Tuesday, July 11, 2006

Έντεκα (αιφνίδιοι θάνατοι διασημοτήτων - #3 Michael Hutchence)

[Σάββατο 22 Νοεμβρίου 1997]

Η ιστορία έχει ως εξής: έχω πάει να κοιμηθώ στην εστία μιας φίλης (στο Λονδίνο) και παρεξηγιόμαστε έντονα με χαζή αφορμή απ' αυτές που ξεχνάς την άλλη μέρα. Μου κρατάει μούτρα, της κρατάω μούτρα, φεύγει απ’ το δωμάτιο. Λίγες ώρες αργότερα επιστρέφει με μια φίλη της κι εγώ υποκρίνομαι ότι κοιμάμαι. Καθώς αποχαιρετιούνται ψιθυριστά λέει η μία στην άλλη: «Τρομερό πάντως αυτό με τον Μάικλ Χάτσενς!». Το δημοσιογραφικό μου ραντάρ χτυπάει κόκκινο. Τι έπαθε ο Μ.Χ.; Πότε, πού; Σκέφτομαι να κάνω ότι ξύπνησα για να μάθω λεπτομέρειες, αλλά ψιλοντρέπομαι. «Ναι», λέει η άλλη, «πάει κι αυτός, μα, να φύγει από πόρτα;!». Για αρκετή ώρα δεν μ' έπιανε ύπνος κι έκανα σενάρια-υποθέσεις, στα οποία πόρτες κλωτσούσαν τον Μ.Χ. απ’ τον εικοστό όροφο, ή πόρτες που με το δηλητήριό τους σε άφηναν στον τόπο. Το επόμενο πρωί έμαθα όλα τα γεγονότα απ’ τη φίλη μου (και το περιστατικό με την πόρτα μου φάνηκε τόσο –τραγικά- κουφό όσο και τα σενάρια που είχα φτιάξει). Η σύντροφός του Paula Yates δήλωσε την επόμενη μέρα: "Πιστέψτε με, έφυγε ευτυχισμένος".

18 comments:

enteka said...

Ο Μ. Hutchence γεννήθηκε το 1960 στο Σίδνεϊ, αλλά μεγάλωσε στο Χονγκ Κονγκ. Στα οκτώ του έπαιξε σε τηλεοπτική διαφήμιση για κατάστημα παιχνιδιών.

Στα 16 του επιστρέφει στο Σίδνεϊ και μαζί με φίλους φτιάχνει το συγκρότημα The Farris Brothers -που όμως σύντομα αλλάζει όνομα. Οι INXS ("In Excess") κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο το 1980.

Η παγκόσμια επιτυχία ήρθε το ’87 με τον δίσκο Kick, και το τραγούδι Need You Tonight (που ωφελήθηκε από το χιλιοπαιγμένο στο MTV βίντεο κλιπ του.

Το 1994 κυκλοφόρησε το Greatest Hits του γκρουπ με τραγούδια όπως τα Suicide Blonde, New Sensation, Never Tear Us Apart, Devil Inside.
Στο μεταξύ ο Hutchence, έπαιξε σε ταινίες, έκανε μόντελινγκ και συνδέθηκε με τις Κ. Minogue, H. Christensen και Paula Yates.

Μετά το ατύχημα-αυτοκτονία (που οφειλόταν σε «αυτοερωτική ασφυξία») του Ηutchence, οι INXS δεν σταμάτησαν να βγάζουν λεφτά, αλλάζοντας 2-3 τραγουδιστές, με πιο πρόσφατο τον J.D. Fortune, τον νικητή του περσινού ριάλιτι σόου INXS: Rock Star.

Ιφιμέδεια said...

Έντεκά μου,

η πόρτα που κολλάει;

enteka said...

να το πω τώρα; ήλπιζα ότι θα ήταν γνωστό. βρέθηκε δεμένος-κρεμασμένος με μια ζώνη από την κλειστή πόρτα του ξενοδοχείου του, ένα παιχνίδι αυτοερωτικής ασφυξίας gone bad (ας μην το περιγράψω και μ' άλλες λεπτομέρειες).

aurora_eyes said...

Εντυπωσιάστηκα που διάλεξες και τον Michael Hutchence για τη λίστα σου... Μπράβο και πάλι...

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το θάνατό του διαβάστε εδώ The coroner's report

Α έντεκα, σου είπα μπράβο; :)

enteka said...

θενκς, αν και μ' αρέσουν οι INXS, τα πρόσωπα τα έχω διαλέξει περισσότερο σε συνάρτηση με το impact και τις αναμνήσεις μου απ' την είδηση του θανάτου τους.
:)

aurora_eyes said...

Αυτό το έχουμε καταλάβει έντεκά μου. Απλά ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Όταν η λίστα χωράει μόνο έντεκα, κρυφά ελπίζει κανείς να διαβάσει και κάποια που έχουν επηρεάσει τον ίδιο!

enteka said...

χαίρομαι :)

cobden said...

Θυμάμαι έντονα από τον Michael Hutchence την περίοδο του δεσμού του με την Kylie!Τον θεωρούσαν τότε υπαίτιο της μεταμόρφωσης της από κοριτσάκι σε sexy γυναίκα!Ωραίο κομμάτι το Suicide Blonde και μου έχει μείνει και το videoclip

Trilian said...

Ήμουν σε εκδρομή οταν το έμαθα και μία φίλη μου είχε πάθει τρελό σοκ... πάει και η εκδρομή πάνε και οι inxs σκεφτόμουν ολη την ώρα!

enteka said...

εμένα μου έχει μείνει το taste it που ήταν και ακατάλληλο.
Δυστυχώς, την εποχή πριν τον θάνατό του ο Χ. ήταν συνέχεια στο κουτσομπολίστικο προσκήνιο: έκανε την έκπληξη φτιάχνοντάς τα με την (παρακμιακή εκείνη την περίοδο) Paula Yates -η οποία είχε επίσης άσχημο τέλος, μερικά χρόνια αργότερα. Ο πρώην άντρας της Bob Geldof την πήγαινε στα δικαστήρια και τσακωνόταν με τον Χάτσενς.
Μία φωτογραφία παίχτηκε πολύ από εκείνη την περίδο και ήταν τα άγρια βλέμματά τους (Γκέλντοφ και Χάτσενς) όταν διασταυρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια. [στο λινκ της aurora, διάβασα ότι λίγες ώρες πριν το θάνατό του ο Χάτσενς τηλεφώνησε (δις) στον Γκέλντοφ παρακαλώντας και απειλώντας.

trillian: :(...

aurora_eyes said...

R.I.P. Mr Hutchence!

cobden, σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της Kylie! Και δεν ήταν ο μόνος! Έτυχε στα... κατάλληλα χέρια το Kylaki!

Katerina said...

χεχε Πέστα ρε έντεκα, άμα τα ξέρεις πέστα! Τι να τα κρατάμε δηλαδής, εμείς τα κάναμε για να κρύπτουμε;;
Άρε Πωλάρα ατελείωτη! Εμ βέβαια έφυγε ευτυχής ο Μικές. Με το πουλί στο χέρι κι αυτό το καλοκαίρι!
Εγώ πάντως, θεωρώ ότι το Καϊλάκι (όχι το Βασιλάκη, το άλλο) είχε μεγάλη τύχη που η μοίρα την έριψε στο διάβα του μεγάλου Nick Cave. Εκεί έπαιξε η μεγάλη μεταστροφή.

UrbanTulip said...

H Paula Yates πέθανε μερικά χρόνια μετά, το 2000 αν δεν κάνω λάθος από υπερβολική χρήση ηρωίνης. Το ανακάλυψε μια φίλη της , όταν πήρε τηλ και απαντησε η μικρή της κόρη ( που έκανε μαζί με το Χάτσενς) και είπε " η μαμά κοιμάται". Τα έξοδα της κηδείας της τα κάλυψε ο Μπομπ Γκέλντοφ. Δεν αναφέρθηκε ποτέ το όνομα του Χάτσενς στην κηδεία της.

cobden said...

Μιας και θυμηθήκαμε τα παλιά boyfriends της Kylie, ανέβασα ένα post για τον πρώτο...

Anonymous said...

:)

Katerina said...

Εγώ πάλι νομίζω ότι και η Πώλα πήγε ως αυτόχειρ. Αν ενθυμούμαι σωστώς.

aurora_eyes said...

Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά το αποτέλεσμα μιας χαζής και απρόσεκτης συμπεριφοράς. Heroin overdose that is!

Anonymous said...

Best regards from NY! Volvo 240 dl diagnostics treat depression wellbutrin Drawing software cartoon brands of kitchen cabinets Mature lady giving blow job http://www.internet-access-5.info/Calleridisdn.html cpu cache Isolation and prozac hummer limousine tampa Hummer h2 rancho 6 inch suspension lift kit Accounting certificate of completion Credit card merchant account program hummer Tatoo removal san bernardino county