Monday, July 09, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

scan0011
[there’s a schism in the time mechanism… ]
--------------------------------------------
1) Είπε η Bjork για τα γούστα της στο Δ. Δανίκα [Ταχυδρόμος]: «Τη μια στιγμή ένα τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον και μετά ένα κομμάτι Σένμπεργκ. Το ίδιο και στο σινεμά. Από τα Μίκυ Μάους στον Ταρκόφσκι.» «Από τη Μαντόνα στους Sigur Ros;», την ρωτά ο Δανίκας κι η Bjork απαντά: «Από παντού. Άνοιξε τ’ αφτιά σου, άφησε ελεύθερο τον εαυτό σου. Η έμπνευση δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός».

2) Απ’ τις ιστορίες μου με ξετρελαίνουν! Βρήκα δακτυλογραφημένα όνειρα. [μου θύμισε λίγο τη δική μου για την Arbus, αλλά τα δακτυλογραφημένα όνειρα είναι πολύ καλύτερα]

3) Τα ίδια και τα ίδια απ' τον Morrissey. Ένα νέο, υπέροχο τραγούδι του παρουσιάστηκε στο σόου του Λέτερμαν. Μαζί του είναι η Kristeen Young, που τον συνοδεύει και στην περιοδεία (την είδαμε και στην Ελλάδα πέρσι) – ο Morrissey έχει δηλώσει ότι το τραγούδι της Kill The Father είναι "the best song I've heard for 50 years". Όμως δε με νοιάζει το τραγούδι της, αλλά το νέο του Morrissey: That’s How People Grow Up. [τ έ λ ε ι ο]

4) H Zelda [Ocarina of Time] είναι το καλύτερο ηλεκτρονικό παιχνίδι σύμφωνα με τους αναγνώστες του Edge, κι εδώ είναι το Τοπ-10. *Επίσης: τα δικά μου Έντεκα (αγαπημένα Tycoon ή Tycoon-style παιχνίδια), αλλά κι ένα [κάπως] σχετικό τραγούδι που βρήκα στο arxediamedia: LOCOMONDO - Πίνω μπάφους και παίζω pro

5) Μενέλαος Καραμαγγιώλης: Δεν κάνει πια εκπομπές στο Τρίτο, λόγω χρημάτων, όπως διάβασα εδώ, αλλά η εξαιρετική σειρά εκπομπών του «Πού Πάει η Μουσική Όταν Δεν Την Ακούμε» παίζεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 6. Την ηχογραφώ με το τύπου i-pod μηχάνημά μου και την περνάω σε mp3 – δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει, αλλά μου είναι πραγματικά πολύτιμη.

6) Μια ακόμη εικόνα της Nan Goldinnan goldin (1)

7) -Είναι αληθινό το μαλλί του Σπύρου Ρέβη; κι αν ναι, είναι το τέλος της λογικής όπως την ξέραμε; [schottkey, 29/9/05]

8) Κάτι για την Κατερίνα Γώγου (φοβερά και τα 2 βίντεο, ιδίως όμως το δεύτερο)

9) Ο (εξαιρετικός) Κραουνάκης έλεγε κάπου πρόσφατα (με αφορμή τη Μαρία Άσχημη) ότι, όχι, δεν δίνει τη μουσική του όπου του ζητήσουνε. Όμως… Τι ντροπή η τηλεοπτική διαφήμιση με «Τα πιο ωραία λαϊκά»! Ένα τραγούδι με στίχους εμβληματικούς, συγκινητικούς και βαθιά πολιτικούς τώρα διαφημίζει τα γεμιστά μπισκότα Παπαδοπούλου και πάει κάπως έτσι: «Τα πιο ω-ραι-α Γεμιστά, με σοκολάτα κλπ». Η Πρωτοψάλτη με την τράπεζα, ο Κραουνάκης με τα γεμιστά… Αναρωτιέμαι τι ετοιμάζει η Νικολακοπούλου.

10) θέλω αυτό το βιβλίο.

11) Δεκαεννέα μέρες μέχρι να βγει η ταινία των Simpsons κι η Fox έχει κάνει την πιο αλλοπρόσαλλη-μίνιμαλ διαφημιστική καμπάνια. Το αγαπημένο μου είναι που μετέτρεψαν 12 μίνι μάρκετ [7-eleven] σε Kwik-E-Marts, με πρότυπο το ανύπαρκτο μαγαζί του Apu, και πουλάνε ένα σωρό προϊόντα που υπάρχουν στη σειρά (αλλά όχι πραγματικότητα, μέχρι τώρα) όπως τεύχη του κόμικ Radioactive Man, Buzz Cola, δημητριακά KrustyO’s κ.α.
-------------------------------------
ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ*


Σ’ ένα ποστ είδα ένα σημείωμα (όχι δικό μου) με τον γραφικό μου χαρακτήρα. Για λίγο ταράχτηκα, δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει.
Αυτό μου θύμισε όταν με πιάσαν για αντιγραφή στις εξετάσεις της Β’ Λυκείου. Με φώναξαν στο γραφείο και μου έδειξαν τα πειστήρια που είχαν βρεθεί πίσω απ’ το θρανίο μου. Όλοι οι καθηγητές είχαν μάθει τι είχε συμβεί και καθώς πήγαινα στο Διευθυντή με κοιτούσαν κάπως θλιμμένοι, εκτός από τον Χημικό [που πάντα υποψιαζόταν ότι αντέγραφα αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει] που φώναζε χαιρέκακα «Σουπιάαα! Σε πιάσαμεεε».
Στο γραφείο μου έδειξαν τα σκονάκια, και αφού τα κοίταξα προσεκτικά παραδέχτηκα ότι ήταν δικά μου. Ναι, αυτά ήταν τα γράμματά μου. Μου μηδένιζαν το γραπτό, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι τα δικά μου σκονάκια δεν τα είχα χρησιμοποιήσει. Έψαξα στις τσέπες μου και ήταν εκεί, άθικτα. Τα έδειξα στο διευθυντή και μείναμε απορημένοι για λίγο.
Μετά αυτός συνέκρινε το σκονάκι που βρέθηκε με τον γραφικό χαρακτήρα του παιδιού που καθόταν στο πίσω θρανίο ο οποίος τελικά έκανε ΟΛΟΪΔΙΑ γράμματα με μένα. Ο ένοχος βρέθηκε, και, για μια φορά, δεν ήμουν εγώ. Βγαίνοντας απ’ το γραφείο ο χημικός ξανάρχισε να λέει «Σουπιά σε πιάσαμε» μπροστά σ’ όλους. «Όχι ακόμη» είπα χαρούμενος.

22 comments:

Spyros_VJ said...

"Η έμπνευση δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός". Κρατάω αυτή τη φράση και σου έυχομαι καλημέρα και καλή εβδομάδα!
(σουπιάαα! - LOL)

:-)

enteka said...

χε,χε, καλή βδομάδα

Anonymous said...

Σουπιά, έχουμε πια την ομολογία σου στο Διαδίκτυο! LOL!!! :^)

oni said...

Egw pali elpizw na mh me piasoun ayrio me tis smikrynseis mou. 8a bgalw pou 8a bgalw ta matia mou na tis diabasw, as mh me timwrhsoun ki olas!

*Gia to promotion twn Simpsons, POSO cool htan ayth h allagh? 8elw 7-11 edw amesa kai na ginoun kai Kwik-E-Marts! Ta Krusty O's mou fainontai ligo mpliaks alla 8elw na piw th granitaaaaa :D

greekgaylolita said...

οχι ακομη. ναι.


[καλη βδομαδα 11ουλη]

neutrino said...

yay! Ο Ητα Βητα μου εφταξε τη βδομαδα! Tελεια η ιστορια της κυριας με τα ονειρα (ειναι η σκηνοθετις η Ευαγγελακου αραγε;). Στις διαφημισεις, πραγματι ντροπη αυτα πoυ αναφερεις (παντως, μονο εμενα δεν με ενοχλει το "τι επαιξα στο Λαυριο" στη διαφημιση με τα γιαουρτια; μου φαινεται τοσο γλυκο!). Μηπως ο προβατος καθοταν πισω σου στη β' λυκειου; (Oni, good luck με τις σμικρυνσεις αυριο, κι εγω μια απο τα ιδια χιχιχοχο)
Kαλη Eβδoμαδα!

neutrino said...

α! δν ειναι ο Ητα Βητα τωρα που τον ξανακοιταω. Δεν πειραζει, η καλη διαθεση μου εμεινε. (παω να ψαξω φωτογραφιες του)

m.hulot said...

πώς θα γίνει να ανεβάσεις καμιά εκπομπή του καραμαγγιώλη;
[γιατί σουπιά και όχι καλαμάρι ή χταπόδι;]

ilias n. said...

"Παταγωνία και στρουκτουραλισμός: ένα ταμπού" θα ήταν αυτό που θα επέλεγα για να ανταγωνιστεί το σχόλιο του σότκι από το ίδιο τόπικ.
η αλήθεια είναι ότι έχω μαζέψει ένα σωρό τέτοιους καταπληκτικούς φανταστικούς τίτλους από συζητήσεις και κάποτε θα τους ποστάρω (ελπίζω).
τους αγωνιστικούς μου, έντεκα

enteka said...

oni: τα squishy λες ε? :)

μπαμπάκη: λολ

g.g.lolita: ευχαριστώ θερμά για την βιντεο-αφιέρωση!

neutrino: 1) κι εγώ αναρωτιέμαι. ίσως να 'ναι όντως η σκηνοθέτις. 2) φαντάζεσαι να 'ταν το πρόβατο από πίσω μου;; 3) ΜΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΗΤΑ -ΒΗΤΑ, γιατί μπερδεύεσαι;

m.hulot: will do! πάντως μπορείς να τον ακούς και στο τρίτο, κυριακή στις 6μμ. [όσο για το σουπιά κι εγώ αναρωτιέμαι. μάλλον είναι ζώο ύπουλο και θολώνει τα νερά - όπως κι εγώ!?!] :)

noheathen: είδες που το ανακάλυψα αυτό το ποστ σου; είναι συγκλονιστικά αστείο [φίλοι αναγνωστες, πρόκειται για το λινκ με την ατάκα του schottkey]

καλή βδομάδα και πάλι!

Anonymous said...

λυπάμαι που θα διαφωνήσω, αλλά το τραγόύδι του Moz δε μου άρεσε καθόλου. λες τώρα να πάω στην κόλαση?
(καλή βδομάδα, αγαπητέ)

enteka said...

γεια σου lifer! και τι δεν σου άρεσε στο τραγούδι παρακαλώ? [hell awaits...]

azrael said...

Ήτα-Βήτα είναι η Ελληνική απόδοση... Το κανονικό του όνομα ήταν Eeega Beeva . Δείτε τον και εδώ

Provato said...

ΔΗΛΏΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ:

δεν καθόμουν πίσω από τον enteka στην δευτέρα Λυκείου.

και ναι αυτό είναι το σημείωμά μου. καραλόλ παλαβέ έντεκα!

χεχεχε! μπεεεε :-))

Anonymous said...

bytheway, χάλια η συνέντευξη του Δανίκα (η φταίει που δεν τον Συμπαθάω?)

Queerdom said...

Ενδιαφέροντα τα Δευτεριάτικα έντεκα..Και γενικά δεν στο έχω πει ποτέ, αλλά μ'άρεσουν πολύ τα έντεκά σου κάθε φορά..
Καλησπέρα..

missmurple said...

οταν βρεις το βιβλιαρακι, θα με παρεις τηλεφωνο να παμε για καφε. θα κερασω εγω τον καφε, θα μου δωσεις εσυ το βιβλιαράκι να παιξω και μετα θα επιστρεψουμε στις δουλειές μας.

ωραιότατα!

καληνύχτα

enteka said...

ok, ένα λεπτό μετά, κατάλαβα ποιο βιβλίο εννοείς. azrael, θενκς δεν το ήξερα :)

πρόβατο, χαιρετίσματα στα βουδάκια!

φοίβε, νομίζω η bjork καλά τα είπε, ο δανίκας ήταν πολύ περίεργος...

queerdom, να 'σαι καλά!

murplej@ne, ναι ναι!

monospace said...

fovero to blog. katapliktiko houmor!
an kai h filtath murple mas to eixe se link, pote den aksiothika o aneprokopos na to episkeytw. Yposxomai na epanorthwsw patwntas to feed. I'll be watching you! :)

WinterAcademy said...

dear soupia
(κατοχυρωθηκε δεν το συζητω..)
απο το εξαιρετο ποστ μία μόνο απορία μου έμεινε:
που τους ξέρει τους sigur ros ο αχονάμπλ??? ρώτησε το cool ανηψάκι του?

missmurple said...

monospace παιδι μου : τσ τσ τσ...!

Anonymous said...

Πάντα απαντούσα στα διλήμματα με μια τρίτη επιλογή:
http://www.fileden.com/files/2007/6/25/1209311/04%20-%20%CE%96%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF.mp3