Sunday, June 14, 2009

Έντεκα της Δευτέρας [μάπα]


img122


(εκεί που ο ήλιος δεν φεύγει ποτέ)

1) Δεν ξέρω αν θυμάται κανείς που πριν από μερικά ποστ είχα βάλει φωτογραφίες από ένα παράνομο εκκλησάκι που ξεφύτρωσε σ’ ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης (θεσνίκη) που εμπόδιζε κι από πάνω όσους περνούσαν.

Ήταν πραγματικά παρανοϊκό – και η Ένωση Πεζών καλούσε (κι εγώ αναδημοσίευσα το κάλεσμα) τον κόσμο να υπογράψει για την άμεση απομάκρυνσή του. Μαζεύτηκαν πολλές υπογραφές, και ακόμα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης (που ψιλοτρέμει την οργή του Άνθιμου) άρχισε να τρώει νευρικά τα νύχια του με τις σχιζοφρενικές εικόνες του προσκυνηταριου της εκκλησίας –που στο κάτω κάτω υπήρχε ακριβώς δίπλα απ’ το προσκυνητάρι. Δεν ήταν το σημαντικότερο πράγμα του κόσμου, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά, καθημερινά θέματα που ποτέ δε λύνονται...

ekklisaki1
(πριν)

Ε, λοιπόν τα καταφέραμε!

[από email της Ένωσης Πεζών Θεσσαλονίκης]

«Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κινητοποίηση για την απομάκρυνση του προσκυνηταριού από το πεζοδρόμιο της Π.Π. Γερμανού. Οι 850 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν συνέβαλαν στη λήψη δύο διαδοχικών αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο για απομάκρυνση του προσκυνηταριού άμεσα με μέσα του Δήμου. [προφανώς η εκκλησία αρνήθηκε να πληρώσει για τη μεταφορά του!


photo1 (good riddance)

Το κτίσμα μετακινήθηκε σήμερα (11/6) με γερανό σε άλλη θέση, και πάλι πάνω στο πεζοδρόμιο, τουλάχιστον όμως δεν εμποδίζει πλέον την κίνηση των πεζών.»

photo3
(ουφ)

-

2) Το πιο απίθανο τυπογραφικό λάθος της χρονιάς (που ενέπνευσε και τον σημερινό τίτλο του ποστ). Στα Νέα πριν δυο βδομάδες ο Κούρτοβικ θάβει τρυφερά τη νέα ελληνική, γυναικεία λογοτεχνία, χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τη Λένα Μαντά ή τη Δημουλίδου. Τις ‘φωτογραφίζει’ όμως με τα λόγια του. Κι από πάνω έχει και τις φωτογραφίες τους. (Η Λένα Μαντά είναι στα δεξιά. Πρωταγωνιστεί επίσης στο ποστ: H Λένα Μαντά Είναι Όπως Τη Φανταζόσουν.). Έλα όμως που η λεζάντα έχει αυτό το τυπογραφικό, ξεκαρδιστικά προσβλητικό, λάθος που έγραφα πιο πάνω… Την αναδημοσιεύω αυτούσια.



Γλάστρες ονείρων ή τεφροδόχοι ονείρων
Γράφει ο Δημοσθένης Κούρτοβικ

lena mapa!
Μπεστσελερίστριες: από αριστερά
Πασχαλία Τραυλού, Λένα Μάπα.


[Aλήθεια!]



3) O νέος δίσκος του Moby βγαίνει απ' την δική του εταιρία στα τέλη Ιουνίου. Είναι καλούτσικος. Μετά από αυτό το κλιπ σε σκηνοθεσία David Lynch, τώρα βγήκε και το επίσημο πρώτο single. Λέγεται Pale Horses.





4) Γράφει η Θεοδoτα Ναντσου: Χθες, έλαβα ένα email από την πολύ αγωνιστική οργάνωση για την ειρήνη Jewish Voice for Peace. To μήνυμα περιείχε ένα κάλεσμα σε παγκόσμια ηλεκτρονική διαμαρτυρία υπέρ του Εζρά Ναουί, από τους ειρηνιστές Ναόμι Κλάϊν, Νόαμ Τσόμσκι και Νέβ Γκόρντον. Την υπέγραψα χωρίς δεύτερη κουβέντα, όχι επειδή μου το ζήτησαν τρεις γνωστές προσωπικότητες, αλλά επειδή ειλικρινά ντράπηκα που δεν τον ήξερα...

[κι εγώ δεν τον ήξερα μέχρι που διάβασα αυτό]

Time_transfixed

5) BITS & PIECES #1

Ζηλεύω τους κατοίκους των Βρυξελλών: Μεγάλη έκθεση του Rene Magritte. [πάνω, ο πίνακά του Time Transfixed (1938) /// Η ελληνική παρουσία σε ξένα φεστιβάλ κινηματογράφου συνεχίζεται... /// Το πιο εύστοχο editorial της χρονιάς, σχετικό με τις ειδήσεις του Σταρ. Αυτός που το έγραψε κινδυνεύει να μηνυθεί (έτσι διάβασα τουλάχιστον, ελπίζω να διάβασα λάθος). Επίσης: σε πιο πρόσφατο editorial ο Τσαγκαρουσιάνος γράφει για τον Λουκά Σαμαρά: "Οι εικόνες του έκτοτε δεν με εγκατέλειψαν: μανιακά εργόχειρα, σαν προσευχές, σαν ξόρκια -κεντήματα πένθους, αυτοπροσωπογραφίες μιας τόσο γυμνής ειλικρίνειας που σε συμφιλιώνει με τα πικρότερα συστατικά της ανθρώπινης φύσης- όλα αυτά μού σχημάτισαν την εικόνα ενός ανθρώπου που πέφτει από έναν ουρανοξύστη για να συντριβεί κι αντί να συντριβεί, πετάει!" /// Από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, διοργανώνεται έκθεση από το greekarchitects.gr με τίτλο: «Δ. Αρεοπαγίτου 2008: αντιμετώπιση των πίσω όψεων των διατηρητέων κτιρίων επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 και 19» # /// /// Deadline. /// «Οι λαθρομετανάστες γίνανε το κυρίαρχο πρόβλημα στην χώρα μας. Για την κρίση φταίνε οι λαθρομετανάστες και όχι τα golden boy & τα τοξικά ομόλογα. Για την ανεργία φταίνε οι λαθρομετανάστες και όχι έλλειψη σοβαρών πολιτικών από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων ή η έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν “μαύρους” εργάτες για να μην δίνουν τα νόμιμα μεροκάματα, ή/και τις εισφορές…» (συνέχεια) /// Ξεκινούν οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ στην Ελευθεροτυπία. (Καλή αρχή!) /// Το FUTURAMA επιστρέφει στην τηλεόραση (gigidi goo!) /// Εκπαιδευτικός δικάζεται επειδή σεβάστηκε Άνθρωπο (απίστευτο) /// Σασπένς, αποκαλύψεις, τραγέλαφος: ο ΙΟΣ της Κυριακής γράφει για τα exit polls και τη βραδιά των ευρωεκλογών στα κανάλια: Η νύχτα των παπαγάλων /// Δε νομίζω ότι χρειαζόταν η Public Issue,να απαντήσει στον Πρετεντέρη (που όπως και να το δει κανείς είχε απόλυτο άδικο) αλλά απάντησε ///pop eye: Για το coca cola soundwave εγώ ψηφίζω popeye. Σας συστήνω το ίδιο! (update, τώρα είδα ότι είναι με τους flakes οι οποίοι είναι επίσης καλοί. Εγώ όμως είμαι της μελωδικής ποπ, πώς να το κάνουμε;) ///

6) Πέρσι στην πόλη μας ήρθε η Alannah Myles, αυτή που στα '90ς έλεγε το Black Velvet. Ήρθε ως καλεσμένη του Δήμου Θεσ/νικης και εμφανίστηκε μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης [!!].

Εντάξει, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει πιο κουφή συναυλία στην πόλη απ’ αυτήν.

Όμως προχτές αυτή η πεποίθησή μου θρυμματίστηκε σε χίλια κομμάτια όταν είδα σε αφίσα ότι έρχεται για συναυλία ο...

ο...

ο…

ο Michael Bolton!

Ναι εκείνος ο Μάικλ Μπόλτον, των '90ς, με τη χαίτη, με τις αμερικανίδες σε εμμηνόπαυση να λιποθυμούν, με το 'How Am I Supposed to Live Without You' και το 'How Can We Be Lovers?'.

Ποια είναι η λογική αυτής της συναυλίας δεν μπορώ να καταλάβω. Και δεν ξέρω αν θέλω και να καταλάβω. Θα παίξει στη Μονή Λαζαριστών και δυο βδομάδες μετά θα είναι και στην Αθήνα, με εισιτήρια από 45 μέχρι 180 ευρώ [!]

7) Προχτές έγινε το Αthens Pride στην Αθήνα, πιο δυνατό, απ’ ό,τι διάβασα, από κάθε άλλη φορά.

36223317034477cc4020m

Μια πρόχειρη αποδελτίωση: *Όλη η εμφάνιση του Τζίμη Πανούση στο Pride, εδώ. / *Φωτογραφίες στο Απέναντι Πεζοδρόμιο. / *Εντυπωσιακή ήταν και η πολύχρωμη φαντασμαγορική σημαία «RAINBOW» μήκους 31 μέτρων, λέει ο Ελεύθερος Τύπος. / *Μια ανταπόκριση. / *Κάπως αναδρομικά. / * Η επίσημη σελίδα.

8)


Αν δε μισούσα τη λέξη cool (και ακόμα περισσότερο τη λέξη ‘κουλ’) θα μπορούσα να πω πως αυτό είναι ένα απ’ τα πιο cool βιντεοκλίπ όλων των εποχών. Σε σκηνοθεσία του Jean-Baptiste Mondino. 1989, πριν από 20 ακριβώς χρόνια: Neneh Cherry, Manchild.

9) Υπάρχει μία λύση για το "Κάτι Ψήνεται" που, θεωρείται πως απειλεί τα δελτία των Οκτώ και συμβάλλει στην απολιτίκ στάση των πολιτών που δεν βλέπουν πια τις "Ειδήσεις". [Δεν χάνουν και τίποτα τρομερό.] Όταν βλέπω το Κάτι Ψήνεται (είναι γνωστό ότι η κριτική μου ικανότητα εξαφανίζεται όταν μιλάμε για ριάλιτι, το μόνο που δε μ' αρέσει είναι το Ελλάδα Έχεις Ταλέντο), με το που τελειώνει στις 9, βάζω τον Σκάι. Εκείνη τη στιγμή αρχίζουν οι ειδήσεις του και -κατά τη γνώμη μου- είναι το μόνο δελτίο απ' το οποίο θα μάθεις ουσιαστικές ειδήσεις και σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. (Ας μην κλαίγονται λοιπόν τα δελτία των 8.)

Μετά απ' αυτήν την εισαγωγή θέλω να γράψω γι' αυτόν που κέρδισε στο Κάτι Ψήνεται την περασμένη εβδομάδα. Ο "εικαστικός Γιώργος" μου κίνησε την περιέργεια γιατί φορούσε συνέχεια t-shirts με τη Μαντόνα, πράγμα καλό. Την ημέρα που τους είχε καλεσμένους για φαϊ στο σπίτι του, είδαμε τους πίνακές που ζωγραφίζει, όλοι με τη Μαντόνα, πράγμα ακόμα καλύτερο.

Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα πως είναι ο ίδιος εικαστικός Γιώργος Κάλλας, που έχει κάνει έκθεση με θέμα τη Mαντόνα (Madonna Kiss My Art), που είχε φτιάξει το εξώφυλλο της Athens Voice την εβδομάδα της συναυλίας της Μ. στο Ολυμπιακό Στάδιο, και τέλος, ο ίδιος γκραφιτάς και stencil artist που γέμισε με εικόνες της Μ. το κέντρο της Αθήνας.

athens_501monastiraki
(απ’ το Μοναστηράκι)

Μπράβο Γιώργο Κάλλας, λοιπόν.

10)
Διαβάζοντας το ενδιαφέρον κείμενο του Άρη Τερζόπουλου για τον ένα χρόνο του ιντερνετικού ΚΛΙΚ, δεν μπόρεσα να μην προσέξω ότι όντως υπήρχαν επαναλήψεις στο λόγο και πως κάπως πλατειαζε το όλο πράγμα. Αλλά, οκ, είναι ο Άρης Τερζόπουλος , με 40 χρόνια στη δημιουργική δημοσιογραφία, όπως θέλει γράφει, νόημα βγαίνει έτσι κι αλλιώς. Ένας σχολιαστής του όμως δεν το είδε έτσι...

[Υποβλήθηκε από palios (επισκέπτης) στις Πέμ, 11 Ιουν 2009 - 01:29.]
"Κύριε Τερζόπουλε, είχα ξεχάσει πόσο τρομαχτικά κακός γραφιάς είστε.
Ατέρμονες επαναλήψεις, εκατό φορές την ίδια φράση, διακόσιες φορές το ίδιο πράγμα να επαναλαμβάνεται χωρίς καν ν΄ αλλάζουν οι λέξεις.
Πάρτε κάποιον να σας χτενίζει τα κείμενα, πόνεσε ο εγκέφαλός μου, έλεος."


[να το κείμενο]


rescue_01

11) BITS & PIECES #2

Πανέμορφη αληθινή ιστορία, σε 8 εικόνες. (επάνω, η πρώτη απ’ τις οκτώ) /// Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διευθυντή του Ρόδον FM Μιχάλη Ε, στον Ταχυδρόμο. /// Παράδειγμα προς μίμηση /// H-λογοτεχνία-για-νέους-σήμερα: «Γαμώ την εφηβεία μου» /// H ΠΕΡΟΥΚΑ: Σε πέντε μήνες φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο της Ταϊβάν, έναν 50χρονο με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε βουλευτή της συμπολίτευσης και του έσκισε την περούκα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Χουάνγκ Γιουνγκ- τιέν, έπρεπε να τιμωρηθεί καθώς στέρησε από τον βουλευτή «το δικαίωμα στην ομορφιά». /// Πώς ήταν διάφοροι διάσημοι την χρονιά που τελείωναν το σχολείο. Flashback Yearbook. /// To Μέλλον Της Τηλεφωνίας, 1970 /// Η πιο πρωτότυπη και έξυπνη πρόσκληση γάμου. Ο γαμπρός κι η νύφη έστειλαν απλά το λινκ στους φίλους τους χωρίς να τους πουν τι είναι. [Ο γάμος έγινε προχτές. Να ζήσουν!] /// H πιο σημαντική πολιτική συνέντευξη του μήνα. Ο Λεωνίδας Κύρκος δεν σωπαίνει τελικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο τέλος του». /// Έκλεισε το birdsong radio [που γράφαμε πριν κάποιο καιρό ότι είναι τέλειο και πολύ χαλαρωτικό] /// Σχόλια για τον κόσμο που φεύγει (Σελίδες από το ποιητικό ημερολόγιο που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις το καλοκαίρι του 1967 στη Νέα Υόρκη) /// Oι διασκευές συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό στο Cover> Lovers. /// To φεστιβάλ Synch, όπως το έζησε ο M.Hulot.

----------------------------------------------------------

img122a
!άιεγ

-----------------------------------------------------------
.

.

20 comments:

bunnysuicides said...

- ο moby συνεχίζει να μεγαλώνει τον κατάλογο των αγαπημένων μου βίντεο..
- πανούση ακόμα να καταφέρω να δω live. πάντα κάτι συμβαίνει!
- δεν περίμενα να γίνει κάτι για το εκκλησάκι, εκπλήσομαι ευχάριστα. πολύ κουλ! :-Ρ

σε φαντάζομαι σε μια πόλη γεμάτη με γράφιτι κ στένσιλ μαντόνα, ο παράδεισος σου! :-)

Ιφιμέδεια said...

Καλή εβδομάδα!!

Πάρε τηλέφωνο τον Οδυσσέα Χρηστίδη, τι κάθεσαι; Είμαι σίγουρος ότι έχει ένα μπλογκ κι αυτός κάπου κι αναρωτιέται γιατί δεν έχετε μιλήσει.
(plus αφού είναι Βρυξέλλες να πάς να δεις και τον Magritte!)

Το βιβλίο το είδε ο Θ. σε βιβλιοπωλείο και μου το είπε. Είσαι σίγουρος; ήταν του Α.; τον ρώτησα χίλιες φορές, ώσπου άρχισε να αμφιβάλλει. Ήταν το καινούργιο σου τελικά, ΜΠΡΑΒΟ!
(θέλω ένα μεγάφωνο φωτογραφιών ΤΩΡΑ!).

Καλά τα γράφει ο Τσαγκ και πολύ έξω από τα δόντια (μαγκιά του εδώ που τα λέμε). Το Σταρ είναι το νέο Κλικ....

Όσο για το Κάτι Ψήνεται όπως καταλαβαίνεις το βλέπω κι εγώ φανατικά (reality fan here). Ο Γιώργος, παρότι όπως υποδεικνύεις ταλαντούχος, ήταν κάπως κακότροπος (για να το πω κόσμια) και μου φάνηκαν ατυχή (για να το πω κόσμια) τα σχόλιά του κυρίως για τον άλλο άνδρα συμπαίκτη του που τον έκανε να φαίνεται τελικά συμπαθής... Ώστε όχι δεν χάρηκα που κέρδισε, συμπαθέστερη ήταν η μεγαλύτερη κυρία (ξεχνάω το όνομά της). Whatever.
(από σήμερα άλλη μιά ομάδα εκπροσώπων της κιτς πλευράς της Θεσσαλονίκης).

Anonymous said...

μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ, και τέλειο ποστ
(και μετά από τοσο καιρό είχε και ποστ μέσαστο ποστ)

καλή εβδομάδα

fani

Anonymous said...

Το ποστ σου όπως πάντα γεμάτο!!!
Όσο για το Manchild της Neneh Cherry, το κομμάτι είναι πραγματικά απίστευτο. Αγόρασα το Πάσχα που μας πέρασε το cd της Raw Like Sushi γι'αυτόν ακριβώς το λόγο. Πέρσι τον Ιούλιο το άκουγα συνέχεια, Ιούλιο είχε κυκλοφορήσει κιόλας.

enteka said...

γεια σου κούνελε, ωραίο κι αυτό του moby, ναι :)

ιφιμέδεια, σ' ευχαριστώ>! εγώ, πιο πολύ κι απ' το μεγάφωνο φωτογραφιών, θα ήθελα ένα κουτί των αναμνήσεων...
Δεν είδα όλες τις μέρες του κάτι ψήνεται, οπότε αυτό που λες δεν το πρόσεξα, ήταν σχεδόν όλοι συμπαθητικοί, εκτός από μία, ξέρεις ποια λέω, η οποία λες και ήταν βγαλμένη απ' τη σπείρα σπείρα, αυτή ήταν η αυστηρή, όσο είδα.

anonymous 1, καλή βδομάδα, φαίνεται ότι είχα χρόνο γι' αυτό το ποστ ε; έγινα, επιτέλους, part-time στη δουλειά και έχω χρόνο για ένα σωρό πράγματα τώρα. yeaaa!

anonymous 2,
είναι τέλειο, κι αφού κυκλοφόρησε ιούλιο μιλάμε όντως για (σχεδόν) ακριβώς 20 χρόνια!

Ουφ! said...

Άλλη μια φαν του "Το Μεγάφωνο των Φωτογραφιών" εδώ :-)
Πρέπει να το διαβάσω τώρα!!!

...και αν μπορούσα, να αποκτήσω ένα ;-)

Flanders said...

Αλλο ενα τεραστιο ποστ.Φυσικα δεν το διαβασα ολο ,ποσο μαλλον να το σχολιασω...ενδεικτικα :

1) τα σχολια για το Σταρ τα βρηκα επιεικη και χαιδευε τα αυτια τους.Δηλ,και λιγα ειπε! Ο,τι και να πεις ομως αλλαζεις τον βοθρο...
2) Σ'αρεσει το Κατι Ψηνεται ; Really ? Που να τους καει το παστιτσιο εκει στον Αλφα.Και παντα αναρωτιουμουν ποιος το βλεπει αυτο (το νεανικο κοινο που στρεφει την πλατη του στην σοβαροφανεια των ειδησεων μπλα μπλα μπλα)
3) Ειχες, δεν ειχες εγραψες για τις εκλογες...

Flanders said...

Edit ....
Πηγα χτες Εκθεση Βιβλιου,Η απολυτη αθλιοτητα.Το 80% των περιπτερων κατι μικρες αθλιες (κ οχι μικρες εναλλακτικες) εκδοσεις με τιτλους για UFO,την ονειρομαντικη στην αρχαια Ελλαδα και self help books (του στυλ "Μαθε τον ευατο σου", "Νικησε το αγχος" ."Χασε κιλα", "Βρες γαμπρο").15 % μπεστελεριστικοι τιτλοι οπως Δημουλιδου και φυσικα Λενα Μαπα (εξω απο περιπτερο της-αν και υπηρχαν σε πολλα- γινοταν χαμος!).ΟΚ,δεν το εχω διαβασει,μπορει να χανω το αριστουργημα του αιωνος,αλλα κατι μου λεει πως οχι.Επισης,παρα πολλα παιδικα ,ισως εσενα θα σου αρεσε,αλλα βαρεθηκε αλλαλαζοντα νηπια και γονεις που στεκονταν μπροστα στα περιπτερα με το καροτσι τους,αδιαφορωντας για τους υπολοιπους.Σε πατουσαν κιολας! Υπηρχε και ενα 5% με καποιους καλους τιτλους.Αν πας μια βολτα απο τον Ιανο (ή σε αλλο βιβλιοπωλειο θα βρεις πολυ καλυτερα βιβλια και μονο στην προθηκη!).
Το απολυτο σουξε εξω απο τις εκδοσεις Λιακοπουλος.Μα ποιοι ειναι αυτοι οι ανθρωποι ;

WinterAcademy said...

1.συγγνωμη αλλα... τι ακριβως κερδισαμε? το εκκλησακι ηταν μεν εξωφρενικα τοποθετημενο, αλλα καλως η κακως ηταν μ.ε.σ.α. στον ιδιωτικο χωρο της εκκλησιας. Τωρα που 'δεν εμποδιζει' ειναι εντελως πανω στο πεζοδρομιο, που ειναι ιδιοκτησια ΜΑΣ]. Με λιγα λογια τωρα ειναι ακομη πιο παρανομο. Ας δεσμευτουμε ολοι τουλαστιχον οτι θα αναβουμε ολα τα κερια καθε φορα που περναμε απο'κει..

2.δεν εχω διαβασει καλυτερο σχολιο για το σταρ τσανελ. "τρελουτσικο βαλκανιο". απιθανος!

3.δεν εχω λογια για prince's yearbook picture.. βεβαια μετα φτανεις στη φωτο της μαραϊα οποτε τα λογια δε χρειαζονται καθολου..

4.καλα ετσι αμειλικτα που τον εδωσες τον μαγειρα / γκραφιτα τον βλεπω να καταληγει με καμια μηνυση για βανδαλισμο lol

5.ωραιο το wedding invitation αλλα ακομη πιο ωραιο το τελευταιο -αυτη τη στιγμη- σχολιο απο κατω:
"Sarcastic guy says: A single person would never commit the time to make this. Mazel Tov. "

6.η λεξη uncool ειναι παρα πολυ cool απο τοτε που τη χρησιμοποιησε η τζενιφερ [τελικα τα ξαναφτιαξε αυτη με τον μπραντ? ποιο ειπαμε οτι ηταν εκεινο το site που ασχολειται αποκλειστικα μαζι τους?]

7.πωπω τι υπερπαραγωγη ειναι παλι τουτη [το βιβλιο βρε]

enteka said...

ουφ! :):)

flanders, αυτό το θυμάμαι την τελευταία πενταετία για το φεστιβάλ βιβλίου και το περιέγραψες πολύ σωστά. Μεταφυσικά, παιδικά, εθνικοπατριωτικά, παιδικά, ιστορικά, λιακόπουλοι, ελληνοκεντρικά, παδικά, μαγειρική, 'ιστορικά', αυτοβοήθεια, συνομωσιολογικά και πάει λέγοντας... Ελπίζω να μην έχασες τη διεθνή έκθεση βιβλίου στη ΔΕΘ. (Αύριο πάντως θα πάω κι εγώ στην παραλία, είναι θεσμός για μένα από παιδί, που δεν τον ξεχνάω ποτέ..)

winter, για το εκκλησάκι: μη μου λες τέτοια και δεν το είχα σκεφτεί καν. για τον γκραφιτά, μη μου λες τέτοια, επίσης δεν το είχα σκεφτεί, αλλά δεν έκανα και κανα outing, το όνομά του ήταν στους πίνακες που έδειξε στην tv.
:):)

Anonymous said...

Mou elises aporia minwn gia to poios bori na exi gemisi me stensil olo to kedro me tin Madonna....to pio epitiximeno nomizw pos einai auto se enan toixo aristera tou aiolis stin Aiolou!Opoios katalave katalave :P!

enteka said...

χωρίς να ξέρω σίγουρα ποιος τα χει κάνει όλα, να πω ότι το μόνο που έχει τύχει να δω στην αθήνα (δεν πηγαίνω και συχνά) είναι -κατά σατανική σύμπτωση!-έξω απ' τα κεντρικά του εκδοτικού οίκου μεταίχμιο, στην ιπποκράτους.

amalia said...

υπέροχες οι εικόνες!!!

Anonymous said...

Καλημέρα enteka,
Συγχαρητήρια για το βιβλίο σου :-).
Σχετικά με το "φυτρωμένο" και "μεταφυτευμένο" εκκλησάκι:
Βλέπω την φωτογραφία, που έχεις αναρτήσει (11.06.2009, 05:19). Στο αριστερό μέρος του κάδρου υπάρχει ένα κτήριο, που φαίνεται τμήμα του μόνο, πέτρινο. Είναι η εκκλησία (ή κάποιος φορέας), που αποφάσισε να ανεγείρει τον ναΐσκο, ή κάτι άσχετο με το τον τελευταίο; Εάν υπάρχει σχέση, τότε λογικά θα έπρεπε να μεταφερθεί στον δικό του προαύλιο χώρο, ο οποίος εικάζω ότι είναι αυτός με τις διαφορετικές πλάκες (κεραμμυδί διαγώνιες).
Το ότι υπάρχει ελευθερία κυκλοφορίας στην κεραμμυδί περιοχή (άρα το εκκλησάκι -μετακινημένο μεν πάλι στο πεζοδρόμιο δε- δεν εμποδίζει) δεν σημαίνει ούτε ότι υπάρχει νομιμοποίηση στο να καταλαμβάνεται το πεζοδρόμιο, ούτε απαγόρευση ο χώρος να περιφραχθεί. χαρακτηριζόμενος ως ιδιωτικός. Όταν σπούδαζα στο Λονδίνο θυμάμαι ότι αντίστοιχες περιοχές ήταν συνήθως σημασμένες με πινακίδες του τύπου:the right of passage is provided by courtesy of.. δηλαδή ότι ήταν κίνηση ευγένειας, χάρη, αλλά όχι και δικαίωμα των διερχομένων.
Εάν δεν αφορούσε το θέμα πεζούς αλλά αυτοκίνητα θα είχε γίνει χαμός, υποθέτω και δεν θα ήταν απλώς "μετακινήθηκε, πάλι πάνω στο οδόστρωμα, αλλά δεν εμποδίζει τουλάχιστον την κυκλοφορία των αυτοκινήτων..."

WinterAcademy said...

ακριβως!
πριν ηταν στον ιδιωτικο [εικαζω] χωρο της εκκλησιας [κοκκινα πλακακια] και 'εμποδιζε', τωρα ειναι στο πεζοδρομιο και 'περναμε ελευθερα = γιουπι!'
Να ενας ωραιος στοχος για τα επομενα riots..

Rodia said...

Εδώ Οαση-ΣΤΟΠ-με λαμβανετε;-ΣΤΟΠ-προτεινομενος τιτλος-ΣΤΟΠ-για μπλογκ εντεκα-ΣΤΟΠ-Εδώ Οαση-ΟΒΕΡ

η μικρη μου (λογω επαγγελματος) εχει κατενθουσιαστει με τα βιβλια σου!!! :)))

enteka said...

amalia, είμαι σίγουρος ότι ο οδυσσέας σ' ευχαριστεί!

thoughtsofashy, πολύ ενδιαφέρον.............

rodia, χα! ωραίος τίτλος... (και χαίρομαι)

:)

discolata said...

ax ki allo, ki allo :D
luv u;)

enteka said...

κι εγώ επίσης! :):):)

anapolis said...

Alannah Myles rocks