Friday, September 29, 2006

Έντεκα (ύποπτοι για την εξαφάνιση του blog μου)

To blog μου είχε εξαφανιστεί για κανα δυο μέρες (ποτέ δεν θα το έκανα delete) και μαύρα φίδια άρχισαν να με ζώνουν. Ποιος με μάτιασε; Ποιοι συνωμότησαν εναντίον μου; Ποιος, στην τελική, με μαχαίρωσε πισώπλατα; Οι ύποπτοι ήταν πολλοί και ο ντετέκτιβ Θαλασσινός μου ζήτησε να περιορίσω τη λίστα στους έντεκα επικρατέστερους, ώστε να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ιδού:
Ύποπτος 1ος: Ο αγαπημένος μου Νανάκος. Ένα από τα τελευταία σχόλια που έγιναν στο μπλογκ μου ήταν δικό του κι έλεγε: «Πραγματικά, Έντεκα, κάθε φορά που σε διαβάζω, χαίρομαι τόσο πολύ που υπάρχεις στη μπλογκόσφαιρα!» [Μην μου πείτε ότι δεν το έκανε για ξεκάρφωμα, για να έχει το τέλειο άλλοθι]
Ύποπτος 2ος: Παναγιώτης Ψωμιάδης. Έγραψα επικριτικά γι’ αυτόν σε δύο πολύ πρόσφατα ποστ μου. Επίσης σκανδαλίστηκε απ’ το αφιέρωμα στις gay friendly ταινίες. Κίνητρο: θέλει να με διώξει απ’ την πόλη γιατί θεωρεί ότι είμαι αλήτης- δημοσιογράφος που φοράει στρινγκ.
Ύποπτος 3ος : Η Δανάη. Πήγα στο σπίτι της την ώρα που έγινε το κακό και μετά από 5 μήνες λειτουργίας του μπλογκ, της αποκάλυψα ότι, ναι, έχω ένα μπλογκ που λέγεται enteka και η διεύθυνση του είναι η τάδε. Είναι η λιγότερη ύποπτη (και τέλεια φίλη) αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ αν ήταν τυχαία όλα αυτά.
Ύποπτος 4ος: Κάποιος διάσημος πεθαμένος για τον οποίο είχα γράψει (με αληθινή αγάπη) στο αφιέρωμα του Ιουλίου – Έντεκα Αιφνίδιοι Θάνατοι Διασημοτήτων. Δεν ξέρω ποιος απ’ τους έντεκα ήταν, μάλλον αυτός που τα κοκάλα του είχαν τρίξει περισσότερο.
Ύποπτος 5ος: Η καθαρίστρια του σπιτιού. Τις δύο μέρες που έλειπα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε μπει στο ίντερνετ, μετά στον μπλόγκερ, μετά να φανταστεί το password μου, να μπει στο dashboard, και να κάνει delete. [Κι αυτό μάλλον απίθανο. Δεν έχουμε καθαρίστρια, αν και θα έπρεπε.]
Ύποπτος 6ος: Ο δώδεκας! Όπως στο Single White Female. Με αντέγραψε τελείως και μετά προσπάθησε να με καταστρέψει! [;)]
Ύποπτος 7ος: Το blogger. Δεν άντεχε τα ποστ μου, πώς το λένε, δε με συμπαθούσε.
Ύποπτος 8ος: Η Μιμή Ντενίση: Είχε ψηφιστεί από τους αναγνώστες η χειρότερη ελληνίδα ηθοποιός στο ποστ Έντεκα Χειρότεροι Ηθοποιοί απ’ τον Μάρκο Λεζέ. Έλαβα ένα ανώνυμο μέιλ που μου περιγράφει μια τυχαία συνάντηση στο δρόμο, της Ντενίση με τον Μάρκο Λεζέ. Γράφει: «Η Ντενίση πάγωσε και κοκάλωσε όταν είδε δύο μέτρα μακριά της τον Λεζέ. Αυτός την κοίταξε συγκαταβατικά (η υπέρτατη προσβολή για μια Σταρ) σαν να της έλεγε: «Είναι επίσημο, είσαι χειρότερη κι από μένα». Αυτή έκανε μεταβολή μουγκρίζοντας: "Άτιμε Έντεκα, τώρα θα δεις…"
Ύποπτος 9ος: Το υποσυνείδητό μου. Κοιμόμουν στο πατρικό μου όταν άρχισα να υπνοβατώ. Μάρτυρες λένε ότι με είδαν να φτάνω στην Ναυαρίνου και να μπαίνω σε 24ωρο ίντερνετ καφέ. Η υπεύθυνη του καφέ δήλωσε ότι παραμιλούσα κι ότι μπόρεσε να ξεχωρίσει τις φράσεις: «θα τους δείξω εγώ… όλους τους» και «πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα; θα είναι η τέλεια διαφήμιση για το μπλογκ. Και μετά από λίγες μέρες θα το ξανανεβάσω πανηγυρικά!»
Ύποπτος 10ος: Παντελής Θαλασσινός: Ντετέκτιβ. Ήταν δίπλα μου στον δρόμο όταν με πήρε κάποιος τηλέφωνο για να μου πει ότι το blog έχει διαγραφεί. Τώρα που το σκέφτομαι: πώς ήξερε τόσα πολλά για την υπόθεση πριν καν του τα πω εγώ; Η επιμονή του να αναλάβει το θέμα είναι το λιγότερο ύποπτη...
Ύποπτος 11ος: Ο Οικονομίδης, ο αντίπαλος του Χάρρυ Κλυνν για τη δημαρχία. Τον υποψιάζομαι γιατί κύκλοι του μου είχαν στείλει μέιλ που ζητούσε ίση προβολή του με ειδικό ιντεράκτιβ ποστ αφιερωμένο στα χρόνια της Δημαρχίας του.


monitor,,

Γνωμάτευση του enteka: Μπορεί να συνεργάστηκαν όλοι μαζί όπως στο τρένο της Αγκάθα Κρίστι.
Γνωμάτευση του ντετέκτιβ Θαλασσινού: «Ήταν πρόβλημα του blogger, έντεκα, γιατί λες ψέματα στον κόσμο; Δύο mail έστειλες στο Blogger Help απ' τις 2 η ώρα και σου είπαν να κάνεις republish όλα τα ποστ ξανά. Και τώρα λειτουργεί. Τι τα μπλέκεις τα πράγματα;"

34 comments:

pascal said...

Ήμουν έτοιμος να κάνω το εξής post:

"Ρε συ έντεκα, είσαι ασυνεπής. Έπρεπε να περιμένεις μέχρι τις έντεκα του μηνός για να το σβήσεις το ρημάδι".

Χαίρομαι που δεν το έσβησες. Και πού 'σαι, αν κάποτε θελήσεις να τα βροντήξεις, μην το σβήσεις. Απλά κλείδωσε τα σχόλια και άστο να υπάρχει.

enteka said...

γεια σου πασκάλ :)
εννοείται αυτό θα κάνω, αφού ξέρεις την εμμονή μου με τα αρχεία και το αρχειακό υλικό. θα το κρατούσα και για μένα, αν μη τι άλλο. ως ανάμνηση. η μέρα εκείνη πάντως δεν είναι κοντά :)

Anonymous said...

Υποψιάζομαι πως το όλο σκηνικό ήταν στημένο για να έχεις αφορμή το σημερινό ποστ.

Τρέμε Θαλασσινέ, ήρθα να φάω τη θέση σου :-P

enteka said...

LOL
έχεις δίκιο, ούτε στημένο να'ταν!
το ποστ (εκτός από τις γνωματεύσεις που τις έγραψα πριν, όταν πέτυχε το republish) το έγραψα σε τετράδιο χτες που δεν μπορούσα να ελέγξω το πρόβλημα ή να το διορθώσω. [ψιλοαγχωμένος μήπως είχαν σβηστεί όλα -και αν το πιστεύετε δεν είχα σώσει στο PC μου σχεδόν τίποτα, καλά που είχαν μείνει στο blogger dashboard και τώρα τα κάνω republish ένα-ένα.]

Πιστεύοντας ότι δεν έχω μπλογκ αποφάσισα να γράψω κάτι ώστε σήμερα να το έστελνα σε κάποιον φίλο μπλόγκερ να το δημοσιεύσει αυτός, ώστε αυτοί που με ψάχναν (thanks!) να ξέρουν τουλάχιστον ότι δεν το διέγραψα εγώ.
Anyway μου έφτιαξε τη διάθεση χτες αυτό το ποστ και πολύ περισσότερο που δεν πρέπει να μετακομίσω σε άλλη διεύθυνση.

Είναι όμως ευκαιρία και για Καλή Συνομωσιολογία - αν ξέρετε κάποιον που συμμετείχε στο σαμποτάζ αυτό (για να μην πω καμποτάζ!) πείτε τον. Πιο μετά λέω να γράψω και μια ολοκληρωμένη εκδοχή μου για πιθανή συλλογική ευθύνη και των 11 υπόπτων.

:):)

Anonymous said...

Βρε συ, πρέπει να γράψεις κανα ποστ με τίτλο "11 αποτυχημένα εγκλήματα" :-P

enteka said...

:-P

A.F.Marx said...

Και που να ήξερες ότι έκανα εδώ και 11 μέρες, επί 11 ώρεςτην ημέρα, 11 κλικ ανά λεπτό στο flag καταγγέλοντας το μπλογκ σου σαν τζαμ μπλογκ....
Αλήτες του blogger.com! Και με βεβαίωναν ότι η διαγραφή θα ήταν μόνιμη...
Ψεύτες!

vangelakas said...

Η Μιμή Ντενίση: Είχε ψηφιστεί από τους αναγνώστες η χειρότερη ελληνίδα ηθοποιός στο ποστ Έντεκα Χειρότεροι Ηθοποιοί απ’ τον Μάρκο Λεζέ

χαχαχαχα! Πού τό σχετικό λίνκ;

enteka said...

προδότη! και να φανταστείς ότι στο δικό σου μπλογκ θα σκεφτόμουν να στείλω το μεταμπλόγκιν κείμενο μου!
:)

enteka said...

damn!!!
είχα το πρωί μια ιδέα για να την βάλω στο ποστ, αλλα στον πανικό μου το αντέγραψα αυτούσιο. Ήθελα να ενσωματώσο κάπου και τους χάκερς που (εκ των έσω) έσβησαν τα αρχεία της Βουλής για την επιτροπή ανταγωνισμού.
Είναι σύμπτωση κι αυτό; Ότι χτες χάκερς έσβησαν και τα 2? Έπρεπε να το είχα θυμηθεί και να το είχα βάλει. Αν, δηλαδή, είχα εμπλέξει και την Κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο συναρπαστικά!

Alexandros said...

Good to have u back! :-)

enteka said...

[vangelaka δεν βγάζει ακόμη το ποστ από μόνο του [error 404] αλλά κοίταξε στα αρχεία του Ιουλιου (July 07)]
[alex - thanks!]

Anonymous said...

Ο ενδέκατος που θα σε λινκμπλογκάρει, θα είναι ο πραγματικός ένοχος :-P

Anonymous said...

εμένα ο νανάκος μου είπε πως αυτός τα σχεδίασε όλα σε συνεργασία με τον πρόβατο - αλλά εμένα με μπλέξανε - δεν ήξερα τίποτα - καρφί όμως δε γίνομαι - εντάξει ?

alienlover said...

Χαίρομαι που ξαναγύρισες! Είχα αρχίσει να ανησυχω..

oni said...

Epitelous! K gw nomiza pws zhlepse to diko mou opws kanei syxna k tou erikse katara (ayto me tis katares den to kanei! einai kalo!) ! :O Mou eleipses T_T *sniff*

Ti ennoeis me to "να κάνεις republish όλα τα ποστ ξανά" ? O_O Dhladh... eixe eksafanistei teleiws? 8a prepei na kanw save se doc ta post mou gia na mhn pa8w k gw kati tetoio? :P An k de 8a noiastei kanenas gia ton adiko xamo mou para egw! *meta to dakrybrexto monologo 8a anoiksw th mpalkonoporta kai 8a bre8w sto kraspedo tou dromou* :P

Erwthsh (krisews): H fwto kineitai h' me geloun ta matia mou? :S Giati skiaxthka oligon ti :S

WELCOME BACK! ^_^

enteka said...

justanothergoneoff: LOL
πολύβιε: ααα...
alienlover: :)
oni: :) [κοίτα, προσπάθησα να κάνω republish το blog και απέτυχα. Μετά όμως έκανα republish index και ανέβηκε η homepage, όχι όμως και τα αρχεία (May, June κλπ) ενώ τα ποστ δεν ανοίγαν πια απ' το Μόνιτορ (ή το google). Οπότε τα πήρα ένα ένα και τα κάνω republish ώστε να ανοίγουν κι από μόνα τους σε μια δική τους σελίδα. ]

Zpi said...

Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν να ποστάρω "Τι διάολο έγινε το μλογκ του enteka;"
Καλως σε ξαναβρήκαμε καρντάσι

ΥΓ:΅Σίγουρα ο Θαλασσινός την έκανε τη δουλειά

ci said...

welcome back!

για το backup - δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά υπάρχει free έκδοση : blogcollector.
αχρείαστο να'ναι:)

Rodia said...

Σε παρακαλώ να με συμπεριλάβεις στο επόμενο ποστ "έντεκα μ@λ@κες που έψαχναν τον έντεκα", ε

Καλό τέλος, όλα καλά!:-)

cindaki said...

Εγώ ξέρω από έγκυρες πηγές ότι είναι ο Ψωμιάδης...

Μη με ρωτήσεις που το ξέρω, είναι απόρρητο...
ssshhhhh....

Lex_Luthor06 said...

Κρίμα που δεν είσαι 12.
Θα είχες συμπεριλάβει και την επαναστατική ομάδα για την αυτονόμηση των Blgos που ηγείται από την Ζωζώ Σαπουτζάκη.

Anonymous said...

H alitheia einai oti otan mpika na diavasw to blog sou proxtes tromaksa....Se diavazw fanatika kai den mporousa na katalavw ti egine....
Thank god you're back alive and kicking!

Provato said...

χε χε χε χε χε χε χε ...(σαρδόνιo χαμόγελο) χεχεχεχε!

tzo said...

Ξέρω δεν υπάρχει δώδεκα αλλά!
12. Μπλογκόσφαιρα: Με ζουλέψαν όλοι και θέλουν να με εξαφανίσουν…..

enteka said...

zpi: να'σαι καλά :)
citronella, θενκς θα το ψάξω
ροδιά: :) κι εγώ με έψαχνα μανιωδώς
sofi-k: και για τα επόμενα 4 χρόνια την έβαψα ;)
aenaos: να περιμένεις σύντομα χτύπημα της Ντ.
lex_luthor: πρέπει να μάθω περισσότερα γι' αυτήν την ομάδα
kalamariwtisa: γειτονικούς χαιρετισμούς
laughing_sheep: [you're really laughing :):)]
allitnil: λολ, όταν το πιστέψω αυτό θα έχω γίνει πλήρως παρανοϊκός.
oni: ναι η εικόνα κινείται απ' την ταραχή

:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Στη γυάλα μου βλέπω μπροστά σ' ένα pc την Μαριέττα και τον οδηγό της και πιο δίπλα τη Ρούλα Κορομηλά να της ψιθυρίζει στο αυτί "τρεις ευχές..."

mauve said...

enteka!!! back!
:-)))

Anonymous said...

Κι είχα αρχίσει να ανησυχώ...;)
Nice 2cu!*

urbane71 said...

Προσωπικά, δεν ανησύχησα καθόλου. Είχα διαβάσει στο site των Pet Shop Boys πως ο Νιλ Τέναντ κάνει διακοπές στη Σαντορίνη. Χμ, λεω. Τέλος πάντων, ωραίο το ηφαίστειο;
(welcome back!)

enteka said...

npl: αυτή είναι η καλύτερη ιστορία
mauve, evelina και dwdeka, :)
urbane: ΛΟΛ

liliputaner said...

welcome back!na fanatasteis egw pou eimai "new kid on the blog" stenaxwrithika, giati se diabazw taktika! ase pou fobhthka pws egw matiasa to blog soy (eimai sabbatogennimeni)!!! pantws emena mou myrizei daktylos pswmiadh!:-)

Ιφιμέδεια said...

Εντάξει τελικά έφταιγε ο blogger, αλλά σου δώθηκε η αφορμή να κάνεις ένα από τα καλύτερά σου ποστ!

Μας λείπεις όπως καταλαβαίνεις και πολύ φοβάμαι ότι έγινες η συνήθεια που έγινε λατρεία.

It's nice to have you back!!!!