Monday, July 16, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

img245
???

1) Simpsons-watch: Έντεκα μέρες μέχρι την προβολή της ταινίας των Simpsons σ΄ όλο τον πλανήτη [εύχομαι η Θεσ/νικη να συμπεριλαμβάνεται στον πλανήτη!], και οι έξυπνοι τρόποι διαφήμισης συνεχίζονται: υπάρχουν δεκάδες Springfield στην Αμερική και 14 απ’ αυτά τέθηκαν σε ψηφοφορία για το ποιο θα είναι το «επίσημο» Springfield που θα διοργανώσει την παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ αυτό το Σάββατο. Τελικά κέρδισε, αυτό της Πολιτείας του Vermont. [εγώ είχα ψηφίσει αυτό της Florida, να το βίντεο του Vermont] /// Όλοι το ξέρουμε ότι πρέπει να γίνει και όλοι το περιμένουμε: Lisa Simpson For President! /// [από το media sport24] «Στα 400 επεισόδια της σειράς Simpsons που έχουν προβληθεί, έχουν περάσει περισσότεροι από 350 διάσημοι καλεσμένοι Οι Times ανακοίνωσαν τις δικές τους καλύτερες εμφανίσεις γκεστ σταρ (και βίντεο) και καλούν τους αναγνώστες τους να στείλουν τις δικές τους». ΑΓΑΠΗΤΟΙ TIMES TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ: Όταν εγώ έκανα τη δική μου λίστα πριν από ένα χρόνο, εσείς ήσασταν στα δέντρα ψάχνοντας για τροφή! [not] Έντεκα (επεισόδια Simpsons με special Guest Stars)

2) Το μωρό απ’ το εξώφυλλο του Nevermind των Nirvana δεν είναι πια μωρό.

3) If I could project my thoughts του Steven Appleby: το εξυπνότερο κόμικ-στριπ που διάβασα ποτέ. Ένα απόκομμα απ’ τον guardian, ξεχασμένο σ’ ένα συρτάρι μου – μέχρι χτες.

4) [Με αφορμή το ποστ για τον Σαββόπουλο] Ζεϊμπέκικο με την Σωτηρία Μπέλλου ή με την Λένα Πλάτωνος? (update. το δίλημμα έγινε τρίλημμα: Να και η πρώτη εκτέλεση που ο Σ. κάνει ντουέτο με τον εαυτό του.)

5) Πάλι απ’ το «Αντίο Παλιέ Κόσμε», μια ατάκα της πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου (1987). «Ποτέ δεν πρόσεξα τα δάχτυλά μου. Ούτε γάντια δεν φοράω και κάνω όλες τις δουλειές… Τι περιμένατε; Ότι βγαίνω τις νύχτες με πανσέληνο και τα εκθέτω τελετουργικά στο σεληνόφως;»

6) To blog του Marvin the Martian είναι γεμάτο με απρόσμενες εκπλήξεις βήτα διαλογής [προς τρας μεριά] και τις ανάλογες περιγραφές. Ας πούμε, έχει τη Sandra να τραγουδά το In the Heat of the Night στην Πλατεία Κοραή μπροστά σε περίεργους περαστικούς και γιαγιάδες με πλαστικές σακούλες, τη Γιούλη Ηλιοπούλου να αγκαλιάζει ένα παλούκι και να τρομάζει ανέμελα, το Φλωρινιώτη και την Κάλλη Φέρρη να φιλιούνται (αν και τα περισσότερα φιλιά δεν πετυχαίνουν το στόχο).

7) bits & pieces:Τα 10 ψεύδη Καραμανλή /// Η ανεξέλεγκτη λιστομανία στο ίντερνετ [από το Η ζωή είναι εδώ της Ελευθεροτυπίας] /// Το blog του funel έκλεισε. Δυστυχώς. /// I'LL nEVER bE fREE [if i'm not free now] /// Όταν συμβαίνει παραπάνω από 10 φορές παύει να είναι σύμπτωση: η Μικέλα Χαρτουλάρη γράφει σχεδόν πάντα κάτι πολύ ενδιαφέρον στη στήλη της στο Βιβλιοδρόμιο των Νέων. /// 11 πολύτιμες συμβουλές για μια μεγαλειώδη αποτυχία /// 11 σκέψεις για την κινητοποίηση, τους blogger και την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, από το δωμάτιο του Μανώλη Ανδριωτάκη.

image
8) [Τρία λεπτά από δω.] Η Καμάρα πριν 3 λεπτά. http://www.saloniki.org/webcam/webcam.htm

9) Είχα γράψει πριν καιρό (όχι εδώ) ότι σχεδόν μόνο στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν τα best seller βιβλία του R. Dawkins. Ευτυχώς διαψεύστηκα. Μόλις κυκλοφόρησε το God Delusion στα ελληνικά [Η Περί Θεού Αυταπάτη, εκδ. Κάτοπτρο] και στο Βήμα της Κυριακής έχει στηθεί πανηγύρι: μια μικρή προδημοσίευση, ένα (μάλλον ντροπιαστικό για τον ίδιο) άρθρο του Ν. Μουζέλη που δεν είχε διαβάσει το βιβλίο, απαντήσεις, ανταπαντήσεις. Όλα βρίσκονται συγκεντρωμένα εδώ.

10) Επειδή η κλασική μουσική δεν είναι για λίγους: http://classical.wordpress.com/ [κι ένα mp3 Tchaikovsky –Swan Lake suite, Dance of the swans]

11) Ένα απ’ τα αγαπημένα μου ρεμίξ: Moby – GO [Jam & Spoon Dub]

----------------------------------------------------------------

*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ
ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ! ΜΠΟΡΕΙΣ!!!
Απλά συμπλήρωσα κάποιες λέξεις που μου ζητήθηκαν και τα υπόλοιπα έγιναν μόνα τους. Με το που τελείωσα εμφανίστηκε η εξής ιστορία συνομωσίας την οποία σκέφτομαι να πουλήσω σε διάφορα περιφερειακά-περιθωριακά κανάλια της κεντρικής Μακεδονίας:

"Όλα ξεκίνησαν πριν από 150.000 χρόνια, όταν σαύρες από ένα μακρινό αστρικό σύστημα, έχοντας επικεφαλής κάποιον Ιεζεκιήλ επιτέθηκαν στη Γη. Δυστυχώς, το ανθρώπινο γένος που τότε αποτελείτο μόνο από Έλληνες, αιφνιδιάστηκε. Χρειάστηκε να περάσουν πολλοί αιώνες μέχρι να φτάσουμε στην Αργοναυτική Εκστρατεία όπου οι Έλληνες ξανασήκωσαν κεφάλι. Αργότερα, όταν εμπνευσμένος ηγέτης του Ελληνισμού ήτο ο Θαλής ο Μιλήσιος η επικράτησις των Ελλήνων οριστικοποιήθηκε, ιδίως μετά την Μάχη των Θερμοπυλών. Ωστόσο, με το πέρασμα των αιώνων οι εχθροί των Ελλήνων άρχισαν να σηκώνουν κεφάλι και να ζητούν εκδίκηση.
Όπως έγινε φανερό αμέσως μετά τον A’ Παγκόσμιο πόλεμο, οι Χιλιαστές ομοφυλόφυλοι μασόνοι είχαν ξεκινήσει την προεργασία για την παγκόσμια επικράτησή τους επί των Ελλήνων της Ομάδας Έψιλον. Ένας από τους τελευταίους αρχηγούς της Ομάδας Έψιλον ήταν ο Μιχάλης Ράπτης [Πάμπλο] τον οποίο φρόντισαν δολίως να βγάλουν από τη μέση, μη γνωρίζοντες όμως πως ο μυστικός ηγετικός πυρήνας των <Ε> βρίσκεται στο μυστικό αρχηγείο των <Ε> στα νησιά Φίτζι όπου εργάζεται κατασκευάζοντας τα μυστικά υπερόπλα σχάσεως φωτονίων τα οποία περιγράφει ο Αριστοτέλης κωδικοποιημένα στα βιβλία του.
Αυτή τη μυστική γνώση είναι που θέλουν να καρπωθούν, ή έν ανάγκη να εμποδίσουν οι ανθέλληνες, και για το σκοπό αυτό σύστησαν την ανθελληνική οργάνωση Ρεπουμπλικανικό Κόμμα η οποία πίσω από το «αθώο» της προσωπείο τρομοκρατεί και δηλητηριάζει τον κορμό του Ελληνισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο ο Βύρων Πολύδωρας και ο Νίκος Κούνδουρος, ως γνήσιοι Έλληνες, τόλμησαν κατά το παρελθόν να καταγγείλουν την εν λόγω οργάνωση.
Δυστυχώς, όσο υπάρχουν προδότες όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και η Μαρία Δαμανάκη που και οι δύο είναι κρυφο- Μασόνοι, το μέλλον του ελληνισμού θα κρέμεται από μια κλωστή, όπως λέει και ο συγγραφέας-ερευνητής Ανέστης Κεραμύδας.
Όμως ευτυχώς, ο Απόλλων που πάντοτε σώζει την Ελλάδα θα επέμβει σε15 χρόνια και θα οδηγήσει τους Έλληνες στην οριστική επικράτηση, όπως κωδικοποιημένα προφητεύει ο Σοφοκλής στο έργο του Ηλέκτρα!"


[try it!]

16 comments:

Spyros_VJ said...

Καλημέρες.
Μάντεψε πόσες μέρες πάω διακοπές...
(11!) :-)
Be well and enjoy, m8!

Professor Sassaroli said...

na se kala me ta eksipna sou post...

enteka said...

:) καλή βδομάδα!

Sleeper in Metropolis said...

έντεκα, έντακα μέρες...
δε βλέπω την ώρα...
αλλά κάθομαι και βλέπω παλιά επεισόδια on-line για ορεκτικό...
:)

Anonymous said...

Του Richard Dawkins στα Ελληνικά κυκλοφορούν " Το εγωιστικό γονίδιο" Εκδόσεις Τροχαλία 1988 (3410 δρχ. τότε χαχαχα)
Και "Ο τυφλός Ωρολογοποιός" Εκδόσεις Κάτοπτρο 1994, 2001 (23 Ευρω).
Το ποστ του Ανδριωτάκη ΔΕν κατάλαβα τι θέλει να πει όπως ακριβώς και το βιβλίο του. Έχεις καταλάβει ποιά θέση ακριβώς παίρνει. Έχω ποστάρει σχετικά εδώ :http://indictos.wordpress.com/2007/07/11/blog-%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b4%cf%89%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%bf/
(ούπς μακαρόνι σόρρυ)

Anonymous said...

Έχεις μια πρόσκληση!

http://lathospathos.wordpress.com/

elafini said...

το ποστ στο ποστ άπαιχτο
(σήμερα έχουμε και μπλογκοάστρα στο μαγαζί μας ;))
καλημέρα

enteka said...

muse: τώρα μένουν 10 μέρες!

indicte: θενκς για την πληροφορία. επίσης, για το βιβλίο, δεν το έχω διαβάσει ακόμη οπότε δεν έχω να πω κάτι. στο ποστ σου λες ότι επειδή γράφτηκε πριν από ένα χρόνο δεν έχει προλάβει το μπουμ των ελληνικών μπλογκς [και την όποια επιρροή τους στα πράγματα]. αυτό σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να ενσωματωθεί σε επόμενη έκδοση. όπως και τα εξειδικευμένα μπλογκ, που κατά τη γνώμη μου είναι η σημαντικότερη συνεισφορά του blogging στην ανθρωπότητα (κι ας έχω εγώ ένα μπλογκ ποικίλης ύλης).

λάθοςπάθος: ωχ όχιιιι... γιατί;; είναι πολύ περίπλοκο. [will do]
:)

enteka said...

elafini, πολύ πλάκα τα ζώδια στο ποστ σου. στο δικό μου [ταύρος] λες ότι έχω τον Άρη στο μπλογκ μου - και έχεις δίκιο.
:)

elafini said...

μέσα έπεσα ε?αν και αρχικά σκεφτόμουν τα ζώδια του μπλογκ και όχι του μπλόγκερ...χαχα...ότι σε βολεύει όμως...αν πέσω μέσα στις προβλέψεις πάντως, αλλάζω επάγγελμα ;)

enteka said...

κοίτα, από όπου και να το πιάσεις έπεσες μέσα. τα γενέθλιά μου ταυτίζονται με τα γενέθλια του μπλογκ οπότε είμαστε ταύροι. κι επίσης με λένε άρη.
;)

elafini said...

τρομακτικό!!!χαχα

καλή συνέχεια ;)

enteka said...

επίσης, gazaka άφησες σχόλιο σε λάθος ποστ ;) [στο προηγουμενο 11 δευτέρας]

γράφεις σχετικά με το Ζειμπέκικο [Μπέλλου ή Πλάτωνος] "Πάντα απαντούσα στα διλήμματα με μια τρίτη επιλογή" και βάζεις το mp3 που ο Σαββόπουλος κάνει ντουέτο με τον εαυτό του (η αυθεντική εκτέλεση). Περνάω το mp3 στο ποστ. Θενκς!

Marvin said...

Ευχαριστω για την αναφορα στο ποστ σου!

Και οσον αφορα το God Delusion το εχω διαβασει και ειναι εξαιρετικο! Συστηνεται ανεπιφύλακτα!

greekgaylolita said...

It's finished.


It's really.


Finished.

enteka said...

:)!:)!