Monday, September 07, 2009

Έντεκα (πράγματα που μοιάζουν με άλλα πράγματα)

gmail-totally-looks-like-freemasons-apron
Επειδή κάποιος με ρώτησε (ψέμα φυσικά, ΚΑΝΕΙΣ δε με ρώτησε!), το Έντεκα της Δευτέρας θα είναι εδώ, κάθε Δευτέρα, απ’ τις 21 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε διάφορα άσχετα ποστ.
-
Βαριέμαι συνήθως τα «χωρισμένοι στη γέννα», με διάσημους που μοιάζουν μεταξύ τους (ή που μοιάζουν με φρικιαστικά καρτούν, ή με αστεία ζώα) όχι γιατί δεν είναι πετυχημένα, αλλά γιατί νιώθω πως αν δεις δέκα τα ’χεις δει όλα. Και επίσης είναι κάπως προσβλητικά - εύκολο γέλιο.

Χάρη στην Ιφιμέδεια όμως κόλλησα μ’ ένα σάιτ που λέγεται “Totally Looks Like…” Πέρα απ’ τους πολλούς διάσημους που μοιάζουν με κάποιον άλλο έχει και πράγματα ή κόνσεπτ ή λογότυπα, όπως ας πούμε αυτό που έβαλα πάνω, το λογότυπο του Gmail θυμίζει (όχι επίτηδες προφανώς) ένα αξεσουάρ των Μασόνων.

Εδώ βάζω έντεκα (όχι απαραίτητα τα πιο αστεία) που μ’ άρεσαν πιο πολύ. Παιχνίδια του μυαλού, έλλειψη φαντασίας ή και ξεδιάντροπη αντιγραφή που είναι η μεγαλύτερη μορφή κολακείας (το template μου τότε ήταν όντως έτσι).

Όλα συνηγορούν στο ότι η έμπνευση είναι πολύ περίεργο πράγμα...

ringmaster-costume-totally-looks-like-pirate-captain-costumes
1) Από κατάλογο παιδικών φορεσιών: απ’ ό,τι φαίνεται κουράστηκαν πολύ για να φτιάξουν διαφορετικό κοστούμι για τους θηριοδαμαστές και τους πειρατές…

swat-assault-flash-game-totally-looks-like-halo-3-ghost-town
2) Δύο διαφορετικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, αξιοζήλευτη διακειμενικότητα… [Κάπως άσχετος συνειρμός: στο τέλειο βιβλίο J-Pod του Douglas Coupland πρωταγωνιστούν προγραμματιστές και δημιουργοί ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Όταν ο καινούριος τους διευθυντής τους αλλάζει τελείως το κόνσεπτ του παιχνιδιού που ετοιμάζουν (κάνοντάς το τελείως σαχλό και ανούσιο) αυτοί αποφασίζουν να το φτιάξουν ακριβώς όπως τους το ζητούν, με μία διαφορά. Αποφασίζουν να κλειδώσουν ένα δωματιάκι μέσα στα γραφικά του παιχνιδιού, που μόνο με cheat ή μόνο τυχαία μπορεί να μπει κάποιος παίκτης. Κι ενώ όλο το παιχνίδι είναι με καλοκάγαθες χελώνες που κάνουν σκέιτμπορντ, στο μυστικό δωματιάκι (για το οποίο η ομάδα δουλεύει πρωί βράδυ με τεράστιο κέφι), είναι κλειδωμένες όλες οι τρομακτικές εμμονές τους – και ένας τρομακτικός Ronald Mc Donald…]
 
silk-soymilk-bird-totally-looks-like-twitter-bird
3) Το πουλί του Twitter κάνει φιλική συμμετοχή και σε γάλα σόγιας.
 
kenny-from-south-part-totally-looks-like-cement-mixer
4) !
 
gone-in-60-seconds-poster-totally-looks-like-100-mile-rule-poster
5) Κι όμως, μόλις δύο χρόνια μετά το πόστερ του Gone in 60 Seconds μια τελείως βήτα ταινία το αντιγράφει, αντικαθιστώντας το αμάξι με τρεις τύπους και αλλάζοντας θέση τον άντρα με τη γυναίκα.
 
basic-instinct-totally-looks-like-betrayed
6) Παρόμοιο κόλπο κι εδώ…
 
disappearing-ingenue-by-melissa-pritchard-totally-looks-like-the-virgin-suicides-by-jeffrey-eugenides
7) Απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Τυχερός (και περιζήτητος) ο φωτογράφος.
 
cortizone-ointment-tube-totally-looks-like-colgate-toothpaste-tube
8) Φαντάσου να μπερδέψεις το ένα με το άλλο...

character-on-package-of-hangers-totally-looks-like-sonic-the-hedgehog
9) Αυτό που αναρωτιέμαι είναι τι χρειάζεται ένας ήρωας που μοιάζει με το Sonic αλλά φοράει και κάτι που μοιάζει αραβικό καπέλο, στο πακέτο ενός τόσο άσχετου προϊόντος όσο είναι οι κρεμάστρες!
 
casper-totally-looks-like-richie-rich
10) Απορώ πώς δεν το είχα προσέξει ποτέ!
 
band-of-brothers-totally-looks-like-lost
11) (Οι ομοιότητες των δύο σειρών σταματούν εδώ)
 
--------
 
+++ Φάκελος Stephenie Meyer
 
cs-lewis-book-totally-looks-like-twilight-book
Χωρίς προφανώς να φταίει η ίδια η συγγραφέας, πολλά απ’ τα βιβλία της Stephenie Meyer έχουν εξώφυλλα που μοιάζουν με άλλα εξώφυλλα βιβλίων της. Επάνω το πασίγνωστο Twilight.
 
Κάτω ένα βιβλίο που έγραψε για ενήλικες πέρσι, το επιστημονικής φαντασίας The Host.

the-host-by-stephenie-meyer-totally-looks-like-de-beproeving-by-tess-franke
 
Το πιο απίθανο είναι πως ακόμα και το άρωμα που συνοδεύει την ταινία (και το βιβλίο της) Twilight είναι πανομοιότυπο με άλλο άρωμα ή για να το πω καλύτερα: με συσκευασία άλλου αρώματος. 
Αν και δε θα με εξέπληττε να μυρίζει και το ίδιο...
 
nina-ricci-perfume-totally-looks-like-twighlight-perfume

ΥΓ. Επίσης στο σάιτ έχουν δύο "σωσίες" του γεράκου απ' την ταινία UP. Απλά δεν έχουν δει το Ζάχο Χατζηφωτίου. Πραγματικά, οι "σωσίες" (ένα / δύο) δεν πιάνουν μία μπροστά του!

YΓ2. Οκ είναι επίσημο. Μπράβο qaz9:

128967544033221534


.
.
.
Καλή βδομάδα!
.
.
.

18 comments:

Anonymous said...

sto site esteilan ton Xatzifwtiou na ton compare me ton Karl Fredricksen? :P

enteka said...

όχι, έκανα όμως update στο ποστ με δύο που έστειλαν... :)

Anonymous said...

THEOS!
Esy, oxi o Karl..
..ante kai o Karl ligo, alla definately oxi oi sosies! :)

qaz9 said...

Ιδού η υποψηφιότης του Έλληνος μπον βιβέρ: http://cheezburger.com/View.aspx?aid=2604395776

Θα παρακαλούσα όπως στηρίξετε Ζάχο! :D

Anonymous said...

Ώρα να οργιάσουν οι (κατά βάθος τεχνοφοβικοί) συνομωσιολόγοι: "Ο γνωστός μπλόκερ enteka αποκαλύπτει στο ίντερνε ότι η μασωνία..." :-D :-D :-D

Μού έχεις κινήσεις την περιέργεια για Douglas Coupland (άσε που το εξώφυλλο J-pod έχει ανθρωπάκια LEGO). Με αποθαρρύνει, όμως, ο όγκος του και η πυκνότητά του :-(
Á propos πρόσφατα ήθελα να αγοράσω ένα ηλκτρονικό παιχνίδι για φορητή πλατφόρμα. Αφού φλέρταρα λίγο με την ιδέα κάποιου με τέλεια γραφικά, όπου εξολοθρεύεις τους κακούς, υπάρχουν παράπλευρες απώλειες κλπ, πήρα ένα τελείως χαζό, καρτουνίστικο και το καταδιασκεδάζω :-) :-) :-)
Η απορία είναι φυσικά, εάν οι σογιογαλακτοπαραγωγοί είχαν λογαριασμό στο twitter και έτσι εμπνέυσθηκαν το σήμα τους ή το αντίστροφο. Στο κάτω κάτω, επειδή γνωρίζουμε κάτι καλύτερα δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν απαραίτητα, που είχε την αυθεντική ιδέα. Μια σχετική συζήτηση, που μού έρχεται στον νου είναι αυτή του Viva la Vida των γνωστών Coldplay με το J en ai marre της λιγότερο γνωστής Alizée
Καλημέρα

Α, μπα? said...

H Nina Ricci πάντως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και έπεσαν μηνυσεις και αποσύρθηκε η αντιγραφή (κάτι τέτοιο θυμάμαι)

enteka said...

στηρίζουμε ζάχο! φαντάσου να υπήρχαν εικόνες του στο ίντερνετ που να είχε την ίδια την ίδια περίπου πόζα, έστω στο πρόσωπο.

Εμείς όμως που τον ξέρουμε, γνωρίζουμε πως ασχέτως φωτογραφιών είναι σχεδόν ίδιος, ακόμα και στον (χαριτωμένα?) γκρινιάρικο χαρακτήρα του!

thoughtsofashy, *είναι πολύ διασκεδαστικό το jpod! * κι εγώ πάντα επιλέγω τα καρτούν παιχνίδια τελικά... *έχεις απόλυτο δίκιο ότι το γνωστό δεν είναι πάντα το πρωτότυπο, αν δεν ήμουν σε διακοπές θα έψαχνα για όλα όσα έβαλα (εκτός απ' τα προφανή) για το πιο ήταν το αυθεντικό... * συνέκρινε αν θες το τραγούδι της αλιζέ με το ρεφρέν και το όλο feeling αυτού της βανδή που βγήκε λίγο πριν ή λίγο μετά http://www.youtube.com/watch?v=W36Df2UXIaM

α,μπα? ευχαριστώ για την πληροφορία, όταν το πρωτοείδα νόμισα ότι θα είχε δοθεί άδεια ή ότι έγινε σε συνεργασία με τη nina ricci.

:)

mahler76 said...

αυτό με τον Ζάχο το είχα σκεφτεί κι εγώ χαχχαχαχαχαχα. ΠΟλύ καλό πόστ.

kalo paidi alla... said...

Ο Kenny μπετονιέρα? Θεϊκό!! Μας έφτιαξες τη μέρα!

Χάρης said...

Καλά ε, έχω μείνει τώρα. Τέτοια ομοιότητα?
Μπράβο...

Anonymous said...

ποσο ωραιο post, αλλα και ποσο με πληγωνει αυτο το πειρατες με ι...

prozak said...

πάντως δεν μπορώ να σκεφτώ καν, πρωί πρωί με την τσίμπλα στο μάτι να πλένω τα δόντια μου με κορτιζόνη .....

Ιφιμέδεια said...

ΧΑΧΑΧΑ! Χαίρομαι που σου άρεσε το site!

(να υποθέσω ότι τα lookalikes των σταρ θα τα αναλάβει η Α!μπα? ;)

veteks said...

kenny/betoniera kai zaxos poli kala.
ena oraio pou eida xthes einai
general gaddafi kai tom jones. oloidioi...poios tha to elege?

Ουφ! said...

ο Casper και ο Richie Rich πρέπει να είναι δίδυμα αδελφάκια!!!

LOL @ Zάχο! είναι ολόιδιοι!!!

και LOL @ dodeka :-)))

Anonymous said...

κάποιος πάει να μας τον φάει http://totallylookslike.files.wordpress.com/2009/06/carl-fredricksen-totally-looks-like-rafi-eitan.jpg . Ο Carl Fredicksen είναι Έλληνας είπαμε.

enteka said...

γεια! γράφω από ένα θορυβώδες ιντερνετ καφέ της χαλκιδικής, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά, πέρα απ' το ότι διόρθωσα το πιρατές (αν είναι δυνατόν!)

:)

Nikos said...

Πάρα πολύ καλό!! Ε ρε κλεψιά που έχει πέσει... Αυτό με το Gmail πάντως είναι απίστευτο!!