Monday, July 02, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

scan0008

1) Τι γίνεται άραγε με τις αναδασώσεις; Πολύ θα ’θελα να δω τα αριθμητικά στοιχεία των τελευταίων 20 χρόνων: πόσα στρέμματα κάηκαν και πόσα αναδασώθηκαν τελικά. Είμαι σίγουρος ότι τα νούμερα είναι απογοητευτικά. Μακάρι να υπήρχε μια κυβέρνηση που θα ‘δινε βάρος σ’ αυτό: ό,τι καίγεται να ξαναφτιάχνεται άμεσα. Αντίθετα∙ το μυαλό τους είναι πώς θα νομιμοποιήσουν αυθαίρετα, πώς θα αποχαρακτηρίσουν περιοχές, πώς θα περάσουν 'ρεαλιστικούς' νόμους και άρθρα που θα συμφέρουν τις κατασκευαστικές εταιρίες. Πολιτικοί της συμφοράς, για να μην πω κάτι χειρότερο. [ΛΙΝΚ]

2) Σαράντα χρόνια υπήρχαν ελάφια σε χώρο προστασίας στην Πάρνηθα. Λίγο πριν φτάσουν οι φλόγες στο καταφύγιο οι υπεύθυνοι, αναγκαστικά, απελευθέρωσαν και τα 450. Οι εξελίξεις και μια έκκληση για τα ελάφια της Πάρνηθας.

3) Η Όλια Λαζαρίδου έχει μπλογκ! http://olialaz.blogspot.com/

4) Ο αρχιβασανιστής της Χούντας, σήμερα 77 ετών, οι παράνοιές του, τα ραδιοκύματα, μια πλαστική σακούλα, η λεγόμενη Θεία Δίκη. Μια εξαιρετική συνέντευξη στη Μαριλη Μαργωμένου της Καθημερινής.

5) Άρχισε τελικά το Ρετιρέ!! (παίζει τα Σαββατοκύριακα ενώ οι Μικρομεσαίοι τις καθημερινές). Άρα το καλοκαίρι έχει αρχίσει και επισήμως… [Ευτυχώς για το Ρετιρέ, ανησυχούσα μήπως δεν το παίξει φέτος και μείνει στο ράφι έτοιμο σχετικό ποστ –απ’ αυτά που καταρρακώνουν το ίματζ μου.]

6) Το Σαββατοκύριακο διάβασα δύο συνεντεύξεις του Γ. Πανόπουλου [στα Νέα και στο 4essera] όπου έλεγε πάνω-κάτω τα ίδια, ενδιαφέροντα πράγματα. [Αν και τα 'πε ωραία η γνώμη μου για την αστρολογία δεν πολυάλλαξε.] Φοβερό είναι πάντως πως φατσικά, όπως γράφουν τα Νέα, μοιάζει όντως πολύ με μια νεότερη εκδοχή του Γιώργου Χρονά –κάτι που είναι μεγάλο κοπλιμέντο.

7) Το εντόπισε ο null και είναι όντως το Απόλυτο Όνομα Συγκροτήματος: Flowers From The Man Who Shot Your Cousin

8) Ζω με την ελπίδα ότι η διαφημιστική υπερπροβολή της WIND [είναι στα όρια του brainwashing!] θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Ας αρχίσει το backlash!

9) Έντεκα λινκς για τον Ιούλιο [σε λίγο θα είναι στο sidebar]. media blog / arxediamedia / popjustice / media.guardian./ rodon fm / scepdic / evilbible / mic / pascal / άσπρη λέξη / ελευθεροτυπία

10) Πολύ μ’ αρέσουν τα Ημερολόγια Κουζίνας της lifo. Δεν τον ξέρω τον Μιχάλη Μιχαήλ, αλλά διαβάζοντας τις εβδομαδιαίες (γαστρονομικές και μη) ασχολίες του νιώθω μια περίεργη γαλήνη. Επίσης μ’ αρέσει ο υπέροχα αφελής και παλιομοδίτικος τρόπος που μας αποχαιρετά κάθε βδομάδα γράφοντας: «Σας φιλώ!»

11) Ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου [απ’ τους Αντικριστούς Καθρέφτες, 1998]
ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ
Λέω να γράψω πάλι λίγο μπερδεμένα
Όχι από θύμηση ή επιθυμία σουρεαλισμού
Αλλά για να μην καταλαβαίνουνε οι άλλοι
Ότι δεν έχω φτάσει να τους καταλάβω

----------------------------------------------

* Ποστ μέσα στο ποστ
[εικόνα: Irving Penn, Summer Sleep, 1949]
ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Είναι απ’ αυτά που τα παίζεις χωρίς props, μόνο με το μυαλό σου. (Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιος μου το έμαθε.) Αφορά τα ονοματεπώνυμα διασημοτήτων. Λέει κάποιος ένα όνομα και ο επόμενος πρέπει να πει κάποιον celebrity που το μικρό του όνομα ν’ αρχίζει με το πρώτο γράμμα του επωνύμου του προηγούμενου.
Πχ. ξεκινάω εγώ λέγοντας «Άρης Δαβαράκης». Ο επόμενος πρέπει να πει από Δέλτα και λέει «Δήμητρα Λιάνη». Ο επόμενος από Λάμδα: «Λένα Πλάτωνος». Ο επόμενος από Πι: «Παναγιώτης Βρυώνης»… «Βίκυ Μιχαλονάκου»… «Μιχάλης Δέλτα» και πάει λέγοντας. Όποιος δεν βρει διασημότητα που να αρχίζει απ’ το απαραίτητο γράμμα μέσα σε –ας πούμε- 20 δευτερόλεπτα, βγαίνει απ’ το παιχνίδι.
Δεν μπορώ να καυχηθώ για πολλά: και τα λίγα ταλέντα που έχω τα χαραμίζω οικιοθελώς. Όμως, ναι, γι’ αυτό το παιχνίδι μπορώ να καυχηθώ. Δεν συνάντησα ακόμα τον άνθρωπο που θα με νικήσει.
[σας φιλώ!]

20 comments:

elafini said...

καλώς σε βρήκα και καλό μήνα (όσο καλύτερος μπορεί να είναι...συνεχίζουμε και ελπίζουμε πάντως)..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...συνεχίζω να ψαχουλεύω το θέμα και να ενημερώνω...καλημέρα

Anonymous said...

teleio, opos panta!

s.p.

Chaca-Khan said...

http://valavanidis.blogspot.com/

UrbanTulip said...

καλημέρα enteka!
Το Ρετιρέ άρχισε και εδώ! Το ανακάλυψα την Κυριακή πριν πάω παραλία! Τώρα περιμένω και τους Δύο Ξένους! Αχ Έλντα με τη βάτα!!

Επίσης...εχεις δίκιο για Μιχαλη Μιχαήλ...το σκεφτόμουνα την Πέμπτη όταν διάβαζα το τελευταίο του...ηρεμία και λεπτομέρειες χαριτωμένες.

o mikros xwriatis said...

Φίλε μου enteka η Ελλάδα δεν πρόκειται ν'αλλάξει γιατί πρώτοι οι Έλληνες βαριούνται να αλλάξουν συνήθειες και πρακτικές...Το θέμα της Πάρνηθας με απασχόλησε κι εμένα ιδιαιτέρως. Αν θες δες και το post που έχω για αυτό το θέμα για να ανταλλάξουμε απόψεις :-)Το όλο θέμα νομίζω συνοψίζεται στην παρακάτω εξίσωση:

"ωχ μωρέ δε βαριέσαι"+"και τι με νοιάζει εμένα"=πνιγμός στα νερά του ποταμού Πατησίων...

Anonymous said...

Xaxa! Ε ναι λοιπόν, άρχισε το ρετιρέ. Πως το έχασα αυτο;;;
¨οπως πάντα ζωγράφισες!

neutrino said...

το παιχνιδι με τα ονοματα εμεις το παιζουμε με ονοματα ξενων ηθοποιων, και το κοσνεπτ ειναι να πεις μετα εναν ηθοποιο που εχει παιξει στην ιδια ταινια ή σειρα. [η πιο πανηγυρικη μου νικη: ειχα πει εγω Anthony Quinn και ο αλλος ειπε Kevin Sorbo -ο τυπος που επαιζε τον Hercules στην ομωνυμη σειρα (hint: o Quinn επαιζε τον Δια σε καποια επεισοδια). Μπροστα στο αδιεξοδο, ειπα Lucy Lawless, την τυπισσα που επαιζε την Ζηνα. beat THAT!] LOL
(μιχαλης μιχαηλ αξιολατρευτος!)
καλη εβδομαδα!

cindaki said...

Ωραίο το παιχνιδάκι!!! Όσο για το ρετιρέ, έλεος!...

Anonymous said...

πρέπει να σας πω για το παιχνίδι αυτοταπείνωσης: κανονικά παίζεται με τίτλους βιβλίων αλλά εμείς το παίξαμε και με ταινίες και πέτυχε επίσης.
οποιος καταφέρει να βρει ένα βιβλίο που δεν έχει διαβάσει ακόμα αλλά είναι σίγουρος πως θα το έχουν διαβάσει όλοι οι άλλοι της παρέας, παίρνει έναν πόντο. (Κερδίζει ο πιο αδιάβαστος, αλλά είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις, σας το λεω)

enteka said...

1) παιχνίδια: ωραία, θα τα έχω κι αυτά κατά νου
2) μ.μιχαήλ: ηρεμία και λεπτομέρειες χαριτωμένες - ακριβώς.
3) chaca, i know :)
4) Ρετιρέ: κρατήστε τα "έλεος" και τα "αίσχος" για το επίσημο ποστ.
5) στα πιο σοβαρά, για την Πάρνηθα, τι άλλο να πούμε. εκτός απ' το ενδιαφέρον ποστ του μικρούχωριάτη, διάβασα πολλά και σημαντικά για την αναδάσωση κλπ στης Ροδιάς -> http://rodiat7.blogspot.com/

καλό μήνα! (και εβδομάδα)

Spyros_VJ said...

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Ελπίζω αυτή να είναι καλύτερη από την προηγούμεη! Take care.

Anonymous said...

καλό μήνα φίλτατε

(πότε θα βάλουν επιτέλους οι κρετίνοι επανάληψη τους απαράδεκτους;)

Μεγαλοκοπέλα said...

Είπα να αφήσω τα 11 σχόλια, αλλά δεν άντεξα. Όντως διαφωτιστική η συνέντευξη του Γ.Π. Καταλαβαίνει κανείς τον λόγο που όλα αυτά τα περιοδικά τύπου ΚΛΙΚας έχουν κάνει τόσο κακό.

oni said...

Shmera phre to mati mou epanalhpsh Lilh + Sakhs o ydraylikos h' kanw la8os? BOH8EIA!

*asxeto: Sok gia ta dash :( Anadaswtees PRIN tis kalypsoun me ay8aireta? Elpizw. Einai ntroph na prospa8w na ginw mhxanikos s ayth th xwra nomizw.

*Kalh ebdomada opws panta!

YO!Reeka's said...

εγώ νόμια ότι το παιχνίδι αυτό το παίζουν με λαχανικά :)

αθεόφοβος said...

Διάβασα την συνέντευξη του Χατζηζήση.
Γιατί δεν αιστάνθηκα κανένα΄οίκτο γι΄αυτόν;

enteka said...

-γεια σου σπύρο!
-πασκάλ καλό μήνα! [η διαφορά πάντως του ρετιρέ με τους απαράδεκτους ήταν ότι οι απαράδεκτοι ήταν ένα πολ΄΄υ καλό -τουλάχιστον για την εποχή του σήριαλ - το ρετιρέ όχι]
-μεγαλοκοπέλα, σε κάποιες μικρές περιόδους νομίζω ότι το Κλικ ήταν καλό. κυρίως στην αρχή και στο τέλος. στο ενδιάμεσο δεν το πολυάντεχα...
-oni: :)
-yoreeka, λαχανικά με ονοματεπώνυμο; ;)
-αθεόφοβε, το ίδιο κι εγώ. προφανώς και δεν έβαλα το λινκ για να τον λυπηθούμε...

:)

Anonymous said...

(είναι πολύ καλό ακόμα και για σήμερα, πιστεύω- έχω καμιά 50ριά επεισόδια σε ένα δισκάκι, αν δεν τα έχεις ήδη, ρίξε ένα mail να στα στείλω)

Xilaren said...

:-))

poly sweet to paixnidi!

enteka said...

pascal, τα έχω, θενκς!
xilaren :)