Friday, November 02, 2007

Έντεκα (φλάσμπακ για το Π/Σ/Κ)

img452
περίληψη προηγουμένων: Αποκόμματα, ενθύμια, φωτογραφίες μπαίνουν στο ψηφιακό χωνευτήρι: για χρόνια, όλα περίμεναν υπομονετικά σε κάποιο συρτάρι να έρθει η στιγμή τους - να τους δοθεί η ευκαιρία να λάμψουν. Αποφάσισα κάθε δεύτερη Παρασκευή (σ' αυτή τη στήλη) να σκανάρω, χωρίς ειρμό και συνοχή οτιδήποτε είχα κρατήσει σε συρτάρια -και αυτό να είναι το τελευταίο βήμα ανακύκλωσης πριν τα σκουπίδια...
-


img605
φοβερό διαφημιστικό gimmick: ο Χίτσκοκ σε ρόλο φονιά/καθηγητή
-
img648
(χωρίς λόγια)
-
img643
Στην Αγγλία μάθαμε με έξαψη για το χαστούκι στο book-signing της Δήμητρας Λιάνη. Την ίδια μέρα χάρη στο παραπάνω απόκομμα πληροφορηθήκαμε ότι η Μόνικα, το πρόσωπο της χρονιάς, θα υπέγραφε το δικό της βιβλίο κάπου στο Λονδίνο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου σκεφτήκαμε να πάμε και να τη χαστουκίσουμε λέγοντας "ντροπήσουντροπήσουντροπήσου". Δεν το κάναμε, αλλά ξέραμε ότι αν θέλαμε να γίνουμε παγκοσμίως γνωστοί αυτή ήταν η ευκαιρία μας.
-
img635
φωτογραφία που κατα λάθος μου δόθηκε μαζί με το εμφανισμένο φιλμ μου, μέσα '90ς.
-
img631
αν τη θυμάστε (και από τα ηχογραφημένα τηλεφωνήματα), αυτή είναι η πιο καλτ μάρτυρας-κλειδί ever, από την υπόθεση Βάσιας Παναγοπούλου και Απόστολου Δοξιάδη.
-
img626
απ' το Σινεμά, ό,τι πιο τέλειο έχει ειπωθεί γι' αυτούς που δίνουν υπερβολικά πολλά στοιχεία στις κριτικές τους.
-
img601
Αυτά που θυμάμαι απ' την παραμονή πρωτοχρονιάς '96-'97: Η πόλη μας γινόταν πολιτιστική πρωτεύουσα, όλοι ήταν στους δρόμους, συναυλίες παντού, μετά τον Μπομπ Γκέλντοφ αντίστροφη μέτρηση απ' την Ειρήνη Παπά, ακούγαμε τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ λόγω της ομίχλης, χάθηκα με όσους ήμουν, κατέληξα στο άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου βλέποντας τους Στέρεο Νόβα, όταν εξαντλήθηκα γύρισα σπίτι και συνέχισα να βλέπω τους Σ.Ν. στην Ετ3.
-
img604
[Αφιερωμένο σε μένα]
-
img622
Στα καλλιτεχνικά της Α' Γυμνασίου έπρεπε να ζωγραφίσουμε ένα τραγούδι. Είναι το 7 days του Στινγκ, δεν θυμάμαι πια αν είναι ένα 7ήμερο απ' τη ζωή του Στινγκ ή ενός φαν του που το Σάββατο πήγε στη συναυλία του.
-
img608
Το εξώφυλλο του δίσκου και οι επιλογές του συγγραφέα.
-
img619
Δεν θα κρατούσα κάτι τόσο γκραν-γκινιόλ όσο μια οδοντοακτινογραφία μου αν δεν είχε συμβεί το εξής αστείο: όταν την είδε ο οδοντογιατρός μου είπε ότι ένας συγκεκριμένος φρονιμίτης θα μου δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και έπρεπε να τον βγάλω αμέσως. Έκανα την επέμβαση με ό,τι αυτή συνεπάγεται, πήγα μια βδομάδα μετά και αυτός παίρνοντας την ακτινογραφία έκανε μια μικρή παύση. Μετά γυρνώντας τη διαφάνεια ανάποδα έκανε άλλη μια μικρή παύση. Τέλος είπε: "την είχα δει ανάποδα, έπρεπε να σου είχα βγάλει τον πάνω αριστερά, όχι τον κάτω δεξιά..."
----------------------------------------------------------
**ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ**
Το ICA έπαιζε ως ταινία την τηλεοπτική σειρά Kingdom του Λαρς Φον Τρίερ χωρισμένη σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος κρατούσε 5.30 ώρες και το δεύτερο 5 ώρες. Λόγω της φυσικής μου απέχθειας για ταινίες που κρατάνε πάνω από 2 ώρες [υπάρχουν κι εξαιρέσεις], ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάω κι ετοιμάστηκα να πετάξω το flyer. Κάποιος μου είπε κάτι όμως κι αποφάσισα να δω έστω το δεύτερο μέρος μόνο -όσο αντέξω κι ας φύγω. Πήγα λοιπόν κι ήταν απ' τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου: οι 5 ώρες πέρασαν σαν σινεφίλ σίφουνες. Ήταν μεγάλη βλακεία που πήγα στο 2ο μέρος, σκεφτόμουν, τώρα δεν έχει νόημα να τα δω με λάθος σειρά και να πάω και στο πρώτο. Σιγά που δεν είχε νόημα. Το επόμενο απόγευμα ήμουν πάλι εκεί, για άλλες 5μιση ώρες - ήταν ίσως το καλύτερο κινηματογραφικό διήμερο της ζωής μου.

27 comments:

Anonymous said...

Τι τέλεια που είναι τα παρασκευιάτικα memorabilia! Μη μου πεις ότι στ' αλήθεια σκοπεύεις να πετάξεις το επταήμερο του Στινγκ! Βγάλ' το τουλάχιστον σε πλειστηριασμό... Είναι τέλειο!

Επίσης,το κοντρ πλονζέ της μάρτυρος -κλειδιού πολύ καλλιτεχνικό μιλάμε... Ποιος βγάζει τέτοιες φωτό την σήμερον στο δικαστικό ρεπορτάζ;

Enteka, το αφιερωμένο σε σένα σκετσάκι δεν κάνει να το καταλάβουμε κι εμείς οι μη γερμανομαθείς; :)

Φυσικά το καλύτερο είναι κατά κανόνα οι προσωπικές ιστορίες που προσδένονται στα αντικείμενα και σε κάνουν να μη θες να τα ξεφορτωθείς με τίποτα... The story of my/your/everyone's life.

Καλημέρα. :)

greekgaylolita said...

Ντροπησουντροπησου
ντροπησου;-)

enteka said...

ggl, τι πλάκα! [και ο δικηγόρος της Αθήνη, που λέει θα τα βρούμε στα δικαστήρια ποια είναι γραφική - και λίγα χρόνια μετά η Α. έγινε υποψήφια του Λάος!]

vagabonde: στο είχα ξαναγράψει σ' ένα σχόλιό σου, πρέπει να ανοίξεις μπλογκ [αλλά προς θεού να μην σταματήσεις τα μακροσκελή σχόλια εδώ πέρα!] Όχι, τα ενθύμια τέτοιου είδους δε τα πετάω (την ακτινογραφία απ' την άλλη την πέταξα με ανακούφιση).

Η γελοιογραφία. Γιατρός: (δυνατά) Ο επόμενος υποχόνδριος παρακαλώ! Ασθενής: (Νομίζω ότι δεν άκουσα καλά)

Η Άννα Μαρία Κορομβούκη είναι φοβερή, πολύ καλά την περιέγραψες την φωτό της.

:)

Anonymous said...

"φωτογραφία που κατα λάθος μου δόθηκε μαζί με το εμφανισμένο φιλμ μου, μέσα '90ς."

Εντάξει, κάτι τέτοια μεμοραμπίλια νόμιζα ότι τα κρατάω μόνο εγώ, αλλά υπάρχουμε αρκετοί βαρεμένοι τελικά!

Κι αυτό το λέω ως κοπλιμέντο! (φάνηκε?) ;^)

Anonymous said...

αλήθεια έπαθες τέτοιο χουνέρι με τον οδοντίατρο????
είναι σαν κακό ανέκδοτο!!!
και μετά? σου έβγαλε κι άλλο δόντι? τουλάχιστον το σωστό?

enteka said...

mpampaki: xairomai :)

a, mpa? oxi vevaia, den ksanapiga. Perasan 10 xronia kai kanenas fronimitis de me ponese pote

Anonymous said...

Αν ζούσες στην Αμερική τώρα θα ήσουν ζάμπλουτος! :):)

Stratos Bacalis said...

Το απόκομμα από το Σινεμά απίθανο!!!
Ούτε εμένα με πόνεσε ποτέ φρονιμίτης - μήπως αυτό σημαίνει ότ ιδεν φρονιμέψαμε ακόμα?
Και πάλι άλλο ένα υπέροχο ποστ, άψογος!

alexander said...

Η ακτινογραφία σου με έβαλε σε σκέψεις γιατί έχω και εγώ μία αφαίρεση φρονιμίτη σε λίγο καιρό...
Μήπως να το ξανακοιτάξω;

WinterAcademy said...

εγώ πάλι θα είμαι εδώ κάθε 15 μέρες για να σου δημιουργώ τύψεις γι'αυτά που θέλεις να πετάξεις [τι, μόνο εγώ θα έχω?]

μα είναι δυνατό να πετάξεις το kingdom, την κάρτα [όσο κ αν δεν τον χώνεψα τον sting] ή την ακτινογραφία?

τη φωτό στα μπουζούκια ή το ΣΝ flyer?

για τα άλλα το συζητώ..

προτείνω να το βγάζεις σε ψηφοφορία..

κι όσα αποφασίσει το κοινό, να μη πεταχτούν, αλλά να τα βάλεις σ'ένα κουτί και να τ'αφήσεις κάπου, κάτι σαν Bookcrossing.. ή μάλλον useless things crossing [or something..]

από την άλλη βέβαια, ήρθε η παρασκευή, και είναι μάλλον ώρα για το 12ωρο ύπνο μου..

psarras said...

Έχω φρικάρει με το φρονιμήτη σου.. Έβγαλα πανοραμική και μου είπε να τον αφήσω, γιατί είναι ακόμα νωρίς.. εγώ πιστεύω ότι απλά βαριόταν να ασχοληθεί!!!

Anonymous said...

Ε, λοιπόν, νομίζω ότι το καλύτερο στο στιγμιότυπο με το χαστούκι είναι η ηχητική μπάντα. Αυτό το σχήμα "slap-aaaaaaawe" που αν ήταν εικόνα θα ήταν «·---». Το κουλό είναι ότι λίγο μετά το συμβάν είχα την τύχη (αλλιώς τι θα έλεγα στα εγγόνια μου;) να «γνωρίσω» την κυρία Τσούνη σε επίδειξη τάπερ (!) (σαν αυτά που βλέπαμε στο Ρετιρέ) σε φιλικό σπίτι. Για την παρουσία μου στην εν λόγω επίδειξη δεν φέρω καμμία ευθύνη, ήμουν ανήλικη, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Λίγο αργότερα η μαντάμ πήρε θάρρος και έκανε και ένα cameo από κάποιο ονειρό μου. Ευτυχώς δεν με χαστούκισε.

Έντεκα, σε ευχαριστώ για το σμπρώξιμο προς το blogging, αλλά δεν το βλέπω. Σε καμμία περίπτωση δεν έχω τις εμπνεύσεις σου και το σύστημα λειτουργεί μόνο ως αντίδραση στο 11-ερέθισμα (ψυχοτρόπος ουσία μπλαμπλαμπλα), είναι δηλαδή αποκλειστικά enteka-generated. Οπότε θα φορτώνω τα comments σου, για όσο με ανέχεσαι εσύ και οι αναγνώστες σου. :)

Επίσης, αυτό με τη φωτογραφία που τρύπωσε στο εμφανισμένο φιλμ σου ήταν τέλειο. Δεν έχω καλύτερο από αυτές τις ιστορίες όπου ένα αντικείμενο μπαίνει σφήνα στη ζωή σου/ έρχεται στα χέρια σου/ στο δρόμο σου πάνω σε τρία κ.λπ. με εντελώς απρόσμενο και παράδοξο τρόπο. Και τυχαίο. Ή μήπως μοιραίο; Τρελαίνομαι να συμπληρώνω την ιστορία και να φτιάχνω το σενάριο. Σε ποιον ανήκε, ποιον εικονίζει, τι γιορτάζουμε, γιατί μπλέχτηκε αυτή η φωτογραφία και όχι κάποια άλλη, πώς θα μπορούσε να συνδεθεί με τις υπόλοιπες φωτογραφίες του φιλμ για να φτιάξουν ένα φωτορομάντζο κ.λπ.

Έχω κι εγώ τέτοια ιστορία. Πριν μερικούς μήνες ήμουν στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και περίμενα έξω από την αίθουσα υπολογιστών να αδειάσει κάποια θέση εργασίας. Όσο περίμενα, χάζευα τα τα βιβλία που υπήρχαν ακριβώς απ' έξω. Ταξιδιωτικοί οδηγοί. Το μάτι μου πέφτει στον Μπλε Οδηγό για το Παρίσι. Το παίρνω στα χέρια μου, το ανοίγω σε μια τυχαία σελίδα και βρίσκω μέσα μια κάρτα επιβίβασης της Air France από Παρίσι για Λυόν. Εννοείται ότι η έξαψή μου έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη και το όνομα του κατόχου της κάρτας πρέπει να έχει ήδη μπει στα top ten hits του google από το πολύ γκουκγλάρισμα που του έχω ρίξει. Περιμένω με αγωνία το επόμενο σημάδι. :)))

Anonymous said...

απορώ πάντως γιατί σου άρεσαν τα χθεσινά βραβεία του mtv...
καλό σ/κ!

gsus said...

Πολύ όμορφα αυτά τα ποστ.
Σχετικά με το χαστούκι της Τσούνη, ακόμα ηχεί στα αυτιά μου το παρατεταμένο οοοοοοοοοο--οοουουουουοοοοαααααααα έκπληξης, σοκ, δέους και πόνου από το κοινό και ειδικά από την Καλογεροπούλου που κάλυπτε το γεγονός για τον Σκάι.
καλό σκ

Wrong Guy said...

to sinema me aytes tis eikonografisis-opos kai ola tote-imoyn maniodis syllektis-pou to thimithikes?

basik-ly said...

Η φωτογραφία επιβάλλεται να μπει σε λεύκωμα τύπου "Κάτι τις το Ωραίον".

Seven Film Gallery said...

"TAXIDERMIA"
Μεταμεσονύκτια προβολή στο cine ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ.Παντελεήμονα 10, Καμάρα)ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ στη 1πμ
Σάββατο 3.11.07

enteka said...

α,μπα? ναι θα είχα κάνει δυο-τρεις μηνύσεις...

sandman: εκτός από τους κριτικούς- spoilers υπάρχουν και τα τρέιλερ, ε?

Psarra & Alexander, είναι τελικά φλέγον θέμα οι φρονιμιτες απ' ό,τι φαίνεται ε? καλή συνέχεια μ' αυτούς...

winter, άμα είναι να μου δημιουργείς τύψεις, λέγε ποια θέλεις και θα σου τα στέλνω, αν και η ιδέα σου για memento-crossing έχει πολλή πλάκα.

vagabOnde: ελλάδα σπουδάζεις ή είσαι κοντά στο παρίσι? (για να έκανες μια βόλτα να βρεις τον κύριο)

lifer, γιατί ήταν 1000 φορές καλύτερα απ' το φεστιβάλ θεσνίκης... :)

gsus: ακριβώς. αυτά τα "ααααααααοοοοο" θέλαμε να αποσπάσουμε και από την Lewinsky.

mr. wrong guy: :)

basik: (υποθέτω ότι εννοείς την πάνω πάνω) :)

"TAXIDERMIA"
Μεταμεσονύκτια προβολή στο cine ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ.Παντελεήμονα 10, Καμάρα)ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ στη 1πμ
Σάββατο 3.11.07

[η είδηση για μένα εδώ είναι ότι ξανάνοιξε το Φαργκάνη. τι καλά να μην κάνει παγωνιά και να μην έχει τις καταστρεπτικές ξύλινες καρέκλες. κατά τα άλλα ήταν απ' τα αγαπημένα μου σινεμά!]

Zpi said...

Υπέροχο :-)
Οντως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει πλειστηριασμός του αρχείου σας :)

Η συναυλία των Στερεο Νόβα του '97 θα μου μείνει αξέχαστη κυρίως λόγω της απίστευτης ατμόσφαιρας. Με τέτοια ομίχλη τι να τα κάνεις τα εφφέ...

Greets

WinterAcademy said...

ναι ναι memento crossing, πολυ πολυ καλύτερος ορος, indeed!

τωρα κατοχύρωσέ το ως mementocrossing.com [δεν υπαρχει, το τσεκαρα] κι ελπιζω να θημηθεις το φιλο σου τον γεροwinter καθως θα εξαργυρωνεις τα τσεκ..

Anonymous said...

Enteka, βλέπω ότι μέσα στα σχόλια ενός μόνο ποστ δύο αναγνωστές σου βρήκαν ήδη δύο διαφορετικούς τρόπους να πλουτίσεις! Βρε, λες τελικά να το ανοίξω εκείνο το μπλογκ; :))
[Ααα! Ιδέα για λίστα! --> Έντεκα (κουλά success stories)+ 2 φανταστικά]

Ο κάτοχος της κάρτας επιβίβασης ήταν Έλληνας και το περιστατικό συνέβη στο ελληνικό πανεπιστήμιο όπου σπούδαζα. Η ειρωνία είναι ότι σε πολύ λίγους μήνες θα πάω στο Παρίσι για έρευνα, εεε...χμ... σπουδές εννοούσα. :)

ritsmas said...

Η γνώμη μου είναι ότι αν τα ταξινομήσεις μπορείς να βγάλεις ένα πολυ ενδιαφέρον λεύκωμα προς δημοσίευση απευθυνόμενο σε γνωστους και αγνώστους.
καλο Σ/Κ
ριτς

enteka said...

ρίτσα σ' ευχαριστώ!

3 λοιπόν έγιναν οι τρόποι για να πλουτίσω απ' αυτή τη στήλη:

1) Memento Crossing 2)Μήνυση σε οδοντογιατρό 3) Έκδοση λευκώματος.

το 3 μ' αρέσει πιο πολύ, αλήθεια, και θα το σκεφτώ σοβαρά κάποτε ;)

Provato said...

μλκ τι λες τώρα!!! καλά αυτό με το γιατρό είναι τέλειο (κατά κάποιο τρόπο εννοώ...) τι έγινε τελικά σου το έβγαλε το δόντι το σωστό;


αυτό με τον Φενεκ είναι ΤΕΛΕΙΟ! όχι ότι τα άλλα πάνε πίσω... χεχεχε

Provato said...

επίσης είναι ΤΕΛΕΙΟ ότι έσπασα το ρεκόΡ χρήσης της λέξης ΤΕΛΕΙΟ σε ΤΕΛΕΙΟ ποστ.


είναι TELEIO

Suspect said...

στερεο νοβα da rulzzzzzzzz

enteka said...

suspect, ακριβώς

πρόβατο, εξηγώ τι έγινε με το δόντι σε προηγούμενο ΤΕΛΕΙΟ κόμεντ μου! :)

Τώρα πρόσεξα ότι στο flyer του Kingdom του Φον Τρίερ έχει quote από κριτική του Time Out που λέει: "It 'll have you wishing it never ended". Μετά από δέκα ώρες Kingdom αυτό ακριβώς ευχόμουν!