Monday, August 06, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

skans (6)
Dance your cares away, Worry's for another day

1) Από τη λύσσα μου για θερινό σινεμά είδα 3 ταινίες σε 6 μέρες, αλλά δυστυχώς πήγα στις πρώτες τυχούσες: στο Αύρα είδα ένα μάλλον ανεκδιήγητο «θρίλερ» με την J-Lo και τον Αντόνιο Μπαντέρας, Μεξικό, καπιταλισμός, εργοστάσια κλπ. Στο θερινό της Νικήτης στη Χαλκιδική είδα το Die Hard 4 [επίσης ανεκδιήγητο!]. Ευτυχώς που προχτές είδα στο Ναταλί το Death Proof, το νέο φιλμ του Ταραντίνο. Το βρήκα ΤΕΛΕΙΟΤΕΛΕΙΟΤΕΛΕΙΟ, και -ώρες αφού είχα φύγει απ’ το σινεμά- τραγουδούσα εμμονικά στο μυαλό μου το τραγούδι τέλους [με τους στίχους στο περίπου, ακόμα δεν τους θυμάμαι και τους λέω κάπως έτσι: Hang off the chick habit Let’s get gimme gimme gimme, AH! AH! AH!] Είναι το τραγούδι του καλοκαιριού μου: April March – Chick Habit

2) Για ποια βαρυσήμαντη υπόθεση θα μπορούσε η εφημερίδα Espresso να χρησιμοποιήσει την εξής φράση; Αν ήταν σκηνή από ταινία του Γούντι Αλεν, θα τη θεωρούσαμε ευρηματική.

3) 30 δευτερόλεπτα με ξεκαρδιστικό θαλάσσιο περιστατικό της Kim Wilde.

4) Θυμάται άραγε η κυβέρνηση [που κόπτεται για τα περιβαλλοντικά θέματα –κατόπιν εορτής φυσικά] το άρθρο 24 που προσπαθούσε να περάσει με νύχια και με δόντια; (για το οποίο είχα γράψει, μάλλον εξοργισμένος, εδώ)

5) Δεν λέω ότι η Κουτσομπόλα, για την οποία έγραψα την περασμένη Δευτέρα, τα επινοεί μόνη της, προφανώς είναι φήμες που ακούγονται, αλλά, δεν είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό, στα όρια της σουρεαλιστικής φαντασίας, το παρακάτω απόσπασμα; Γιατί διώξανε το Νίκο Χατζηνικολάου από τον ALPHA?? Ως γνωστόν [!!!], ο Χατζηνικολάου «τα είχε» (και ίσως συνεχίζουν ακόμα) με το Γιάννη Πρετεντέρη. Ο λόγος για τον οποίο χώρισε με την Έλενα Κατρίτση ήταν ότι εκείνη, παρ όλο που γνώριζε τις προτιμήσεις του, μια μέρα τον έπιασε καβάλα στον Πρετεντέρη και δεν άντεξε! Ο τωρινός του γάμος με την Κρίστυ Τσολακάκη, η οποία είναι κόρη μίας εκ των αδερφών Μπρόγιερ- που ήταν δίδυμες και τραγουδούσαν σε ελληνικές ταινίες με το Βουτσά (μία απ’ αυτές είχε παντρευτεί κάποτε κ το Βουτσά), ουσιαστικά είναι μια «βιτρίνα». Η Τσολακάκη «τα έχει» με τη Βίσση και μάλιστα ένα φεγγάρι η Βίσση την είχε πιάσει με την Ειρήνη Μερκούρη και είχε γίνει μεγάλος χαμός!!!


amvrosios
6) Μία απ’ τις τέλειες φωτογραφίες του Αμβρoσιου. Δείτε τις όλες.

7) []

8) Η πιο πετυχημένη περιγραφή της 'Κυριακής στο Χωριό', της εκπομπής της ΕΤ3 με τα κατασκευασμένα γλέντια, τις τοπικές φορεσιές και τους τόνους «παραδοσιακού φαγητού» ανήκει στον Στέφανο Τσιτσόπουλο: «Λες και το μόνο που έχει να δώσει η ελληνική ύπαιθρος είναι γεύσεις και νιοι με νιες ζωσμένοι με φουστανέλες και καραγκούνικα dress code και δήμαρχοι ή πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και τιμημένοι ακρίτες. Oύτε ένας στο χωριό που να ακούει ροκ ή ελεκτρόνικα. Oύτε ένας που να γράφει κάτι ή να ζωγραφίζει κάτι άλλο πέρα από ναΐφ ποταμάκια, κάμπους, βουνά, ραχούλες. Mόνο πίτες και κλαρίνα. Σχεδόν σαν γκεμπελική προπαγάνδα για τα κάλλη της περιφέρειας, ναΐφ πίξελ προγραμματισμένα να επουλώσουν τις πληγές από το βιασμό της μαθήτριας στο σχολείο της Aμαρύνθου, το ξεκλήρισμα των πέντε κυνηγών από τον κτηνοτρόφο στο Aγρίνιο, το μαύρο πέπλο που καλύπτει την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ. Σαν τα landscapes που διαλέγει η Mάρνη Xατζηεμμανουήλ να είναι αγνοί, άσπιλοι και αμόλυντοι παράδεισοι».

9) A mysterious disappearance from the central street of the town at 7 o'clock in the evening. 5 juveniles confess to murder. 3 subsequently retract their confession. 2 continue to confess to murder and also implicate 3 adults who helped them. Despite all this, the police are incapable of solving the case, while at the same time they obstinately refuse to search for the body of our son. All this is happening in a country which is a member of the E.U.! Welcome to Wonderland! [το συγκλονιστικό tagline του μπλογκ των γονιών του Άλεξ]

10) Bits & Pieces: 21 λόγοι για τους οποίους είμαι ευγνώμων που γεννήθηκα την 01/08/1986: Χρόνια Πολλά iblogteam! /// φλασμπακ: 1995 – Οι Prodigy ‘live’ στην Αθήνα. /// Ένα !!! πόστ. /// Το πρώτο επίσημο ρεμίξ ever σε τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν έκανε ο Μαρκ Ρόνσον. 'Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine). /// Διαβάζω φανατικά: POP ΕΙΔΩΛΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

11) At one juncture, [Prince] threatens to leave entirely: "You can't handle me!" he yelps melodramatically, heading for the exit. "I got too many hits!" [O Alexis Petridis στον Guardian για την πρώτη απ’ τις 21 συναυλίες του Prince στο Λονδίνο.]
------------------------------------------------------------

*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ
[ένα όνειρο με guest star τη Beyonce, που είδε και μου έστειλε με μέιλ η "A, μπα?"]
degreerainbows

Λοιπόν ονειρεύτηκα πως ήμουν ανύπαντρη μητέρα με παιδί (δεν είμαι) και ο πατέρας (που δεν εμφανίστηκε στο όνειρο) έστειλε ιδιωτικό ντετέκτιβ στο κατόπι μου για να αποδείξει πως είμαι ακατάλληλη μητέρα για να πάρει πλήρη επιμέλεια...
Καθόμουν λοιπόν στην κουζίνα φορώντας μια κυριλέ τουαλέτα και, λίγο πριν βγω, χτυπάει αιφνιδιαστικά το κουδούνι. Είναι η Beyonce που είναι κολλητή μου. Μπαίνει κλαίγοντας για να μου πει τα γκομενικά της προβλήματα με κάποιο Μάκη... Εγώ την παρηγορώ όπως μπορώ, την αγκαλιάζω και τέτοια και όταν ηρεμεί τη ρωτάω αν θέλει να φάει κάτι, μια ομελέτα πχ.. Μου λέει «όχι, θα φύγω, αφού είσαι έτοιμη να βγεις…», κι ενώ το συζητάμε, βλέπω τη λάμψη φακού φωτογραφικής μηχανής.
Πετάγομαι από το δωμάτιο και βλέπω το φωτογράφο που αποδεικνύεται ένας πρώτος μου ξάδερφος, ο οποίος γελάει χαιρέκακα και μου λέει, «καλή φίλη η Beyonce ε; Τώρα θα δεις τι θα πάθεις, θα το χάσεις το παιδί παλιολεσβία».
Με κυριεύει πανικός, αρχίζω και ουρλιάζω και κλαίω για την προδοσία του ξάδερφου και του λέω: «δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είμαι λεσβία αλλά ακόμα και αν είμαι αυτό δε με κάνει ακατάλληλη μητέρα» (από μέσα μου δεν ξέρω αν ισχύει όμως).
Ξυπνάω πανικόβλητη και σκέφτομαι αν ξέρω δικηγόρο για να ρωτήσω κάτι τέτοιο. Βρήκα και ρώτησα: 1) οι φωτογραφίες δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο 2) το να είσαι λεσβία είναι άσχετο με τα θέματα επιμέλειας παιδιού 3) μπορούσα να μηνύσω για την εισβολή στο σπίτι μου.
ουφ



[δείτε επίσης τα δικά μου Έντεκα (όνειρα με τη φιλική συμμετοχή διασημοτήτων)]

15 comments:

oni said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα και καλό μήνα! Όλα τα πα!

Φυσικά θα ασχοληθώ με το κουτσομπολιό. Ευχαριστώ για το λινκ έντεκα! Τις προάλλες μου ήρθε μέιλ που έγραφε ακριβώς αυτό για το Χατζηνικολάου και είχε και άλλα γνωστά και μη κους-κους των "σταρ" που ακούγονταν κατά καιρούς.

Πχ. Ο Μέμος Μπεγνής τα είχε λέει με τον Τσαλίκη! Σοκ! Αδυνατώ να το πιστέψω, βέβαια δεν είμαι και στο βρακί τους για να ξέρω.

Και τώρα πάω να χορτάσω κουτσομπολιά να 'χω να λέω στην παρέα. Χιχι.

enteka said...

χαίρομαι που χάρηκες με τα κουτσομπολιά, αλλά σκοπός μου δεν ήταν τόσο να τα αναπαράγω όσο να κοροϊδεψω την απιθανότητά τους, ως fiction δηλαδή. κατά τα άλλα, ας πούμε, δεν τα πολυεγκρίνω.

:) καλή βδομάδα

neutrino said...

respect once more στα 11 της Δευτερας.
-lol το Woody reference στην εσπρεσσο (ειναι και της κουλτουρας εφημεριδα αλλωστε)
-το chick habbit ειναι γαματο! μου φτιαχνει το κεφι και ειναι uber καλοκαιρινο τραγουδακι. respect στον vague tourist που τοχε μοιρασε απο τις Καννες ηδη.
-καλα αυτα του κουτσομπολια δεν παιζονται. τα καναλια (και οχι μονο) θα επρεπε να ειναι μεγαρα οργιων (με ανακλιντρα, οινοχοους και δουλους να ταιζουν τα τσαμπια με τα σταφυλια ενω οι παρουσιαστες και οι παραγωγοι κανουν ακολαστο σεξ μεταξυ τους). δεν πιστευω τιποτα (αλλα υποψιαζομαι τα παντα) μεχρι αποδειξεως του εναντιου.
-Χτες περασα πραγματι μια "Κυριακη στο χωριο" και καθως περιφερομουνα στους αδειους δρομους με τους τρεις αλλοδαπους και τους 5 υπερηλικες στην πλατεια, σκεφτηκα την ειρωνεια αυτης της φρασης.
-τις μερες του καυσωνα χωρις νερο, αρκουδισιο (ή εστω ανεμιστηρα) στην Θεσσαλονικη ειδα ενα ονειρο με την Εφη Θωδη και τον Michael Jackson. ειχε και κατι ασπρομαυρα βουβα καρε (νομιζω οτι ειχαμε παει σινεμα). αυτο θα πει εφιαλτικη βραδυα (αν θυμηθω λεπτομερειες, που δυστυχως σχεδον παντα ξεχναω με το που ξυπναω, θα στο στειλω να γελασεις).

καλη βδομαδα again. παιρνω το πλοιο για βουτιεεεεες! :)

enteka said...

neutrino γεια!
όντως ο vague tourist τα έλεγε από τότε αλλά έπρεπε να δω την ταινία για να τον νιώσω.

εκπληκτικό το σχόλιό σου για τα κουτσομπολιά!

και ότι ήσουν 'κυριακή στο χωριό' χωρίς τις κάμερες και όλα ήταν διαφορετικά. είχα γράψει κάποτε ότι θα'χε ενδιαφέρον ένα ντοκιμαντέρ-ριάλιτι κρυφής κάμερας που θα γυριζόταν στα χωριά όταν θα έσβηναν τα φώτα και θα έκλειναν οι κάμερες της ΕΤ3. Μόνο τότε θα είχε νόημα.

λολ για το όνειρο, καλές βουτιές!

Zpi said...

Καλή εβδομάδα Mr
Εξαιρετικές επιλογές
;-)

nikisot said...

kala de to syzhtaw
eipa h gynaika na faw ena pagwto sto break mou kai pnighka apo ta gelia me thn kim pou egine mouskema:P:P

Sleeper in Metropolis said...

Καλό το chick habbit αλλά εγώ έχω βάλει τώρα στο repeat το 'dance ur cares away'... :)

Sleeper in Metropolis said...

Το 'Κυριακή στο Χωριό' κι εμένα μου τη σπάει. Δεν υπάρχει αυτό το Χωριό. Μόνο στις Κυριακάτικες οθόνες. Γιατί στις 8:30 των καθημερινών σπάει το γυαλί και αιμορραγεί η άλλη ελληνική επαρχία...

Nikos Fotakis said...

H χαρά που μου δίνεις κάθε δευτέρα, δεν περιγράφεται...

enteka said...

zpi καλή βδομάδα!
moodygirl, φοβερή στιγμή :)
muse :):)
zelig, να 'σαι καλά! [επίσης, εκτός των άλλων κάνεις και την τζαζ ενδιαφέρουσα - no mean feat]

Nikos Fotakis said...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ εύσημα που δεν μου ανήκουν. H τζαζ είναι ενδιαφέρουσα εξ ορισμού. Μην τα ξαναλέμε αυτά...

Anonymous said...

πολλά μπράβο στον αμβρόσιο για τις απίστευτες φωτό του. Έκλεψα δύο τρείς χιχιχι

the ibt said...

Λίγο αργά αλλά φχαριστούμε!

Anonymous said...

Αυτό το Ήλιος, είναι Ευρώπη ή στην αλλη πλευρά του Ατλαντικού;

:p

Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, γιατί να τρέχω. Αφού έρχεται αυτός να μας βρει

Anonymous said...

Merika la8akia pou exeis kanei sto…oneiro sou einai: genika to optikoakoustiko yliko den apotelei peisthrio sto dikasthrio, vevaia edw (uk) yparxei ena para8yraki to opoio leei oti o arxhgos ths astynomias exei to dikaiwma na dwsei adeia na parousiastei to yliko kai na ginei dekto, vevaia meta apo kapoies proypo8eseis, san vash omws den ginetai dekto!!
Oso gia to an eisai lesvia den einai kai toso asxeto analogws pws 8a to parousiasoun sto dikasthrio. Genika oi single parents den einai kai poly apodektoi san epimelhtes twn paidiwn tous kai an mpainei sthn mesh 8ema diatrofhs paidiou yparxei provlhma, kai mporei na ginei dekto to lesviako 8ema, san mh yparksei andrikwn protypwn sthn oikogeneia kai na to parousiasoun san astath zwh ths mhteras. Male “model” absence kai inappropriate parent (mother) behaviour, with the possibility to adopt (the kid) the female “model” only!!
Twra gia thn eisvolh tou typou mporeis na kaneis oti 8es, diko sou einai to spiti oti goustareis kaneis.
Auta ta liga!