Monday, July 23, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

scan0002

1) Sound illusion: Οι νότες μοιάζουν να ανεβαίνουν συνέχεια, όμως στο τέλος του ηχητικού αποσπάσματος δεν έχουν ανέβει καθόλου. Αρκεί, όταν τελειώσει, να ξαναπατήσετε το πλέι και θα καταλάβετε. illusion endless

2) Η είδηση για τις περιπέτειες του Andy Warhol Foundation θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία: σκάνδαλα στο εικαστικό κύκλωμα, παγκόσμιες συνομωσίες, παρανοϊκές μηνύσεις – ένας φόνος λείπε μονάχα για να γίνει blockbuster. [Επίσης θα έγραφα ευχαρίστως σενάριο και μ’ αυτή την είδηση – μόνο που έχει ήδη γυριστεί ως Contact.]

3) warholizer4644245 Το μόνο που είναι καλύτερο από έναν Simpsonizer είναι ένας Warholizer [Ναι λοιπόν, η Ελλάδα δεν ανήκει στον πλανήτη κι αντί για την Πέμπτη η ταινία simpsons θα μας έρθει σε 38 ημέρες…]

4) Πριν από έντεκα χρόνια, σαν σήμερα, πέθανε η Αλίκη. [Και πέρσι η Ιφιμέδεια και ο Non Private Life έγραψαν στο enteka δυο φοβερά κείμενα για το θάνατό της].

5) From the blogs: Nέος Ασιάτης, Μόνος, Ψάχνει. [ένα εξαιρετικό ποστ του old-boy] /// la petit prince (o δρόμος προς την απώλεια) /// Soft Porn Soundtracks [h2o] /// 11 ευρηματικοΙ τΙτλοι /// ένα ποστ /// l'iMPORTANT c'eST d'aIMER [πιο πολυ, πιο πολλοι]

6) Ε, ναι λοιπόν. η Πολυξένη και ο παπαγάλος που δε λέει να το βουλώσει ποτέ, μπορούν να ξεφυτρώσουν και στα πιο απίθανα μέρη.

7)
eleftheros typos joke

8) FRIEND OR FOE? The ceasessly growing degradation in human communication reached a temporary peak with MySpace. Very rarely had I the choice before to see such despair, desolation and abjection in a modern phenomenon. People even thank each other for letting them be their "friend". After revolution which tends to mean "innovative product", friendship will no doubt sooner or later stink of corporate, ugly aesthetic and meaningless, junk, info or exchange of idiotic comments. [θενκς Λένα] /// Επίσης: I've visited a MySpace page [and] I've thought "is that it?" and wandered around the perimeter looking confused, like a blind man patting the walls for an exit he can't find.

9) Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το Mercury Prize λεπτό προς λεπτό [από κάτω προς τα πάνω]. Κι επίσης, πέρσι τέτοια εποχή: Έντεκα (υποψήφιοι για το Mercury Prize που δεν κέρδισαν ποτέ)

10) Δεν θα ήταν εκπληκτικό να είναι υποχρεωμένος κάθε πολιτικός (αλλά και κανάλια, εφημερίδες, κλπ) να δίνει citations για όσα λέει;

11) ΚΙ ΑΛΛΟ!
img226
----------------------------------------------------

*ποστ μέσα στο ποστ
video mash up [sort of]
Κάποτε θα γινόταν κι αυτό – και σύντομα θα γίνει ακόμα καλύτερα. Στο YouTube Doubler μπορείς να δεις δύο βίντεο του YouTube ταυτόχρονα, κάνοντας απρόσμενα mashup ήχων και εικόνων. Λογικά αφήνεις τα βίντεο να φορτώσουν ενώ τα έχεις στο pause και μετά πατάς play και στα δύο ταυτόχρονα. Μερικά έτοιμα mash-up:
1) Saved by the Bell vs Μικρές Κινέζες με Καμπανάκια. (τέλειο)
2) Βίντεο κλιπ του D. Hasselhof vs Κουκλάκι Έλμο που ξεκαρδίζεται
3) Magritte vs Temptations vs Peter Sellers vs Beatles vs Three Stooges
και δύο πολύ πρόχειρα που μόλις έφτιαξα:
1) Dramatic Chipmunk vs. Dramatic Chipmunk
2) Madonna vs Enya
[όποιος ταιριάξει κάτι καλό ας πει. spyro?]
---------------------------------------------------------

PS. Και μη χειρότερα: μόλις το πήρα χαμπάρι διαβάζοντας το "απ' τις 4 στις 5". Κάποιος κατήγγειλε το blog του mhulot για πειρατεία, ένα μπλογκ "που προτεινει πραγματικά ξεχωριστή μουσική που δεν υπάρχει περίπτωση να ακουστεί ούτε με σφαίρες στο ελληνικό ραδιόφωνο (ο θεός να το κάνει) και που λειτουργεί ως όαση για όσους θέλουν να μάθουν κάτι για μουσική, πέρα από το πλήρως ελεγχομενο προιόν που προτείνεται από παντού. "

14 comments:

Anonymous said...

χα! επιτέλους θα είμαι πρώτη στα comments!
enteka σκίζεις ως συνηθως...
η πολυξένη δε φέρνει στην Jennifer-Love-Hewitt? (έτσι γράφεται?)

Anonymous said...

Καλά εβδομάδα να έχουμε ..άντε 4 και σήμερα για την κάνουμε !! :)

enteka said...

:)

καλή βδομάδα!

[α,μπα? είναι το ίδιο εκνευριστικές, όχι; /// h2o, άντε με το καλό! το ξέρεις ότι η καλοκαιρινή μου άδειά μου αρχίζει σε 48 μέρες; οκ, εγώ τη ζήτησα τότε, δεν παραπονιέμαι]


Επίσης διάβασα ότι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας κάλεσε αυτούς που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση για την Πάρνηθα στο Σύνταγμα στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τι σοφή κίνηση! Κι όχι μόνο επειδή είναι κάποιοι απ' αυτούς είναι μπλογκερς, απλά επειδή είναι μια κίνηση πολύ σωστή.

enteka said...

[και μια άλλη άποψη για το τελευταίο, εδώ --> http://rodiat7.blogspot.com/2007/07/blog-post_1606.html ]

Spyros_VJ said...

Kalimeres 11, kali evdomada!
Peri video mashup... h efarmogi ta spaei, alla 8elei gerh DSL. Ta apotelesmata einai syni8ws hilarious.

Opws les ki esy there's room for improvement :-)

Nikos Fotakis said...

Επιτέλους, κάποιος τα λέει για το myspace, το πιο υπερεκτιμημένο βρόμικο κόλπο του σύγχρονου marketing...
ps. Thanks for the link!

Anonymous said...

Σχετικά με το site του Μ. Hulot (κι εγώ πριν από λίγο το διάβασα, θεός φυλάξοι), διαβάστε κι αυτό το σχόλιο: http://www.crackhitler.com/
(λολ)

Nikos Fotakis said...

Δεν ξέρω αν έχει ενδιαφέρον, πάντως τη μέρα που πέθανε η Αλίκη ήμουν διακοπές στη Νίσυρο - πλήρης ηρεμία, καλόκαρδοι άνθρωποι, ελάχιστοι τουρίστες, τα κλειδιά των σπιτιών πάνω στις πόρτες κλπ.
Κάποια στιγμή, μεσημέρι, περπατάμε από το δωμάτιο προς την πλατεία και στο δρόμο συναντάμε έναν παπού, ο οποίος μας κοιτά και λέει με ένα πικρό χαμόγελο: "πάει η Αλίκη". Έτσι το έμαθα.
Ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα τι σήμαινε για κάποιους ανθρώπους σ' αυτή τη χώρα αυτή η γυναίκα... (εγώ πάλι, ποτέ δεν τη χώνεψα)

Anonymous said...

όταν πέθανε η αλίκη, ήμουν διακοπές σε έναν φίλο μου στη λέσβο. θυμάμαι επίσης ότι εκείνο το μήνα το σινεμά έδινε δώρο την αυτοκρατορία των αισθήσεων, που ταίριαζε γάντι στο κατακαλόκαιρο. το μεσημέρι, λοιπόν, που γινόταν η κηδεία (και ο αντ1 έκανε ζουμ στο μακιγιαρισμένο πρόσωπο της αγνώριστης αλίκης), η τηλεόραση και το βίντεο του φίλου μου βραχυκύκλωσαν με αποτέλεσμα στο θρήνο της νεκρώσιμης ακολουθίας να παρεμβάλεται η καταπληκτική σκηνή με το αυγό (που προσπαθούσε η ηρωίδα να το βγάλει από το αιδοίο της). το αποτέλεσμα ήτο αρκούντως σουρεάλ και μετά από αρκετές σφαλιάρες στο βίντεο και στην τηλεόραση καταφέραμε να δούμε πρώτα την κηδεία και μετά την ταινία (η σειρά είναι αυτή ακριβώς που σου περιγράφω). καλή βδομάδα, αγαπητέ έντεκα.

Rodia said...

Αντε, σε συγχωρώ:-)
..διάβαζε πιο προσεχτικά, βρε εντεκαράκι μου..
(δεν είναι "άλλη άποψη", είναι η σωστή!)

enteka said...

γεια σου σπύρο!

α,μπα, λολ, ναι. τα'χουν μπερδέψει λίγο τα πράγματα οι δισκογραφικές...

zelig: ένα ακόμη αντι-myspace κείμενο από το Time .
(κι ευχαριστούμε για την ανάμνηση - απ' ό,τι θυμάμαι και απ' τα σχόλια στο ποστ για την αλίκη οι περισσότεροι ήταν σε νησί όταν το άκουσαν. [Αν και φημίζομαι για τη μνήμη μου δε θυμάμαι καθόλου που ήμουν και τι έκανα, κι αναρωτιέμαι])

lifer: φοβερό!?!

ροδιά, λολ. είναι πάντως μια συμβολική κίνηση του προέδρου - που προφανώς δεν θα βάλει ντετέκτιβ να βρει από πού ξεκίνησε η συγκέντρωση στο σύνταγμα, που πολύ την εκτίμησα.

:)

nomansland said...
This comment has been removed by the author.
nomansland said...

Μιας και είσαι το blog που διαβάζω εδώ και 3 μέρες συνεχόμενα είπα να κάνω εδώ το πρώτο μου post ως blogger, καλή εβδομάδα λοιπόν! Ξέχασα να πωότι μου άρεσε πολύ το μπλογκ σου, νομίζω ότι θα σε ονομάσω "συμπρωταγωνιστή στο high fidelity", αν σε ήξερε ο Frers όταν τη γύριζε θα σε είχε συμπεριλάβει στο cast ως original cult figure!

Anonymous said...

evala wallpaper ta didymakia... you know why... konstantinos krinitis rules!