Tuesday, November 13, 2007

Έντεκα (για το νησί των Χριστουγέννων)

scan0001
shameless gimmick ;)


1) Αν και αρκούντως αυτοαναφορικό για να αναφερθεί, είναι κάτι μάλλον άσχετο με το blog. Αλλά απ’ όσα συμβαίνουν στην εξωδιαδικτυακή μου ζωή, αυτό είναι μάλλον το πιο διασκεδαστικό! Η λίστα αφορά το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που βγαίνουν απ’ το Μεταίχμιο. Bιβλία που, ακόμα κι αν δεν είναι τρομερών αξιώσεων, διασκέδασα τρομερά γράφοντάς τα -σχεδόν όσο και γράφοντας το enteka.

2) Το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια περιπέτεια φαντασίας με ήρωες τους Στε (Στέλλα και Στέφανο – έτσι λέγεται και η σειρά βιβλίων), δύο αδέρφια με μαγικές δυνάμεις που ανακαλύπτουν μια μυστική πινακοθήκη (with a twist). Ψάχνοντας μια εξαφανισμένη γάτα θα μπουν [κυριολεκτικά] μέσα στους πίνακες και θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια γεμάτη χρώματα, χριστουγεννιάτικες ανατροπές και ιπτάμενα μαγικά όνειρα.

3) Επιρροές από -και κρυπτικές αναφορές σε: Ένιντ Μπλάιτον / lucid dreams / οικογένεια Ντακ / Θησαυρός της Βαγίας / 2001 / παιδική (μου) ηλικία / ambient / δεκάδες έργα τέχνης / David Lynch / αριθμός 11 / Goldfrapp / Μικρός Πρίγκιπας κ.α.

4) Πριν από 10 χρόνια, όταν έφευγα απ’ την Ελλάδα, για σπουδές στο Λονδίνο η μαμά μου μού χάρισε το Microserfs. Ως αφιέρωση είχε γράψει:

«Δεν πρέπει να ονειρεύομαι για σένα. Μόνο να σου δίνω την ευκαιρία να ονειρεύεσαι εσύ - και να κάνω ότι μπορώ για να σε βοηθήσω να βγουν αληθινά τα όνειρά σου»

[Το λιγότερο που μπορώ να κάνω, γράφοντας αυτές τις γραμμές είναι να της αφιερώσω το βιβλίο και να την ευχαριστήσω που δέχτηκε τα όνειρά μου -και προφανώς όχι μόνο αυτά των βιβλίων- και χάρηκε (σχεδόν πιο πολύ κι από μένα!) όταν αυτά άρχισαν να βγαίνουν αληθινά.]

5) (Οι σοβαροί συγγραφείς λένε συνήθως ότι οι ήρωες ζουν μέσα τους, τους επισκέπτονται και τους λένε πώς να τους αναπτύξουν, τι να γίνει μετά στο βιβλίο και κάτι τέτοια. Εγώ είμαι απλά χαρούμενος που μ’ αφήνουν στην ησυχία μου!)

scan0009
6) Η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία του βιβλίου: Μικρός κοίταζα το παραπάνω το εξώφυλλο και σκεφτόμουν πως έμπαινα μέσα στη ζωγραφιά και βρισκόμουν τρισδιάστατος σ’ αυτή τη χριστουγεννιάτικη πλατεία του Avercamp… Δεκαετίες μετά αυτός ο πίνακας ενέπνευσε σχεδόν ολόκληρο το βιβλίο.

7) Όχι ότι δεν είχα αρκετό παλιμπαιδισμό και αναμνήσεις από μόνος μου, όμως ένα καλοκαίρι πριν χρόνια, αξιοποίησα την Ανθούλα, ένα κοριτσάκι που στις διακοπές περνούσε τη φάση ‘γιατί αυτό;’ και ‘γιατί εκείνο;’. Αντέστρεψα τους όρους και συνέχεια τη ρωτούσα: «Τι όνειρα βλέπεις;» «Πώς μοιάζει το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο;» «Τι φοβάσαι περισσότερο;» «Τι μαγικές δυνάμεις θα ’θελες να έχεις;» [Είναι ακόμα μικρή για να το διαβάσει – αλλά κάποτε πιστεύω ότι θα αναγνωρίσει κομμάτια του εαυτού της στο βιβλίο.]

8) Τα αγαπημένα μου παιδικά βιβλία. Ένα απ’ τα πρώτα μου ποστ είχε τα έντεκα αγαπημένα μου, Ζωρζ Σαρή, Μικρός Πρίγκιπας, Μυστικοί Επτά & Πέντε Φίλοι, Πίτερ Παν κ. α. -έκτοτε όμως διάβασα (την οικογένεια Μούμιν ή τα παραμύθια του O. Wilde) ή θυμήθηκα κι άλλα (το Μικρό Νικόλα ή της Π. Δέλτα).

9) Bits + Pieces + Numbers: Πήρε 7 μέρες για να το γράψω, στη θάλασσα, σε τρένο, σε φεστιβάλ, σ’ ένα αστικό λεωφορείο, στο σπίτι μου / Μέσος όρος συγγραφής τη μέρα: 7 ώρες / Καιρός που έμεινε στο ψηφιακό συρτάρι μέχρι να το στείλω σε εκδοτικό οίκο: σχεδόν 2 χρόνια – μέρες μέχρι την πρώτη καταφατική απάντηση 14. /

10) Gimmick: Σε κάποια στιγμή θα γίνει μια παρουσίαση στον Ιανό Θεσ/νίκης και πέρα απ’ το όλο χριστουγεννιάτικο πάρτι σκέφτηκα το εξής: μπογιές και χαρτιά παντού για μικρούς και μεγάλους, και μία απαίτηση: Να φτιάξουν μια πρόχειρη ζωγραφιά στην οποία θα ήθελαν να μπουν μέσα. Αυτή που θα μ’ αρέσει πιο πολύ θα γίνει πίνακας της Μαγικής Πινακοθήκης, θα ενσωματωθεί δηλαδή στο επόμενο βιβλίο, κι οι ήρωες θα ζήσουν μια περιπέτεια μέσα στη ζωγραφιά που έκανε ο/η τάδε (με namecheck) εκείνο το χριστουγεννιάτικο μεσημέρι στον Ιανό. [Περιττό να πω ότι η έμπνευσή μου γι’ αυτό προέρχεται απ’ το X-Files: είχαν κάνει διαγωνισμό κι ο νικητής θα εμφανιζόταν ως πτώμα στο νεκροτομείο σε κάποιο επεισόδιο της σειράς!]

11) Η Νταίζη. Για χάρη μιας εξαφανισμένης γάτας γίνονται όλα στο βιβλίο. Η πραγματική Νταίζη δεν είχε ιδέα ότι έγινε ηρωϊδα παιδικού βιβλίου. Την πήρε μωρό πριν από 10 χρόνια η αδερφή μου, και έγινε πολύ αγαπητή στην οικογένειά μας, παρόλο που ήταν κάπως σνομπ και νοιαζόταν κυρίως για το φαί. Την λατρέψαμε όμως – και κάθε καλοκαίρι της κάνουμε, στο πατρικό μου, πάρτι για τα γενέθλιά της, με τούρτα, σολομό και γελοία εορταστική διακόσμηση. Ήταν αυτονόητο ότι η γάτα του βιβλίου θα έπαιρνε τη μορφή και το όνομά της... Όμως τις τελευταίες βδομάδες η Νταίζη μας κάτι έπαθε. Σχεδόν σταμάτησε να τρώει (ποια; αυτή!) και καθισμένη μπροστά στο νερό της με σκυμμένο το κεφάλι έμοιαζε θλιμμένη. Οι γονείς μου την έτρεξαν στον κτηνίατρο, έγιναν εξετάσεις –και τα νέα δεν ήταν καλά. Το Σάββατο την πήγαν σε μια κλινική για κατοικίδια στο Πανόραμα (της έβαλαν και ορό!) και κάθε μέρα μας έλεγαν τα νέα απ’ το τηλέφωνο. Σκεφτόμουν, μακάρι να μπορούσα να μαζέψω μια ομάδα παιδιών με μαγικές δυνάμεις, όπως έκανα στο βιβλίο, για να πάνε να τη σώσουν…

Χτες το πρωί μας τηλεφώνησαν. Τα ξημερώματα η αγαπημένη μας Νταίζη ήταν νεκρή.


------------------------------------------------


*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ

Η Μουσική Επένδυση και οι Κόσμοι μέσα στις Ζωγραφιές.

Έντεκα κάπως αψυχολόγητες -αλλά υποσυνείδητα σωστές- επιλογές για ένα υποθετικό soundtrack του βιβλίου συνδυασμένες με έντεκα πίνακες στους οποίους θα ήθελα, αν είχα μαγικές δυνάμεις να περιπλανηθώ μέσα τους. [τα τραγούδια απ’ το υποθετικό soundtrack παίζουν με αριστερό κλικ στον τίτλο τους, οι εναλλακτικές εικονογραφήσεις, δυστυχώς δεν επιτρέπουν, ακόμα, την είσοδο μέσα σ’ αυτές – μεγαλώνουν όμως σε άλλο παράθυρο.]

Stork Race jane wooster scott
south park - carol of the bells

tanning_nachtmusik
daft punk - veridis quo

royce b mcclure
candy flip - straberry fields forever

Sunrise%20Over%20Saturn%20by%20Frank%20Hettick
marhseaux - shake me

escher
twin peaks theme

randysouders wdw50
air- once upon a time...

interior with skyline roy licthenstein
everly brothers - all i have to do is dream

Don Dixon ProtoPlanets
offenbach - can can

dechirico1
goldfrapp - utopia

cynthia fitting lg
σκα-σου-σου

ChristmasScene1a
+ στο τέλος, μια αντίστροφη καταμέτρηση, ένα μαγικό φαινόμενο –σαν έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, κι η θριαμβευτική γιορταστική μουσική, σαν αυτήν που Πρωτοχρονιά μεσημέρι έπαιζε (και παίζει) η ΕΤ1, σε ζωντανή σύνδεση με τη Φιλαρμονική της Βιέννης – το τελείωμα, εκεί που όλοι χτυπούν ρυθμικά παλαμάκια. Το βιεννέζικο Εμβατήριο Radetzky του Johan Strauss.
--------------------------------------

scan0002
Άρης Δημοκίδης, Το Νησί των Χριστουγέννων, εκδ. Μεταίχμιο
,
,

*ΕΠΙΣΗΣ: Να και τα άλλα μου βιβλία: Η Χώρα των Μαγικών Ονείρων /// Το Χρυσό Βουνό /// Επίσης αυτό είναι το μπλογκ των ηρώων μου, των ΣΤΕ: http://www.ste.blogspot.com/
,
,
,
,
,

87 comments:

Anonymous said...

το ωραιότερο πρωινό νέο. να έχεις τεράστια επιτυχία και να σε αγαπήσουν τα παιδία κάθε ηλικίας όλου του κόσμου. μπράβο, εντεκούλη μου!!!

Anonymous said...

teleia!! tha to psakso!
teleio post by the way :)

Anonymous said...

Μπράβο Άρη!!!

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία.

(ερώτηση γονιού τώρα, Για πόσων ετών παιδάκια είναι;)

Stratos Bacalis said...

Μπράβο για το βιβλίο Άρη!

Στεναχωρέθηκα για την Νταίζη... ο Τίγρης και η Νεφερτίτη μου θα την αποχαιρετήσουν νοερά...

Όμορφα τα τραγούδια και οι εικόνες..ταξιδιάρικα...

enteka said...

γεια, ευχαριστώ!

[ινδίκτε, εγώ το έγραψα έχοντας ενήλικες στο μυαλό μου ["μεγάλα παιδιά" που λένε], αλλά με τρόπο παίδικό. απ' το μεταίχμιο μου είχαν πει ότι το range είναι περίπου 8-14.]

:)

Anonymous said...

enteka
αληθεια δεν ξερω ποσοι απο αυτο το μπλογκοχωριο σε γνωριζουν. εγω παντως δεν σε ξερω και μολις μου αποκαλυψες κατι. εισαι απιθανος. τα σεβη μου και καλη σου επιτυχία!

Mantalena Parianos said...

Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο σου

:)

Ε.Α. said...

super nea!!!
kali epityxia!!! :):):):)

Ε.Α. said...

simplirosi: tha se diavasw ta xmas! :D

Anonymous said...

Είχα τη χαρά και την τιμή να το διαβάσω και μάλιστα με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα...σας παρακαλώ αγοράστε το, κάντε τον διάσημο, ήταν πάντα το όνειρό μου να έχω ένα βιβλίο τέτοιας αξίας στη βιβλιοθήκη μου:):)

Και τώρα σοβαρά-
όσοι διαβάζετε το μπλογκ έχετε γνωριστεί με τον άμεσο, γήινο, ειλικρινή γραπτό λόγο του έντεκα, με γρήγορες διαδρομές μεταξύ σοβαρού/ελαφρού/νοσταλγικού/χιουμοριστικού..
προσθέστε σ'αυτό και το ονειρικό, το ταξιδιάρικο και το περιπετειώδες και έχετε (ελπίζω, γιατί με πολύ προσπάθεια έγραψα τις παραπάνω λέξεις) την αίσθηση του βιβλίου.
Μακάρι να είχα το χάρισμα του έντεκα για να γράψω αυτό που σκέφτομαι!!!
Έντεκα, γράψε κι άλλο ναι?

Miss Anthropy said...

you are my soul mate...I love you and I admire you...xxx

cobden said...

Μπράβο, enteka (ή μάλλον Άρη :)!Σου εύχομαι να σκίσει το βιβλίο !Περιμένουμε παρουσίαση και στην Αθήνα!!

Anonymous said...

ωραίο και το ποστ!
θα ψάξω το βιβλίο!!

WinterAcademy said...

γιούπι!

neutrino said...

γιουπι! πολλα πολλα συγχαρικια και μονο για την εκδοση (ποσο μεγαλη θα ναι η χαρα σου δεν μπορω καν να φανταστω) και θα επανελθω για εμπεριστατωμενη κριση (...) οταν το διαβασω (παλι για συγχαρικια βασικα χεχε). αν ειναι τοσο υπεροχο οσο το μπλογκ (που θα ειναι) θα το παρω να το μοιραζω σε ολους μου τους φιλους.
πολυ χαιρομαι. σηκωνομαι και παω στον Ιανο.
(και τελειο ποστ as always!).

----προσωπικα, με μια πρωτη γρηγορη σκεψη, παντα ηθελα να περιπλανηθω στον πινακα golconde του Magritte

Anonymous said...

se diavazo pano apo xrono, alla grafo proti fora.

panta tetoia!!

Anonymous said...

Μπράβο πατριώτη και να έχει καλές πλεύσεις το βιβλίο στο νησί των Χριστουγέννων. Ελπίζω η συνέχεια και στο νησί του Πάσχα. Σιωπηρή αναγνώστρια, αλλά είπα να προσθέσω τα συχαρίκια μου.

Nikos Fotakis said...

Καλή Τύχη!

greekgaylolita said...



ΖΟΥΜΕ

γιατι γραφεις?

ΣΑΝ

-γραφω σημαινει απαλυνω τη ροη του χρονου.

ΧΑΜΕΝΑ

γιατι γραφεις?

ΠΑΙΔΙΑ

-γραφω σημαινει εκδικουμαι τα πραγματα.

ΤΙΣ

γιατι γραφεις?

ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΕΣ ΜΑΣ

-γραφω.ικανος μονο για αυτο.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.



[♥]

stereonova said...

:-) !!!
aurio sto vivliopoleio !

Ιφιμέδεια said...

Αγαπημένε μου Έντεκα,

το βιβλίο είναι απλώς μαγικό! Το λάτρεψα και παρέβην έναν ακόμη κανόνα-γιατί-έτσι: είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να το διαβάσω στις 25 Νοεμβρίου, ημερομηνία επίσημης (στο μυαλό μου) έναρξης της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Τελικά, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ξύπνησα εντελώς ξαφνικά προχτές στη μέση της νύκτας (κάτι που δεν συνηθίζω) και ακριβώς στις 4:40 άρχισα να το διαβάζω μέχρι που το τελείωσα!!!

Απ'όσα αναφέρεις στο ποστ σου μου κάνει απίστευτη εντύπωση το γεγονός ότι το έγραψες μόνον μέσα σε 7 μέρες (εν πάσει περιπτώσει θα μου φαινόταν πιθανότερο σε 11).

Θέλω κι εγώ παρουσίαση στην Αθήνα!!!!! Έχουμε και μεις Ιανό!

Στενοχωρήθηκα αφάνταστα για τη Νταίζη. Δεν ξέρω τι ουσιαστικό να γράψω μέσα στο σχόλιο του blog...

Υ.Γ. 1. Σ'ευχαριστώ γιά την τιμή που μου έκανες να μου χαρίσεις το βιβλίο.
Υ.Γ. 2 Αν ήμουν ήρωας στο βιβλίο σου θα ήμουνα ο Αντρέας ;)

Suspect said...

ενιντ μπλαϊτον ?

α ρε καλες εποχες...

οι μυστικοι εφτα, τα πεντε λαγωνικα...

το αλμπουμ των orbital ειναι λιθογραφια του Escher

Chaca-Khan said...

ε λοιπόν είσαι μεγάλος μερακλής..
δε νομίζω με άλλον τρόπο -από την παρακολούθηση του 11- να μπορούσε κανείς να έχει τόση σιγουριά για την ποιότητα του βιβλίου.. Θα το πάρω για μένα και τον βαφτισιμιό μου. Φοβερό ποστ. Παιδικά βιβλία που αναφέρεις και τραγούδια έχουν σφηνωθεί και στο δικό μου μυαλό. Delightful! Χωρίς πλάκα, είμαι σίγουρος ότι το βιβλίο σου θα κυκλοφορεί. Ίσως και κάποιο blog 33 μετά από 20 χρόνια να σε βάζει και στη δική του λίστα με τις παιδικές αναμνήσεις και ο βαφτισιμιός μου να του λέει "ναι ρε μλκ!! πού το θυμήθηκες;".. lovely ε;

Anonymous said...

Πολλά μπράβο, και το ποστ υπέροχο!
Θα το πάρω και για τον ανηψιό αλλά και για μένα:))

vague tourist said...

Ωραίο τρόπο διάλεξες για το «outing», kiddo. Θα ακολουθήσει το σύνηθες blog-ο-πρήξιμο αλλά... όπως και να’ χει, καλές εκδόσεις. ;-)

Anonymous said...

Συγχαρητήρια!!!!

τρέχω να το πάρωωωωωωωωωωωωωωω :)

Anonymous said...

Καλή επιτυχία Άρη :D

enteka said...

λοιπόν...

1) ευχαριστώ θερμά όλους! πάρα πολύ όμως.

2) ευχαριστώ και τον m.hulot για αυτό του το ποστ!

3) τώρα αγχώθηκα λίγο, γιατί αν πάρει κάποιος το βιβλίο θα περιμένει ίσως κανένα σούπερ αριστούργημα - που δεν είναι (είναι όμως πολύ διασκεδαστικό!)

4) ggl, τέλειο και αυτό και το άλλο...

5) vague: so far so good ;)

6) για την Νταίζη [που, τουλάχιστον έγινε immortalised στο βιβλίο] μου είπαν οι γονείς μου το εξής γλυκόπικρο: αφού την πήραν απ' την κλινική, την βάλαν στο αυτοκίνητο, τυλιγμένη στην κουβερτούλα της και οδήγησαν μέχρι τη χαλκιδική. Εκεί, στο εξοχικό, βρήκαν ένα παρτέρι που γύρω του φύτρωναν δάφνες, χρυσάνθεμα και μια ροδιά και την αποχαιρέτισαν εκεί, βάζοντας μαζί της τη χτένα, τα πιατάκια της, λίγο φαί και λουλούδια...

7) (ευχαριστώ και πάλι όλους!)

Anonymous said...

panta tetoia!!

Anonymous said...

Άντε ρε (παραπονιάρικο)... Δεν ήθελα να μάθω το όνομά σου, καλύτερα να σε ξέρω ως έντεκα.
Στον Ιανό δεν θα ρθω, δεν θέλω να σε απομυθοποιήσω κι άλλο. Ή ίσως έρθω αλλά θα κάθομαι πίσω πίσω...
All the best!

Stratos Bacalis said...

'Αρη, μου άρεσε αυτό που έκαναν οι γονείς για την Νταίζη...

Θα τη βλέπουμε όμως για πάντα στις σελίδες του βιβλίου!!!

Εμείς πρέπει να ευχαριστούμε εσένα που μοιράζεσαι το ταλέντο σου με κάθε τρόπο.

Anonymous said...

Συγχαρητήρια!!!
Υπέροχο να χρησιμοποιείς τη φαντασία σου τόσο δημιουργικά!

Καλή συνέχεια με τις περιπέτειες των Στε.

οι σκιές μιλάν said...

Πολλά πολλά συγχαρητήρια, Άρη!
Εύχομαι και στο επόμενο!
:)

mourga said...

8 me 14??teleia! kanw hdh lista se poia mikra tha to parw:)

sygxarhthria!!!twra na etoimaseis kai kati gia mas toys megalyterous, e?E?E?

btw, mou thimises tin agaphmeni mou dorothea tanning, my new desktop!!!

Spyros_VJ said...

well...καλή επιτυχία και επισήμως!
Θα το διαβάζω στη Ναταλίτσα λίγο-λίγο! Να είσαι καλά, φίλε.

revqueer said...

Τώρα ξέρω τι δώρο θα πάρουν τα ξαδερφάκια μου! Πολλά συγχαρητήρια! Καλή αρχή στην εκδοτική καριέρα σου και μη μας ξεχάσεις ως καταξιωμένος συγγραφέας!

Με συγκίνησες με την αναφορά στη Ζωρζ Σαρρή! Ο Θησαυρός της Βαγίας είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα! Όσο για την Enid Blyton είμαι ίσως το μόνο παιδάκι που έπαιζε μόνο του τους 'Μυστικούς Πέντε'!

Καλή επιτυχία Mr. Rowling!

Αθήναιος said...

Καλή επιτυχία. Άλλος ένας που έχει διαβάζει το Θησαυρό της Βαγίας, στεναχωρήθηκα για την Νταίζη, έτσι λένε το σκύλο μου.

Σε ζηλεύω ( με την πολύ καλή έννοια) για το παιδικό βιβλίο.Είναι ο,τι σημαντικότερο μπορεί να φτιάξει κανείς!

Anonymous said...

Αυτά είναι...

Μπράβο αγαπητέ :)

JustAnotherGoneOff said...

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία Άρη! (μάθαμε και το όνομά σου τώρα)

tifoeus said...

Μπήκε στην λίστα μου, καλή επιτυχία!! Ακόμα και οι μεγαλύτεροι θέλουμε το παραμύθι μας, ίσως κάποιες στιγμές πολύ περισσότερο από τα παιδιά ...

Anonymous said...

Κοίτα να δεις... είχα διαβάσει από την Ιφιμέδεια για σένα και σήμερα έγραψα κάτω από εσένα στον Άρη... Σκεφτηκά να σε επισκεφτώ :)

Μα τι έκπληξη! Για το βιβλίο, εύχομαι τα καλύτερα! Τα υποτιθέμενα σάουντρακ υπέροχα... και οι πίνακες και όλο το ποστ, μπράβο!

Λυπήθηκα για τη γάτα...

Χαρηκα που σε γνώρισα 11..

υγ. εχω όλους τους Μυστικούς Εφτά και τα Πέντε Λαγωνικά :)

thas said...

Συγχαρητήρια και μπράβο και καλή συνέχεια! Να πάνε όλα σούπερ. Εύγε!

ZlatkoGR said...

Σε παρακολουθώ καιρό και αν ψάξω σε παλιότερα post σου ίσως βρω και κάνα comment μου. Αλλά είχα καιρό να περάσω για ένα γειά.

Άρης λοιπόν... Μάιστα. Και συγγραφέας πλέον. (Ήρθε ο καιρός να σου μιλήσω για το bookcrossing! Χε!)

Εξαιρετικό post, δεν το χάνω το βιβλίο. Θα είναι fun, το ξέρω. Καλή σου επιτυχία σε αυτό, στα επόμενα και σε ότι κάνεις...

Anonymous said...

γιούπιιιι!

Trilian said...

αχ δεν σε πιστευω... τρεχω τρεχω...

(το "γνωριμία με την ζωγραφική" μου το πήρε μία θεία μου όταν ήμούν πολύ μικρή και μου αλλαξε την ζωή.. απο τότε τα πάντα κινούνται γύρω απο το σχέδιο και την εικόνα...)

enteka said...

(πολύ σας ευχαριστώ, δε βαριέμαι να το λέω και να το ξαναλέω)

:):)

One Big DJ said...

Kαλή επιτυχία στο βιβλίο σου αγαπητέ έντεκα..υπόσχομαι να το ψάξω. Great news!!! :D:D

Anonymous said...

:):):):):):)

Idάκι said...

Χάρηκα απίστευτα για το βιβλίο αγαπητέ μου Έντεκα, και εύχομαι κάθε επιτυχία στον κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

Να θυμηθώ πω στη μαμά μου να το χαρίσει στα ξαδερφάκια μου :))

Η Κουρούνα said...

Καλοτάξιδο το βιβλιαράκι σου!

Μια αγκαλιά σ' εσένα για τη Νταίζη σου.

the ibt said...

Μπράβο Έντεκα! We're so proud of you!

Anonymous said...

επειδη ετσι σε γνωρισα, επεστρεψα μονο για να πω ποσο χαιρομαι. και οπως θα ελεγες και εσυ: τελειο!

YO!Reeka's said...

τεμέτερον είσαι πουλόπομ;;
αντε καλοτάξιδο :)

the ibt said...

Yoreeka, έκανα την ίδια ακριβώς ερώτηση αλλά όταν ήταν να κάνω το comment το ξέχασα!

enteka said...

να 'στε καλά (και για την Νταίζη, την οποία είδα χτες στον ύπνο μου, είμασταν στο παλιό μας σπίτι και με κάποιο τρόπο είχε μπει στο ασανσέρ κι ετοιμαζόταν να κατέβει - μπορεί να μοιάζει overtly συμβολικό αλλά είχε πλάκα)

το επίθετο είναι αρχαιοελληνικό (!!), έτσι λεγόταν ένας γιατρός της αρχαιότητας [και γιατρός του μεγ. αλεξάνδρου] και η οικογενειακή ιστορία λέει πως κάποιος πρόγονος επί καποδίστρια που ήταν γιατρός το υιοθέτησε, πιθανώς από μεγαλομανία :)

enteka said...

α, και averel, πολύ χάρηκα, είσαι απ' τις πρώτες αναμνήσεις μου απ' το 11! όπως και πολλοί άλλοι σ' αυτό το ποστ, είναι τέλειο μετά από 1.5 χρόνο να είναι εδώ αυτοί που ήταν εδώ και στην αρχή.

Loucretia said...

Συγχαρητηρια Εντεκα, ευχομαι το βιβλιο σου (οπως και τα επομενα) να δωσει χαρα σε πολλα, πολλα παιδια!

Συγκλονιστικη η αφιερωση της μητερας σου, αξιζουν συγχαρητηρια και στην ιδια :-)

A.F.Marx said...

Εύγε αγαπητέ Εντεκ-Άρη...
Εύχομαι να σκίσει ολόκληρη η σειρά με τους ΣΤΕ

Anonymous said...

Μπράβο Άρη, πολύ χάρηκα με τα νέα σου! :^)

Πάντα τέτοια - και όλο και καλύτερα εύχομαι!!!

Anonymous said...

πουρ Νταιζη..

in other news, stibw to myalo mou na skeftw kanena pitsiriki na tou to parw dwro, alla mallon 8a to parw gia mena

bravo enteka..!

If...ιγένεια said...

Εύγε για το βιβλίο την καλησπέρα μου.

philos said...

Αν είναι και το βιβλίο σου το ίδιο ευρυματικό, συναρπαστικό και ενδιαφέρον όπως το blog σου, προβλέπω best seller.
Θα επανέλθω και μετά το διάβασμά του για εντυπώσεις.
Βλέπεις τα Χριστούγεννα είναι ιδανική εποχή για διάβασμα βιβλίων, για μικρούς και μεγάλους!

philos said...

...Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να πραγματοποιήσεις και τα υπόλοιπά ονειρά σου!

Θυμήσου πως με λένε… said...

καλές πωλήσεις, καλές κριτικές τι άλλο να ευχηθώ... ένα όμορφο δώρα για τα ανιψάκια μου. Καλή συνέχεια.

BLUEPRINTS said...

απλά συγχαρητήρια κι εις ανώτερα και σπουδαιότερα, είναι όμορφο τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα, 1011 ευχές από μένα

scorpios said...

ΥΠΕΡΟΧΟΣ,ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΩ ΑΠΟ ΔΩ..

scorpios said...

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΙΖΗ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΣ?

Rodia said...

Βρε συ! με εκανες να δακρυσω λεμε...

ΜΠΡΑΒΟ εντεκΑρη μου:-)))

..καμια φορα η εσωστρεφεια και η νοσταλγια μας εμποδιζουν να βλεπουμε περα απο τη μυτη μας..
(η δικη μου ειναι αρκετα μεγαλη, γι αυτο αργησα να το παρω ειδηση!)

αμμος said...

Ταιράζουν όλα όμορφα, το όνομα, η παιδική λογοτεχνία, το μπλογκ. Καλό δρόμο στο βιβλίο σου και εσένα.

Zpi said...

Κοίτα που θα με κάνεις να ξαναδιαβάσω παραμύθι;)

Υπέροχα Αρη σου εύχομαι ότι καλύτερο

Anonymous said...

super!!

Seven Film Gallery said...

ευγε!
κι αλλο ενα
γι αυτο που γραφει στο aboutcinema special edition σελ 35 σημερα

Xilaren said...

Μου έφτιαξες τη διάθεση, Άρη μου. χίλια μπράβο :)

(very sorry abt daisy)

Provato said...

συγχαρητήρια φίλε! μπράβο. είμαι σίγουρος πως θα σκίσει. πολλά μπεεε φιλιά και ευχές!!

:-)

enteka said...

ευχαριστώ και όσους έγραψα σχόλιο, αλλά και όσους έστειλαν μέιλ :)

NinaC said...

Συγχαρητήρια Άρη! Καλοτάξιδο και πολυδιαβασμένο! :)))))))

Anonymous said...

μπράβο! τρέχω να το ψάξω :)

alienlover said...

Συγχαρητήρια και από μένα!!Καλοτάξιδο! Θα το αγοράσω οπωσδήποτε για το βαφτηστήρι μου, αλλά και για μένα!!!

Anonymous said...

κάθε επιτυχία! θα σε διαβάσουμε :)

(και τι υπέροχη η αφιέρωση της μαμάς σου)

Anonymous said...

to diavasa xtes vradi kai itan sinarpastiko! nomiza oti tha variomoun poly ena paidiko vivlio, alla den mporousa na ksekollisw, afto pou leme page-turner! pote me to kalo to epomeno?

enteka said...

:):)

[το επόμενο λογικά θα βγει λίγο πριν το καλοκαίρι]

Anonymous said...

Agapimene ari, to vivlio sou einai yperoxo opos esy, anypomono na gennithoun kai na megalosoun ta didyma gia na to diavasoun! Me polli agapi, Stella

Anonymous said...

μόλις το τελείωσα! Το Νησί των Χριστουγέννων είναι απ' τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα βιβλία που έχω διαβάσει ποτε! (και έχω διαβάσει πολλά)
τρυφερό, αγωνιώδες, πολύχρωμο - γεμάτο φαντασία! εύγε

Roufa Tav Gosou & Mimi Lass said...

Ola ta zwakia pane ston paradeiso, opou paizoun olhmera meta3u tous, kai me tis e3afanismenes mas, mones kaltses! (Tis opoies mas exoun kleyei, fusika.)

Anonymous said...

Έχω ήδη πει πόσο μ'αρέσουν αυτά τα βιβλία. Τώρα περιμένω με αγωνία το επόμενο. Λυπήθηκα για τη Νταίζη, αλλά χαίρομαι όταν σκέφτομαι πως θα ζει για πάντα στο βιβλίο(θα τη δούμε και στο τρίτο; Μακάρι!) αλλά και στα όνειρα. Αν ήξερα ότι ήταν άρρωστη, θα ακολουθούσα όλες τις οδηγίες του βιβλίου κατά γράμμα για να αποκτήσω κι εγώ μαγικές δυνάμεις και να τη σώσω, ώστε να μπορούν να τη βλέπουν κι αυτοί που δεν έχουν και τόσο "μαγικές" δυνάμεις. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αν καμιά φορά την ανταμώσω σε κάποιο όνειρο, θα φροντίσω να το γράψω εδώ. Και όσον αφορά τα βιβλία, η Ένιντ Μπλάυτον είναι μια απ'τις αγαπημένες μου συγγραφείς και στα ράφια της βιβλιοθήκης μου υπάρχει ολόκληρη η σειρά των Μυστικών 7 και των Απίθανων 5!

Υ.Γ2: Και ξέχασα να αναφέρω το πόσο πολύ μοιάζω με τη Στέλλα, που εκτός απ'το ίδιο όνομα έχουμε και τα ίδια σχεδόν ενδιαφέροντα...

Μια φανατική βιβλιοφάγος

enteka said...

γεια σου στέλλα! σ' ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο. θα εμφανιστεί η νταίζη στο τρίτο βιβλίο :)

Anonymous said...

Ωραία!!! :) Κι ελπίζω επίσης ότι η Στέλλα και ο Στέφανος θα βρουν επιτέλους τον Δ. για να τον ευχαριστήσουν.

Στέλλα, μια φανατική βιβλιοφάγος