Tuesday, May 16, 2006

Έντεκα (λεπτά στον παράξενο κόσμο του Axl Rose)

[Οι Guns ‘n Roses επέστρεψαν και το Chinese Democracy μετά από αναβολές εννέα χρόνων θα βγει εντός της χρονιάς (μέχρι να αναβληθεί και πάλι)]

1) Δύσκολα παιδικά χρόνια. Σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του.
2) Οικογένεια θρησκόληπτη. Μίσησε την Indiana (όπου έμενε με τους Πεντηκοστιανούς γονείς του) και ορκίστηκε να αλητεύει στο υπόλοιπο της ζωής του.
3) Πριν κλείσει τα 18 είχε συλληφθεί πάνω από 20 φορές για δημόσια μέθη και επιθέσεις. Όταν πήγαν να τον κλείσουν στο αναμορφωτήριο, έφυγε από την Indiana για να ζήσει τη μεγάλη ζωή στο LA.
4) Τα πρώτα χρόνια στο LA πουλούσε μικροποσότητες ουσιών για να βγάλει τα προς το ζην.
5) Αργότερα, όπως είπε ο ίδιος, εκμεταλλευόταν γυναίκες με φίλους του: καθώς κάποιος τις κρατούσε απασχολημένες στο κρεβάτι οι υπόλοιποι σήκωναν τα σπίτια τους.
6) Το 1990 η γυναίκα του (η κόρη του Don Everly) απέβαλε. Την επομένη ο Axl συνελήφθη γιατί επιτέθηκε με σπασμένο μπουκάλι κρασιού εναντίον ενός γείτονα που παραπονέθηκε για τη δυνατή μουσική.
7) Εξαιτίας των στίχων του (“Once in a Million” κ.α.) που θεωρήθηκαν αντιγκέι, ο Axl είχε για χρόνια την ταμπέλα του homophobic. Για να λύσει το πρόβλημα το 1992 τραγούδησε το November Rain στα βραβεία του MTV μαζί με τον Έλτον Τζον. (eminem κανείς?)
8) Στα ίδια βραβεία πλακώθηκε με τον Kurt Cobain μετά από χιουμοριστική πρόσκληση της C. Love στον Axl να βαφτίσει την κόρη του ζευγαριού. Η διαμάχη συνεχίστηκε μέσω συνεντεύξεων (K. Cobain: “Axl is a homophobic loser”, Axl: “[Nirvana] would rather sit at home and shoot heroin with their fucking bitch wives than tour with us.")
9) To 1993 κι ενώ το Look At Your Game, Girl του Charles Manson (το οποίο διασκεύασαν οι G’N’R στον τελευταίο τους -εδώ και 13 χρόνια- δίσκο Spaghetti Incident) ξεσήκωνε θύελλες διαμαρτυριών, ο Axl χώρισε με την S. Seymour, χάνοντας έτσι και τον Dylan, το γιο της με τον οποίο είχε δεθεί τρομερά. Τότε έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη απ’ την οποία δηλώνει ότι συνήλθε μόλις πρόσφατα.
10) Όταν, το 2002, στα τελευταία λεπτά των βραβείων του MTV ο παρουσιαστής ανακοίνωσε μια απίστευτη έκπληξη, σχεδόν χασμουρήθηκα. Κι όταν ούρλιαξε “It’s GUNS ‘ N FUCKIN ROSES!!!” σχεδόν έπεσα απ’ τον καναπέ. Η απρόσμενη εμφάνιση-επιστροφή από τον τάφο (Welcome to the Jungle, Madagascar and Paradise City) έκανε τον Ozzy Osborn να πει: “Ιn terms of the energy alone, it was one of the greatest performancesever”.
11) Ένα απ’ τα νέα τραγούδια των G’n’R θα λέγεται Catcher in the Rye.

Έντεκα (εξώφυλλα Rolling Stone [#9])

Axl Rose, Αυγουστος '89


26 comments:

enteka said...

μήπως τους είδες live το '93 στην Αθήνα; Τι θυμάσαι;

alienlover said...

καλά.. ήθελα να'ξερα που τα βρίσκεις;;; :)))

Neilys said...

εκπληκτικές πηγές! θα συμφωνήσω με την alienlover

Miss Anthropy said...

Εγώ τους είδα πάντως στην Αθήνα το 93, θυμάμαι κάναμε κοπάνα απο το σχολείο για να έχουμε όλη τη μερα να ετοιμαστούμε, εμένα ούτε τότε μου άρεσαν πάρα πολυ τότε άκουγα περισσότερο New order kai Pet Shop boys αλλά έκανα οτι μου άρεσαν για να μην θεωρηθώ φυτό απο τις cool φίλες που μόλις είχα αποκτήσει οι οποίες κάπνιζαν και πήγαιναν με αγόρια ενώ εγώ ακόμα είχα τις barbie κάτω απο το κρεβάτι μου έτοιμες για παίξιμο (ήμουν τέλος δευτέρας γυμνασίου)...Α, ναι ρώτησες πως ήταν...Θυμάμαι φόρεσα και κόκκινη μπαντάνα σαν αυτή του Axel (ελεος), ενώ καθόμασαταν σε κερκίδες με έπεισαν να πηδήξω τα συρματοπλέγματα για να πάμε στην αρένα, οπου τρύπησε το παντελόνι μου και γρατζουνίστικα παντού, οι Guns άργησαν πάνω απο 2 ώρες να βγουν, όλοι πετούσαν μπουκάλια, εκ των οποίων τα περισσότερα έπεφταν πάνω στο κεφάλι μου, όλοι έβριζαν, εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι σπίτι μου.Ξαφνικά βγαίνουν.Αποθέωση και βρισίδι μαζί...Ήξερα μονο 3 τραγούδια (τα κλασσικά) ξαφνικά εκεί που άρχισα να εναρμονίζομαι με το περιβάλλον, πέφτω κάτω και 3 μεταλλάδες χοροπηδούσαν πάνω μου. Είχε έρθει το τέλος...Ένας άγγελος εξ ουρανού μου έδωσε το χέρι του για να με σηκώσει. Ήταν ένας θεογκόμενος...Όλη την επόμενη εβδομάδα I obsessed για τον θεογκόμενο που με έσωσε στην συναυλία των Guns and Roses...Πώς ήταν πραγματικά η συναυλία? Who cares!!!

nanakos said...

Κι εγώ τους είδα το '93 στην Αθήνα. Για την ακρίβεια είχα πάει μαζί με τον Σάββα όταν ήταν σε άδεια από τις φυλακές της Κασσάνδρας. Αλληλογραφούσαμε για αρκετούς μήνες και συναντηθήκαμε τότε για πρώτη φορά. Η συναυλία ήταν φοβερή και μετά με πήγε σε ένα καταγώγι κάπου στο Μεταξουργείο από αυτά τα μπαρ που 'κλείνονται' οι τιμές για την τιμή της κόκας, της προστασίας, της Ρουμάνας κλπ Ωραία ήταν δεδομένου ότι οι περισσότεροι φίλοι του Σάββα ήταν νταβατζήδες και έμποροι μια χαρά ήταν. Νομίζω πως τις εντυπώσεις από τη συναυλία των Guns n Roses την επισκίασε το γεγονός πως είδα για πρώτη (και τελευταία) φορά στη ζωή μου να σνιφάρουν κόκα.

enteka said...

alienlover και giorgie: thanks για τα comments. Έχω μεγάλη φαντασία (κι επίσης η έρευνα είναι το χόμπι μου -και το επάγγελμά μου τώρα που το σκέφτομαι) :)
cruella και nanako: ευχαριστώ για την τέλεια περιγραφή των αναμνήσεων, (και τι πλάκα που οι g'n'r ήταν μόνο το background αυτών των αναμνήσεων...)

enteka said...

[για το ότι έχω μεγάλη φαντασία: εννοώ για να επιλέγω κουφές εντεκάδες, όχι για να επινοώ Axl Rose trivia, ότι γράφω ισχύει, lol]

Provato said...

ο φύλακας στη σίκαλή, ακούω! super ακούγεται! περιμένω να το ακούσω με αγωνία... για να δούμε!


(3 χρήσεις του ρήματος ακόυω σε μία παράγραφω... την έχω ακούσει για τα καλά μου φαίνεται... μπεεεε)

averel said...

Φιλε, κανεις καλη δουλεια.

ralou said...

Καλησπέρα enteka!
Μπαίνω πρώτη φορά στην σελίδα σου.
Τι καλό εύρημα το εντεκα!
Δεν προλαβαίνω τωρα να δω όλα τα posts αλλα copy / paste / print για το σπίτι το απόγευμα

enteka said...

Laughing sheep: τέλειο ε; είναι απ' τα αγαπημένα μου βιβλία
averel: ευχαριστώ, επίσης!
ralou: να'σαι καλά! χαίρομαι που με εκτύπωσες :)

Solitary Devil said...

δεν θα σου πω πως τους είδα πέρσι το καλοκαίρι στο LAX και πώς ήμουν στην ίδια πτήση (αλλά σε διαφορετική class).
:)

enteka said...

ααα! καλοπερνούσες πέρσι το καλοκαίρι...χαίρομαι :)

SomeonethatIusedtobe said...

Ουάου!
Έγινε τόση φασαρία? Εγω που ήμουν? :P

sorry_girl said...

Αχχ!Τι μου θύμισες τώρα!Τον είχα ερωτευτεί τρελά σαν ήμουν μικρή!αχ Axl!

Η Μικρή Ολλανδέζα said...

εξαιρετική αναλυση.....εχω μείνει αφωνή
BTW βρε Νανακο μου το "και τελευταία" που το ξέρεις?

anarchitect said...

Δεν το πιστεύω πως δεν είχα δει τόσο καιρό το post αυτό για τον Axl[τη μεγάλη "αγάπη" της ζωής μου]....



Ένα θα σου πω... αν και 'γνώρισα' τους GN'R πολλά χρόνια μετά από την καλή τους περίοδο, το κοριτσίστικο, τότε [και τώρα], δωμάτιό μου ήταν γεμάτο με αφίσες-αφισάκια-φωτογραφίες-συνεντεύξεις κ.λ.π.

Στο σχολείο [μάλλον τέλη γυμνασίου-αρχές λυκείου] την ώρα των αρχαίων, ζωγράφιζα στα τετράδιά μου τα δίδυμα όπλα με τα μπλεγμένα τραντάφυλλα [με μεγάλη επιτυχία -δεν το συζητώ!] έγραφα τους στίχους των αγαπημένων τραγουδιών τους, με μία απίστευτη χαρά που ήμουν τόσο καλή fan...

Είχα, δε, αγοράσει όλα τα CDs τους + βιντεο-κασέτες με την συναυλία τους στο Tokyo [πολύ καλή -όχι σαν την δικιά μας-όπως ακούω...]




Τώρα, μεγάλωσα.

anarchitect said...

Sorry για το μακροσκελές και άκαιρο comment... αλλά αγάπες είναι αυτές...

...και οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο.....

enteka said...

γεια σου anarchitect!
τέλειο το (καθόλου μακροσκελές ή άκαιρο - αν είναι δυνατόν!)comment σου!
:)

Anonymous said...

Diavasa se ena site oti o Axl exei katigorithei o idios gia kakopoihsh anhlikwn(kai oti osoi kseroun apo G&R to gnwrizoun) Oso ki an epsaksa sto net den vrika kati tetoio. Kserete an eixe trexamata gia kakopoihsh?

Anonymous said...

HELLO Σ ΌΛΟΥΣ.Ο ΑΧL ΗΤΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ FUNS ΤΩΝ GN'R ΠΡΟΤΙΝΩ ΤΟ WWW.HERETODAYGONETOHELL.COM ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ WWW.GUNSNROSES.GR.EINAI ONEIRO!!!!!!!!!!!A ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ!!

Anonymous said...

poli wraio site , sygxaritiria!!
imoun sti synaylia toys to 2006!!
O Axl einai apisteytos!!!
Happy Birthday Axl!!!
love u always xxx :)

Anonymous said...

Θα μου πεις εμένα για έρωτα με τον AXL!Από 10 χρονών που τους ακούω είμαι ερωτευμένη μαζί του!!! Έχω όλες τις φωτο του,σχεδόν όλα τα βίντεο και γενικά ότι έχει σχέση μα τον Axl!!!Ακόμα κολλημένη είμαι!Φοράω και εγώ μπαντάνες,όπως αυτός,φοράω και εγώ τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι[πάνω από το μαντήλι,πάντα] όπως αυτός κ.π.α.!Σε όλα τα τετράδιά μου είναι γραμμένο το όνομά του,στοίχοι,ακόμα και φώτο έχω κολλήσεο! ΕΛΕΟΣ!!! Τι να πεις; Καταραμένη εφηβεία,τι μου κάνεις;! Μήπως κάποιος μπορεί να μου δώσει καμιά σελίδα με φώτο των Guns'n'roses;

enteka said...

γεια σου duff!
μπορεί να την έχεις δει, πάντως αυτή εδώ έχει 18 σελίδες με φωτογραφίες http://www.morethings.com/music/guns_n_roses/photo_gallery01.htm

:)

Anonymous said...

Και μία άλλη ερώτηση,άχετη:Μήπως ξέρεινκανείς το επίθετο του Duff πως προφέρεται;Γιατί έχω μπερδευτεί!Μακ-κέγκαν ή Μακ-κάγκαν;
ΥΓ. Ευχαριστώ για την διεύθηνση!!!:-]

Anonymous said...

Ημουν 14 και τρελα κολλημενη με τον ΑΧL.Απιστευτη συναυλια(η πρωτη μου),με κρατημενο το εισητηριο και κομματι απο το περιτυλιγμα λουλουδιων που πεταξε ο Axl.ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ!!!