Monday, October 12, 2009

Έντεκα της Δευτέρας [not a robot]

.
img134


1) Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, μετά τις 2 το βράδυ, έβαζε στην ΕΤ1 κάτι τέλειο: παλιές, τελείως βήτα, ελληνικές σειρές. Σχεδόν κάθε βράδυ κάποια διαφορετική. Επειδή κρατούσαν για λίγα επεισόδια; Επειδή πολλές ήταν αυτοτελείς; Επειδή ο προγραμματισμός της ΕΤ1 μετά τα μεσάνυχτα ήταν λιγάκι μεθυσμένος; Και να ήθελα να παρακολουθήσω κάτι σταθερά δεν θα μπορούσα – και αυτό ήταν το καλύτερο. Τέτοια ώρα το μόνο που ήθελα ήταν να δω κάτι μη δεσμευτικό, κάτι που δεν θα με έδενε συναισθηματικά μαζί του, που δε θα αγχωνόμουν αν δεν έβλεπα τη συνέχεια το επόμενο βράδυ – ή και ποτέ.

Σειρές απ’ το ’80 και το ’90, ξεχασμένες, ημιτελείς, απόλυτα χαλαρωτικές. Το «Δίλλημα» με τον Μπάρκουλη, που δεν καταλάβαινα τι γινόταν, μια Ζανέτ, μια Βιολέτα, ποιος θα φροντίσει το παιδί, αυτή δεν ήταν σωστή μάνα – και μετά όλα τελείωναν. Μια άλλη σειρά που έμοιαζε να ολοκληρώνεται σε λίγα επεισόδια, η Άντζελα Γκερέκου πήγαινε σε ένα νησί, την ερωτευόταν δυο-τρεις (και μια πλούσια λεσβία), κάποιος όμως ήταν ο δολοφόνος που έπνιγε κορίτσια στη λίμνη κι η Γκερέκου θα γινόταν το δόλωμα και θα τον ξεσκέπαζε, ξέχασα να το δω την επόμενη μέρα και δε θα μάθω ποτέ. Η «Πανσέληνος» με το Νίκο Βερλέκη και την Αιμιλία Υψηλάντη, η απόλυτη chill out σειρά, με ένα σωρό προβλήματα των ηρώων που δεν τα καταλάβαινα αλλά τα αγαπούσα, επειδή δεν ήταν δικά μου. Η «Μαγική Νύχτα», επεισόδια επιστημονικής φαντασίας, είδα ένα φοβερό με τον Χρήστο Βαλαβανίδη που έπαιζε τον διευθυντή μιας εταιρίας απεξάρτησης που ήθελε να βοηθήσει τον Ακύλα Καραζήση να κόψει το ποτό (ή μήπως ήθελε να τον βάλει στην ηλεκτρική καρέκλα της μαϊμούς και να ξυρίσει το κεφάλι της γυναίκας του;).

scan0010

Ξεθωριασμένα μουσεία, οικογενειακοί τσακωμοί, σκόρπιες σκηνές με ρεπόρτερ που μπαίνουν σε κήπους κρυφά, εξωτερικά ‘90ς γυρίσματα, μεγάλοι κήποι σε νησιά – διαφορετικά κάθε φορά, πισίνες, βίλες αλλά και μικροαστικά ‘80ς σπιτάκια με τις παλιές τηλεοράσεις και το σεμεδάκι πάνω τους, μιζέρια, γκλάμουρ, συγκεχυμένες εικόνες κυνηγητών, αφίξεων σε αεροδρόμια, νυσταγμένες αναμνήσεις από τσακωμούς, από μεγάλους έρωτες στην Ακρόπολη, από γιαγιάδες που θέλουν να πάρουν το παιδί απ’ την άχρηστη νύφη, σχέσεις και εξελίξεις που δεν καταλάβαινα επειδή δεν είχα δει τα προηγούμενα και δεν θα έβλεπα ούτε τα επόμενα – ιστορίες παγωμένες στο χρόνο…

2) Αυτά τα παράλληλα (παρελθοντικά) σύμπαντα που περιέγραψα πιο πάνω, οι κόσμοι που μπορούσα να μπω για λίγο μέσα τους σαν αόρατος επισκέπτης κι όταν βαριόμουν ή νύσταζα, χωρίς καθόλου τύψεις έβγαινα μια για πάντα και τους ξεχνούσα για τα καλά, παίζονταν κάθε βράδυ στην ΕΤ1 τον τελευταίο μήνα. Όμως την προηγούμενη εβδομάδα -ξαφνικά- όλα σταμάτησαν. Στην θέση τους (μετά τα νυχτερινά ξένα ντοκιμαντέρ για τις δολοφονίες) η ΕΤ1 παίζει πλέον το άχρηστο «Days of Our Lives». Και από κει που ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλωνόταν κάθε νύχτα, τώρα ξέρω ότι για τα επόμενα 20 χρόνια το time slot (του καναλιού, όχι το δικό μου) θα είναι, δυστυχώς, πιασμένο.

Οκ, όλα τα ωραία τελειώνουν κάποτε – όλα εκτός απ’ αυτή την καταραμένη σαπουνόπερα.


 
3) Σκηνές από ταινίες της Ντίσνεϊ που αντιγράφουν καρέ προς καρέ σκηνές από άλλες ταινίες της Ντίσνεϊ. Ένα απ’ τα πιο απίθανα βίντεο ξεδιάντροπης (αλλά κάπως κατανοητής) κλεψιάς που έχω δει ποτέ.


mycomics.gr1
4) ΚΑΥΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (ανανεώνεται όλη την εβδομάδα με ό,τι προκύψει μετά τη δημοσίευση του ποστ) //// Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε για πρώτη φορά το όνομα του Ζοσέπ Αντόν Ασεμπίγιο, ελάχιστοι περίμεναν ότι ο φερόμενος ως «αναμορφωτής της Βαρκελώνης» θα βρισκόταν στην Ελλάδα πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. (συνέχεια) ///STOP THE PRESS! Έρχονται οι Pet Shop Boys σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! //// H Marge Simpson σε όχι και πολύ αποκαλυπτικό εξώφυλλο στο νέο Playboy /// Κυκλοφορεί (online) το τραγούδι This is it του Michael Jackson /// Σήμερα είναι τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου της Θεσσαλονίκης. Η Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη δεν το γιορτάζει (το αντίθετο) και έχει πολλούς και εύστοχους λόγους γι’ αυτό. /// [συνεχίζεται…]


5) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Ήθελα να ικανοποιήσω την κουτσομπολίστικη περιέργειά μου για τους αναγνώστες του μπλογκ και την περασμένη βδομάδα έτρεχε η Δημοσκόπηση «Τι ψηφίσατε στις εκλογές;». Έτσι όσοι γράφουμε ή διαβάζουμε το enteka θα βλέπαμε τι είδους Βουλή θα είχε σχηματιστεί αν ψήφιζαν μόνο οι αναγνώστες του enteka…

Λοιπόν, ψήφισαν παραπάνω από 200 διαφορετικοί αναγνώστες οπότε έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα. Κατ’αρχάς 35 άτομα (18%) απείχαν από τις εκλογές, ποσοστό μικρότερο απ’ αυτό της αποχής στον πραγματικό κόσμο, πράγμα καλό. Τους αφαιρούμε απ’ τα τελικά ποσοστά (όπως και στον πραγματικό κόσμο) και προσθέτουμε και τις απαντήσεις αυτών που πληκτρογράφησαν ποιο «Άλλο Κόμμα» ψήφισαν.

Και το αποτέλεσμα που προκύπτει (μέχρι στιγμής, θα το ανανεώσω με τυχόν νέες ψήφους αργότερα) είναι χοντρικά το εξής.

ΣΥΡΙΖΑ = 34.5%
ΠΑΣΟΚ = 24.2%
Οικολόγοι Πράσινοι = 19.4%
ΚΚΕ = 9.1%
Νέα Δημοκρατία = 6.1%
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α = 4.2%
Ένωση Κεντρώων = 0.6%
Χαρίζω Οικόπεδα Χαρίζω Χρέη = 0.6%
Πυραμίδα (?) = 0.6%
Λάος = 0.6%

Οπότε, αν ψήφιζαν μόνο οι αναγνώστες του enteka τα πράγματα θα ήταν τελείως κεντροοικολογικοαριστερά (και αυτό δεν μου ήρθε ως ιδιαίτερα μεγάλη έκπληξη). Σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή δεν υπήρχε ψήφος για το Λάος, αλλά τελικά ήρθε μία, εξ ου και το ποσοστό του 0,6%.
Οι "προοδευτικές δυνάμεις" πήραν περίπου το εξωφρενικό ποσοστό 91.5% - ακόμα κι αν αφαιρούσαμε το 9% του κκε, πάλι θα είχαμε εξωφρενικά μεγάλη επικράτηση της «κεντροαριστεράς», που θα μπορούσε να φτιάξει κυβερνήσεις με ένα σωρό διαφορετικούς συνδυασμούς…

(Και του χρόνου!)


6) ΚΑΤΑΝΤΙΑ Ή ΟΧΙ?
(O Iggy Pop διαφημίζει ασφάλειες αυτοκινήτου. Κατάντια ή όχι; Ξεπουλημένος ή ασυμβίβαστος με λεφτά;)

7) Quote-of-the-week
blog fourfour
Pitchfork's best videos of the decade list seems written by a suicidal teenager in Austin with a fake british accent.  - Joseph Kahn (σκηνοθέτης βίντεο-κλιπ)


stepheng
8) Bits + Pieces: (Πάνω, Stephen Gately, Dead at 33.) /// Οι φανατικοί αναγνώστες του Έντεκα της Δευτέρας (δηλαδή αυτοί που το διαβάζουν τη Δευτέρα) θα διάβασαν το σχόλιό μου για τον Καραμανλή και τον Παναγιώτη Κολλημένο, αλλά δεν θα είδαν το βίντεο μιας και το ανέβασα μια-δυο μέρες μετά. Είναι εδώ. /// Ευτυχώς ο Ρέμος ξεπέρασε τα μεγάλα προβλήματα της ζωής… /// No signal supercut (τα κλισέ των ταινιών τρόμου!) /// O Φίλιπ Ντικ Γράφει Για Το “Blade Runner” (ένα γράμμα του από το 1980, όταν πρωτοείδε μια εκπομπή στην τηλεόραση που παρουσίαζε την ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ) /// Πώς Διορθώνεται Ένα Κείμενο Του New Yorker /// Δεκαπέντε μήνες με αναστολή σε Εφραίμ και Αρσένιο /// Top 10 αμφιλεγόμενων βραβείων Νόμπελ /// To blogger.com (χάρη στο οποίο υπάρχει και το enteka) κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας /// Το blog του Freddie-F /// Σήμερα η Α,Μπα? υποδέχεται το σήριαλ του Παπακαλιάτη κάνοντας live blogging την ώρα του επεισοδίου. /// Καινούριο σάιτ παλιού μπλογκ: http://www.theintvduals.com/ /// Ένα υπέροχο τραγούδι τώρα έχει και τέλειο (by Rankin) βίντεοκλιπ: MARINA AND THE DIAMONDS – I AM NOT A ROBOT. /// ΜΙΑ (συναρπαστική!) ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΠΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ. (με cameo του Χατζιδάκι!)


9) ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ
degree%20rainbows_26
(σήμερα η κόρη της Άντζελας επισκέπτεται τον Tosio Morphy)

λοιπον εχω δει ονειρο με την ολγα δημητριου να με περιμενει σε ενα δωματιο γυμνη ξαπλωμενη λαγνα στο κρεβατι και να μου λεει να μη τρωω τοσο πολυ το βραδυ, και να κοψω το καπνισμα.( που δεν καπνιζω.) και ολα αυτα να μου τα λεει ψευδιζοντας.

ξυπναω εντρομος, βαζω τα γελια , ξυπναει και η κοπελα μου και αναρωτιεται αν ειμαι μαστουρωμενος ή οχι.

μετα της εξηγω και βάζει τα γέλια και μου εξηγει πως ειμαι ηλιθιος και ξανακοιμαται.


*Ήρθε κάποιος διάσημος στον ύπνο σας; enteka11@gmail.com


the-pope-totally-looks-like-a-frilled-lizard

10) Πώς πέρασα το Π/Σ/Κ: Την Παρασκευή πήγα για κούρεμα. «Καλοκαιρινά» της είπα και όσο κουφό κι αν ακούστηκε την επόμενη βδομάδα θα είμαστε στην Κάρπαθο (επίσκεψη στην αδερφή μου που διορίστηκε εκεί καθηγήτρια) και σκοπεύω να κάνω ένα σωρό μπάνια με τα καλοκαιρινά μου μαλλιά. Διάβασα τον Αδέσμευτο Τύπο (του Ρίζου, έτσι κι αλλιώς του Μήτση δεν υπάρχει πια), όπως τον διάβαζα και όλη την εβδομάδα. Ήρθαν φίλοι στο σπίτι για το X-Factor και παίξαμε και Ζέλντα στο wii. Πήγα στα βαφτίσια της ανιψιάς μου Κατερίνας, πολύ ωραία. Κόσμος (που είχα να δω καιρό) μου έλεγε ότι δεν άλλαξα καθόλου από τότε και τους ανταπέδωσα το κοπλιμέντο. Βγήκα βόλτα με τους δικούς μου στο κέντρο. Ξεκίνησα να διαβάζω το Εμβατήριο Ραντέτσκυ. Αυτά.


11) Όταν ένας γκέι αυτοκτονεί

(Το είδα στο buzz. Δημοσιεύτηκε στο 10%.)

Δεκαεννιά χρονών. Πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο. Ερωτευμένος με το αγόρι του. Και αυτόχειρας. Ο λόγος; Η οικογένειά του.

του Λύο Καλοβυρνά

Είκοσι Αυγούστου. Δυόμισι ώρα τη νύχτα. Χτυπάει το τηλέφωνο. Τηλεφώνημα τέτοια ώρα και το μυαλό σου πάει στο χειρότερο. Ο αριθμός είναι άγνωστος. Το σηκώνω.

«Εε, 10%; Μπορώ να μιλήσω με κάποιον; Είναι για μια αυτοκτονία». Το παλικάρι στο τηλέφωνο, ας τον πούμε Πέτρο, είναι 19 χρονών, ομοφυλόφιλος, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο ταραγμένος. Είναι εξοργισμένος. Έχει ανάγκη να μιλήσει.

«Μόλις έμαθα ότι αυτοκτόνησε ένας γνωστός μου. Ήταν 19 χρονών, γκέι, στο πρώτο έτος των σπουδών του...»

Αυτό είναι ένα άρθρο που θα έδινα τα πάντα για να μη χρειαστεί να γράψω. Αλλά όταν ένα παλικάρι 19 χρονών οδηγείται στην αυτοκτονία απλά και μόνο επειδή ερωτεύεται άντρες, το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να γράψω γι' αυτό. Για να δικαιωθεί. Και για να μην ακολουθήσουν άλλοι.

Ο Πέτρος ξετυλίγει την ιστορία: Ο Κώστας ήταν 19 χρονών από Θεσσαλονίκη, στο πρώτο έτος των σπουδών του, στην Κοζάνη. Από το Λύκειο τα είχε με τον Στέλιο, o οποίος τον περνούσε λίγα χρόνια, και ήταν καλά μαζί. Κάποια στιγμή, οι γονείς του Κώστα έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η αντίδρασή τους ήταν βίαιη. Δεν μπορούσαν να το δεχτούν. Άρχισαν να του ασκούν τρομερές πιέσεις. Τον απείλησαν ότι θα τον στείλουν στο εξωτερικό να σπουδάσει, για να κόψει τις «κακές παρέες». Μετέτρεψαν τη ζωή του σε κόλαση.

Στις αρχές του καλοκαιριού επισκέφτηκε τον Κώστα στην Κοζάνη ο μεγαλύτερος αδελφός του. Ούτε κι αυτός μπορούσε να δεχτεί ότι ο αδελφός του είναι γκέι. Τον ξυλοκόπησε άγρια. Ο Κώστας χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Κοζάνης. Λίγες εβδομάδες μετά, ο αδελφός του τον ξαναεπισκέφτηκε και προσπάθησε και πάλι να τον ξυλοκοπήσει. Αυτή τη φορά τσακώθηκε και με τον φίλο του Κώστα, τον Στέλιο.

Ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές και οι γονείς του Κώστα τον πήραν σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Τον έκλεισαν μέσα. Δεν τον άφηναν να βγει. Είχαν πλέον αποφασίσει ότι θα τον στείλουν στο εξωτερικό, για να κόψει τις «κακές παρέες».

Ένα βράδυ, προπαραμονή Δεκαπενταύγουστου, ο Κώστας έφυγε κρυφά από τη Θεσσαλονίκη. Πήγε στην Κοζάνη. Στο σπίτι που νοίκιαζε. Ανέβηκε στην ταράτσα. Και πήδηξε. Πέθανε στις 14 Αυγούστου 2009...

(η συνέχεια)

--------------------------------------------------------



*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ

AUTOTUNE madness

Χάρη στο λογισμικό του autotune αυτά που λες παραμορφώνονται και τα τσαρτς ήταν (και ίσως και είναι ακόμα) γεμάτα τραγούδια που το χρησιμοποιούν. Υποθέτω ότι αν βάλεις μια μουσική από κάτω αυτά που λες ακούγονται τραγουδιστά ανάλογα με τη μελωδία που παίζει. Αυτό δοκίμασε κάποιος κι έφτιαξε δύο τέλεια βίντεο-κλιπ ανθρώπων που ενώ μιλούσαν τώρα βρέθηκαν με τραγούδια – και μάλιστα απίθανα.

ΕΝΑ
Ο Καρλ Σαγκάν, απ’ τους σπουδαιότερους και πιο αγαπητούς επιστήμονες, έκανε τηλεοπτικά προγράμματα για το διάστημα. Το ρεμίξ που ακολουθεί (που είναι featuring Stephen Hawking) χρησιμοποιεί το auto tune για να φτιάξει ένα μελωδικό διαστημικό τραγούδι μέσα απ’ τα λόγια του, ένα αστείο και τρυφερό chill out διαμάντι με τίτλο A Glorious Dawn.



ΔΥΟ
Το The Auto-tune Infomercial Ballad χρησιμοποιεί και μεταλλάσει τη φωνή του (μακαρίτη) Bill Mayes του αμερικάνου ‘Βασιλιά των Τελεμάρκετινγκ’, φτιάχνοντας μια θλιμμένα ξεκαρδιστική μπαλάντα γεμάτη άχρηστα προϊόντα.




-------------------------------------------------------------


img134a
!ςέριεσ ςιτ ετλάβαναξ :1ΤΕ ςορπ
.
.
.

16 comments:

Τσαλαπετεινός said...

Μα ούτε ένας δεν ψήφισε τις ΚΟΤΕΣ;

Ιφιμέδεια said...

Καλημέρα!!!

1. Δεν το πιστεύω ότι κάπου εκεί έξω υπήρχε κι άλλος ένας τηλεθατής των σειρών που προέβαλε η ΕΤ1 αργά τη νύχτα.
Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες, δεν έχω πολλά να προσθέσω! Ίσως μόνο ότι ο Μπάρκουλης και με την περούκα στο κεφάλι ακόμη, ήταν αξιοπρεπής ηθοποιός!

6. Καθόλου κατάντια. Δε βαριέσαι. Θυμάμαι όταν κατέβηκα στο Νόττινγκχαμ τον Μάρτιο του '09 είδα την ολοσέλιδη διαφήμιση της ασφαλιστικής στην αποβάθρα του τρένου και δεν την πίστευα!!! Εντάξει, πέρα από όλα, λατρεύω τον Ίγγυ (οπότε του τα συγχωρώ όλα).

11. Δεν μπορώ με τίποτα να χωνέψω αυτή την ιστορία. Δεν καταπίνεται με τίποτα. Ντρέπομαι ειλικρινά αλλά δεν είχα ιδέα ότι εν έτει 2009 αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρό πρόβλημα οι νέοι ομοφυλόφιλοι. :(

+1. Το autotunes ακούγεται πολύ εθιστικό.

Anonymous said...

Καλημέρα,
Ξέχασα να το βάλω την άλλη φορά. Ευχαριστώ για το ανέβασμα της "χειραψίας", εάν και έκοψες το βίντεο πολύ γρήγορα. Μόλις, που την είδαμε.
"Ατίθασα νιάτα", δηλαδή αντέχεις να βλέπεις σαπουνόπερες;;;;; Εγώ δεν μπορώ να συγκεντρωθώ καθόλου (γενικότερα).
Το άρθρο στο 10% πολύ ενδιαφέρον και αφορά όλους ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

enteka said...

τσαλαπετεινός, μπα...

ιφιμέδεια, κι εσύ τις έβλεπες τις σειρές; (υπήρχε λοιπόν και αφίσα σε αποβάθρα με τον Ίγκι Ποπ)...

thoughtsofashy, ΟΧΙ! Δεν αντέχω τα ατίθασα νιάτα και γι' αυτό και το έκανα θέμα, όχι ότι είναι ζήτημα σημαντικό (πόσω μάλλον ζωής και θανάτου) αλλά ελπίζω να ξαναβάλει η ετ1 τις σειρές.


:)

Anonymous said...

Αααα...εννοούσες το time slot του τηλεοπτικού σταθμού. Εγώ μπερδεύθηκα και νόμιζα το δικό σου time slot του διαθέσιμου χρόνου :-)

BOSKO said...

τι σου' ρθε τώρα να κάνεις link με ένα παλιό μου post, στο οποίο μάλιστα, αμφισβητείς ανοιχτά τα λεγόμενα μου, μόνο εσύ ξέρεις...

καλημέρα!

spiral said...

σου κλέβω το βιντ με τον sagan, που είναι το πιο συγκινητικό πράγμα που έχω δει τον τελευταίο καιρό. thnx!

enteka said...

BOSKO: αμφισβητώ ανοιχτά τα λεγόμενά σου!?!?
βαριά κουβέντα για μια τρας υποσημείωση σχετικά με το αν ήταν το ερωτοδικείο που έβλεπε ο χατζιδάκις ή κάποια προγενέστερη τρας εκπομπή!

Το γεγονός είναι ότι το ποστ [Μια ιστορία με την Πέπη Τσεσμελή] είναι πολύ ενδιαφέρον (τρυφερό και αστείο) - και γι' αυτό το προτείνω και σε άλλους, έστω κι αν είναι παλιό...


SPIRAL: κλέψτο, είναι όντως απίθανο!

BOSKO said...

εντάξει, φίλε μου, κουβεντούλα κάνουμε.
είναι πολύ έξυπνο το concept του blog σου, ενημερωτικό, χρήσιμο και με ισορροπημένες δόσεις σοβαρότητας και χιούμορ.
να παίρνεις ελεύθερα ότι σου "πάει" κάθε φορά.
σε διαβάζω!

χαιρετώ

BOSKO said...

όσο για τους γονείς και τον αδερφό του αδικοχαμένου παιδιού θα έπρεπε ήδη να έχουν τουφεκιστεί κάτω απ' τον Λευκό Πύργο μέρα μεσημέρι, παρουσία του Ψωμιάδη και των λοιπών περαστικών.
δυστυχώς όμως κατάφεραν αυτό που ήθελαν και θα συνεχίσουν να ζουν χοντρόπετσοι, απαίσιοι, μολυσματικοί και βλαβεροί μέσα σε μιαν ούτως ή άλλως μιαρή κοινωνία.
ευχαριστούμε για την ενημέρωση...

Zpi said...

Καλημέρα καλημέρα.
Ξέρω ότι θα καταντήσω γραφικός&αγενής, μα πρόκειται για επαγγελματική διαστροφή, παρακαλώ δείξτε κατανόηση..
Σας εκλιπαρώ να πράξετε μια δΓιόρθωση στα % των κομμάτων. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει 0.7 και 0.6% για δυο κόμματα στο συγκεκριμένο δείγμα, υποθέτω ότι θα πρέπει να είναι ίδιο το ποσοστό είτε 0.6 είτε 0.7%..
Από την άλλη σας συγχαίρω για το άθροισμα των % που βγάζει 100.1% Είναι μια πολύ ευχάριστη πρωτοτυπία που με χαρωποιεί ιδιαιτέρως:)

ΥΓ:
Αυτά παθαίνει κανείς αμα τρώει τα χρόνια του διαβάζοντας στατιστική. Ελπίζω να καταφέρω να κοιμηθώ το βράδυ αν και το 0.6%, ο.7% θα τριγυρνάει ως εφιάλτης στο μυαλό μου. Φυσικά και υπερβάλλω {ποιος ξέρει μπορεί και όχι - θα δείξει;}

Καλή εβδομάδα

enteka said...

bosko: ...

zpi: ναι σωστά, τα ξαναέκανα και ήταν όντως 0.6% πάνω κάτω, μία ψήφος για κάθε ένα απ' αυτά

:)

Zpi said...

thank god τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος ;)

ΥΓ:Παραλίγο προτεινόμενος για νομπελ ειρήνης ο Χίτλερ! Απίστευτο!

Anonymous said...

δεν ξέρω αν σε παρηγορεί ομοιοπαθή μου enteka, αλλά κάποιες σειρές από το αρχείο της ερτ εμφανίστηκαν σήμερα το απόγευμα..
(είχε γραφτεί έντονα ότι μέχρι και ο ίδιος ο Χενρι Κίσινγκερ είχε γελάσει με το νόμπελ ειρήνης)

enteka said...

zpi: ουφ! :)

anonymous, α, ναι? σ' ευχαριστώ. αν και το απόγευμα οι αντιστάσεις μου (και η κριτική μου ικανότητα) λειτουργούν περισσότερο απ' ό,τι όταν έχω τη γλυκειά νάρκωση της νύστας, θα δοκιμάσω να τις δω αύριο!

:_)

Vam33 said...

Ότι και να κάνει ο Iggy του τα συγχωρώ.Ποιος μπορεί να ξεχάσει εκείνο το συγκλονιστικό live στην αποβάθρα 5 στο Λιμάνι του Πειραιά,το σπασμένο μπουκάλι πάνω του το αίμα ρυάκι να τρέχει.Αχ 90's!
Καλημέρα