Monday, August 20, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

img248
Damn, that Music Made my Day

1) Την περασμένη βδομάδα σκεφτόμουν τους Simpsons και κρυφοκοίταξα τη θέση εργασίας μιας συναδέλφου – έβλεπε στο pc μια πειρατική κόπια της ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΩΝ SIMPSONS! Στην αρχή νόμισα ότι ήταν κάποιο επεισόδιο και κοιτούσα τον Homer που ‘χε αγκαλιά ένα γουρουνάκι προσπαθώντας να καταλάβω από ποιο season ήταν, μετά μου είπε ότι είχε κάποιος είχε κατεβάσει την ταινία κι αν ήθελα να μου τη δώσει [14 μέρες πριν την προβολή της στους ελληνικούς κινηματογράφους.] Δεν δέχτηκα, εννοείται: έχω δει εκατοντάδες επεισόδια Simpsons στην τηλεόραση ή στο pc, αυτό είναι για σινεμά/μεγάλη οθόνη και μόνο. Της ζήτησα να μην μου πει τίποτα σχετικό και σταμάτησα να κοιτάζω προς το μέρος της. Την άκουγα μόνο κάθε τόσο να ξεκαρδίζεται και να λέει πράγματα όπως «δεν το πιστεύω έχει και ελληνικά! Σουβλάκι του Δημήτρη!» –πραγματικό βασανιστήριο. [Το μόνο που την άφησα να μου πει ήταν ότι καθώς ξεκινούσε η ταινία έδειχνε τον Bart να γράφει εκατό φορές τιμωρία στον πίνακα κάτι του στιλ «Δεν θα κατεβάσω την ταινία των Simpsons απ’ το ίντερνετ»]

--
2) Πάντως ένα απ’ τα τρέιλερ που κυκλοφορεί εδώ και μήνες έχει την πιο αστεία σκηνή που έχω δει όλη τη χρονιά. Ο Χόμερ πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν κάτι σκυλιά: “RUN! RUN! RUN!» φωνάζει καθώς τα μαστιγώνει. Και στην επόμενη σκηνή έχουν σταματήσει για να ξεκουραστούν. «REST! REST! REST!» φωνάζει καθώς συνεχίζει να τα μαστιγώνει… [εδώ] Με την ευκαιρία να πω ότι μετά το επόμενο ποστ που φυσικά θα είναι για τους Simpsons θα υπάρξει μια σύντομη διακοπή για σύντομες διακοπές [REST!REST!]

--
3) Top 10 Banned Books of the 20th Century
img358
--
4) Εκλογές λοιπόν, για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Που, όποιος έχει καταλάβει ποιες ήταν (είναι) τελικά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ας πει. Speak now or forever hold your peace…
--
5) The Worst Interviewer in the World (μάλλον δεν έχουν δει τη Γεωργία Μπάρκα)
--
6) bITS and pieces: Kanye West & Takeshi Murakami = ??? [ο Kanye West είναι αυτή την εβδομάδα στο Νο1 της Αγγλίας με το Stronger, πειράζοντας το Harder Better Stronger Faster των Daft Punk, που στο παρελθόν είχε πειράξει και ο Pharrell με το ρεμίξ των Neptunes] /// ΔIAΛEIMMA AΠΟ TIΣ ΔIAΦΗΜΙΣΕΙΣ /// "30 χρόνια από τότε που ο Έλβις εγκατέλειψε το κτίριο..." (από τον zelig) /// Η χειρότερη ιδέα όλων των εποχών μόλις επέστρεψε... /// http://ost-dreams.blogspot.com/ /// Ετοιμάζομαι και φέτος για την πιο out of character ετήσια καλοκαιρινή διασκέδαση μου…
--
7) Φανς του Morrissey σχολιάζουν τον καβγά Morrissey – Madonna στο Morrissey-Solo: “He loves to dance to Madonna's biggest hits on the dancefloor at Caligula's nightclub on a Friday night... He once caught the eye of a man whilst twirling to Who's That Girl?".
Kαι κάποιος άλλος απορώντας για τον ξαφνικό τσακωμό τους γράφει: "I sense a duet..."
--
8) Το compact disc έγινε 25 χρονών! (λέει κανείς compact disc σήμερα;). Το BBC έχει ένα αφιέρωμα απ' το οποίο έμαθα ότι το πρώτο cd που κυκλοφόρησε ήταν το Visitors των Abba και ότι η αρχική σκέψη για τα cd ήταν να 'ναι 60λεπτα. Ο λόγος που τελικά κρατούσαν 74 λεπτά ήταν ώστε να χωρούν ολόκληρη την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν! [Και προχτές, 25 χρόνια μετά, τα (πειρατικά) CD [και η αστυνομία] ήταν αυτά που ώθησαν τον 25χρονο Νιγηριανό να πηδήξει από τον πρώτο όροφο καφετέριας στην Καλαμαριά για να αποφύγει τη σύλληψη. Και έχασε τη ζωή του. Διάβασα ότι έγιναν συμπλοκές στην Καλαμαριά, διάβασα όμως επίσης ότι έλληνες κάτοικοι της περιοχής ενώθηκαν στα αφρικάνικα μοιρολόγια με τους νιγηριανούς που πενθούσαν το φίλο τους... To όνομά του ήταν Τόνι Ονούα.]
dspphoto
--
9) Νέα εκπομπή θα αρχίσει η Έλλη Στάη στον άλφα. Retro: προτάσεις για το όνομα της εκπομπής απ’ το, σχεδόν θρυλικό, intvduals .
--
10) Ok, μόνο απ’ την espresso θα μπορούσε κανείς να μάθει ότι η Queen Latifah είναι στη χώρα μας (και ποζάρει σαν τρελή στους έλληνες φωτογράφους) ή ότι ο περίφημος Κώστας Μυλωνάς είναι στη φυλακή!
--
11) Από την ενότητα Embarrassing Weed Confessions του Popbitch newsletter. JB writes: "I was a runner for a film that Brad Pitt was starring in [Devil’s Own, ‘97]. I was told to collect him and co-star Harrison Ford and take them on set. I open the door to Pitt's trailer and stick my head in, calling out 'Mr. Pitt?’. I get about two steps in and I see Brad Pitt smoking a HUGE joint. He asks me if I want to finish the joint with him and passes it to me, warning me to go easy as it's strong. 21 year-old me tries to be cool so I suck down some giant lungfuls. Four minutes later I can't even move. Brad eventually asks if I'm OK. I have to say I'm not. Brad tells me not to worry, to chill out in the trailer for a while, and that he'll take my little buggy and collect Harrison Ford. He'll just say on set that he sent me off to do an errand for him. It took me about half an hour before I could even pretend to be normal. I stagger back to the set. Nobody bats an eyelid."
------------------------------------------


*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ*
Ποια είναι λοιπόν αυτή η April March που λέει το Chick Habit;

42 χρονών σήμερα, πραγματικό όνομα Elinor Blake, γεννημένη στην Καλιφόρνια. Ζει στο Ohio με τον άντρα της [τον μουσικό Warren Zanes, που είναι αντιπρόεδρος εκπαίδευσης στο Rock & Roll Hall of Fame – αναρωτιέμαι αν υπάρχει κρεβατομουρμούρα το βράδι, «εμένα πότε θα με βάλετε στο Rock & Roll Hall of Fame??»]
Από παιδί η April March είχε ψύχωση με τη γαλλική κουλτούρα και στο γυμνάσιο αξιοποίησε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών ζώντας για μερικούς μήνες στη Γαλλία.
Σπούδασε σχεδιασμό κόμικς και κινουμένων σχεδίων. Την δεκαετία του ’80 δούλεψε στα Archie Comics και στο παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα του Pee Wee Herman “Pee-wee's Playhouse”. Λίγο αργότερα μετέτρεψε τη Μαντόνα σε καρτούν για τους τίτλους αρχής της ταινίας της Who’s that Girl, ενώ η δουλειά της χρησιμοποιήθηκε και στο κλιπ του τραγουδιού.
Μετά πήγε στο πρόγραμμα Character Animation της Disney στην Καλιφόρνια, ενώ ταυτόχρονα έπαιζε με γκρουπάκια που ’χαν ονόματα όπως The Pussywillows και The Shitbirds.
Απ’ το 1994 η April March κάνει σόλο καριέρα γράφοντας συχνά μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση (π.χ. έγραψε αυτούς τους τίτλους αρχής για το ‘I am Weasel’ του Cartoon Network.) Η αγάπη της για τη Γαλλία είναι πανταχού παρούσα - ο πρώτος της δίσκος λεγόταν «Gainsbourgsion!» Το 1995 διασκεύασε το Laisse tomber les filles του Gainsburg (και στα αγγλικά με δικούς της στίχους ως Chick Habit). Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στην τέλεια ταινία ‘But I’m a Cheerleader’ το 1999, και φυσικά φέτος το αλίευσε ο Ταραντίνο για το κλείσιμο του Death Proof.
Στο επίσημο site της γράφει εδώ και μήνες ότι έχει ένα δίσκο έτοιμο συμπληρώνοντας: «We're in the process of scouting for the right label for it.», που μάλλον σημαίνει ότι ο δίσκος είναι στο συρτάρι γιατί καμιά εταιρία δεν ενδιαφέρεται να το κυκλοφορήσει. Μάλλον όμως αυτό θα αλλάξει σύντομα… [περισσότερα στο myspace της]

23 comments:

Provato said...

καλή βδομάδα εβδομαδιαίο φιξάκι μου. είμαι ι νούμερο ένα φαν σου! ρησπέκτ!


μπεεεεεεε! :-))

(πάντως η ταινία των Simsons πάτωσε την δεύτερη βδομάδα. σημάδι ότι απογοήτευσε... χμ χμ χμ χμ... σκεψ σκεψ σκεψ... κλαψ λυγμ...)

enteka said...

:) καλή βδομάδα! numbers are nothing but numbers...

[την περασμένη βδομάδα έγραφα για τη Στεργίου, τη χειρότερη δημόσιο υπάλληλο όλων των εποχών, στη χειρότερη υπήρεσία τη πόλης.

Σήμερα μου είπαν τι έπρεπε να είχα κάνει: δίνεις λοιπόν λεφτά σε κάποια γραφεία και μετά αυτοί πηγαίνουν ΜΕΣΑ στην αίθουσα της Στεργίου και των υπολοίπων -τους έβλεπα καθώς περίμενα στην ουρά ΠΙΣΩ απ' το γκισε, πήγαίναν και τα κανονίζαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη Στεργίου και τους άλλους- και έτσι γίνεται η δουλειά.

Έτσι εξηγούνται πολλά, και κυρίως η απροθυμία τους να εξυπηρετήσουν απλούς πολίτες που δεν έχουν βάλει μεσάζοντες. Ελλάδα!

Την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής νομίζει ότι έκανε τα φαινόμενα διαφθοράς την εξαίρεση στον κανόνα. Είτε είναι αφελής ή ψεύτης, ή και τα δύο.]

neutrino said...

καλημερα 11!
απαγορευεται να φυγεις την αλλη βδομαδα, γιατι τωρα γυρισα εγω! χα!
και ξεκουραστηκα κι εγινα ακομα πιο υποχονδρια -το λινκ για την "out of character διασκεδαση" σου δεν λειτουργει! ;p
το chick habbit το κολλησα σε μια ολοκληρη παρεα και το εψαχνα σε δυο ολοκληρα barοclubα της Σεριφου (οσα ειχε) αλλα δεν ειχα την τυχη να το ακουσω. θελω να χορεψω αυτο το τραγουδι μεθυσμενη. γκρρ!
επισης, παρατηρω μετα λυπης και συγκαταβασης οτι εισαι μονιμος αναγνωστης της Εσπρεσσο ε; Και πας να μας την περασεις στα μουλωχτα και να μας την επιβαλλεις υποσυνειδητα με δηθεν διακρτικες αναφορες του στυλ "ειδηση-που-δε-θα-βρειτε-πουθενα-αλλου" σε καθε ποστ.. ;)
yay! εχω δυο ολοκληρα αδιαβαστα ποστ! πεφτω με τα μουτρα.

enteka said...

χεχε, δε φταίω εγώ αν το site της εσπρέσο έχει πότε-πότε ενδιαφέρουσες ειδήσεις. όπως είπε και η Μιράντα του Sex and the City ανασηκώνοντας τους ώμους, όταν αποκαλύφθηκε στο άσχετο ότι διάβαζε National Enquirer, "I'ts just my thing".

Παρατηρώ ότι το Chick Habit έχει πλέον φανατικούς οπαδούς, χτες το ανέφερε κάποιος και στο βημαγκαζίνο. Έχε το μαζί σου σε cd για την περίπτωση που ξαναμεθύσεις σύντομα :):)

oni said...

Bart συγγνώμη, την είδα την ταινία σου. Και μιας και θα κάνω πάλι πολύ καιρό να ξαναπάω σινεμά δε ντρέπομαι καθόλου. Καλή ήταν, δε ξετρελάθηκα κι όλας.

Στις εκλογές θα ρίξω άκυρο. Τους μισώ όλους. Επίσης θα είναι πάλι υπαίτιοι οι άθλιοι της κυβέρνησης για την αλλαγή σε μια ακόμη εξεταστική μου. Άντε να δω πότε θα δώσω τώρα το Μπετόν 3...

Για το Νιγηριανό, η αδελφή μου ήταν μπροστά στο περιστατικό πήρε τηλέφωνο σπίτι φωνάζοντας: Μαμά μόλις είδα έναν άνθρωπο να πέφτει απ το μπαλκόνι. Μετά είχε μαζευτεί όλη η Καλαμαριά πάνω απ' το κορμί του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αδελφής μου είδε κάποιον να τον ρίχνει, ή να μαλώνει μαζί του και να πέφτει. Και πάλι σύμφωνα μ' αυτή - και μια φίλη της που της έδινε τζάμπα σιντι- το όνομά του ήταν Τόνι. R.I.P.

Και καλή σου εβδομάδα έντεκα.

enteka said...

oni, σ' ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με τον Τόνι. Πραγματικά φριχτό (πόσο μάλλον αν ισχύει ότι κάποιος τον έσπρωξε ή ήταν πίσω του - φυσικά η αστυνομία λέει άλλα.)

monospace said...

xex, eida thn tainia sto cinema edw sthn agglia. h alithia einai oti perimena perissotera giati telika mou ekane kati se poly long episode (nothing wrong with that) alla oxi se tainia..
gia paradeiga to south park (to opoio pote den polysympathisa) otan ekane tainia, thn ekane pio proper.

anyway, h plaka einai oti edw kai kapoies meres pou thn eida, ithela na kanw ena post gia ayta ta 3 pragmata pou aneferes. to soublaki, ton bart ston pinaka kai ta elafia me ton homer!
eisai apisteytos!

xeex.. kalh synexeia.

enteka said...

λοιπόν, ο επόμενος που δεν θα έχει ενθουσιαστεί απ' την ταινία θα λογοκριθεί και θα γίνει blocked!

χε χε, πλάκα κάνω εννοείται, το καταλαβαίνω ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές. Όταν πάντως έιδα την ταινία του South Park (σε σινεμά, πραγματικά κάνει διαφορά αυτό) δεν πολυσυμπαθούσα τη σειρά. Η ταινία ήταν ένα αριστούργημα - αυτό το συνδυάζω λίγο με το ότι είχα χαμηλές προσδοκίες)

monospace σ'ευχαριστώ και σε ζηλεύω!

enteka said...

χτες το απόγευμα έγινε μια πορεία στην καλαμαριά από νιγηριανούς (και έλληνες συμπαθούντες) για να τιμήσουν τη μνήμη του νεκρού μικροπωλητή. Πήγα στην πορεία, αλλά το μόνο που δεν τιμήθηκε ήταν η μνήμη του. Ενώ αρχίκά ήταν όλα πολύ συγκινητικά πλησιάζοντας ένα όχημα της αστυνομίας, νεαροί με μαντήλια άρχισαν να πετούν πέτρες κατά της αστυνομίας.

Ας μην μείνω στον ψιλοπανικό μου, στο κωμικοτραγικό κυνηγητό στα στενά ή τα αναπνευστικά μου προβλήματα απ' τα δακρυγόνα που ακολούθησαν, ας μείνω στο ότι κάποιοι βλάκες που ήθελαν να παίξουν πόλεμο με την αστυνομία χάλασαν μια εν δυνάμει συγκινητική πορεία με δυνατούς συμβολισμούς.

monospace said...

re paidia, egw ayto to peristatiko den eixa akousei tipota (kai eimai kai apo kalamaria). fysika ftaiei mallon to oti den menw ekei alla ti na peis. An den sas peirazei, mporeite na peite se poio cafe egine? katw sthn parallia?
krima re paidi mou. gamwto dhladh..

enteka said...

(απ' ότι κατάλαβα ήταν στον πεζόδρομο της Κομνηνών απέναντι σχεδόν απ' το σχολείο και τη μητρόπολη)

gay super hero said...

Ναι, Τόνι Ονούα τον έλεγαν, είπα να γράψω κι εγώ κάτι για το παιδί στο μπλογκ μου. Για τους Σίμσονς δεν μου φαίνεται καλή ιδέα η διασκευή ενός τηλεοπτικού κόμικ στον κινηματογράφο. Αν και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα προς τί τόσος χαμός για τυή τη σειρά, ακόμα και όταν ήμουνα Αγγλία και οι φοιτητές μαζευόντουσαν ευλαβικά γύρω από την τηλεόραση όποτε πρόβαλλαν επεισόδια.

WinterAcademy said...

1. άκυρα και λευκά είναι υπέρ του πρώτου κόμματος, εννοείται ότι ψηφίζουμε ένα μικρό κόμμα

2. καλά ο mozzer είναι κ λίγο ιδιότροπος με τους συνομηλίκους του, εδώ έχει πει τα χειρότερα για liz fraser [φτου του], robert smith, new order, bono etc [ερώτηση nme to 1985: creep of the year? απάντηση Morrissey :sade!] του τα συγχωρούμε όλα όμως τι να κάμωμε..

11 καλές διακοπές, και καλά μπάνια, ξέρεις, από αυτά που δεν έκανες τόσον καιρό για να γράφεις το ένα post πίσω από το άλλο Lol..

gay super hero said...

Τα άκυρα και τα λευκά δεν είναι "υπέρ του πρώτου κόμματος". Απλά όταν η πίτα μικραίνει, τα κομμάτια φαίνονται μεγαλύτερα. Τα λευκά και τα άκυρα αφαιρούνται από τα τελικά ποσοστά, οπότε αναλογικά όσο περισσότερες ψήφους έχει ένα κόμμα τόσο "φουσκώνει" το ποσοστό του επί του συνόλου των έγκυρων.

Για τη Sade καλά είπε. She's creepy

WinterAcademy said...

ακριβώς! αυτό εννοούσα, σωστή η διευκρίνηση! Αμ η άλλη μλκ που λένε όλοι [μα όλοι?]. "Γιατί να ψηφίσω ένα μικρό κόμμα, αφού δε θα βγει?" Έλεος πια!

enteka said...

winter, σ' ευχαριστώ! [εννοείται ότι θα ψηφίσω κάτι όχι συντηρητικό - και φοβάμαι ότι στις μέρες μας ακόμη και το κκε είναι συντηρητικό] Άλλο χαριτωμένο ήταν το tori amos disses morrissey!

gsh: πάντως ως ψήφος διαμαρτυρίας τα λευκά και τα άκυρα πάνε δυστυχώς χαμένα... η sade σ' ευχαριστεί [κι οιsimpsons!] ;)
σ΄ευχαριστώ για το ονοματεπώνυμο του Τόνι Ονουά.

Anonymous said...

Αναφορικά με τον σχόλιο για τον αδικοχαμένο Νιγηριανο:

Μήπως διολισθένεται κι εσείς στο έυκολο συμπέρασμα της εποχής 'η αστυνομία φταίει'. Ηθικός αυτουργός είναι η αστυνομία που κυνήγησε μια αποδεδειγμένα παράνομη δραστηριότητα ή το κύκλωμα όλων αυτων που έκλαιγαν τον χαμό του....?

By the way...οι αναρχικοί βρήκαν για άλλη μια φορά την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν να κάνουν το δικό τους party...Φιλικά και ειλικρινά καλή συνέχεια στο εξαιρετικά ενδιαφέρον blog σας

enteka said...

μπααα, κατά τη γνώμη μου η αστυνομία φταίει στα δικά της (υπάρχουν και σοβαρότεροι εγκληματίες που ΔΕΝ τους κυνηγάει η αστυνομία), αλλά όπως έγραψα και παραπάνω οι "αναρχικοί" όπως τους λέτε (που δε νομίζω ότι είναι και τόσο συνειδητοποιημένοι αναρχικοί) καταστρέφουν τα πάντα, προχτές τα έπσασαν και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κέντρο.
Είναι απαράδεκτη η τακτική τους. Τουλάχιστον ας διοργάνωναν μια δική τους πορεία για να τα σπάσουν, γιατί πρέπει πάντα (με αιτία το μίσος τους για την αστυνομία) να καταστρέφουν πορείες που κάνουν άλλοι και που έχουν το δικό τους ειρηνικό νόημα.

Τα σύκα σύκα αλλά και η σκάφη σκάφη.

Καλή συνέχεια και σε σας :)

Anonymous said...

σαν φανατική κι εγώ, περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο σου ποστ, μέχρι τότε, καλά μπάνια!

enteka said...

Να αναφέρω ότι στην περιοχή που μένω κι έχει καφετέριες η αστυνομία μετά βίας ελέγχει ή γράφει τα καφέ για παραβάσεις (η ηχορύπανση που είναι συνέχεια ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πάνω απ' τα επιτρεπτά όρια είναι το λιγότερο), ότι η τροχαία ΔΕΝ γράφει τα αυτοκίνητα των διπλοπαρκαρισμένων πελατών των καφέ που κλείνουν το δρόμο στα λεωφορεία [οι εφημερίδες έχουν γράψει πολλές φορές για τη συγκεκριμένη οδό και είναι όντως μεγάλο σκάνδαλο].
Όταν βλέπω λοιπόν μια τέτοια ασυλία στις καφετέριες και τους πελάτες τους, δεν μπορώ να μην εξοργίζομαι από κυνηγητά μικροπωλητών που βλέπω καθημερινά, έστω κι αν είναι παράνομα.
Για τις πραγματικά ΜΕΓΑΛΕΣ παρανομίες που γίνονται στο δρόμο μου η αστυνομία δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα μας γλιτώσει απ' αυτή τη μάστιγα των γραμμένων cd (!)

enteka said...

θενκς αργυρένια, μπορεί να εκπλαγείς αλλά το επόμενο ποστ έρχεται σε μερικά λεπτά!

Nikos Fotakis said...

Ευχαριστώ για την αναφορά, σε ένα ακόμα ζουμερό ποστ!
Επ' ευκαιρία, να απαντήσω στην ερώτησή σου: όχι, δυστυχώς, δεν συνάντησα ούτε το Γούντι, ούτε τη Σκάρλετ...
Επίσης, χάσαμε το template μας. Όπου να'ναι θα έχουμε καινούριο...

gay super hero said...

'Εχεις τρελά δίκια για την αστυνομία. Τους μαγαζάτορες ποτέ δεν τους κυνηγάνε, μόνο άτι φτωχοδιάβολους που τους απειλούν με το μικροεμπόριο...