Monday, October 30, 2006

Έντεκα (χαρακτηριστικές δηλώσεις Χριστόδουλου)

[Aπό τον Rapaz]
photo6
Τάδε έφη Χριστόδουλος*
ή Love is all around

[*Από το βιβλίο Η Μάστιγα του Θεού του Μανώλη Βασιλάκη που θα παρουσιαστεί αύριο Τρίτη στην Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες εδώ.]

1. «O Θεός με “ξεχώρισε” από τότε που ήμουν στην κοιλιά της μάνας μου». (3.5.1998)
2. «Οι πρώτοι ξενόφερτοι Έλληνες που κατέλαβαν θέσεις και αξιώματα στο νεο ελλαδικό κράτος, ήσαν ποτισμένοι με το πνεύμα της γαλλικής διαφώτισης. Κουβάλησαν κοντά τους την αθεΐα. [] Και αυτή η εγκληματική τακτική των διαφωτιστών της τότε εποχής , των οποίων ηγήτορας ήταν ο Αδαμάντιος Κοραής, συνεχίζεται και σήμερα». (3.3.1998)
3. «Εκκλησία και Πολιτεία είναι σαν σιαμαίοι αδερφοί που κανείς δεν μπορεί να τους χωρίσει γιατί τότε ένας από τους δύο θα πεθάνει. [] Η Εκκλησία είναι ο μοναδικός αξιόπιστος θεσμός του γένους». (27.3.1999)
4. «Θέλω από αυτή τη θέση να συγχαρώ για άλλη μια φορά τον κύριο Καψάλη, εκδότη και διευθυντή της γνωστής εφημερίδος Στόχος των Αθηνών, που είναι γνωστός ελληνοκεντρικός και ελληνόψυχος και ταυτόχρονα Χριστοκεντρικός και Ορθόδοξος. Έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους επιτέλους.» (Από την ομιλία του σε συνέδριο του Στόχου στις 31.5.1997)
5. [(Για τα βασανιστήρια της χούντας) «Ομολογώ ότι εγώ και η γενιά μου εδιδαχθήκαμε πολλά απ΄αυτά, τα οποία ευθύς μετά τη Μεταπολίτευση ο κόσμος και τα κόμματα κατελόγιζαν εις βάρος της Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε αποστείλει δύο επιστολές εις τον τότε δικτάτορα, τον Παπαδόπουλο, διαμαρτυρόμενος για ορισμένες απάνθρωπες μεταχειρίσεις ανθρώπων» (11.2.2001)
6. Και ένα μήνα μετά (!) : «Ομολογώ ότι δεν ήξερα πως γίνονταν βασανιστήρια, πως υπήρχε ΕΑΤ-ΕΣΑ... Στον κύκλο μου δεν είχα ακούσει τέτοια πράγματα, δεν άκουγα ξένους σταθμους , εκ των υστέρων τα έμαθα. Θα πει κανείς ότι ήμουν βαθιά νυχτωμένος. Μπορεί γιατί εγώ τότε σπούδαζα» (4.3.2001) [For the record, αποφοίτησε από τη Νομική το 1962 και από τη σχολή Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1967)]
7. (Από την επιστολή του στον αρχιπραξικοματία Στυλιανό Παττακό στις 31.5.2001) "Όπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει. Εύχομαι ο Δομήτωρ κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την Χάριν και την ευλογίαν Του".
8. «Έκοψαν τον Μπουτιλιόνε επειδή τόλμησε να πει την αλήθεια [για την ομοφυλοφιλία]. Αλλά σκεφθείτε που έχουμε φθάσει. Σε ποιο κατάντημα έχει φθάσει σήμερα η ανθρωπότητα, η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κραζουσα θέλει να την καλύψει. Να μη λέμε, να μη μιλάμε γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι, γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση» (31.10.2004)
9. «Να μην επιτρέψουμε να μας ισοπεδώσει ο οδοστρωτήρας της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Είχαμε μια ευλογία πριν από λίγα χρόνια , τη θρησκευτική, γλωσσική και φυλετική ομοιογένεια του ελληνικού λαού. Αυτό πάμε να το χάσουμε τώρα, γιατί στην πατρίδα μας έχουν έρθει χιλιάδες πρόσφυγες και άλλοι μετανάστες» (27.5.2001)
10. «Τα οράματα των Ευρωπαίων δεν πρέπει να μας δελεάζουν καθώς οι Έλληνες έχουν αξία και ανώτερο πολιτισμό. [] Ε! λοιπόν, εμείς δεν είμαστε Γερμανοί ούτε Γάλλοι, ούτε πολύ περισσότερο Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και μιλάμε αντρίκια». (20.6.1999)
11. «Εκείνο που αρνούμεθα στη γυναίκα είναι η εκ μέρους της παραβίαση της φύσεως και η διεκδίκηση θέσεως που δεν της ανήκει βασικά» και «επειδή ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογενείας, είναι φυσικό να κατέχει και τα ανώτερα μορφωτικά προσόντα εν συγκρίσει με τη σύζυγο». (Από διάφορα βιβλία του όπως "Κρίσις στη σύγχρονη οικογένεια", "Για ένα επιτυχημένο γάμο" (!) κ.α)

*δείτε επίσης το πιο πρόσφατο ποστ με τα highlights της παρουσίασης του βιβλίου

37 comments:

enteka said...

αν συναντούσα τον Χριστοδουλο θα του ζητούσα:
1) λόγο αγάπης κι όχι διχασμού
2) λεφτά στον κόσμο, τί τι μαζεύουν την περιουσία; για ποια ώρα ανάγκης; εκτάσεις και σπίτια σε άστεγους, κι όχι να διώχνει ανθρώπους απ' τα σπίτια τους (βλέπε Νέα Μάκρη)

Anonymous said...

#@$&@#$&#@$U@#&^@#$ για να μη πω τίποτα χειρότερο

urbane71 said...

Μερικά είναι ξεκαρδιστικά (κορυφαίο το <10>) αλλά σου κόβεται το γέλιο αν σκεφτείς ποιός είναι αυτός ο άνθρωπος και τι εκπροσωπεί.
Πάντως, είσαι πολύ μεγαλόψυχος, enteka :) Προσωπικά θα ήθελα να του πω «είστε επικίνδυνος, κάνετε κακό και καλύτερα να γυρίσετε σπίτι σας».

Anonymous said...

confused μην βρίζεις τα θεία σε παρακαλώ :-Ρ

Stelios Frang said...

Κι εγώ είχα επιχειρήσει να απομονώσω μερικά από τα αποφθέγματα του Χριστόδουλου, αλλά ουσιαστικά έπρεπε να αντιγράψω όλο το βιβλίο του Μ.Βασιλάκη.

Μαζί με τα σχόλια του συγγραφέα είναι το σύγγραμμα μοναδικό και το έχω ήδη κάνει δώρο σε ονομαστικές γιορτές και γενέθλια, άλλοτε προς ευχαρίστηση κι άλλοτε προς εξαγρίωση του παραλήπτη :-))

cobden said...

Κι εμένα το αγαπήμενο μου είναι το "ανδροπρεπείς Έλληνες"!
Πάντως και αυτο το βιβλίο του Βασιλάκη είναι εξαιρετικό, όπως και το προηγούμενο του (το "Καλά να Πάθουν") για τις ελληνικές αντιδράσεις στην 11η Σεπτεμβρίου.

. said...

!!!!!!!!!

είναι ηλίθιος;;;;; τον είχα απλά για αστείο, τελικά είναι επικίνδυνος. ομοφοβικός, μισογύνης και φασιστόμουτρο.

roidis said...

χαχαχα!
σε καταλαβαίνω αγαπητέ έντεκα. είσαι υποχρεωμένος να βάλεις έντεκα του Χριστόδουλου, αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να βάλεις 111 (!!!) - για την συνέπεια βρε γμτ.

enteka said...

τρομακτικές οι δηλώσεις του, rapaz δεν θα μπορούσες να κάνεις καλύτερες (ή χειρότερες) επιλογές απ' το βιβλίο.

Attalanti said...

Ωραία πράμματα Δευτεριάτικα, ρε 11! Μπράβο, μπράβο! Δεν ανάβεις και κανά φως όπως μπαίνεις; Καλορίζικο το νέο... σκηνικό!

CutiesCabs said...

Πίσσα και πούπουλα anyone?
Άκου κει "γαλλική διαφώτισις" και "αθεϊα"...
Τα μπάζα στις χωματερές.

Ιφιμέδεια said...

Μπράβο rapaz! Καλή ιδέα!

Το υποκείμενο αυτό, ο Δούλος του Χριστού (ας γελάσω), έβγαλε και βιβλίο (κόπηκαν δέντρα δηλαδή και όλα τα σχετικά) με όλες τις δηλώσεις και ανακοινώσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια σε συνέδρια των Απανταχού Κατωραχουλιωτών, ομιλίες, έναρξη σχολικού έτους, κλπ. Οποιαδήποτε σαχλαμάρα (άλλο ήθελα να γράψω), συνήθως του πεντάλεπτου, έχει ξεστομίσει ήθελε και να την καταγράψει στην αιωνιότητα ο πάνσοφος. Μην την πατήσει σαν τον Σωκράτη και τον Χριστό που δεν κράταγαν και καμιά σημείωση οι αφελείς.

Το καλύτερό μου, όπως το ξεφύλλισα (σιγά μην έδινα του Λιβάνη 18 ευρώ!!) η δήλωση για το AIDS ότι είναι σημείο των καιρών και η λύση στο πρόβλημα είναι η "εγκράτεια".

Αλήθεια τις εισπράξεις από το βιβλίο που θα τις δωρίσει;

Υ.Γ. Δυστυχώς έχουμε τον Αρχιεπίσκοπο που μας αξίζει... Έναν επικίνδυνο φασίστα.

tzo said...

Δεν την ανέχομαι τη Χριστοδουλίαση! Απαπα πα! Μακριά….

Effie said...

Ο Χριστός και η Παναγία!!!! (κυριολεκτικά όμως ;>> )

Μπρρρρρ....
Ανατρίχιασα..........

Rodia said...

Λείπει ένα βασικό: Η εξυγείανση (δική του η λέξη) των αρχαίων μνημείων με τη μετατροπή τους (δια της καταστροφής και ανακατασκευής με τα ίδια υλικά) χριστιανικών ναών.

Κάπου το έχω, η διατύπωσή μου δεν νομίζω ότι διαφέρει και πολύ.. μπορεί να είναι και πιο διακριτική από αυτό που ειπώθηκε από τον ίδιο.

Rodia said...

..και.. γιατί φορέσαμε μαύρο φουστανάκι; Για να ταιριάξωμεν με το ράσο;
;-)

alX said...

Βοήθειά μας...

πολυβιος said...

εμένα μου άρεσε το νέο μαύρο σας

πολυβιος said...

εμένα μου άρεσε το νέο μαύρο σας

πολυβιος said...

εμένα μου άρεσε το νέο μαύρο σας

πολυβιος said...

με συγχωρείτε, αλλά κόλλησε το γαμημένο.

Leigh-Cheri said...

"...Πες μου, πώς γίνεται η αγάπη να ζει απ` τη λέξη εχθρός;
Και πώς θα βρω τη σωτηρία σκυμμένος και βουβός;
Κι αν πάλι αυτό το τραγουδάκι σου μοιάζει αιρετικό
ΔΙΑΟΛΕ, φύγε από μπροστά μου
μου κρύβεις το Θεό!..."

Μια χαρά του τα λέει ο Αγγελάκας.
Καλύτερα δεν γίνεται.

Σιχτήρ!

enteka said...

έβλεπα τώρα στις ειδήσεις τους ίδιους και τους ίδιους είκοσι θεσσαλονικείς παραθρησκευτικούς να διαδηλώνουν εναντίον του Πανούση (με την αγάπη και την συμπόνια έκδηλη στα πρόσωπά τους) και σκεπτόμουν αν θα έπρεπε να τους ειδοποιήσω για την αυριανή βλάσφημη εκδήλωση για αυτό το βιβλίο του Σατανά! Αν μαζευτούν έξω απ' τον Μαλλιάρη, ο κύριος Βασιλάκης θα κερδίσει διαφήμιση αξίας πολλών εκατομμυρίων.
[και ατάκα Πανούση: "Ο Χριστόδουλος, αυτός ο Μασκαριότατός μας..."]

WinterAcademy said...

1.αν είναι αλήθεια για την τένια πείτε το μου να ξέρω, για να θυμηθώ να το ξεχάσω
2. αληθεια αν ο πάπας φοράει prada η δικιά μας η κακίστρω τι φοράει? τζιμι τσου (ρε λακη) ?
3.ο πάπας παρεμπιπτόντως είναι στυλάκι, δεν τσακίζει νηστίσιμους αστακούς στη Σπονδή, και φοράει άσπρα, όχι μαύρα ριχτά που αδυνατίζουν
4. ειναι δυνατόν φάτσα που αποπνέει τέτοια κακία 24 καρατίων να πείθει κάποιον, εκτός από τους φανατικούς?
5. διαβατήριο έχει? έβγαλε καινούργιο τώρα που δεν ισχύουν τα παλιά? καινούργια ταυτότητα (χωρίς θρήσκευμα) έβγαλε που χρειάζεται για το διαβατήριο? ..
6. ..γιατί πως θα πάει στο πεντάστερο το χίλτον του παρισίου -aka paris hilton- για τις 15θήμερες διακοπές του?
7. μόλις σήμερα αφού οι 3 πρώτοι υπάλληλοι της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων οφ μάι ας, με παρέπεμψαν στην μαντάμ #4, αυτή μου είπε ότι καλώς η υπηρεσία στην οποία δουλεύω στέλνει στη στρατολογία στοιχεία όπως το θρήσκευμα κ το επάγγελμα πατρός για τα αγόρια του μητρώου αρρένων, καθώς ο στρατός πρέπει να τα ξέρει αυτά τα στοιχεία, αφού π.χ. οι Ιαχωβάδες δεν ορκίζονται στο ευαγγέλιο κ δεν κρατούν όπλο κλπ.. αν έχει το θεό της.. που τον έχει.. νομίζει..
8. το τι θεούσες έχω στην υπηρεσία μου, και πως λατρεύω να τις φρικάρω (με τους pentium στα 666MHz, το ΑΦΜ μας που έχει μέσα το 666, τις κάρτες ανάληψης που ΔΕΝ έβγαλαν για τη μισθοδοσία κλπ) δε λέγεται!
9. θεούσα είναι και ο τύπος που μας φέρνει τις τυρόπιτες, ο οποίος, αφού άκουσε μια έγκυο φίλη που ήταν στο γραφείο μου να λέει ένα 'δόξα τω θεώ' όταν τι ρώτησε πως πάει η εγκυμοσύνη, κι έπειτα ότι θα κάνει θρησκευτικό γάμο μόνο για τους γονείς της αφού δεν τον θεωρεί απαραίτητο, σχολίασε με ύφος Βάντας Πανκακιωτάτης 'δόξα τω θεώ και πολιτικός γάμος δεν πάνε μαζί όμως'.. ΑΦΟΥ έφυγε η κοπέλα βέβαια.. αααααχχχ είναι ωραίες οι τυρόπιτες όμως, κι ένα ηθικό δίλημμα το έχω ο γρουσούζης, να ξαναπάρω ή όχι?
10. πραγματικά κι εγώ πολύ ψύχραιμο σε βρίσκω, εγω αν τον συναντούσα θα του έριχνα απλά το ψυχρότερο, απαξιωτικότερο βλέμα μου κ δε θα του έλεγα απολύτως τίποτε
11. αν κάποιος ξέρει πως σαμποτάρεται μια ηλεκτρονική καμπάνα -μιλάμε για τρελό ρέιβ ρεμίχ κάθε κυριακή 8 η ώρα το πρωί- πλιζ χελπ. όνεστλι..

Anonymous said...

@anonymous δε βρίζω τα θεία, τον Χριστόδουλα βρίζω :P

Καλέ τι μαύρο φουστανάκι εγώ ένα κάτασπρο βλέπω :o

enteka said...

confused, για το template
αυτό με την Τένια Μακρή ισχύει; έχουν πάντως και οι δύο ένα forced καλοκάγαθο βλέμμα.
winter academy: τε-λει-ο!

η υποθετική συνάντησή μου με τον Χριστόδουλο, που με βρίσκετε όλοι ψύχραιμο αναφέρεται στην περίπτωση που μια συνομιλία μας θα είχε ελπίδες αποτελέσματος. Αν τον έβλεπα τυχαία στο δρόμο θα έκανα ότι θα τρόμαζα με την αποτροπαιότητά του και θα έλεγα 'Παναγιά μου ο Χριστόδουλος!'.

Anonymous said...

Όταν μπήκα χθες ήταν άσπρο το temp, τώρα είναι μαύρο...
Είμαι που είμαι η έρμη μπερδεμένη από μόνη μου, πάτε να με αποτρελάνετε? :P:P:P

Καλημέρες :)

Debby said...

Πάρα πολύ καλή συλλογή! Σχεδόν εκνευρίστηκα με τα λεγόμενα του! Ο άνθρωπος εκτός από ψώνιο είναι τελικά και άκρως οπισθοδρομικός.

Anonymous said...

Τώρα για να καταλάβω...μιλάμε για τον ίδιο που οι κολλητές του ρασοφόρες αποκαλούν απροκάλυπτα μες την αρχιεπισκοπή ..΄΄Μπέμπα Μπλάνς''?Ελεος...(Θεε μου σχώρα με)

Nikos said...

8,9,10,11!!!

Κρίμα που για να αλλάξει αρχιεπίσκοπος πρέπει να πεθάνει ο παρών.. Πόσο καιρό θα πάρει;

"Τώρα για να καταλάβω...μιλάμε για τον ίδιο που οι κολλητές του ρασοφόρες αποκαλούν απροκάλυπτα μες την αρχιεπισκοπή ..΄΄Μπέμπα Μπλάνς''?Ελεος...(Θεε μου σχώρα με)"

Η πλάκα είναι, πως όταν έλεγε για κουσούρια, δεν πέρασε ένας μήνα που αποκαλύφθηκε η Κούλα, η Σούλα και οι λοιπές ρασοφόρες!

Anonymous said...

Ο άνθρωπος είναι ένα κινούμενο σίχαμεα... That's it... :X

Anonymous said...

Είναι ένας θεατρίνος, κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση κάνει ότι και καλά συγκινείται. Τί καραγκιόζης είναι αυτός, ο Χριστός κι ο δουλός!

Anonymous said...

Ο Χριστος και Αποστολος Γκλετσος...
που φτασαμε ρε γαμωτο...

Να κατηγορει, να διακρινει, να ξεχωριζει, να παταει επι πτωματων ενας αντε να μην πω που εκπροσωπει την Εκκλησια...

Ελεινα απαισια ειναι τα σχολια για τους ομοφυλοφιλους (ποιος εισαι συ ρε που θα κρινεις; που ξες ποσο ασχημα εχει περασει ο αλλος στη ζωη του;) και ενα απο τα τελευταια που κατηγορει τους Ευρωπαιους λεγοντας οτι η Ελλαδα εχει ανωτερο πολιτισμο και οτι ειμαστε Ελληνες, ανδρες, ανδροπρεπεις και οχι "πουστρακια" σαν τους αλλους...

λυπαμαι για την καταντια του...
αλλα και ο Παισιος το ειπε: "τα πρωτα κεφαλια που θα ριξει ο Θεος στην δευτερα παρουσια θα ειναι κληρικων και επισκοπων...."

Anonymous said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, και ξεχασα να πω....

ΘΕΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ! ΓΛΥΚΙΑ ΓΛΥΚΙΑ (αλα Ψινακης!!!!)

Anonymous said...

Προτείνω για νεο αρχι/πο τήν ΦΤΕΡΟΥ η Αντρέα που δεν είναι και υποκριτής .Ετσι ίσως μπεί και καποιος που να έχει χιούμορ .Αλλιως μπορεί και ο πρέσβης της Αμερικής ,οπότε άν έχουμε ταυτοχρονα και φανερά ( γιατί τό κρύβουμε δεν καταλαβα ποτέ ,αφου και τά μικρά παιδιά ξέρουν ότι αυτός είναι ο Governor της Ψωροκώσταινας) πρωθυπουργό το ιδιο πρόσωπο , μειώνονται τα έξοδα...

enteka said...

simera pou pethane o xristodoulos den mporo na min ton skefto me aperanto sevasmo ton iatriko kai psyxologiko agwna tou. oi diloseis tou den allazoun, oute i antimetopisi mou apenanti s' aytes.

ki akomi ki an diafonousa tromera mazi tou, den tha mporousa para na exo lypithei pragmatika, gia ton anthropo Xristodoulo.

makari, sintoma, eite me ti voitheia tou opoiou theou, i tis epistimis, i akoma kai sindiasmou, na nikithei epitelous oristika o karkinos, afti i apaisia astheneia. an tyxon yparxei theos (kai poly perissotero an akouei tous anthropous) afto tha ithela na zitiso afti ti stigmi.

kai makari i ekklisia me ta xrimata, tis ektaseis kai tin periousia tis na voithisei oso ginetai s' ayto.

tha to kanei???

Ωκεανός said...

Είναι αργά για δάκρυα.
Η ευκαιρία μας για να δείξουμε ποιοί είμαστε υπάρχει μόνο όταν είμαστε δυνατοί και οχι με λόγια όταν είμαστε μπροστά στόν θάνατο.
Σέβομαι τον νεκρό Χριστόδουλο αλλά οχι το ανύπαρκτο έργο της εκκλησίας που κοιτάει μονο τα πλούτη της.