος said...

οh, crystal ball, save a soul, show me life is beautiful...
:-)
φιλάρες

oni said...

Τι γέλιο το βιντεάκι με τη Βίσση! Ήγγικεν η ώρα! *επισκέπτεται μπλογκς* Κρίμα που έκλεισε το μόνιτορ :(

neutrino said...

εγω που ειμαι νεα στη μπλογκοσφαιρα και πολυ πολυ προσφατα ανακαλυψα και το δικο σου μπλογκ, θελω να δηλωσω πως το δικο σου ειναι απο τα αγαπημενα μου!

ξεκινωντας απο το υπεροχο με οτυς κινηματογραοφυς που εκλεισαν αρχισα να πηγαινω πισω και να διαβαζω ολα τα προηγουμενα ποστς. το ενα καλυτερο απο το αλλο! αρχισα μαλιστα να τα διαβαζω με πιο αργους ρυθμους-γιατι φοβαμαι οτι θα τελειωσουν γρηγορα ετσι οπως παω..!
μα που τα βρισκεις;;!
θελω να σχολιασω σε καμια 10αρια προηγουμενα. τι για τα διαφημιστικα jingles, για τα παδικα βιβλια, για τα καρτουν και τους μισητους ηρωες, τα κλισε, τις παροιμιες.. καλα και για τους πινακες. στα λεω ολα μαζεμενα για να μην μπαινω στα παλια και σε ζαλιζω.
ειλικρινα καθε post μου φτιαχνει το κεφι ή με παρακινει να μαθω κατι καινουργιο. keep up the good work!

A.F.Marx said...

Τώρα κατάλαβα πώς νοιώθουν οι "περσινές σταρ Ελλάς"... Τώρα που πέρα στην προηγούμενη λίστα με τα αγαπημένα blog.
Σαν περσινός "σταρ Ελλάς" νοιώθω.
κλάψ
λυγμ
θλιψ
ωιμέ
αλί...

:-))

enteka said...

neutrino eisai my dream-reader!
oni, apistefto
winter :)
afm: gere marx fyge toraaa... paei i diki sou i seiraaa, irthan oi neoi me ta doraaa (gone but not forgotten) ;)

vague tourist said...

Το Πλειστόκενον είναι ένας αλήτης και μισός. ΟΥΣΤ! Έξω από το top-5, ρε! :-Ρ

Υ.Γ. Ευχαριστώ για το entry, kiddo.

enteka said...

vague, αλίμονο
(πάντως η σειρά στις λίστες του μπλογκ δεν είναι αξιολογική, αν έσπαγα κάθε φορά το κεφάλι μου να τα βάζω και σε σειρά θα ήμουν τώρα σε κλινική)

:)

Anonymous said...

πες τα, vague! χρόνια τώρα προσπαθώ να τους πείσω όλους ότι είμαι αλήτης, αλλά ελάχιστοι με πιστεύουν.
(11, αναθεώρησε τώρα ! σπάσε το κεφάλι σου και πες ότι είναι η πιό αξιολογική ενδεκάδα που έχεις βγάλει ποτέ !)
καλημέρες
αλήτες
both

Ιφιμέδεια said...

Καλέ!! Τώρα το είδα!

Ευχαριστώ καλέ μου, αλλά δεν νομίζω ότι γράφω τόσο καλά όσο άλλοι. Άσε που τις πιό πολλές φορές "κλέβω" και τη βγάζω με φωτό και ποίηση...

Φιλάκια κι ευχαριστώ πολύ.

enteka said...

άσε τις μετριοφροσύνες! εμένα μ' αρέσεις!
χχχ

Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι, σας γνωστοποιώ την ιστοσελίδα μου και σας παρακαλώ να την προσθέσετε στους διαδείκτες σας, απλά και δωρεάν...., φυσικά, εάν την κρίνετε κατάλληλη.....
Θεματολογία της....: Αποκωδικοποιήσεις : σιωπής, ψυχής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
μα και θέματα....: κοσμογονίας, θεογονίας, σχηματοποίησης λόγου,.....
Ευχαριστώ πολύ : Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr