Tuesday, May 29, 2007

Έντεκα (αγαπημένα μου τραγούδια από ταινίες)

[εικόνα: Yves Klein - Monochrome Blue (1959)]

[UPDATE: Το file της εκπομπής είναι εδώ]

Έχω ένα πρόβλημα στο να διαχωρίζω τη ζωή μου χρονικά: «τότε ήμουν τόσο και μου άρεσε αυτό», «μετά ήμουν τόσο και άκουγα το άλλο». Αισθάνομαι ένα με κάθε χρονικό κομμάτι του εαυτού μου και δύσκολα παύει να μου αρέσει κάτι που μου άρεσε στο παρελθόν. Φυσικά οι προτεραιότητες αλλάζουν – δεν ακούω απαραίτητα τα ίδια μ’ αυτά που άκουγα όταν ήμουν 20 ή 10. Όταν όμως πέσω σ’ ένα παλιό cd που είχα λιώσει ή όταν ακούσω μια μουσική απ’ την παιδική μου ηλικία (που να μου άρεσε τότε όμως) νιώθω περίεργα, αλλά όμορφα. Κι έτσι φτιάχνοντας μια 'κασέτα' για τον ΡόδονFM σκέφτηκα πως δεν υπάρχει λόγος να μη βάλω στην εκπομπή κινηματογραφικά κομμάτια που μου άρεσαν κατά καιρούς, σε οποιαδήποτε ηλικία.
Συχνά τροποποιούμε την περιγραφή των γούστων μας απ’ το τι θεωρούμε cool αυτή τη στιγμή για μας, απ’ το τι ακούμε τώρα. Η παρακάτω λίστα -όπως και οι περισσότερες σ’ αυτό το μπλογκ- δεν έχει φτιαχτεί μ’ αυτά τα κριτήρια.

(Ακολουθούν έντεκα από το ‘mix tape’ μου που θα παιχτεί σήμερα Τετάρτη βράδυ, 11 με 1 στον ΡόδονFM.)

1) XPaul Evans - Happy Go Lucky [PECKER] Μ’ αυτό το τραγούδι ξεκινάει το Pecker του John Waters (με τον καλύτερο τρόπο). Χαζοχαρούμενη ‘50ς αμερικανιά που δεν είχα ακούσει ποτέ – με το που τελείωνε (κρατά λιγότερο από δύο λεπτά) ο Waters το ξανάβαζε ώστε να καλύψει όλους τους τίτλους της αρχής.
2) A. Lennox - Love Song for a Vampire [DRACULA] Για μένα το καλύτερο και πιο ταιριαστό τραγούδι από ταινία. Αποδίδει ηχητικά τις φουρτουνιασμένες οπτικές αλλαγές, το σκοτάδι που γίνεται φως και μετά πάλι σκοτάδι. Και το βίντεο-κλιπ άψογο.
3) H. Grant - Pop Goes My Heart [MUSIC & LYRICS] Δεν έχω δει την (περσινή) ταινία, έδινε όμως το τραγούδι ο vague tourist κι εξηγούσε: υποτίθεται ότι είναι ένα κομμάτι των ‘80ς του παλιού συγκροτήματος του πρωταγωνιστή ο οποίος τώρα προσπαθεί να ξανακάνει επιτυχία. Το Pop Goes My Heart απ’ ό,τι καταλαβαίνω γράφτηκε πρόσφατα αλλά συμπεριλαμβάνει όλα τα ’80ς κλισέ σε βαθμό κακουργήματος και είναι υπέροχα πειστικό.
4) Primal Scream - Come Together [HUMAN TRAFFIC] Όταν τελειώνει το Human Traffic, κάποιοι ήρωες αποφασίζουν να αποτραβηχτούν από τη νύχτα και τα drugs, κάποιοι όχι. «Παρ’ όλα αυτά, η παρέα δεν θα διαλυθεί, θα ‘μαστε πάντα μαζί, ένα», ακούγεται ο αφηγητής καθώς ξεκινά το μαγικό Come Together (Together as one), που συνεχίζεται μέχρι τους τίτλους του τέλους.
5) Sonny & Cher - I Got you Babe [GROUNDHOG DAY] Στη Μέρα της Μαρμότας ο Μπιλ Μάρεϊ ξυπνάει κάθε μέρα στο ίδιο χωριό, την ίδια ακριβώς μέρα. Κάθε πρωί το ράδιο-ξυπνητήρι του χτυπάει και ο ραδιοσταθμός παίζει το I Got You Babe. Μετά από δεκάδες ομοιόμορφα ξυπνήματα (και αφού ο ήρωας έχει αγαπηθεί, σπάζοντας το ξόρκι), ο Μάρεϊ ξυπνάει σίγουρος ότι η μέρα έχει αλλάξει. Tο ραδιόφωνο παίζει πάλι το I Got You Babe, από διαφορετικό σημείο όμως. «Βαρεθήκαμε να παίζουμε συνέχεια αυτό το τραγούδι» λένε οι DJs και το happy end επιβεβαιώνεται.
6) Enigma - Carly's Song [SLIVER] Το Sliver το είδα σ’ ένα θερινό στη Χαλκιδική και με είχε φουντώσει ιδιαίτερα. Η αγαπημένη μου (non sexual) σκηνή πάντως είναι όταν η Σάρον Στόουν (Carly) βγαίνει στο μπαλκόνι του τέλειου διαμερίσματός της, στην κορυφή ενός τεράστιου ουρανοξύστη στον οποίο θα ήθελα να μένω, νύχτα, και κοιτάζει προς τα κάτω, κι ενώ η κάμερα κινείται ατμοσφαιρικά ακούγεται το μελαγχολικό Age of Loneliness (Carly’s Song).
7) Siouxsie & the Banshees - Face to Face [BATMAN RETURNS] Στο δεύτερο Batman, αυτό του Tim Burton, ακούγεται το τέλειο τραγούδι της Siouxsie (σε μια σκηνή 30 δευτερολέπτων σ’ ένα χορό του Penguin) που γράφτηκε από τον Danny Elfman και την ίδια ειδικά για το φιλμ. Την παραγωγή έκανε ο αγαπημένος μου Stephen Hague.
8) Simple Minds - Don't you forget about me [BREAKFAST CLUB] Είδα πολύ μικρός το Breakfast Club και κάπως ταράχτηκα με τα εφηβικά προβλήματα (τα οποία δε θα με απασχολούσαν για πολλά χρόνια ακόμη). Το τραγούδι του συγκλονιστικού τέλους έχει σφραγίσει για μένα την ταινία – δεν μπορώ να το σκεφτώ αυθύπαρκτο.
9) Masked Ball [EYES WIDE SHUT] Η μοναδική σκηνή που μ’ άρεσε στο Μάτια Ερμητικά Κλειστά είναι όταν ο Τομ Κρουζ παρακολουθεί έκπληκτος (και υπό τους ήχους αυτού του σατανικά ατμοσφαιρικού κομματιού) την ιεροτελεστία μασόνων με μάσκες και τα επακόλουθα όργια.
10) M. Faithfull - Who Will Take My Dreams Away [CITY OF LOST CHILDREN] Από την αριστουργηματική Πόλη των Χαμένων Παιδιών (των Ζενέ και Καρό), ένα υπέροχο τραγούδι σε στίχους Μ. Faithfull και μουσική Angelo Badalamenti.
11) Team America - Montage [TEAM AMERICA] Από την εντυπωσιακή ταινία με μαριονέτες των δημιουργών του South Park. Χρησιμοποιείται σε σκηνή που βλέπουμε (χάρη σ’ ένα μοντάζ-κλιπ) το πώς οι ήρωες προπονούνται και γίνονται όλο και καλύτεροι καθώς περνάει ο χρόνος. Η σκηνή αλλά και το τραγούδι (σε ύφος Eye of the Tiger) είναι μια παρωδία του φιλμικού ‘τρυκ’ της συρραφής σκηνών προπόνησης. Κι όταν τελειώνει αρχίζει να σβήνει η μουσική κάνοντας fade out όπως σ’ όλα τα τραγούδια του είδους κι ακούγεται όλο και χαμηλότερα η φωνή που τραγουδάει “always fade out in a montage… if you fade out it seems that a long time has passed…”

11rodonfm-
[έγινα και μίνι πόστερ. μόλις ήρθε στο μέιλ μου από το Ρόδον. το βρήκα άψογο!]

XMontage
The hours approaching, to give it your best
You've got to reach your prime.
That’s when you need to put yourself to the test
And show us a passage of time
Were going to need a montage (montage)
Sure a lot of things happing at once,
Remind everyone what’s going on (what’s going on)
And when every shot you show a little improvement
Just show it all or it will take to long
That’s called a montage (montage)
Ooh we want montage (montage)
And anything that we want to know
From just a beginner to a pro,
You want a montage (montage)
Even Rocky had a montage (montage)
(Montage...montage)
Always fade out in a montage,
If you fade out ιt seem like more time has passed - in a montage…

(προσθέστε ελεύθερα τα δικά σας αγαπημένα από ταινίες)
YvesKlein_1 airarchitecture 1958
[εικόνα: Yves Klein - Air Architecture, 1958.]

*ListenLive: Και τα 31 τραγούδια, την Τετάρτη 30/5 ώρα 11μ.μ. --> εδώ (Και το playlist εδώ.)

27 comments:

οι σκιές μιλάν said...

Spain - Every time I try, απο το The End of Violence.

Οι Spain αμέσως μετά διαλύθηκαν και ο Josh Haden το ριξε στο γουάιτ ροκ με τραγούδια-ύμνους στον Κύριο.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Anonymous said...

kalooo. emena to agapimeno mou einai to Wicked Game tou Chris Isaak, apo to Wild at Heart!

cheers!

(dkm)

enteka said...

καλή βδομάδα!

συμφωνώ και με τα 2 τραγούδια.
:)

[όταν ανοίγω τη σελίδα του μπλογκ ακούγονται κάτι υπόκωφοι ήχοι, σαν μια λούπα με ασυντόνιστα τύμπανα. ακούω φωνές?]

Anonymous said...

Ιντριγκαδόρικο ποστ...

1)Can't buy me love. ( " Ο Γόης των Χιλίων Δολλαρίων"). Ο Πάτρικ Ντέμπσει ( πριν τον μάθει όλος ο ντουνιάς από το Grey's Anatomy ερωτεύεται την μορφονιά του σχολείου του, η οποία τον θέλει για λίγες μέρες να γίνει το σκυλάκι της. Αμοιβή χίλια δολλάρια.

2) Flip, flop, fly ("Chicken Run") το έχουν πει και οι Blues Brothers,τουλάχιστον από εκεί το έχω εγώ. Στο φινάλε της ταινίας ακούγεται. Αφού έχει γίνει το σώσε με τις κότες που θέλουν να το σκάσουν...

3)Circle of life ( " The lion king") O Ελτον Τζον σε στιγμή απίστευτη. Πολύ καλή και η δική του εκτέλεση, όχι μόνο της ταινίας. Ίσως και από τις καλύτερες 5-6 εισαγωγές ταινιών. ( να κι άλλο θεματάκι για ποστ...)

4)It must have been love ( " Preety woman") Χωρίς άλλα σχόλια. Μονο και μόνο για το βίντεο κλιπ.Ούτως ή άλλως στην ταινία ακούγεται λίγο.

5) Eye of the tiger ( "Rocky 3")Επίσης χωρίς σχόλια. Τυχαίο είναι που ακούγεται, ακουγόταν και θα ακούγεται στο διηνεκές;

6)Until ( "Kate and Leopold")Ο Στινγκ, σε μία μελωδία που σε τραβάει, όπως και η ταινία. Χωρίς να ξέρεις το γιατί.

7) Με κυνηγούν τα αδέρφια σου ( " Ο Ατσίδας") μόνο και μόνο η σκηνή με τον Ντίνο Ηλιόπουλο να πηγαίνει κόντρα στον Μανώλη Χιώτη για το ποιος θα παίξει καλύτερα το σόλο, είναι όλα τα λεφτά.

8)Πέτρινα Χρόνια ( άπό την ομώνυμη ταινία). Ο Στέλιος. Η μουσική και οι στίχοι του Σταμάτη Σπανουδάκη.

9)Still ( " Dogma") H Αλάνις Μορισέτ. Η φωνή της.

10)My heart will go on (ξέρετε όλοι από που...)Η μουσική του Τζέιμς Χόρνερ περισσότερο παρά οι στίχοι του Γουίλ Τζένινγκς. Και βεβαίως η Σελίν.

11)Ι don't want to miss a thing (" Armaggedon")Πολύ δυνατό κλείσιμο, σε μια ταινία ποταμό... ( αν και πρέπει να δεχτώ πως ο τρομερά γρήγορος ρυθμός της ταινίας πολλούς τους ξένισε.)
Αυτά. Και όταν βάλεις soundtrack. ( όχι τραγούδια, μόνο μουσικές) πάλι εδώ είμαστε...

nanakos said...

Το κομμάτι που παίζει στα "Μάτια ερμητικά κλειστά" είναι το βαλς από τη Suite No2 του Σοστακόβιτς (σε περίπτωση που το ψάχνεις! ;-))Τα δικά μου τα έβαλα πριν μερικές μέρες μαζί με τ' αποσπάσματα πό τις ταινίες :-)

enteka said...

anonymous (γράψτε βρε παιδιά ένα όνομα): τέλεια η συνεισφορά σου, μ' άρεσε που έβαλες και μερικές τελείως ξεφτίλες! [το can't buy me love ταινιάρα!]

νανάκο, είναι αλήθεια ότι η εντεκάδα σου είναι καλύτερη (+ τα βρήκες και στο youtube.) Άκου: νομίζω δε μιλάμε για το ίδιο κομμάτι στο Eyes Wide Shut. Εγώ λέω για το "Jocelyn Pook - Masked Ball". Θα το ακούσεις (ελπίζω) στην εκπομπή και θα καταλάβεις.

Επίσης να πω ότι στο mixtape υπάρχουν ακόμα τραγούδια από ταινίες όπως: Clockwork Orange, Desperately Seeking Susan, In the Name of the Father, Mary Poppins, Rocky Horror Picture Show, Crying Game, Virgin Suicides κ.α.

Anonymous said...

Στο στοιχείο μου...θα μπορούσα να σου γράψω πολλάαααααα..
..αλλά το αφήνω όταν θα γράψεις για ορχηστρικά;)

Anonymous said...

"τρεχω"-Σταθης Ψαλτης, "Καμικαζι Αγαπη μου (1983)"

"Η αναμνηση απο το Γρκισ"-Σταματης Γαρδελης, "Τα Καμακια (1981)"

"καροτσερι"-Αλικη Βουγιουκλακη, "αυτη η ταινια με το γιατρο Παπαμιχαηλ και την ΑΛικη μαθητρια" (197κατι)

Αξεχαστες ερμηνειες!

neutrino said...

καλα, ταινιες-soundtrack-yves klein! could it get ANY better?
δεν μπορω καν να αρχισω να σκεφτομαι.
επειδη απλα το ξαναειδα χτες, λεω το πρωτο που μου ερχεται στο μυαλο: "as time goes by" απο την Casablanca.
[σου εχω και νεο. βγαινει το Inland την Πεμπτη εδω!]

Cookie Basher said...

Με το που είδα τον τίτλο του ποστ, ήμουν σίγουρος ότι θα είχες βάλει και το 10. :)
Άλλα αγαπημένα (αυτά που μου έρχονται κατ'ευθείαν) :
~Blue States - Season Song (28 Days Later)
~PJ Harvey - Who Will Love Me Now? (Those Who Love Me Can Take the Train νομίζω)
~Air - Playground Love (The Virgin Suicides)
~Bjork - I've Seen It All (Dancer In The Dark)

Cookie Basher said...

Και μιας και ξεκίνησα, ας συμπληρώσω την 11άδα...
~NIN - The Perfect Drug (Lost Highway) {εναλλακτικά, Song to the Siren των This Mortal Coil)
~Gary Jules - Mad World (Donnie Darko)
~Des'ree - Kissing You (Romeo+Juliet)
~Jessica Rabbit (!) - Why don't you do right? (Who Framed Roger Rabbit?)(δείτε το εδώ http://www.youtube.com/watch?v=yy5THitqPBw)
~Lisa Stansfield - Someday I'm Coming Back (The Bodyguard hehe)
~Beck - Everybody's Gotta Learn Sometimes (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)
~Randy Crawford - Street Life (Jackie Brown)

A Driver Under Influence said...

το music & lyrics δεν ειναι και απαραιτητο να το δεις. δες απλα το videoclip στο youtube. εκει να δεις 80ιλα..!

Sadie said...

The Shins - New Slang (Garden State)

Air - Playground Love (The Virgin Suicides)

Bjork - I've Seen It All (Dancer In The Dark)

Summertime in Prague - Elli Paspala/Panagiwtis Kalantzopoulos (Ftina Tsigara)

Ta soundtrack twn Nightmare before Christmas, Corpse Bride, Trainspotting kai Velvet Goldmine (oloklira, nai, nai!)

Kisskiss

enteka said...

:) σε όλους

μερικά απ'τα αγαπημένα σας είναι και δικά μου -οκ, μάλλον όχι το "τρέχω" του Ψάλτη, αλλά δεν το 'χω ακούσει, γι' αυτό ίσως ;)

το perfect drug που λες cookie basher κι εμένα μ' αρέσει πολύ, κυρίως λόγω του βίντεο κλιπ που έκανε ο Λιντς. Το οποίο μας φέρνει στον πραγματικό μου καημό τις τελευταίες εβδομάδες: neutrino, σ' ευχαριστώ για την πληροφορία! Φαγώθηκα να έρθει! (Φαντάζεσαι να μην μου αρέσει?) Πολύ χάρηκα που μου το είπες! Να υποθέσω ότι θα το παίξει κάτι του στιλ Μακεδονικόν ή Ολύμπιον ε? Καλά που υπάρχουν κι αυτά.

Επίσης να πω ότι εκπλαγήκαμε λίγο με το ότι το Song to the Siren των This Mortal Coil ήταν σε ταινία. Έψαξα στο ίντερνετ για να βρω την ταινία και καθώς άνοιγε η σελίδα, το θυμήθηκα. Φυσικά στο Lost Highway του Λιντς. Με κυνηγάει από παντού αυτός ο άνθρωπος! :)

Cookie Basher said...

Yep! Ακούγεται στην ταινία (στην περίφημη σκηνή πάνω στο καπό), αλλά απουσιάζει από το ost :)

Dust Road said...

ok, να αναφέρω και εγώ τα:
*Siren- Tori Amos (Great Expectations)
*You made me the thief of your heart- Sinead o' Connor (In the name Of the Father)
*I Want You- E. Costello (I Want You)
*Save Me -Aimee Man (Magnolia)
*Ederlezi-G. Bregovic (le Temps des Gitanes
*Earth Died Screaming- T. Waits (12 Monkeys)
*Stay- Lisa Loeb (Reality Bites)
*Devil Got My Woman-Skip James (Ghostworld)

και και και
(προφανώς δεν συμπεριλαμβάνω musicals γιατί θα γράφω μέχρι αύριο)

s_k said...

+ τα τραγουδια απο το soundtrack της ζωης μας.

Rasko said...

Best soundtracks xwris Tarantino - xwriatikh xwris feta...

kai mias kai katevazoume entekades

Themata:
1)Godfather main theme -Godfather
2)La valse d'Amelie - Amelie
3)Perfidia - 2046
4)Last tango in paris Theme
5)Pink Panther Theme
6)Dr zivago - Lara's theme
7)The good the bad and the ugly
8)The third man main theme
9)Schindler's list theme
10)Por Una Cabeza - Scent of a woman
11)Ascenseur pour L'escafeaux

kai 11 tragoudia :

1)Lo Boob Oscilator -High fidelity
2)the man in me -Big Lebowski
3)In the death car -Arizona dream
4)Girls - Lost in translation
5)You never can tell - Pulp fiction
6)Where is my mind? - fight club
7)i wanna be yous dog - L/S 2 smoking barrels
8)Brazil - Brazil
9)Little green bag - Reservoir Dogs
10)Tu Vuo Fa l'americano - Talented mr ripley
11)Scotty doesn't know - Eurotrip:)

Anonymous said...

Molis eida to video me ton stalker tis bjork kai se sunduasmo me ta tumpana(?) pou akougontai apo to blog sou,exw anatrixiasei prwiniatika!!

enteka said...

cleo, φταίω κι εγώ, αλλά τα 'θελες και τα 'παθες ;) btw χαίρομαι που επιβεβαιώνεις ότι ακούγονται τα τύμπανα. δεν ξέρω τι είναι και δεν μπορώ να τα σταματήσω! αν κάποιος ξέρει κάτι ας πει.

dust road, θενκς!
fuzzy, αυτό ήθελα ν' ακούσω...
rasko: μάλλον έχεις δίκιο για ταραντίνο.

:)

enteka said...

ok, βρήκα και από πού είναι τα τύμπανα του ηχητικού εφέ στο μπλογκ. είναι από την κινούμενη εικόνα με τα πυροτεχνήματα και τα γράμματα τύπου χόλιγουντ που γράφει: Enteka as usual. (στο ποστ της 7/5. απορώ όμως γιατί χτες άρχισαν να κάνουν θόρυβο για πρώτη φορά).

basik-ly said...

This Is Not America-David Bowie/Pat Metheny από το Falcon & the Snowman.

J. said...

Ταξίδι στα Κύθηρα. Casino Royal της δεκαετίας του εξήντα, σόλο σαξόφωνο. Blondie-Call me, αίσθηση 80's. Goran Bregovic- Ο καιρός των Τσιγγάνων, αλλά και La Reine Margot με την υπέροχη Ιζαμπέλ Ατζανί. Philadelphia, όλο το soundtrack. Il Postino, για τους πιο ρομαντικούς. "Μίλα της", οι τρέλες του Αλμοδόβαρ. Και πολλά άλλα...

Anonymous said...

[u][b]Xrumer[/b][/u]

[b]Xrumer SEO Professionals

As Xrumer experts, we secure been using [url=http://www.xrumer-seo.com]Xrumer[/url] quest of a long leisure now and recollect how to harness the colossal power of Xrumer and build it into a Spondulix machine.

We also yield the cheapest prices on the market. Many competitors will expect 2x or consistent 3x and a end of the opportunity 5x what we responsibility you. But we feel in providing great mending at a debilitated affordable rate. The unbroken point of purchasing Xrumer blasts is because it is a cheaper variant to buying Xrumer. So we aim to abide by that contemplating in rebuke and provide you with the cheapest grade possible.

Not only do we cause the greatest prices but our turnaround heyday for the treatment of your Xrumer posting is wonderful fast. We compel have your posting done in the forefront you know it.

We also produce you with a ample log of loaded posts on contrasting forums. So that you can notice for yourself the power of Xrumer and how we be struck by harnessed it to help your site.[/b]


[b]Search Engine Optimization

Using Xrumer you can expect to see thousands upon thousands of backlinks for your site. Myriad of the forums that your Location you will be posted on bear high PageRank. Having your link on these sites can categorically help build up some crown rank recoil from links and really aid your Alexa Rating and Google PageRank rating through the roof.

This is making your put more and more popular. And with this better in celebrity as superbly as PageRank you can expect to lead your site really downright high-pitched in those Search Locomotive Results.
Conveyance

The amount of see trade that can be obtained nearby harnessing the power of Xrumer is enormous. You are publishing your site to tens of thousands of forums. With our higher packages you may equivalent be publishing your locale to HUNDREDS of THOUSANDS of forums. Create 1 post on a popular forum will inveterately get 1000 or so views, with announce ' 100 of those people visiting your site. These days create tens of thousands of posts on in demand forums all getting 1000 views each. Your see trade longing function because of the roof.

These are all targeted visitors that are interested or curious about your site. Envision how assorted sales or leads you can fulfil with this considerable number of targeted visitors. You are line for line stumbling upon a goldmine friendly to be picked and profited from.

Retain, Above is Money.
[/b]

GET YOUR CHEAP ERUPTION TODAY:


http://www.xrumer-seo.com

Anonymous said...

Ideogram in to terms latitude the actual with two backs casinos? indorse this unenclosed [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] guide and waver online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] disdain at http://freecasinogames2010.webs.com and create down principal fabulously distant !
another late-model [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] outlook is www.ttittancasino.com , in lieu of of german gamblers, anyway freed online casino bonus.

Anonymous said...

Someone deleted a variety of links from load2all and uploading servers.

From now, we will use www.tinyurlalternative.com as our default [url=http://www.tinyurlalternative.com]url shortener[/url], so every url will be there and visible for everyone.

You can choose from many great [url=http://kfc.ms]short url[/url] names like:

kfc.ms easysharelink.info jumpme.info megauploadlink.info megavideolink.info mygamelink.info myrapidsharelink.info mytorrentlink.info myurlshortener.com mywarezlink.info urlredirect.info urlshrinker.info weblinkshortener.com youtubelink.info and many others.

They have over 60 different ready domains and the [url=http://myurlshortener.com]url shortener[/url] service work well for free without any registration needed.

So we think it is good notion and propose you to use [url=http://urlredirect.info]url redirect[/url] service too!

Thank you.

Anonymous said...

It isn't hard at all to start making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat cpa[/URL], Don’t feel silly if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or little-understood methods to generate an income online.