Monday, May 07, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)
















1) Γεια! Όσο έλειπα, στα blogs κάποιοι αρρώστησαν (περαστικά!) και κάποιοι τσακώθηκαν (ditto). Το καλύτερο όμως το διάβασα τυχαία σ’ ένα αξιοζήλευτο μπλογκ που δεν ήξερα ότι υπήρχε: ήταν εξαιρετικά δραματικό - η blogger μπαίνει στο νοσοκομείο για σοβαρή (!) επέμβαση και αφήνει τους σχολιαστές της σε ένα εικονικό καφενείο που μόνο άμα το δεις το πιστεύεις. Εκατομμύρια έτη φωτός μακριά απ' τη δική μας μπλογκόσφαιρα όπου όλοι τρώγονται για καυγά, στο τριανταφυλλένιο μπλογκ της Rose Yellow τα σιρόπια ξεχειλίζουν, οι απίθανες παρεξηγήσεις κρατούν λίγο, η ζάχαρη του καφέ λιγώνει, οι παραγγελιές και τα πρόστιμα (!) δίνουν και παίρνουν. Ο πραγματικός σουρεαλισμός κρύβεται στα comments (αλλά και στο ποστ-επιστροφή που ακολούθησε) και προτρέπω να διαβάσετε όσα περισσότερα μπορείτε απ’ τα 288 σχόλια που υπάρχουν. Ο βαρύγδουπος τίτλος του δραματικού ποστ είναι: Φοβάμαι. Φεύγω. Το blog αναλαμβάνει η Φωτεινή Σπανού.

2) Διάβασα: Τον Σταμάτη Φασουλή στα Νέα για την ποιητική συλλογή του Χρήστου Βαλαβανίδη /// Τον Γιώργο Χρονά στην Athens Voice για το κρυμμένο θαύμα της Mαρίας Bουμβάκη /// Τον Ροΐδη στο μπλογκ του και τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο στη Lifo (no direct link) για τον Μίκη Θεοδωράκη και τον αρχιεπίσκοπο. /// Τους intvduals στο blog τους σε μια φοβερή Κασσαβετική ανακατασκευή του Ρετιρέ. /// Την Μυρτώ Τσελέντη στο blog του M.Hulot για τα Manga.

3) Στο free press CityUncovered γράφει ότι, πέρα από κάποιες νέες εισόδους, η Ελλάδα, μαζί με την Αυστρία και την Ιρλανδία είναι οι 3 τελευταίες χώρες της Ε.Ε. «που δεν αναγνωρίζουν ακόμα ΚΑΝΕΝΑ νομικό δικαίωμα στους γκέι και τις λεσβίες, ούτε γάμου, ούτε υιοθεσίας, ούτε καν όμως συμφωνητικό συμβίωσης!» [Δεν είναι τόσο αυτό το γεγονός που μου έκανε εντύπωση, όσο ότι όλες οι υπόλοιπες τα έχουν ήδη αναγνωρίσει. Σα χτες θυμάμαι τις 2-3 πρώτες δακτυλοδεικτούμενες χώρες, και τα χάχανα περί γάμων στο Άμστερνταμ. Ο καιρός όμως πέρασε και η Ε.Ε. –πλην των τριών- δεν κρυφογελά πια σεμνότυφα, αντίθετα, θέσπισε νόμους ίσων δικαιωμάτων για θέματα νομικά, ασφαλιστικά και οικονομικά.]

4) Έψαχνα για δώρο σε δισκάδικα της Θεσ/νίκης το νέο λάιβ δίσκο του Σαββόπουλου (Πυρήνας). Μου λένε στο Μετρόπολις: «Δεν συνεργαζόμαστε πια με την εταιρία – δεν θα τον φέρουμε». Πάω στον Πάτση, το ίδιο. Πάω σ’ ένα τρίτο: «Ααα», μου λένε, «δεν θα τον φέρουμε ποτέ. Έχουμε πρόβλημα με τη δισκογραφική». «Και ποια είναι αυτή η εταιρία;» ρωτάω. «Η Lyra».
Λίγες μέρες μετά διάβασα ότι η θρυλική Lyra του Πατσιφά πουλήθηκε στη Legend του Άλτερ. [Απίστευτη εταιρία η Legend: ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Σχιζοφρενή Δολοφόνο και την Ποδοσφαιρίστρια, o Ξαρχάκος με τα Ζουζούνια, το 2 του Κ. Βήτα με τα Στρουμφάκια.] Τώρα, τι ρόλο έπαιξαν όλα αυτά στο να μην μπορώ να βρω το δίσκο του Σαββόπουλου σε κοτζάμ Θεσσαλονίκη – δεν το ξέρω. (κείμενο για την ιστορία της Λύρα απ’ την Ελευθεροτυπία).

5) Η Ποδοσφαιρίστρια (φωτο mediablog) Στην αρχή χόρευε στο background του Je t’ aime, κλωτσώντας μ’ έναν περίεργο τρόπο στον αέρα - τώρα έχει και τραγούδι (μάλλον απομυθοποιητικό όμως), που λέει: "Δεν είμαι η Μαντόνα, είμαι η γυναίκα Μαραντόνα." Πεθαίνω γι’ αυτήν: μου θυμίζει τρομερά την Πάτσυ (J. Lumley) απ’ το Absolutely Fabulous, με την πρόστυχη έκφραση, τα γουρλωμένα σαν από ecstasy μάτια, το έκφυλο στόμα με τα σουφρωμένα χείλη, το μόνιμο (σχεδόν σατανικό) χαμόγελο, το παρακμιακό ασταθές λίκνισμα, την ψευδή αριστοκρατικότητα. Η κάμερα εστιάζει στις αέρινες κλωτσιές, η έκφρασή της όμως κλέβει την παράσταση.

6) Από μια πολύ αρνητική κριτική του Ηλία Φραγκούλη στο cinemad για την ταινία της Ντίσνεϊ Meet the Robinsons: «Aισθάνεσαι πως βλέπεις το αποτέλεσμα εκατοντάδων marketing meetings όπου ενήλικες παίζουν με ώριμες νευρώσεις και επιθυμίες, σφυρηλατώντας ενοχικά τα υπολείμματα του παιδικού τους εγώ.» Με το που διάβασα αυτό ήξερα ότι μου ταίριαζε κι έτρεξα στο σινεμά να δω το φιλμ: ο Φραγκούλης είχε δίκιο – κι όμως ήταν τ ε λ ε ι ο ! (Η αγαπημένη μου παιδική ταινία εδώ και πάααρα πολλά χρόνια). Μ' αρέσουν οι κριτικές του: περιγράφουν πρωτότυπα και με χειρουργική ακρίβεια την ταινία έστω κι αν τη θάβουν. [απ’ τα σχόλια του ποστ: cinemad: «Άλλη μια απόδειξη πως μια «αρνητική» κριτική μπορεί να ιντριγκάρει εξίσου, enteka. Επίκαιρο θέμα, αν με αντιλαμβάνεσαι...»
enteka: «Εννοείται ότι μια spot-on κριτική (έστω και αρνητική) είναι 100 φορές πιο πολύτιμη και χρήσιμη από μία κολακευτικά αδιάφορη. Και σε αντιλαμβάνομαι υπερβολικά καλά.»]

7) Πριν κάποιο καιρό έγραψα για την conservapedia (την απάντηση της χριστιανικής δεξιάς στη wikipedia). Λοιπόν, διάβασα στην Guardian για το GodTube την χριστιανική εκδοχή του YouTube: παππούδες που μιλάνε, christian ‘rock’, παιδάκια βγαλμένα απ' το Jesus Camp. Μόλις είδα ένα κλιπάκι (που μοιάζει με παρωδία χωρίς να είναι) που λέγεται «ο Χειρότερος Εφιάλτης ενός Άθεου είναι μια Μπανάνα» (με cameo του Kirk Cameron). Λέει ότι αφού η μπανάνα είναι τόσο τέλεια φτιαγμένη, και ταιριάζει ακριβώς στο ανθρώπινο χέρι πρέπει να την έφτιαξε ο Θεός – μοιάζει αστείο αλλά είναι απ’ τα βασικά επιχειρήματα των υπέρμαχων του intelligent design (των αρνητών του Δαρβίνου). Διάβασα και μερικά απ’ τα ειρωνικά σχόλια: «I just found a stone in my back garden that I could hold in my hand! God must have designed it as it had ridges where my fingers could go and was light enough to lift!» /// «And my car keys too! It's amazing but they fit perfectly into only my car, allowing me to drive to church over and over!» /// «All that it proves is that you, the same as everyone else, are a few steps away from monkeys». /// [Σας ικετεύω να το δείτε.]

8) Μεταξύ των άλλων στο πάρτι του περιοδικού Σινεμά ήταν και «η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, κ. Βάσια Τριφύλλη»! [Ώστε αυτή είναι η ιδιότητά της -κρατιέμαι για να μην ξεσπάσω σε αντικυβερνητικό tirade]. Όσο για το νέο Σινεμά: πολύ ωραίο, αλλά ικετεύω τον εκδότη του να το βγάζει και σε εκδοχή χωρίς dvd. Πλήρωσα εννιά ευρώ για να το διαβάσω -τις ταινίες τις είχα δει- και προσωπικά με ξενίζει λίγο όταν νιώθω ότι πληρώνω το δώρο και όχι την (καλή, όντως) ύλη.

9) Πρόσφατες Υποσυνείδητες Εντεκάδες: 11 φωτογράφοι 11 Ελλάδες απ’ το Big Fish του Θέματος (αριστερά: Σπύρος Στάβερης, 1995, «Η Νάνσι και το αγόρι της») // 11 γκόμενοι της ελληνικής showbiz απ’ το Λοιπόν, // 11 λόγοι που αγαπάμε τη Βραζιλία απ’ το Μaxim. (Φακτ! Το enteka δεν ήταν το πρώτο ελληνικό μπλογκ με λίστες. Για μία και μόνο μέρα του 2004 υπήρξε κι αυτό: http://listes.blogspot.com/)

10) Με αφορμή τον σημερινό τηλεμαραθώνιο της Ελπίδας για το Ογκολογικό Παίδων: τόσα χρόνια ακούμε γι' αυτό και δίνουμε λεφτά και βλέπουμε τη φάτσα της οσίας Βαρδινογιάννη κι ακόμα δεν έχει καν αρχίσει το χτίσιμο. Συγνώμη αλλά αν το πλήρωνε απ' την τσέπη της (μη μου πείτε ότι δεν της φτάνουν!) το νοσοκομείο θα 'χε τελειώσει εδώ και χρόνια! Η φιλανθρωπία ενδιαφέρει ή το φαίνεσθαι; Και τελικά, είναι αλήθεια άραγε ότι μπλοκάρει εδώ και χρόνια το Ογκολογικό των Αγίων Αναργύρων γιατί ήθελε να γίνει πρώτα το "δικό" της, το οποίο πάλι εμείς καλούμαστε να ενισχύσουμε μέσω του Mega;

11) Η απαγόρευση των πορνό DVD στις εφημερίδες (να πω ότι είμαι υπέρ του πορνό κλπ). Η μεγάλη πλάκα, όπως έχω ξαναγράψει είναι ότι τα πορνό τα δίνανε κυρίως κάτι δεύτερες δεξιές εφημερίδες: οι συντηρητικές, οι χριστιανικές, αυτές που χτυπιούνται με οτιδήποτε προοδευτικό και κατακεραυνώνουν υποκριτικά το κανάλι της Βουλής για την «πορνό όπερα του Greenaway» - Espresso, Βραδυνή, Παρασκευή & 13, Press Time και δε συμμαζεύεται. [Πάντως σε σε σχέση με την ύλη τους τα πορνό DVD είναι έργα τέχνης!]

-------------------------------------------------------------

*Ποστ μέσα στο ποστ

Μου έστειλε ένα μέιλ ο Γιώργος Μάρκου: "Γεια σου! Με αφορμή την αγορά του νέου μου iPod, θα ήθελα να σου προτείνω την δημιουργία ενός post για τις 11 (προφανώς!) καλύτερες ιδέες για laser engravings στην "πλάτη" αυτού. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται, να σε ενημερώσω ότι με κάθε αγορά ενός iPod (από ΗΠΑ μόνο) δικαιούσαι να σου χαράξουν δύο γραμμές κειμένου στο πίσω μέρος αυτού".

(Του ζήτησα να μου στείλει τι θα έγραφε αυτός και ποια κατ' επέκταση είναι τα pop culture μόττο του. Λίγες μέρες μετά μου έστειλε την λίστα του, και τον ευχαριστώ)

1. Memento vivere («Θυμήσου να ζεις».) 2. Mehr Licht («Περισσότερο φως», οι επιθανάτιες λέξεις του Johann Wolfgang von Goethe) 3. I met Death today. We are playing chess. (Antonius Block από την «Έβδομη Σφραγίδα», 1957) 4. The world is a vampire, sent to drain (Smashing Pumpkins - Bullet With Butterfly Wings) 5. Always look on the bright side of life. (Εσταυρωμένοι από το «Life of Brian», 1979) 6. Oh, my God! They killed Kenny! («South Park») 7. I have a cunning plan... (Baldrick, από το «Black Adder») 8. It's an electric drill! You get me, you kill me! (Chandler, από το «Friends») 9. 42 (The Answer to Life, the Universe, and Everything - Douglas Adams) 10. It was the best of times, it was the worst of times. (A Tale of Two Cities, Charles Dickens) 11. All you need is love. (The Beatles , από το ομώνυμο τραγούδι)

*Κατά σύμπτωση πριν λίγες μέρες απέκτησα κι εγώ i-pod για τα γενέθλιά μου. Αν μπορούσα να χαράξω κάτι -το σκέφτηκα καλά- θα ήταν ένας στίχος από ένα αγαπημένo μου τραγούδι: Forget the future - Live for today

44 comments:

oni said...

Kalo mhna enteka! Welcome back! (Pali allages blepw! Apo mayro-aspro :P)

Ayto me to Alter ws diskografikh de mporw na to katalabw. Mou 8ymizei emena. Enan axtarma asxetwn metaksy tous pragmatwn. Podosfairistria proskynw. Pantremenh me 3 paidia. Akomh skeftomai an h Annita ekmetalleyetai kosmo me problhma (oxi th sygkekrimenh) h oxi.

To mouse pou pianw tairiazei apolyta sto xeri mou. Yparxei 8eos!

LOL gia tis efhmerides pou exoun/eixan porno. Pragmatika mono oi tainies aksizan.

P.S. An mporousa na kanw engraving sto ipod mou, de 8a to ekana telika giati de 8a mporousa na epileksw "quote" apo ta tosa pou mou erxontai.

cindaki said...

Καλημέρα!
Χρόνια πολλά και για τα γενέθλια, έστω και καθυστερημένα!

Η τύπισσα στο άλτερ όλα τα λεφτά! Απίστευτο γέλιο! Όπως όλοι εκεί! Το μπλογκ της rose yellow το ανακάλυψα μόλις σήμερα, τυχαία! Όσον αφορά το δίσκο του Σαββόπουλου, απαράδεκτο.

enteka said...

(γεια! ευχαριστώ)

το mp3:

Cicero – Live for Today

Everyday, so many pressures
Life's full of lies, and love is the hardest thing

Forget the future; just let it go
If I ever hurt you, I never planned it that way
Until tomorrow live for today

We might not even be, What we think we are
Whatever happens I'm your friend
(I'll always be your friend)

Forget the future; Just let it go
If I ever hurt you I never planned it that way
Until tomorrow live for today

This love may not be what we're looking for
(Tell me what are we looking for)
I'll understand it wasn't

Forget the future Just let it go
If I ever hurt you I never planned it that way
Until tomorrow live for today

deceiverius said...

Welcome back!

Έλειψες.

neutrino said...

Kαλημερα, καλο μηνα, χρονια πολλα για αντιπροχτες.
Αμαν καναμε να σε δουμε [βρασε Μαη μου να φας τριφυλλι που λεει και η γιαγια μου ;p]
-Αυτο με το Σαββοπουλο απαραδεκτο. Εμενα μου το βρηκαν καπου στην Αθηνα. Θα σε γελασω που.
-Απεχθανομαι την Πανια. Ναι, τους εκμεταλλευεται.
-Στους Ρομπινσονς δεν ξενερωσες με τη μεταγλωτισση; (i loved the Man with the Hat)
-Βασια Τριφυλλη lol (ή κλαψ;!).
ps.Θυμαμαι πως το περιμενες: INLAND EMPIRE απο Πεμπτη με το καλο. Έπαθα!

Anonymous said...

Καλημέρα enteka!
Αρχικά σου αξίζουν συγχαρητήρια γιατί τήρησες την υπόσχεση σου και όντως το νέο σου blog ανεβάστηκε την δευτέρα.(Λογικά θα τα καταφέρνεις με τα χρονοδιαγράμματα και τις διαιτες!).
Ακόμη όταν είδα την φωτογραφία με το ταλέντο του Je t’ aime υποψιάστηκα ότι ήθελες να επισημάνεις το όνομα που περνάει από την παραπάνω λεζάντα. Τελος πάντων αυτή την στιγμή αναζητώ το τραγούδι των οποίν τους στίχους έγραψες στα comments και περιμένω να είναι κάτι ξεχωριστό. Ακόμη από το blog περίμενα να δικαίολογήσεις την απουσία σου από αυτό ωστόσο ευτυχώς δεν το έκανες και επικεντρώθηκες στις πληροφορίες που απέσπασες τοσο καιρό. Ελπίζω το επόμενό σου blog να μην καθυστερήσει και να είναι εξίσου χορταστικό. Σημείωση_Μου φαίνεται πολύ περίεργο που οι εκπομπές της ανίτας πάνια επιβιώνουν στην ελληνική τηλέόραση για τόσο μεγάλο χρονικό διαστημα, παρόλο που ο κόσμος εξακολουθεί να τις χαρακτηρίζει "τηλεσκουπίδια".
Επιτέλους ας ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΎΜΕ το πλεονέκτημα της έδρας και ας κλείσουμε την τηλεόραση. Ας μην συνδυαζουμε την διασκεδαση μας ή και τις εργασίες μας με ανοικτή την τηλεόραση. Αυτό έκανα και εγώ και δεν ξαναείδα Μαρία η άσχημη, αλλά ανακάλυψα ενα παραμελημενο βιβλίο της βιβλιοθήκης μου τα "Ανοιχτά Χαρτια" του Ελύτη και απαλλάχθηκα από την ψευδη διασκεδαση του να "βλέπεις τον άλλον να ξεφτυλίζεται". Ευχαριστώ για τον χρόνο των αναγνωστών και των χώρο των comments

toolman said...

καλώς μας βρήκες πάλι!
το σιντί της γυναίκας μαραντόνα πάω στοίχημα οτι θα το χουν παντού στη θεσ/νικη! κρίμα για το Σαββόπουλο δηλαδή.
όσο για τι ipod θα βαζα σίγουρα μία από τις εκατοντάδες ατάκες του chan man!!! :)

Anonymous said...

Welcome back bro

Chaca-Khan said...

καλημέρα ήλιε καλημέρα..

Anonymous said...

Καλώς σε βρήκαμε ..και να μην το ξανακάνεις !! :)

enteka said...

γεια σε όλους:)
επί του πιεστηρίου:
ΠΣΚ στη Χαλκιδική, το πρώτο μπάνιο της χρονιας. Χτες στο Μύλο, οι Κόρε Ύδρο τέλειοι.

ΕΥΑ_S: Μην ψάχνεις αλλού! Το τραγούδι του οποίου τους στίχους έγραψα στα κόμμεντς είναι αυτό που έβαλα στο τέλος του ποστ. (αριστερό κλικ για να τ' ακούσεις, δεξί για save as). Είναι μια παραγωγή των Pet Shop Boys για το σάουντρακ του Crying Game (1992). Στα φωνητικά εκτός από τον Cicero ειναι και η Sylvia Mason James.

Διάφορα άλλα: στους Ρόμπινσονς ΔΕΝ ξενέρωσα με τη μεταγλώτισση, αν και θα προτιμούσα την O.V.(και μάλιστα σε 3D).

To inland empire θα βγει στη Θεσσαλονίκη;

Χαίρομαι που ξαναγράφω: αν θέλετε να γράψετε κάτι κι εσείς το email είναι enteka11@gmail.com

[Επίσης, η α, μπα? μου έχει στείλει ένα τέλειο θέμα εδώ και καιρό: Αγαπημένα κινηματογραφικά σπίτια. Δεν έχουμε βρει όμως έντεκα, αν θέλετε να συμπληρώσετε το δικό σας ισχύει το μέιλ.]

marl(t) said...

ίσα ίσα εγώ τη βρίσκω μπροστά από την εποχή τη δισκογραφική του Alter. Δείχνει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα...ούτε όρια...:P Όσο για τους διάφορους "προχώ" νόμους της Ολλανδίας απ' όσο ξέρω υπάρχει δημόσια συζήτηση και έντονος προβληματισμός για τις δικλείδες ασφαλείας που δεν είχαν κι άρα για τα όποια έκτροπα προέκυψαν. Αν θέλεις το πιστεύεις το σοσιαλιστικό κόμμα είχε θέσει πέρσι το ερώτημα:"μήπως είμαστε πολύ ανεκτικοί;" Εμείς μπορεί να μη ζούμε σε μια φαινομενικά ανεκτική χώρα αλλά για σκέψου, πού αλλού θεωρούνται γκόμενοι όλος αυτός ο συρφετός του Λοιπόν; Ή πού αλλού μπορεί να το γράψει κάποιος σε περιοδικό (άρα να το πιστεύει) και να μην τον πάρουν με τις ντομάτες; Άρα;

UrbanTulip said...

Μου λειψες enteka μου!
πολύ επικοιδομητικό όντως το διάστημα που έλειπες
πάντως από όλα αυτά με ξένισε αυτό με τη lyra και το δισκο του σαββόπουλου. πρόσβαση μηδέν στη μουσική επειδή τα σπάσανε μεταξύ τους; τι κατάντια!

Anonymous said...

καλώς ήρθες έντεκα!!!
αυτό με τη μούμια/βαρδινογιάννη δεν το κατάλαβα! δηλαδή τι σημαίνει το πληρώνουμε μέσω του mega? τι αθώα που είμαι...
όσο για τα σπίτια-χαίρομαι που ισχύει ακόμα-θα σου στείλω mail

enteka said...

ακόμη πάντως δεν έχω καταλάβει τι έγινε με τη Lyra vs. δισκοπωλείων.
μαρουλίτα, μάλλον άλλα πράγματα εννοούμε ο καθένας.

α, μπα?, όλη μέρα έχει τηλεμαραθώνιο στο Mega, όσο πιο μελό γίνεται για να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για τον (όντως πολύ καλό) σκοπό. αν όμως έβαζε το χέρι στην τσέπη η βαρδινογιάννη (καθώς και οι φίλες της Ντόντα, Μπούμπη, Φρίντα, Τζίνα και Τζένη) τα πράγματα θα ήταν πιο απλά... πάντως ας βρούμε 3-4 σπίτια ακόμη (με φωτο αν είναι δυνατόν), κρίμα είναι, τόσο ωραίο θέμα να παραμένει στο συρτάρι τόσους μήνες.

:)

bigmouth said...

Welcome back! Το godtube δεν παλεύεται! Μου θυμίζει κάτι πεντηκοστιανούς ( έτσι λέγονται μου φαίνεται ) στο Borat! Οι τύποι έτρεχαν και χοροπήδαγαν σαν κατσίκια για να σωθούν απ'τις αμαρτίες τους!!

marl(t) said...

τι εννοείς; :P

enteka said...

maroulita: μάλλον λες για το κόμμα ε; εγώ όχι. όσο για το δημοσίευμα του Λοιπόν, όλα τα λεφτά είναι ο τίτλος: "Και οι έντεκα ήταν υπέροχοι!"

bigmouth: το godtube είναι πραγματικά χρυσωρυχείο!

:)

Provato said...

Πρώτον μού έλειψες!

δεύτερο.... έπαθα διαγαλαξιακό σοκ με την επιλογή σου για Cicero. Νόμιζα ότι είμαι ο μόνος που έχω το cd... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ είσαι.

(έχω μέχρι και 3 12ιντσα singles του για να καταλάβεις πόσο είχα φάει κόλλημα...) τι να πω πια...

έχω μείνει άφωνος. μπεεεεε

δες αυτό: http://www.fortunecity.co.uk/madchester/trance/403/cicero_biography.html

μπεεεε

Anonymous said...

Μαύρα μάτια βρε!
Χρόνια πολλά με υγεία και με τους ανθρώπους που αγαπάς και σ' αγαπούν.
Το ποστ, απολαυστικό, όπως πάντα :))

A.F.Marx said...

Νομίζω ότι είσαι άδικος με την "Ελπίδα"
Ήδη έχει υλοποιήσει 2 έργα:
-Την πρώτη αμιγώς παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που λειτουργεί από το 1993 στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"
-Τον ξενώνα της Ελπίδας με 32 δίκλινα δωμάτια για την φιλοξενία, στήριξη κλπ των γονιών των παιδιών με καρκίνο
Το Παιδιατρικό Oγκολογικό Nοσοκομείο, είναι ο τρίτος στόχος που ήδη ξεκίνησε η υλοποίηση του.

Συμφωνώ ότι η Υγεία των παιδιών μας δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο φιλανθρωπίας, αλλά κύριο μέλημα του κράτους.
Από τη στιγμή όμως που ο σύλλογος αυτός αποδίδει έργο, είναι άδικο να τον πετροβολούμε...

Good As You said...

μου έλειψες... πάρε ένα φιλί... welcome back

WinterAcademy said...

wemissedya

εγω θα'βαζα αυτό
όπως το έλεγε πέρυσι..

and now i know how joan of arc felt
as the flames rose to her roman nose
and her ipod started to melt

Anonymous said...

αγαπητέ μου Έντεκα που ήσουν; Ευχαριστώ για την απολαυστική ανάγνωση και το λινκάκι για το ιστολογιάκι μου...

είσαι μια όαση αγαπητέ όχι μόνο για το περιεχόμενο του ιστολογίου σου, αλλά και για το κέφι κ' μεράκι στα θέματα που ανεβάζεις.

etalon said...

χαιρομαι που επανηλθες !

stereonova said...

geia xara enteka...:-)

enteka said...

γεια χαρά, κι ευχαριστώ για τις ευχές :) (επίσης!)

afm: έτσι όπως το θέτεις είμαι όντως άδικος με την Ελπίδα, που, προφανώς, έχει κάνει σπουδαίο έργο. Σωστά εντοπίζεις την επιφύλαξή μου. Καλύτερα θα ήταν να τα έφτιαχνε το κράτος. Δεν με ενοχλεί όμως καθόλου και η φιλανθρωπία των Πλούσιων Κυριών, συνήθως είναι η πιο δραστική! Μακάρι όμως να μην έκαναν μισές δουλειές - δεν τους ζητάω κάτι που δεν μπορούν να δώσουν!

πρόβατο: [το λινκ δε δουλεύει: replace asap!] ήμουν σίγουρος ότι εσύ θα με ένιωθες...

:)

[α, και winteracademy, ό,τι πρέπει η επιλογή σου]

nanakos said...

Προσωπικά, δεν μου έλειψες καθόλου!
Ξαναδιάβασα όλο το μπλόγκ από την αρχή και ήταν σα να μην σταμάτησες!
Ι'm a geek!!!!

nanakos said...

Προσωπικά, δεν μου έλειψες καθόλου!
Ξαναδιάβασα όλο το μπλόγκ από την αρχή και ήταν σα να μην σταμάτησες!
Ι'm a geek!!!!

Anonymous said...

Εντεκα και a.f.marx εχετε δικαιο. Παντως χτες μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο ερυθρός σταυρός έδωσε 1.000.000 ευρώ και η γαλακτομική εταιρία Φαγε μόλις 50,000 ευρώ. Δεν ξέρω αλλα μου φάνηκan πολύ μικρά τα ποσα των μεγάλων εταιριών. (π.χ altec telecoms 100.000 ευρώ). Ωστοσο με καθυσήχασαν οι γύρω λέγοντας μου ότι αφου δεν πρόκειται να αναλάβει το κράτος πρωτοβουλία τουλάχιστον ότι και να δώσουν οι εταιρίες είναι αρκετό.
Enteka_υπέροχο το τραγούδι

χλωροφύλλη said...

Enteka

Επιτέλους! Μας έλειψες. Απίθανο το μπλόγκ της Ροζούλας!!!
(Μα, πού το βρήκες;)

Anonymous said...

Hey!
Καλώς τον!

m.hulot said...

boo! | !ood
[* *]

enteka said...

όλοι: καλώς σας βρήκα

mhulot: απαίσιε! | !εισίαπα

;)

Anonymous said...

Μια προτροπή.Μαύρο background.Welcome Back!
:)

enteka said...

σ'ευχαριστώ!
όμως για πες... γιατί;

[το μαύρο ξανά το φθινόπωρο]

:)

the ibt said...

WB!

Ποιο καλό παιδί θα κάνει ένα update στην cult ελληνική σκηνή (βλ. Je t'aime) για τους έλληνες του εξωτερικού; Με οπτικοακουστικό υλικό ει δυνατόν...

Διότι η κυρία Μαραντόνα μου άνοιξε την όρεξη για trash.

enteka said...

θα στα στείλω με μέιλ τα νέα. χάνεις.

Anonymous said...

Προτείνω μαύρο φόντο απλά ως προσωπικό γούστο.Να΄σαι καλά!

a female Darcy said...

gia ta kinhmatografika spitia(an den exei hdh simplirothei h 11kada) ego proteino Match Point to spiti me thn apisteuth thea ston tamesi.(molis to eida eipa oti me tetoio spiti kai ego thn pantreuomoun)

enteka said...

κι εγώ το μαύρο προτιμώ ούτε συζήτηση, απλά όχι συνέχεια :)

female darcy, σημειώθηκε. νομίζω ότι κι εγώ όταν το είδα στο σινεμά, όταν έδειξε το σπίτι για πρώτη φορά ακούστηκε ένα συλλογικό "Αααα" στην αίθουσα.
:)

alienlover said...

θέλω κι εγώ τα trash νεα που θα στείλεις στον iblog! welcome back dear 11!!!:)

enteka said...

ok:)

Anonymous said...

Τί μου έχει συμβεί και οι αντιστάσεις μου κάμφθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό;..
μου ήρθε τάση εμετού με το blog της yellow2000rose