Monday, November 10, 2008

Έντεκα της Δευτέρας [πάρτυ!]

img998

1) Καλή βδομάδα! (Οι τελευταίες δυο βδομάδες για μένα: Βερολίνο, αερόστατα, μουσεία, βόλτες, Θεσσαλονίκη, τρέξιμο, κλείσιμο ύλης, πολύ γράψιμο, παρουσιάσεις του Χρυσού Βουνού, φωτογραφίες, στομαχόπονος, αποτελέσματα αμερικανικών εκλογών, ανακούφιση, fairy godmother tycoon, ενοχικά όνειρα, βόλτες στον ήλιο, πολύ γέλιο, κούραση, ξεκούραση.)

2) Κυρ. 16 Nov 2008 louder than pop /// Στις 16 Νοεμβρίου οι louder than pop παρουσιάζουν το πρώτο τους πάρτυ στο art-house Θεσσαλονίκης και φιλοξενούν τους flyin lilly brothers και την βραδιά τους disco pogo με κεντρικό καλεσμένο τον dj και παραγωγό της kitsune records Nightmoves. Υπεύθυνος για ρεμίξ στους infadels, roisin murphy, shitdisco, bloc party, klaxons, friendly fires, o Nightmoves από το Λονδίνο φέρνει τον ήχο της παριζιάνικης kitsune records σε μια indie/electro/disco βραδιά-έναρξη των LOUDER THAN POP parties. Στις 9.00 μμ. (Art-House, Είσοδος ελεύθερη)

3) Με γεια! Βγήκε από την ανεξάρτητη inner ear ο δίσκος των Flakes - και αυτό που μ’ άρεσε πιο πολύ ήταν το τραγούδι με τον απίθανο τίτλο The Secret Life of Errol Brown. (συνέντευξη)

4) Πέντε φορές όλες κι όλες έχουν χρησιμοποιήσει γραμματοσειρά μεγέθους 96 για τον τίτλο τους οι New York Times. Σε αντίστροφη χρονική σειρά είναι οι εξής:

scan

*****Νίκη του Μπαράκ Ομπάμα (πρωτοσέλιδο)

****Επίθεση στους Δίδυμους Πύργους (πρωτοσέλιδο)

***Πρώτη μέρα της νέας χιλιέτιας (πρωτοσέλιδο)

**Η παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον (πρωτοσέλιδο)

* Ο άνθρωπος στο φεγγάρι (πρωτοσέλιδο)

(sport24 Media*)

5) Συναρπαστική εκδήλωση στην πόλη. (Και μετά λέμε ότι δε γίνονται πράγματα στη Θεσσαλονίκη!)

6)

κατά τη γνώμη μου ένα απ’ τα πιο δυνατά (και όμορφα) τραγούδια των Pet Shop Boys. το Luna Park.

7) http://vloutis.wordpress.com/ Πραγματικό χρυσορυχείο. Δεν έχω λόγια. (Το πιο συναρπαστικό είναι πως ανάμεσα στους χρυσούς ή πλατινένιους δίσκους έχει κερδίσει και μία χρυσή κασέτα!)

DSC07207

8) Γράφει ο M.Hulot για την είδηση της χρονιάς: έχουν περάσει 16 χρόνια [16 χρόνια!] από το πρώτο άλμπουμ των στέρεο νόβα και 11 χρόνια από την ημέρα που διαλύθηκαν. για μια ολόκληρη γενιά ήταν το συγκρότημα που τους σημάδεψε, κι ακόμα τους θεωρεί αξεπέραστους [είναι]. δεν θυμάμαι να έχω λατρέψει τόσο άλλο ελληνικό δίσκο, δεν έχω ξαναπάει σε live ελληνικού συγκροτήματος με τέτοια λαχτάρα, δεν έχω ακούσει ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο εκείνα τα χρόνια από τους δίσκους των στέρεο νόβα. μια κοινή ζωντανή εμφάνιση μέχρι πριν από τρία χρόνια ήταν μάλλον αδιανόητη. κι όμως, τίποτα δεν είναι τελικά ανέφικτο. σε ένα περίπου μήνα οι στέρεο νόβα [ο κωνσταντίνος κι ο μιχάλης] θα ξαναπαίξουν μαζί σε μια βραδιά γιορτινή και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.στις 5 δεκεμβρίου, παρασκευή βράδυ, στα τρίτα γενέθλια της lifo. λεπτομέρειες προσεχώς.

9) Bits & Pieces: Puppycam. 24/7 LIVE. Το πιο εθιστικό πράγμα του ίντερνετ. /// Αντίο Ιμα Σουμακ /// Χωρίς σχόλια, Πρωτοσέλιδο Ριζοσπάστη τη μέρα που βγήκε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. ### /// There’s something deeply wrong with putting the rights of a minority up to a majority vote /// Τη βραδιά των εκλογών στην τηλεόραση: Ο Gore Vidal παρεξηγείται με τον παρουσιαστή του BBC! /// Έντεκα (κορυφαίοι συγγραφείς στο πλευρό του Κούντερα) /// ζητούν τα ρέστα απ’ τον φοιτητή με τη ζαρντινιέρα. /// η πρώτη τηλεοπτική ολογραμμική συνύπαρξη!

DSC07554

10) update, από τα σημερινά σχόλια:

spinachvatican said...
κ. εντεκα απ όσο σας ξέρω νομίζω ότι αυτό θα το λατρέψετε...
http://www.schizas.com/lexarithmos/index.php? (το ξεκίνησε ένας ακροδεξιός που πιστεύει ότι η ελληνική γλώσσα είναι μαντική/μαγική. όμως το σάητ δε πήγε όπως το περίμενε ο ιδιοκτήτης, τα αποτελέσματα ειναι user generated και ειδικά σε πιο μεγάλες φράσεις βγαίνουν τα απίστευτα!!)

Πόσο δίκιο έχει ο spinachvatican... Τρελαίνομαι γι' αυτόν τον trash τύπο που κάθε τόσο είναι στην τηλεόραση και λέει συνέχεια "συνέχεια ίσον 265 ίσον αλήθεια ίσον Ιπποκράτης ίσον ο Ιησούς είναι μεγάλος ίσον 35 ίσον δύναμη ίσον Έλληνας". Οπότε λάτρεψα όντως το σάιτ. Ήδη έγραψαν κι άλλοι στα σχόλιά ότι έβαλαν το όνομά τους στον αρχαιοελληνικό λεξαριθμικό υπολογιστή και βγήκαν τρελά πράγματα.

Πρώτα έβαλα το όνομα του ανθρώπου της ημέρας: Και βγήκε ότι Πέτρος Τατούλης "ίσον 6933 = ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ = 2064 = ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ = Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ = ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ Η ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ = Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ" (!)

Μετά έβαλα το δικό μου και βγήκε ότι Άρης Δημοκίδης "ίσον 672 = ΑΡΝΟΥΜΑΙ = Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΣΤΙ = Η ΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ = ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ = ΚΟΡΔΟΥΗ = ΡΟΥΜΑΝΙΑ = ΑΝΤΙΛΗΨΗ = ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΣ = Ο ΙΗΣΟΥΣ". Κανονικά θα έπρεπε να ήμουν χαρούμενος αλλά επέμεινα.

Έβαλα το πλήρες όνομα, και βρήκα ότι το αρχαιοελληνικό μου βαφτιστικό έκανε όλη τη διαφορά διότι "Αριστοτέλης Δημοκίδης ίσον 1588 = ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ = ΕΠΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ = Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!"

Και τώρα, ναι, είμαι χαρούμενος κι εγώ.

11) Πέρσι τέτοια εποχή στο enteka: Έντεκα της Δευτέρας [«αριστούργημα»] // Έντεκα (καλλιτέχνες που κέρδισαν το Turner Prize) // Έντεκα (αγαπημένα μου Νο2 singles της Αγγλίας) // Έντεκα (τέλεια εξώφυλλα βιβλίων) // Έντεκα της Δευτέρας [σινεμά] // Το Νησί των Χριστουγέννων //

Πρόπερσι τέτοια εποχή στο enteka: Έντεκα (αγαπημένες μου παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων) // Έντεκα (τρόποι για να ξεκινήσεις το μυθιστόρημά σου) // Έντεκα (θέματα από ένα ΚΛΙΚ του 1988) // Έντεκα (δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα πριν από 8 χρόνια) // Έντεκα (κλισέ που είναι -κυριολεκτικά- καταθέσεις ψυχής)

----------------------------------------------

ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ!

Οι γάτες της Ναυαρίνου – και το υπαίθριο ριάλιτι.


DSC07252

Για το πρώτο τεύχος του περιοδικού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Lifo που κυκλοφορεί δωρεάν την Πέμπτη, χρειάστηκε εκτός των άλλων να περάσω μια ολόκληρη μέρα στη Ναυαρίνου. Από μικρός αγαπούσα τη Ναυαρίνου γιατί συνδύαζε τα αρχαία με τα σύγχρονα, γιατί συνέχεια γινόταν κάτι και γιατί είχε ένα βιβλιοπωλείο που πουλούσε ξένα μουσικά περιοδικά. Αυτό όμως που πρόσεξα τις προάλλες και πραγματικά με ενθουσίασε ήταν οι γάτες στα αρχαία.

DSC07253

Τα αναστηλωμένα Ανάκτορα του Γαλεριου είναι πλέον επισκέψιμα (και μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκαν από την Europa Nostra!). Όμως οι επισκέπτες είναι λίγοι, παρόλο που ο περίπατος στο ξύλινο μονοπατάκι είναι μια εμπειρία συναρπαστική. Οι γάτες είναι, τελικά, οι πιο συχνοί επισκέπτες τους. Τι επισκέπτες – μόνιμοι κάτοικοι.

DSC07255

Δεκάδες, ίσως εκατοντάδες γάτες ζουν μέσα στις υπαίθριες κάμαρες, παίζουν στις αναστηλωμένες κολώνες, ζευγαρώνουν εκεί που ήταν τα λουτρά, τσακώνονται στις παλιές αυτοκρατορικές κρυψώνες.

DSC07247

Για τις ίδιες τις γάτες τα ανάκτορα πρέπει να είναι κάτι σαν την Disneyland. Δεν περνάει δευτερόλεπτο που να μην εμφανίζεται μια νέα γάτα, που να μη γίνεται κάποιος τσακωμός ή συμφιλίωση, που να μην κάνουν τα αδέσποτα γατιά κάτι αστείο, χαριτωμένο ή άξιο προσοχής.

DSC07578

Σαν να παίζουν σε ένα ζωντανό 24ωρο ριάλιτι, οι γάτες της Ναυαρίνου ζουν τη ζωή τους σε κοινή θέα, προσφέροντας συνεχές θέαμα στους γατόφιλους θαμώνες της Ναυαρίνου. Μόνο που το σκηνικό τους δεν είναι ένα ριαλιτόσπιτο στην Παιανία, αλλά τα πανέμορφα, επισκέψιμα Ανάκτορα που είχε χτίσει ο αυτοκράτορας Γαλέριος το 300 μ.Χ., στο κέντρο της Ρωμαϊκής Θεσσαλονίκης.

DSC07573


DSC07575

DSC07576

(φωτο Γιώργος Κ.)

27 comments:

Stratos Bacalis said...

Καλή εβδομάδα! Ποιός είπε ότι δε γίνονται πράγματα στην πόλη? Μόνικα και Roisin μέσα σε δυό μέρες λίγο είναι? Και έρχονται κι άλλοι!

Stratos Bacalis said...

Και αρχίζει και το φεστιβάλ την Παρασκευή!!!

KourtGeo said...

Πολύ καλό Post για την ναυαρίνου και τις γατές!!χιχι

Anonymous said...

κ. εντεκα απ όσο σας ξέρω
νομίζω ότι αυτό θα το λατρέψετε...
http://www.schizas.com/lexarithmos/index.php?

(το ξεκίνησε ένας ακροδεξιός που πιστεύει ότι η ελληνική γλώσσα είναι μαντική/μαγική. όμως το σάητ δε πήγε όπως το περίμενε ο ιδιοκτήτης, τα αποτελέσματα ειναι user generated και ειδικά σε πιο μεγάλες φράσεις βγαίνουν τα απίστευτα!!)

fieryfairy said...

πολύ ενδιαφέροντα τα εξώφυλλα των times, η γραμματοσειρά και μόνο puts the election in a better historical perspective.

πως πήγαν οι παρουσιάσεις; σου εύχομαι τα καλύτερα x

fieryfairy said...

@spinachvatican:
το λινκ που έδωσες είναι πόρωση! Το όνομα μου είναι ισάριθμο λεκτικά με το "γαμιέται ο θρήνος του πειραιά". Πως το ήξερε ότι είμαι ΠΑΟΚτζου? Κάτι ξέρει ο άνθρωπος ;-)

Killah said...

ti mou thymises me to snoupi kai tis gates tis navarinou..
h navarinou einai isos h kalyterh plateia se mia xora opou h ennoia plateia einai synonymi tsimentou, mazemenon prezakion, argosxolon papoudon (fair enough, ta kahmena ta papoudia), paranomounton allodapon.
to aragma sta pezoulakia mprosta sto astoria h apo thn allh, sto froutotypo einai precious :P
opos k ta gatakia anamesa sta "arxaia" alla kai oi ladiarikes pitses tou first:)
kalhmera

Ιφιμέδεια said...

Το ποστ σου είναι απολύτως Yammy!!!

Ο Βλούτης πολύ σοβαρή ανακάλυψη που άξιζε την προσοχή μας. Μπράβο.
Και το τραγούδι των psb τέλειο!!!

Α, και κάποιος κάνει σωστά την αξιολόγηση στους ΝΥΤ.

Το ποστ για τις γάτες της Ναυαρίνου είναι σούπερ. Τα ανάκτορα είναι λίγο σαν Disneyland για τις γάτες και προσωπικά δεν θα είχα καμιά αντίρρηση να ξοδεύει το ελληνικό κράτος λεφτά για κάτι τέτοιο (δεν ειρωνεύομαι, αλήθεια!).

Ιφιμέδεια said...

Αγαπητέ Spinachvatican το λινκ σου είναι ΤΕΛΕΙΟ!!!!

Τα αποτέλεσματα του ονόματεπώνυμού μου είναι:

ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ = ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ = Ο ΔΙΚΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ = ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ = ΤΙΣ Ο ΕΡΜΗΣ = ΣΚΕΨΗ = ΤΟ ΓΚΟΤΖΊΛΑ ΉΡΘΕ

Ε, ναι λοιπόν: το Γκοτζίλα ήρθε.

greekgaylolita said...

Eat my dust Iφιμεδεια!
;-)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

Την πολύ καλησπέρα μου.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Ιφιμέδεια said...

ggl: ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΛΕΜΕ. Είναι στο ριζικό σου.

Κύριε Βλούτη,

καλησπέρα σας! Συνεχίστε την πολύ ωραία δουλειά που κάνετε!

ce_ said...
This comment has been removed by the author.
bunnysuicides said...

πολύ ωραίο έντεκα, ειδικά το ποστ μέσα στο ποστ! καλή βδομάδα!

chinoise said...

kali ebdomada....
mou aresei to flash back kai eidika ayto me ta mythistorimata. prosfata yparxei kai mia alli theoria sto internet pou leei na anoixeis to biblio stin selida 69 ki an ayto pou diabazeis sou aresei , mallon sou aresei kai to biblio!!!

Anonymous said...

de diakrinetai to onoma tis odou me tous snoopy ΛΟΛ

(tove jansson forever!)

enteka said...

γεια!

έκανα (βαρυσήμαντο) update στο ποστ, σχετικά μ' αυτό το λεξαριθμικό μηχάνημα που λέει ο spinachvatican.

-----------------------------------
Πόσο δίκιο έχει ο spinachvatican... Τρελαίνομαι γι' αυτόν τον trash τύπο που κάθε τόσο είναι στην τηλεόραση και λέει συνέχεια "συνέχεια ίσον 265 ίσον αλήθεια ίσον Ιπποκράτης ίσον ο Ιησούς είναι μεγάλος ίσον 35 ίσον δύναμη ίσον Έλληνας". Οπότε λάτρεψα όντως το σάιτ. Ήδη έγραψαν κι άλλοι στα σχόλιά ότι έβαλαν το όνομά τους στον αρχαιοελληνικό λεξαριθμικό υπολογιστή και βγήκαν τρελά πράγματα.

Πρώτα έβαλα το όνομα του ανθρώπου της ημέρας: Και βγήκε ότι Πέτρος Τατούλης "ίσον 6933 = ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ = 2064 = ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ = Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ = ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ Η ΑΕΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ = Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ" (!)

Μετά έβαλα το δικό μου και βγήκε ότι Άρης Δημοκίδης "ίσον 672 = ΑΡΝΟΥΜΑΙ = Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΣΤΙ = Η ΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΙΣ = ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ = ΚΟΡΔΟΥΗ = ΡΟΥΜΑΝΙΑ = ΑΝΤΙΛΗΨΗ = ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΣ = Ο ΙΗΣΟΥΣ". Κανονικά θα έπρεπε να ήμουν χαρούμενος αλλά επέμεινα.

Έβαλα το πλήρες όνομα, και βρήκα ότι το αρχαιοελληνικό μου βαφτιστικό έκανε όλη τη διαφορά διότι "Αριστοτέλης Δημοκίδης ίσον 1588 = ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ = ΕΠΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ = Η ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!"

Και τώρα, ναι, είμαι χαρούμενος κι εγώ.

-----------------------------------

sandman, ναι, αλλά το φεστιβάλ δεν πιάνει μία μπροστά στο ζιζανιολογικό συνέδριο του λινκ...

kourtgeo, υποθέτω τις έχεις προσέξει κι εσύ τις γάτες... ή αν όχι, θα τις προσέξεις την επόμενη φορά. :)

fieryfairy, σ' ευχαριστώ!

killah, γεια, με γεια το μπλογκ! το ξέρεις ότι το φρουτότυπο έκλεισε;

ιφιμέδεια, "Τα ανάκτορα είναι λίγο σαν Disneyland για τις γάτες". Το κλέβω αμέσως. (Την αγάπη μου!)

ggl: !!!

κώστα βλούτη, καλησπέρα κι από μένα! πολλές ευχές για το blog! Αλήθεια, τι παίχτηκε με τη χρυσή κασέτα; Σας είχε όντως γίνει απονομή χρυσής κασέτας για τις πωλήσεις του τραγουδιού; Την έχετε ακόμα;

Κούνελε, γεια σου και σε σένα! :)

chinoise: άλλο πάλι κι αυτό! καλή βδομάδα!

anna, οι σνούπι είναι στο κέντρο της θεσσαλονίκης, το πού ακριβώς είναι όμως θα το αφήσω για κουίζ... (ναι για την τόβε!!)

greekgaylolita said...

Χεχε, να την ακους την Ρουλα λοιπον, Ελενη μου;-)

(μου αρεσει και το αποτελεσμα που εβγαλε για το ggl:)

Anonymous said...

try walking on water now, and if that doesn't work, try making wine out of water... you'll make a fortune! ;)
(comment inspired by The New Testament and dan brown's DaVinci Code)

κόκκινο μπαλόνι said...

ΣΟΚ!!! ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟΤΥΠΟ;;;;;;;;
τέρμα οι "κρέμες ομορφιάς". Το τέλος μιας εποχής. Σνιφ

Zpi said...

χαχα εβαλα στο λεξαριθμο κωσταντινος μητσοτακης και δινει αποτελεσμα:

Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ = ΛΕΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ

Η αρχή των πάντων ειναι ο Μητσοτάκης!!!!

Καλημέρα σε όλους

enteka said...

ναι το Φρουτότυπο έκλεισε απ' το καλοκαίρι. Έχει μόνο μια ταμπέλα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Το εσωτερικό του είναι άδειο. Το είδα και σκέφτηκα: "Ήταν στ' αλήθεια τόσο μικρό;"

Είχα ακούσει ότι μπορεί να άνοιγε κάπου αλλού. Αν ξέρει κάποιος...

zpi: !!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

Σας ευχαριστώ θερμά για την αγάπη σας.

Την καλημέρα μου.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Killah said...

peritto na sou po oti sxedon valame ta klamata edo sto spiti!pos kai ekleise re c to froutotypo?

thod. said...

polu kaloi oi flakes....

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

Με ρωτήσατε, αν δεν κάνω λάθος, για την "ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΣΕΤΑ" ανάμερσα στους χρυσούς και πλατινένιους δίσκους που έχω πάρει.

Την κέρδισα με την Ρένα Ντάλμα γιατί ο δίσκος πούλησε τρελά σε κασσέτες.

200.000 πωλήσεις μέσ σε ένα μήνα.

Δείτε τον κατάλογο.

Την πολύ καλημέρα μου.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Anonymous said...

www.arelis.gr
periexei to peribohto ervtonomikon
pou ksesikose thyella antidrasevn
sthn ellada me to seksoyaliko toy periexomeno