Monday, June 18, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

img206
Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος είναι αθώος.
Μακάρι στη δίκη να φανεί τυχερός.

1) «Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Βύρων Πολύδωρας για το γνωστό βίντεο βασανιστηρίων σε αστυνομικό τμήμα. Ένα μεμονωμένο περιστατικό ήταν αυτό, ένα μεμονωμένο η σιδερογροθιά και τα “καδρόνια”, μεμονωμένος ο Μπαλάσκας, μεμονωμένες οι απαγωγές Πακιστανών (κι η ατιμωρησία), οι υποκλοπές (κι η ατιμωρησία), o φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια, μεμονωμένοι οι καουμπόηδες διοικητές τμημάτων, μεμονωμένη φυσικά κι η ζαρντινιέρα. Μόνο μην τα προσθέσουμε όλα μαζί…

2) Έκλεισε, δυστυχώς, ένα απ’ τα καλά ελληνικά μπλογκ, η Ελληνική Λογοτεχνία του reader’s digest. Όμως, it went out with a Bang! Μια συνέντευξη με την Λώρη Κέζα, (που έχω γράψει ότι μ’ αρέσει πολύ). Οι απαντήσεις της είναι λίγο αρπαγμένες, ειλικρινείς και αρκετά cool, κατά τη γνώμη μου. Στα σχόλια υπήρχαν αντιδράσεις υπέρ και κατά, έγραψαν και συγγραφείς όπως ο Κορτώ, γενικά ήταν ένα τέλειο ποστ - πολύ κρίμα που το μπλογκ έκλεισε.

3) O Andy Warhol τρώει ένα χάμπουργκερ.

4) Οι έντεκα πιο δροσεροί δημόσιοι κήποι της Θεσσαλονίκης, όπως τους κατέγραψε η Δέσποινα Πολυχρονίδου στο free-press Παράλλαξη. 1) Ο κήπος στο Hyatt 2) Εκκλησία της Ικτίνου 3) Villarte (φωτο) 4) Βυζαντινό Μουσείο 5) Ινστιτούτο Goethe 6) Καφενείο Κήπος στην Άνω Πόλη 7) Ουζερί Λεπέν 8) Νομαρχία 9) Εκκλησία στη Ροτόντα 10) Εστιατόριο 1930 11) Lusitania στο Πανόραμα. [λεπτομέρειες στην Παράλλαξη]

5) 13 χρόνια χωρίς το Μάνο Χατζιδάκι. Γράφει ο Άρης Δαβαράκης.

6) «Η δαιμόνια blogger Misirlou Oubliez πάτησε κάτι κουμπιά και μεταφέρθηκε μια δεκαετία μπροστα, 15 Ιουνιου 2017. Εκεί είδε με ενδιαφέρον ότι οι παλιοί αγαπημένοι της Bloggers έχουν κάνει παιδιά, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ BLOG! Για να δούμε τι λένε αυτοί οι junior-bloggers, έμοιασαν καθόλου στους γονείς τους; Ιδού τα κείμενα τους...» / ένα / δύο / τρία / (έχει και enteka junior).

transcendentalobjectattheendoftime7) Bits & Pieces: Με αφορμή το πρόστιμο του Ε.Σ.Ρ. στο αγαπημένο Je t’aime: Έντεκα (ακριβοπληρωμένες- trash στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης) /// To La Jetee του Chris Marker σ’ ένα πολύτιμο ποστ. (Ok, άλλο jetee, άλλο je t’aime. Το jetee είναι χίλιες φορές καλύτερο.) /// Απ’ τα videos του sync: Ένα ωραίο βίντεάκι με τίτλο ‘Free Hugs στη Θεσσαλονίκη’. [να πω και μια φράση για να γελάσουμε: ‘η Gillian Wearing της Θεσσαλονίκης’.] /// Στου mhulot διάβασα ότι ο Φραντζής ψάχνει πρωταγωνιστές για την νέα του ταινία Το κόκκινο σπίτι μέσα στο δάσος. Email για το κάστινγκ - georgestriftaris@yahoo.com. Περιμένω με αγωνία την ταινία… /// Στα μέσα & media του Χ. Ξανθάκη διάβασα για το νέο free-press του γιου του Κύρτσου. Θα είναι λέει πολύ νεανικό κλπ. Έχω πάθει όμως σοκ με τις εξής ηλικίες: «Τη θέση του ΕΚΔΟΤΗ θα κατέχει ο 24χρονος Χρήστος Κύρτσος και τη θέση της ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ η 23χρονη Ματίνα Στεβή. (!!!)» /// Αντίο λοιπόν Παρά Πέντε… :):)

8) Τελικά, μάλλον αυτό είναι το αγαπημένο μου ελληνικό τραγούδι.

9) Οι Placebo στο Περίπτερο 17: Δεν έχω ξαναβαρεθεί έτσι. Δεν φταίνε οι Placebo, μια χαρά ήταν (μάλλον φταίνε και λίγο, τα τραγούδια τους είναι ίδια μεταξύ τους, μετά τον δεύτερο δίσκο έπρεπε να το είχαν σταματήσει). Μου φταίει η ζέστη, ο κλειστός χώρος, το ότι δεν τους έβλεπα. Όλα αυτά όμως συγχωρούνται. Όμως η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ! Από κει που ήμουν ήταν σαν να έπαιζαν από ένα καβουρντιστήρι το οποίο ακουγόταν από ένα ακουστικό τηλεφώνου βαλμένο δίπλα σε μεγάφωνο. Στα περισσότερα τραγούδια δεν ξεχώριζα καν τους στίχους (ενώ τους ήξερα απέξω), ακουγόταν μια βαβούρα, ενώ δεν ήταν λίγα τα κομμάτια που μετά από δυο λεπτά καταλάβαινα ποια ήταν.

10) Πραγματικά, πολύ κρίμα και για τους Beastie Boys. (Βίντεο απ’ τη συναυλία: ένα & δύο). Η αγαπημένη μου θεωρία συνομωσίας: «"Γιατί σε όλες τις αφίσες και όλη την επικοινωνία του festival το όνομα των Underworld ακολουθούταν από ένα (ελληνικό) ερωτηματικό;" Μήπως ήταν άλλος ένας τρόπος να κόψουν budget και να μας δουλεύουνε ψιλό-γαζί; Και μήπως στην ανακάλυψη αυτού του γεγονότος έγινε η έκρηξη; who knows..» [Και ένα σχεδόν heartbreaking ποστ απ’ το Dilated Thoughts.]

11) Απομαγνητοφώνησα κάτι απ’ τη συνέντευξη του Σεραφείμ Φυντανίδη στο ραδιόφωνο του Σκάι. «Κάποτε δύο συντάκτες [της Ελευθεροτυπίας] μήνυσαν τον Τεγόπουλο γιατί είχε δημοσιευτεί στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ένα περίεργο κείμενο που τους έβγαζε ότι ήτανε τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη… γνωστή η ιστορία. Και του κάνανε μήνυση. Και καταδικάστηκε δύο μήνες φυλακή… Δεν τους απέλυσε!… Και του λέει ο Τζώρτζης [Αθανασιάδης]: «Καλά ρε Κίτσο, σου κάνανε μήνυση δυο συντάκτες σου, έφαγες δυο μήνες και τους κρατάς εκεί;» «Αφού είχανε δίκιο», απαντά ο Τεγόπουλος, «τι να κάνω;»… [ακούστε τη συνέντευξη εδώ]

--------------------------------------------------------------------------------
*Ποστ μέσα στο ποστ.
Στην Αμερική, μια χώρα η οποία με το ζόρι καταφέρνει να κρατήσει στη φυλακή την Πάρις Χίλτον για λίγες ημέρες, ο Genarlow Wilson ζει τη δική του σουρεαλιστική περιπέτεια. Ο καλός μαθητής γυμνασίου και επιδέξιος αθλητής έκανε το εξής φοβερό: σ’ ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι έκανε συναινετικό oral sex μ' ένα κορίτσι. Αυτής ήταν 17, αυτή 15. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για παιδεραστία. [Αν είχε κάνει full sex αντί για στοματικό θα είχε κατηγορηθεί μονάχα για πλημμέλημα – είναι αλήθεια: οι αμερικάνικοι νόμοι είναι μερικές φορές εξωφρενικοί].
Γράφτηκε ισοβίως στους παιδοφιλικούς καταλόγους και καταδικάστηκε σε έντεκα χρόνια φυλακή –χωρίς αναστολή, απ’ τα οποία έχει εκτίσει τα δύο. Σε κάποια στιγμή ο νόμος στην πολιτεία της Georgia επιτέλους άλλαξε: αν δικαζόταν σήμερα ο Wilson δεν θα έτρωγε ούτε 12 μήνες και φυσικά δεν θα στιγματιζόταν ως παιδεραστής. [Φακτ! Στην Georgia μέχρι το 1998 ο στοματικός έρωτας μεταξύ ενός παντρεμένου ζευγαριού τιμωρούνταν με 20 χρόνια φυλάκιση].
Η υπόθεσή του έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων που μιλούν ακόμη και για ρατσιστική αντιμετώπισή του. Την περασμένη εβδομάδα ένα δικαστήριο μείωσε μεν την ποινή όμως η πολιτεία της Georgia κάνει έφεση και ο Wilson παραμένει στη φυλακή. Κανείς δεν ξέρει πότε θα απελευθερωθεί – και ακόμα και να συμβεί αυτό δεν θα μπορέσει να ζήσει με την οικογένειά του: έχει μια 8χρονη αδερφή και ο νόμος, που τον θεωρεί στ’ αλήθεια παιδόφιλο, του απαγορεύει κάθε επαφή μαζί της.
Και όλα αυτά, ξαναλέω, στη χώρα που με το ζόρι καταφέρνει να κρατήσει στη φυλακή την Πάρις Χίλτον για λίγες ημέρες. (περισσότερα εδώ).

16 comments:

enteka said...

[μάλλον το αγαπημένο μου ελληνικό τραγούδι, το Νο8 του σημερινού ποστ]

Τσάι Γιασεμιού - Αρλέτα
Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος

Σου 'φερνα στρείδια απ' το ασπρονήσι,
σου 'φτιαχνα τσάι γιασεμιού,
Μα σένα σε είχανε συνηθίσει σε φασολάδες και τουρλού.

Πάω πίσω λοιπόν στη μαμά μου, στην κάμαρα μου την παιδική,
μήπως βρω το χρυσό πρίγκηπα μου, που τον ψάχνω για μια ζωή.

Πρόσεχες πάντα στα πλακάκια κάθε σκουπίδι και λεκέ,
και είχα στο βάζο λουλουδάκια που δεν τα πρόσεξες ποτέ.

Πάω πίσω λοιπόν στη μαμά μου, στην κάμαρα μου την παιδική,
μήπως βρω το χρυσό πρίγκηπα μου, που τον ψάχνω για μια ζωή.

Μια ευκαιρία τελευταία, που είχε απομείνει πια για μας,
κι αυτή την έχασες μοιραία, για να μη χάσεις ένα ματς.

Πάω πίσω λοιπόν στη μαμά μου, στην κάμαρα μου την παιδική,
μήπως βρω το χρυσό πρίγκηπα μου, που τον ψάχνω για μια ζωή.

Κι όταν μπω στα γαλάζια σεντόνια, ο πρίγκηπας μου θα 'ναι εκεί,
θα φοράει τη δικιά σου κολόνια και θα φιλάει, όπως φιλάς εσύ.


[καλή βδομάδα!]

alienlover said...

πολύ χορταστικό ποστ αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό! εύγε 11!!!
μου αρέσει κι εμένα πάρα πολύ το Τσάι Γιασεμιού και η Αρλέτα. Όσο για την Αμερική.. τι το ψάχνεις.. decadance...
Καλή εβδομάδα!!!

enteka said...

:) [κάτσε να δούμε τι θα πει το δικαστήριο για το blogme, και μετά αποφασίζουμε αν η αμερική είναι πιο decadent από μας]

Cookie Basher said...

Πόσο δίκαιο έχετε, κύριε 11!
Βέβαια στην Αμερική έχω την εντύπωση πως κυριαρχεί μια αντίφαση στα πάντα και μια ανόητη υποκρισία (μαζί με όλα τα άλλα). Στην Ελλάδα, είμαστε απλώς άσχετοι και τριτοκοσμικοί..

Anonymous said...

τι ωραίο αυτό με τον warhol!
μ'αρέσουν "τα έντεκα της δευτέρας" σου...

fieryfairy said...

το τέλος της "Ελλην. Λογοτεχνίας" με λύπησε εξίσου. ευτυχώς διάβασα τον έντεκα τζούνιορ και τα άλλα παιδιά της μισιρλού και ξεχάστηκα :-)

καλή εβδομάδα!

enteka said...

cookie basher: :)
chesire cat: κι αυτό που μ' άρεσε πιο πολύ στο βίντεο είναι ο τίτλος του: Andy Warhol Not Rolling A Joint.
fieryfairy: χεχε

Anonymous said...

βρε έντεκα τι χορταστικά που είναι τα δευτεριάτικά σου!
αυτό το free hugs με ενθουσίασε

the ibt said...

:)

Anonymous said...

Το διάβασα στα γρηγορα κι εχω καταλήξει οτι τα ποστ της Δευτερας πρέπει να διαβαζονται εμ ησυχια τελικά. θα συνεχίσω σήμερα!

enteka said...

το έντεκα της δευτέρας είναι μάλλον υπερβολικά πυκνό και βαρυφορτωμένο με πληροφορίες.

συχνά σκέφτομαι ότι ο περισσότερος κόσμος μπορεί να ανοίγει κάποια απ' τα λινκς και μετά να χάνεται στους hyperlink λαβυρίνθους και να μην επιστρέφει ξανά στο υπόλοιπο ποστ.

(ας είναι!)

:)

UrbanTulip said...

Σχολιάζω το 2. Γιατί έκλεισε το diavazo; κρίμα...και το διάβαζα...

Για το αγαπημένο σου τραγούδι...μα δεν είναι υπέροχο τραγούδι για όταν κυκλοφορείς ξυπόλυτος στο παρκέ του σπιτιού σου;

για το ποστ μεσα στο ποστ....δειγμα υποκρισίας και πουριτανισμού...

Anonymous said...

για τη συναυλια των placebo στη θεσν/νικη: σε ολη της τη διαρκεια δεν ξεκολλουσε απο το μυαλο μου οτι αυτος ο χωρος ειναι ιδανικος για να γυρισει το καινουργιο διαφημιστικο για την εκπομπη της η αγγελικη νικολουλη. κατα τ'αλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου.
κριμα. για λιγα ευρω παραπανω.

Anonymous said...

p.s. αγγελικη αν διαβαζεις εντεκα, το νου σου!!!

enteka said...

καλημέρα urbantulip!

you guy: βλέπαμε όντως ένα μακρινό φως σ' ένα μακρόστενο τούνελ. [τι τέλειο το "λυπάμαι που έπεσες απ' το άλογο"!!!]

Κυδωνί said...

Αξιοφάγωτα τα έντεκα της Δευτέρας, όπως πάντα!
Τσακώστε και το επίσης πολύ όμορφο βιντεάκι free hugs απ' τα ξένα.
http://www.youtube.com/watch?v=0xaAV8iFJIU

Ευτυχείτε. :)