Saturday, July 29, 2006

Έντεκα (αιφνίδιοι θάνατοι διασημοτήτων - #10 Ανδρέας Παπανδρέου)

23/6/96
Πολύς κόσμος είπε ότι ήταν έκπληξη πως ο Αντρέας ζούσε ακόμη κι όχι ότι πέθανε – ίσως θα θυμάστε και τα, σχεδόν ιερόσυλα, ανέκδοτα για τον αναπνευστήρα του.
Λίγες μέρες πριν το θάνατό του έγραφα Πανελλήνιες. Στην 4η Δέσμη το θέμα της Έκθεσης ήταν η τρίτη ηλικία, κι έγραψα ένα αρκετά “δημοσιογραφικό” κείμενο, επηρεασμένο από την τρέχουσα επικαιρότητα. Έβαλα μέσα μέχρι και τον πρόσφατο ξυλοδαρμό ηλικιωμένων διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, και σχολίασα (κάπως εξυπναδίστικα) ότι κάποτε ο Πρωθυπουργός μιλούσε για «τιμημένα γηρατειά» και τώρα τα δικά του ΜΑΤ τα πλάκωναν στο ξύλο. Λίγες μέρες μετά πέθανε και, μεταξύ των άλλων, σκεφτόμουν και την Έκθεση. Δεν θα φαινόταν απρεπές το σχόλιό μου στους δύο βαθμολογητές που θα το διάβαζαν ξέροντας για τον θάνατο του ανθρώπου; [Καλώς ή κακώς δεν φάνηκε, έστω κι αν το είχα ψιλομετανιώσει, και πήρα 18.5 - βαθμό που δεν κράτησα καν, ξαναέγραψα τον επόμενο χρόνο (Θέμα: σχολιάστε την συζήτηση Τσόμσκι με Φουκώ περί αυτοεκπλήρωσης) για να πάρω αναβολή στρατού μέχρι να τελειώσω το foundation.

7 comments:

YO!Reeka's said...

Αν δεν κάνω λαθος ο παπανδρέου πέθανε το 1996, οπότε για να έδινες τότε πανελλήνιες είσαι σήμερα 28 χρονων! (κατάφερα να κάνω πράξεις)

Ιφιμέδεια said...

Δυστυχώς ο Ανδρέας είχε πεθάνει από χρόνια..

urbane71 said...

Πρόσφατα είδα ένα dvd για τον Αντρέα που έδινε η Ελευθεροτυπία. Επαθα σοκ γιατί κόντευα να ξεχάσω τον Πρόεδρο στα ντουζένια του.
Οταν εκείνη την Κυριακή ξυπνήσαμε με την είδηση για τον θάνατό του, συγκινήθηκα πραγματικά όσο κι αν του είχα θυμώσει τα τελευταία χρόνια. Κοινοτοπία, αλλά με το τέλος του Αντρέα, η Ελλάδα άλλαξε (πρόωρα, γιατί ήταν ακόμα '96) αιώνα.

Attalanti said...

Θυμάμαι σαν σήμερα εκείνη τη μέρα. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τα Μιαούλια στην Ύδρα και από τότε το έχω συνδέσει. Κάθε φορά που πηγαίνω στο νησί, σκέφτομαι τον Παπανδρέου (άντε να εξηγήσεις αυτό τον συνειρμό!).

Effie said...

Καλά, μετά το θέμα για την τρίτη ηλικία, Τσόμσκυ και Φουκώ βρήκαν να βάλουν???
(Είμαι περίεργη ποιός μακαρίτης θα συμπληρώσει την εντεκάδα...)

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » »

Anonymous said...

best regards, nice info Fancy shoe insoles and gels Celexa hydrobromide citalopram Cmax clemson tigers footwear knickerbocker plastic boot Oldsmobile hub Group dental plans new york state tooth whitening http://www.hiking-vacation-3.info/Toystory2sex.html includes winning numbers Website development earn online yellow pages theopportunitycompany.com