Sunday, April 05, 2009

Έντεκα της Δευτέρας [Rewind!]

scan0001
[νωρίτερα από ποτέ edition]

1) Δεν ξέρω ποιο είναι το ρεκόρ για τις περισσότερες συνεχόμενες ακροάσεις του The Way it Used To Be των Pet Shop Boys, όμως νομίζω ότι το έσπασα σ’ ένα ταξίδι με τρένο τις προάλλες, πηγαίνοντας στην Αθήνα.

[Τελικά μόνο όταν ταξιδεύω μόνος με τρένο προλαβαίνω να κάνω όλα αυτά που θέλω – και όσο περισσότερο διαρκεί η διαδρομή τόσο το καλύτερο. Σ’ αυτό το ταξίδι διόρθωσα κάτι χειρόγραφά μου για να στείλω το νέο βιβλίο στον εκδότη (κάτι που βαριόμουν εδώ και μήνες να κάνω), άκουσα λίγο Terry Pratchett στ’ ακουστικά, ξανάκουσα το Lunar Park του Μπρετ Ήστον Έλλις σε audiobook, τέλειωσα τα αγρίως απίθανα Ημερολόγια της Μαργαρίτας Καραπάνου και είδα και λίγο την κινούμενη φύση έξω απ’ το παράθυρο.]

Και, εκτός απ’ όλα αυτά, όπως είπα και πριν, έσπασα το νοητό ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων ακροάσεων του The Way it Used To Be των Pet Shop Boys απ’ τον νέο τους δίσκο. Το τραγούδι είχε ένα άλφα hype από πίσω του, και υπέθετα ότι όταν τελικά το άκουγα στο cd θα απογοητευόμουν.

Το αντίθετο! Μέσα στα πέντε λεπτά του συμπυκνώνει όλη την ποπ ιδιοφυΐα των PSB. Μια καινούρια ανακάλυψη κάθε φορά που το άκουγα ενώ προσπαθούσα να χαρτογραφήσω στο μυαλό μου την ασυνήθιστη δομή του, απόηχοι απ’ το It’s A Sin και το Domino Dancing, εικόνες ταξιδιών, το παρελθόν που μένει ως ανάμνηση, η μοναξιά του Being Boring (με δυνατό μπιτ τώρα), το ανθρώπινο άγγιγμα που ζωντανεύει τις αναμνήσεις, διαφορετικά ρεφρέν, ένα φευγαλέο όνειρο, η μουσική που αρχίζει και σταματά, η αστραφτερή -αλλά τόσο μελαγχολική!- παραγωγή, και μόνο στο τέλος μια χαραμάδα ελπίδας, “rewind, and try again”. Rewind.

Ποιο είναι το θέμα όμως: Κατά σατανική σύμπτωση η παραγωγή του τραγουδιού είναι τέτοια που αν με το που θα τελειώσει το ξαναβάλεις από την αρχή γίνεται κάτι τέλειο. Τα τελευταία δευτερόλεπτά του ταιριάζουν τόσο πολύ με τα πρώτα του (σαν η αρχή να είναι η φυσική συνέχεια του τέλους) που στα αυτιά μου αυτό ηχεί μαγικό.

Κι έτσι, στο τρένο, όταν περνούσαμε τα τούνελ και το φως διαδεχόταν το σκοτάδι – και καθώς η φωνή έσβηνε κι η μουσική σταματούσε (πριν τελειώσει όμως τελείως το κομμάτι) , ξαναπατούσα αμέσως το πλέι. “Rewind, and try again”. Και το μπιτ ξανάρχιζε.

Σα να μην είχε σταματήσει ποτέ.

2)
gsus (2)
Λύο Καλοβυρνάς rules!
Ο πολιτιστικός σύλλογος Διαδρομές παρουσιάζει τον συγγραφέα των βιβλίων «Πλαθολόγιο Λέξεων» και «Στα πρόθυρα Γραμματικής Κλίσης» Λύο Καλοβυρνά σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ποιος σκοτώνει τη γλώσσα;». Θέμα: Πλάθουμε τη γλώσσα ή μας πλάθει αυτή; Γλωσσικός ρατσισμός και λέξεις από άλλους κήπους.
Για τον συγγραφέα θα μιλήσει (και θα διασκεδάσει στην Καβάλα!) ο Άρης Δημοκίδης συγγραφέας και αρθρογράφος.
Παρασκευή10 Απριλίου 2009 και ώρα 20:30
Στην αίθουσα της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Όλη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ίντερνετ, στη διεύθυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου Διαδρομές http://www.diadromes.net/ με δυνατότητα παρεμβάσεων και σχολίων απ’ όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
mail.google.com

3) Στο blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ υπάρχει ένα θέμα για κυνηγούς που σκοτώνουν λύκους. Πιο σοκαριστική κι απ’ την φωτογραφία ενός δολοφονημένου λύκου είναι μια άλλη, πραγματικά απίστευτη εικόνα: Μια φωτογραφία που κυκλοφορούσε τον τελευταίο καιρό σε κινητά, στο Καρπενήσι.
Ένας περήφανος κυνηγός έχει σκοτώσει 5-6 λύκους και κάθεται επάνω τους. Το πρόσωπό του είναι χαμογελαστό, γεμάτο υπερηφάνεια. Οι συγχωριανοί του τον κοιτούν με θαυμασμό και επιδοκιμασία. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα, και δημοσιεύει την φωτογραφία με το πρόσωπο του έλληνα κυνηγού, χωρίς να κρύψει ή καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Εδώ.

4)

τέσσερα μωρά γελάνε. (για σένα μαμά)

5) Στο βιβλίο "Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο (και άλλες κλινικές ιστορίες)" υπήρχε μια αληθινή ιστορία για τους τροφιμους ενός ψυχιατρείου: είχαν μια συγκεκριμένη νευρολογική πάθηση και δεν καταλάβαιναν τα λόγια των άλλων, μπορούσαν όμως να αντιληφθούν πότε κάποτε κάποιος έλεγε ψέματα - βλέποντας το πρόσωπό του καθώς μιλούσε.

Νομίζω ότι τους έβαζαν στην τηλεόραση τον Reagan, χωρίς ήχο, και καθώς οι ασθενείς τον έβλεπαν να ανοιγοκλείνει το στόμα του -και μάλιστα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, αυτά που πιθανώς λεγόταν κάποιο ψέμα- ξεκαρδίζονταν, έπεφταν κάτω απ' τα γέλια.

Δεν έχω παθολογικά νευρολογικά προβλήματα (μάλλον) ούτε ο Πρωθυπουργός μας λέει ψέματα (μάλλον). Όμως, πραγματικά, λατρεύω να τον βλέπω με κλειστό τον ήχο. Αν τον δεις να μιλάει χωρίς να ξέρεις ποιος είναι ή τι (δεν) έχει κάνει, βλέπεις έναν άνθρωπο αποφασιστικό. Γενναίο, ντόμπρο, ξεκάθαρο, που δεν ανέχεται φαινόμενα διαφθοράς, που αντί να τα κουκουλώνει τα φέρνει με τόλμη στο φως! Κουνάει τα στιβαρά του χέρια του με τρόπο σταράτο. Ξέρει τι λέει, ξέρει τι κάνει - και θα κάνει το σωστό. Στο αποφασιστικό του βλέμμα διακρίνω μια ενόχληση: είναι και αυστηρός - γνωρίζει τη σωστή, υπεύθυνη κατεύθυνση και απαιτεί κοιτάζοντάς μας πατρικά (αλλά κάπως τσαμπουκαλεμένα) να τον ακολουθήσουμε. Βλέποντας τον Καραμανλή χωρίς ήχο νιώθω πως μας κυβερνάει ένας μεγάλος ηγέτης, που πάντα είναι ξεκάθαρος, απόλυτα σωστός και υπεύθυνος.
Δεν μπορώ να ξέρω αν οι εξαιρετικά διορατικοί και προικισμένοι ασθενείς του βιβλίου "Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο" θα πείθονταν από το δυναμικό και εξαιρετικά ηγετικό του ύφος. Ή αν θα φαντάζονταν ότι αυτός ο άνθρωπος, (παρ' όλο το υποκριτικό του ταλέντο και την εξαιρετική γλώσσα του σώματος) δεν έχει σχέδιο, δεν έχει κάνει έργο και, στην τελική, είναι πολύ πιο τεμπέλης απ' τον μέσο πρωθυπουργό ή/και άνθρωπο.
(Κυρίως όμως δεν μπορώ καν να εικάσω την αντίδραση των ασθενών όταν θα μάθαιναν ότι αυτός ο άνθρωπος δηλώνει ότι κουράστηκε κι από πάνω...)
6)
kkk
Μια απίστευτη φωτογραφία.
1926: Η Κου Κλουξ Κλαν ξέρει να διασκεδάζει… (από το www.georgakopoulos.org)
7) “Νόμιζα ότι ήμουνα ο μόνος που είχε την απορία, αλλά ερευνώντας στο Ιντερνετ, ανακάλυψα ότι το θέμα ανησυχεί και άλλους (τρελούς) :ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΚΛΑΙΡΗ ΚΑΤΑΣΑΝΤΩΝΗ ;Η ηθοποιός που έπαζε την "Ελένη" (σύζυγο του "Ιάσωνα" Παύλου Ευαγγελόπουλου) στο σήριαλ ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.Νομίζω ότι μετά το ΡΕΤΙΡΕ άνοιξε η γη και την κατάπιε ...”
Αυτά έγραφε κάποιος σ’ ένα φόρουμ (την Κλαίρη Κατσαντώνη την είχαμε ψάξει και απ’ το enteka, μάταια.) Η Ιφιμέδεια μου έδωσε το λινκ αυτού του φόρουμ: στις πέντε σελίδες του, με τρόπο ερασιτεχνικά αστείο, διαδραματίζεται ένα εύθυμο δράμα αντάξιο του Ρετιρέ. Στις πρώτες σελίδες κόσμος αναρωτιέται για τα whereabouts της ηθοποιού, αναπαράγει φήμες και ελπίδες. Και καθώς περνούν τα χρόνια (και οι σελίδες του συγκεκριμένου θέματος) το παζλ αρχίζει να ενώνεται, το μυστήριο μοιάζει να ξεδιαλύνεται – και στο τέλος η (θετική) ανατροπή!
8)

Είναι δυνατόν να είναι αληθινό; 2007, Anna Vissi Performing at the Greek Parade (Via #)
9) Bits & Pieces: trains' flipside /// Γιατί πιστεύει ο εικαστικός Μίλτος Μανέτας πως το Ίντερνετ είναι μια χώρα που μόλις ανακαλύψαμε, η νέα Αμερική; (συνέντευξη) /// Κάποτε τους παρουσιαστές πλαισίωναν οι «γλάστρες», οι οποίες παρ’ ό,τι είχαν στόμα δεν είχαν μιλιά. Τότε δεν είχαμε καταλάβει πόσο τυχεροί ήμασταν… (Κ. Βίδος: Για τους πανελίστες) /// yes /// ένα βιβλιοπωλείο "κόσμημα" στη Θεσσαλονίκη /// Quentin Tarantino’s fight with a movie reviewer during tv interview /// Μία ακόμη φορά ο Σταμάτης Φασουλής απέδειξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κατασκευάζει σουξέ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό ως φιλοδοξία, γίνεται όμως ανασταλτικό όταν υπαγορεύει ολόκληρη τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού προϊόντος [του Κλουβιού με τις Τρελές]. Σαν καπάτσος πολιτικός που φροντίζει να πει και να δείξει κάτι για όλα τα γούστα και να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο οικοδομεί αυτό το στενάχωρο σύμπαν μικροαστικής αισθητικής που θα κερδίσει την ψήφο του «μέσου θεατή». Επιτέλους, κύριε Φασουλή! Τολμήστε! Και ας χάσετε το στέμμα... [ouch!] /// ένα μπλογκ με απίστευτο ύφος: vapsomalliades /// sounds cliche ///
10) ένα τέλειο μικρό σκαντζοχοιράκι
image001image002image003image004image001
11)

Είναι ζωντανή. Και θα είναι στο Κύτταρο. (Απ’ τα τέλη του μήνα!)

---------------------------------------------------
scan00011
!ay ees
.
.

19 comments:

Ιφιμέδεια said...

Και τα διαβάζω πρώτη την Κυριακή, μόλις μετά τον καφέ! Γιέϊϊ!

Τρέχω να ακούσω PSB, έπρεπε να τους κάνεις επαγγελματικό προμόσιον -αυτοί χάνουν!!

Χαίρομαι, αλλά δεν εκπλήσσομαι, που ταιριάζουμε και στα αναγνώσματα: λατρεύω τον Όλιβερ Σακς!!

Το ύφος του Καραμανλή μου θυμίζει τον εαυτό μου στην κηδεία της γιαγιάς μου: για να φαίνομαι αρκούντως θλιμμένη το παράκανα και φαινόμουν συντετριμμένη.

Το σκαντζοχοιράκι είναι τέλειο!!!!!!!!!!!

Flonsavardu said...

θα αρχίσω με το σκαντζοχοιράκι που μου πήρε την καρδιά! είναι τέλειο!

γέλασα πολύ και με το φόρουμ της κλαίρης κατσαντώνη... χαχα. εγώ δεν ξέρω, αλλά δεν θα τον πίστευα τον τύπο που είπε ότι είναι γιος της!

επίσης απίθανη η φωτογραφία των κου κλουξ κλαν (που ποτέ δεν θυμάμαι πως λέγονται, και αρχίζω με κουξ και μετά μπερδεύομαι...)

:))

lemon said...

Το σκαντζοχοιράκι είναι απίστευτο!!!

nikos said...

το θέμα με τον αρκτούρο είναι σοκαριστικό...

Anonymous said...

Σ' ευχαριστώ για τα γέλια. Τα χρειαζόμουνα!!

Stratos Bacalis said...

Έχω ερωτευτεί το σκαντζοχοιράκι! Υπέροχο!

greekgaylolita said...

Χεχε, καλα το εντοπισε η Λουιζα.
Τελικα η πλειοψηφια της γενιας Φασουλη μεταβληθηκαν αργα αλλα σταθερα σε "sophisticated" Δαλιανίδηδες(αυτος τουλαχιστον υπηρξε πιο ειλικρινης μεσα σε αυτο που ηθελε να εκφρασει). Χαιδευουν και βουγιουκλακιζουν πια..

Α, μπα? said...

αυτή τη φορά το ποστ επισκιάστηκε από το σκαντζοχοιράκι. Με στοιχείωσαν τα πατουσάκια του!

Giannis Kafatos / u-hoo said...

πιο πολύ απ' όλα "ζηλεύω" γιατί έχω πολύ καιρό (και το λέω κομψα) να κάνω ένα ταξίδι με τρένο. Απ' αυές τις διαδρομές που προλαβαίνεις να κάνεις τα πάντα, που λες κι εσύ!
Λυό! και γμω τα παιδιά! θυμάμαι του είχα κάνει συνέντευξη στο ραδιοφωνο στην πρώτη έκδοση του βιβλίου του!

τα μωρά σκατζόχοιρα ... μια γλύκα
σαν κάστανα με πόδια!
καλή συνέχεια
... στα ταξίδια και στις διαδρομές!

UrbanTulip said...

το σκαντζοχοιράκη και η κλαίρη κατσαντώνη!

Viv said...

τι είναι αυτόοοοοοοοο είναι τέλειοοοοοοο

enteka said...

ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!

:)

υγ. το σκαντζοχοιράκι είναι ο σταρ της χρονιάς.

Vam33 said...

To θέμα με τον αρκτούρο είναι αληθινό σοκ.
Μπράβο για την πολυ καλή δουλειά που κάνεις

enteka said...

να 'σαι καλά :)

APorfyrios said...

Προς τον υπεύθυνο του διαδικτυακού ιστότοπου
«΄Εντεκα blog»
Διευκρινίσεις του Αρχιμ. Πορφύριου
Σας διαβιβάζουμε ηλεκτρονικά τις διευκρινίσεις των δημοσιογράφων Δ. Πώποτα και Α. Καλύβα που αναρτήθηκαν στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σήμερα 4 Μαρτίου 2010, σχετικά με δημοσίευμα τους στο διαδίκτυο από τις 3-04-2009 και παρακαλούμε για την συμβολή σας στην ενημέρωση του κοινού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Διευκρινίσεις για δημοσίευμα αναφερόμενο στον αρχιμανδρίτη Πορφύριο - Χρίστο Παπαρούπα
04/03/2010 10:00
Στις 3.4.2009 αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (http://www.protothema.gr) δημοσίευμα αναφερόμενο στο πρόσωπο του αρχιμανδρίτη Πορφύριου - Χρίστου Παπαρούπα, σχολάρχου, διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών. Το επίμαχο δημοσίευμα ερείδετο επί της από 1.12.2008 επώνυμης καταγγελίας-αναφοράς μητέρας μαθητή, ο οποίος φοιτούσε τότε στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Αθηνών, του οποίου διευθυντής είναι ο ως άνω.

Η αναφορά στο εν λόγω δημοσίευμα στη, σε βάρος του παραπάνω, καταγγελία εγένετο αποκλειστικά με γνώμονα την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, ενόψει και του γεγονότος ότι ήταν επώνυμη. Μόνον αυτό ήταν το αποκλειστικό κίνητρό μας.

Συνεπώς, ουδεμία πρόθεση βλάβης (ούτε καν εμμέσως) είχαμε σε βάρος του κ. Παπαρούπα. Μάλιστα, πιστοί όντες στη δημοσιογραφική δεοντολογία, μόλις ο αρχιμανδρίτης μάς απέστειλε στις 6.4.2009 (ήτοι λίγες ημέρες αργότερα) τις απόψεις του επί του θέματος με εξώδικη διαμαρτυρία-διάψευση, αφενός μεν αποσύραμε το επίμαχο κείμενο, αφετέρου δε δημοσιεύσαμε άμεσα τη διάψευσή του αυτούσια και με τα αυτά στοιχεία.

Και αυτό έλαβε χώρα διότι αποτελεί πάγια θέση μας ο σεβασμός των απόψεων και των δύο μερών. Προς άρση κάθε σχετικής παρανόησης ή αμφιβολίας, ήδη σήμερα επισημαίνουμε και τα εξής: κατόπιν ενδελεχούς μεταγενέστερης του δημοσιεύματος έρευνας που πραγματοποιήσαμε για την εξέλιξη της υπόθεσης, προέκυψε ότι:
Α. Ο ως άνω αρχιμανδρίτης έχει ήδη υποβάλει την από 24.3.2009 έγκλησή του σε βάρος της καταγγέλλουσας μητέρας, επικαλούμενος σωρεία εγγράφων, μαρτύρων και λοιπών αποδεικτικών μέσων με τα οποία αμφισβητείται η αβασιμότητα των εμπεριεχόμενων στην καταγγελία ισχυρισμών.
Β. Ουδέποτε διατάχθηκε ή διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) σε βάρος του κ. Παπαρούπα, βάσει της ως άνω καταγγελίας της μητέρας του μαθητή. Το πραγματικό είναι ότι είχε γίνει προκαταρκτική εξέταση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας κρίθηκε ότι ουδεμία προϋπόθεση συνέτρεχε προς άσκηση πειθαρχικής διώξεως σε βάρος του.
Γ. Όσον αφορά στην προ 15ετίας δικαστηριακή εμπλοκή του αρχιμανδρίτη, όπως και στην ανάρτηση αναφερόταν, αυτή είχε λήξει διά της ομόφωνης απαλλαγής του για τις σχετικές κατηγορίες δυνάμει των υπ’ αριθμ. 4913/1996 και 4547/1996 βουλευμάτων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών καθώς και του υπ’ αριθμ. 1253/1997 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Οι δε πρωταίτιοι των κατηγόρων παραπέμφθηκαν να δικασθούν για συκοφαντική δυσφήμηση κ.λπ. Παράλληλα, για τις αυτές συκοφαντικές κατηγορίες ο αρχιμανδρίτης απηλλάγη ομόφωνα -και σε επίπεδο Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης- διά της υπ’ αριθμ. 3/1999 αποφάσεως του Α/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου.
Μετά ταύτα οι δημοσιογράφοι Δ. Πώποτας και Μ. Καλύβα δηλώνουμε ότι ουδεμία πρόθεση τρώσης της τιμής και υπόληψης του είχαμε, την οποία και σεβόμεθα. Αυτός ήταν και ο λόγος τόσο της άμεσης, (στον χρόνο του δημοσιεύματος), αντίδραση μας όσο και ο λόγος της σημερινής δήλωσης, η οποία θα αναρτηθεί, χωρίς τη φωτογραφία του, στον ίδιο ιστότοπο της Εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι τεχνικά και ουσιαστικά εφικτό στο Διαδίκτυο και θα δημοσιευθεί σε ένα προσεχές φύλλο της εφημερίδας...

aporfyrios said...

Δικάστηκαν τελικά στις 19-9-2011 - ύστερα από 4 αναβολές - στο
Α΄ Τριμμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι κυρίες ΣΑΜΑΡΑ και ΜΑΛΤΕΖΟΠΟΥΛΟΥ για το, σε βάρος μου, διαπραχθέν αδίκημα της Συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου.
Τους επεβλήθη Ποινή Οκτάμηνης Φυλάκισης στην καθεμιά!
Θα σας παρακαλέσω λοιπόν να αποσύρετε οριστικά από την Ιστοσελίδα σας κάθε Αναφορά και Σχόλιο για το πρόσωπό μου, επιφυλασσόμενος βεβαίως παντός Νομίμου δικαιώματος μου.

Αρχιμ. Πορφύριος Γ. Παπαρούπας

APorfyrios said...

Εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η ΑΠΌΦΑΣΗ με Αριθμό 6344/21-12-2011,

σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η ΑΓΩΓΗ μου κατά της Εφημερίδας "ΕSPRESSO" και των

κυριών Μαλτεζοπούλου και Σαμαρά, για το Συκοφαντικό δημοσίευμα της 14ης Μαίου 2009 !!!

Καλά Χριστούγεννα ! Αρχιμ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Αρχιμ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ said...

Εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η ΑΠΟΦΑΣΗ με Αριθμό 6344/21-12-2011,

σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η ΑΓΩΓΗ μου κατά της Εφημερίδας "ΕSPRESSO" και των

κυριών Μαλτεζοπούλου και Σαμαρά, για το Συκοφαντικό δημοσίευμα της 14ης Μαίου 20Ο9!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δικάστηκαν τελικά στις 19-9-2011 -ύστερα από 4 αναβολές- στο Α΄ Τριμμελές Πλημμελειοδικείο

Αθηνών, οι κυρίες ΣΑΜΑΡΑ Ε.και ΜΑΛΤΕΖΟΠΟΥΛΟΥ Μ. για το, σε βάρος μου,

διαπραχθέν αδίκημα της Συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου.

Τους επεβλήθη Ποινή Οκτάμηνης Φυλάκισης στην καθεμιά (Αριθμός Απόφασης 50879) !!!

Αρχιμ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

APorfyrios said...

Αθήνα 5 Ιουλίου 2012
Δικάστηκαν τελικά και σε δεύτερο βαθμό, στις 29-6-2012 στο Γ΄ Τριμμελές Εφετείο Αθηνών - ύστερα από (3) αναβολές - οι κυρίες Μ.ΜΑΛΤΕΖΟΠΟΥΛΟΥ και Ε.ΣΑΜΑΡΑ για το, σε βάρος μου, διαπραχθέν αδίκημα της Συκοφαντικής δυσφήμησης με το Δημοσίευμα - Συνέντευξή τους στην Εφημερίδα "Εspresso" της 14-5-09. Kρίθηκαν και πάλι Ένοχες.Τους επεβλήθη Ποινή Τρίμηνης (3) Φυλάκισης στην καθεμιά (Αριθμός Απόφασης 6467/12). Αρχιμ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ