Monday, May 14, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

img156
[Το οικογενειακό δέντρο του Ντόναλντ Ντακ είναι εδώ]

1) Καλή βδομάδα. Σ’ αυτό το ποστ για τον ζωγράφο I. Bosch ο driver under influence άφησε το πρώτο του (και τελευταίο) comment στο μπλογκ μου, λέγοντας: «Ενδιαφέρον έχει και το βιβλίο Ο Αλγόριθμος Της Μελαγχολίας όπου οι πίνακες του [Bosch] είναι μέρος ενός αστυνομικού παζλ.» Σκέφτηκα να το αγοράσω αλλά ξέχασα να το σημειώσω. Διάβασε όμως το comment ο φίλος μου ο Γ. και το σημείωσε αυτός: ένα μήνα μετά μου έκανε το βιβλίο δώρο για τα γενέθλιά μου. Μόλις το τελείωσα: driver under influence – και Γ.- ευχαριστώ!

2) [Από το on-off] «Το μυστικό σε μια συνέντευξη είναι να κάνω μικρές ερωτήσεις. Αν μια ερώτηση είναι πάνω από δύο προτάσεις, τότε δεν έχω κάνει σωστά τη δουλειά μου», δήλωσε ο Λάρι Κινγκ όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Αυτά στην Αμερική. Γιατί εδώ οι δικοί μας τηλεαστέρες μιλάνε ένα τέταρτο και μετά κάνουν την ερώτηση.

3) Διαβάζω για τα κατορθώματα των Love Boat Orchestra στην Αθήνα (ένα,δύο, τρία, τέσσερα, πέντε) και χαίρομαι που μπορώ να πω I told you so! Δεν ξέρω πώς και τι παίξαν στην Yurovision, πάντως την τελευταία φορά που τους είδα, Χριστούγεννα, στον πεζόδρομο της Ζεύξιδος έξω από ένα ψιλικατζίδικο, ήταν φο-βε-ροι: το λουκ, τα props, τα τραγούδια, οι διακοπές για διαφημίσεις, το τηλεμάρκετινγκ, ο χορός! [Φακτ! Κατηγόρησα την τραγουδίστρια για την καταστροφή του μπλογκ μου σ’ αυτό το ποστ (ύποπτος #3). Ήταν εντελώς αθώα.]

4) Ο Γιάννης Πετρίδης στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη των ΝΕΩΝ: Ο Χατζιδάκις σού έδωσε την πρώτη ευκαιρία; Ναι, το 1975. Ερχόμασταν απ΄ τη χούντα, σκοτεινά χρόνια και έκανα την πρώτη πρωινή εκπομπή 7 με 10. (…) Εγώ γκαζωμένος έπαιζα αμερικάνικα κομμάτια. Πρόσεξε, τώρα, 1975... Κάποια στιγμή άρχισαν να φωνάζουν. «Αμερικανάκι» και τέτοια; Ναι. Και μας φώναξε μια μέρα ο Χατζιδάκις εμένα και τον Κώστα Ζουγρή, που ήμασταν από τότε συνεργάτες, και λέει θα πάτε το απόγευμα 4 η ώρα, που γυρίζουν οι νέοι απ΄ το σχολείο. [32 χρόνια μετά είναι ακόμα εκεί. Από τις 4-5 στην ΕΡΑ1 - και μετά στο Τρίτο.] /// Δείτε επίσης: Έντεκα (για τον Γιάννη Πετρίδη).

5) Το ραδιόφωνο της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας: "Το ArtwaveRadio είναι ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος διευθύνεται από καλλιτέχνες και (..) αποτελεί μια ηχητική πλατφόρμα για τη δημιουργία και την ανάδειξη πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου, ενώ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και σπάνιες ηχογραφήσεις, συζητήσεις, DJs και ροή από mp3." (listen online).

6) Ψίθυροι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία για την Άννα Παναγιωταρέα στη Θεσσαλονίκη: για την αλματώδη άνοδό της στην πανεπιστήμιακή ιεραρχία της πόλης, τη συμπεριφορά της σε συναδέλφους, τις ακαδημαϊκές της ικανότητες… Το λιγότερο που μπορώ να κάνω εγώ είναι να βάλω ακόμα ένα λινκ στην περίφημη ανοιχτή επιστολή του Δε Μασάμε Ρε στην κυρία Παναγιωταρέα. (φωτο: 1990-Χάρρυ Κλυνν)

7) [Από την καθημερινή] Ο πρώην σκηνοθέτης Πίτερ Γουάιτχεντ έγραφε το 1968 για την απόφασή του να σταματήσει να κάνει ταινίες: "Το να στέκεις και να παρατηρείς είναι μια μορφή αποξένωσης. είχα φτάσει σ' ένα σημείο που δεν μπορούσα να κάνω οτιδήποτε χωρίς να το συνδέσω με την πιθανότητα ή την ανάγκη να το κινηματογραφήσω. Κόντευα να τρελαθώ. έκανα ζουμ, άκουγα, μόνταρα, με τα μάτια και τα αυτιά μου. Δεν ένιωσα μεγαλύτερη έκσταση παρά τη στιγμή που πήρα την απόφαση να σταματήσω να γυρίζω ταινίες [και να φροντίζω γεράκια στη φύση]". (παραλληλισμοί με blogging?)

8) Με αφορμή τη γυναίκα μαραντόνα στο ποστ της προηγούμενης Δευτέρας ο iblog, που σπουδάζει στην Αγγλία, μου ζήτησε να τον ενημερώσω για όλες τις trash εξελίξεις. Πέρασα τα ίδια: όταν ήμουν στην Αγγλία (κουλτούρα άφθονη εκεί) για κάποιο περίεργο λόγο αυτά που πραγματικά μου έλειπαν απ’ την Ελλάδα ήταν τα χειρότερά της. Iblog, 21 στιγμές του Je t’aime για σένα: 123456789101112131415161718192021

9) Ως γνωστόν ο Ανδρέας Εμπειρίκος ήταν σημαντικός ποιητής, πρωτοπόρος σουρεαλιστής και ο πρώτος ψυχαναλυτής στην Αθήνα του '40. Νομίζω ότι ως σουρεαλιστής θα διασκέδαζε με την επόμενη είδηση [από New York Daily News]. Andrew Embiricos, 21, (photo) is a junior New York socialite. He is the son of Princess Yasmin Aga Khan [and] a grandson of Rita Hayworth. By tradition of the Aga Khan blood line, he is a direct descendant of the Prophet Muhammad. Also, he is an amateur gay porn star, uploading videos to the Internet with names like "Chelsea Bareback Whores." (συνέχεια)

10) [From the Vaults of My Memory] H αρχική πρόταση για την τηλεοπτική εκπομπή εκπομπή Nothing Special του Andy Warhol στα μέσα των ‘60ς: Πέντε κάμερες θα τοποθετούνταν σ' ένα σπίτι, και θα κατέγραφαν την nothing special καθημερινότητα των κατοίκων. Οι ήρωες θα έτρωγαν, θα μιλούσαν, θα μάλωναν, θα έκαναν έρωτα, θα βλέπαν τηλεόραση - ό,τι δηλαδή έκαναν σε πραγματικό χρόνο και στις πρώτες ταινίες του καλλιτέχνη. Φυσικά η ιδέα απορρίφθηκε από όλα τα μεγάλα κανάλια της Αμερικής ως αντιεμπορική.]

11) Bits & Pieces: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μόλις άνοιξε ένα νέο ελληνικό μπλογκ που ονομάζεται enteka (!!!) /// Μια τέλεια ιδέα: Humor Workshop /// 11 ημέρες δόξας απ’ το ημερολόγιο του Φρ. Αλβέρτη /// Γνωστές Ταινίες σε Πέντε Δευτερόλεπτα /// Ο Ροδον FM στην Eλευθεροτυπία /// 11 καλλιτέχνες στη γειτονιά: η αίθουσα τέχνης της Ρεββέκας Καμχή κάνει στρατηγική τοποθέτηση έργων της Ναν Γκόλντιν, του Αράκι, του Τίλμανς (και άλλων 8) σε ψιλικατζίδικα, φούρνους και πάρκινγκ. Η τυχερή γειτονιά είναι το Μεταξουργείο.


----------------------------------------------------------------

[ποστ μέσα στο ποστ] Απάντησα σε 11 απ' τις 28 ερωτήσεις του Προυστ επειδή μου το ζήτησε η Ιφιμέδεια (εγώ προτείνω urbane71).
1. Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Να είμαι στο σπίτι μου και να μη χρειάζεται να βγω, παρά μόνο άμα θέλω.
5. Το βασικό ελάττωμά σας; Πολλά: αδράνεια, τεμπελιά, δεν επιβάλλομαι εύκολα στον εαυτό μου, έλλειψη σχεδίου και φιλοδοξίας.
6. Σε ποια λάθη δείχνετε μεγαλύτερη επιείκεια; Σ’ αυτά που έχουν καλή εξήγηση.
8. Ποιοι είναι οι ήρωές σας σήμερα; Αυτοί που γράφουν καλά κι έχουν πολλές ιδέες – και δεν αφήνουν κυβερνούν τα λεφτά τη ζωή τους.
11. Ποιαν αρετή προτιμάτε σε έναν άνδρα; ... και σε μια γυναίκα; Εξυπνάδα, έλλειψη αλαζονείας.
15. Το βιβλίο, που σας σημάδεψε; Άντριαν Μολ - Σου Τάουνσεντ
17. Ο αγαπημένος σας ζωγράφος; A. Warhol
19. Ποια θεωρείτε ως μεγαλύτερη επιτυχία σας; Τη συνεχή αισιοδοξία μου.
26. Ποιο είναι το μόττο σας; Forget the future / Live for today
27. Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε; Ανώδυνα και μετά τα 100 μου.
28. Εάν συναντούσατε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; (As if!) Ποιος είναι ο τίτλος μιας ταινίας που έδειξε η ΕΤ3 πριν 10 χρόνια, που την ψάχνω χρόνια: νομίζω ‘70ς αγγλική, χωρίς πολλούς διαλόγους, κάποιος ανακάλυπτε ότι κάτι περίεργο γίνεται σ’ ένα κτίριο και φωτογράφιζε γυναίκες που έμπαιναν εκεί. Μέσα στο κτίριο ανακάλυψε ένα σωρό άντρες που είχαν ασθενήσει λόγω πυρηνικών και η κυβέρνηση τους έκρυβε, μόνο οι δικοί τους τούς επισκέπτονταν.

12 comments:

nanakos said...

A million thanx, αγαπημένε μου Έντεκα για το πρόμο του workshop!
Xθες μάλιστα του είχε και αφιέρωμα στο 'Θέμα' - ήταν το μόνο ευχάριστο πράγμα που με κράτησε ξύπνιο την ώρα που έκανα research για προσεχές 'Ημερολόγιο Χωρισμένων'.

Λαβ γιού δις μάτς!

enteka said...

κι άλλη μία φορά! http://www.humorworkshop.blogspot.com

:)

Cle Petridou said...

Πότε επέστρεψες; επιτέλους!
Είδες τι κάνεις τώρα; Έχω τόσο διάβασμα να κάνω αφού έχασα την επάνοδό σου.
Καλώς τον

A Driver Under Influence said...

επ

να+το δευτερο (και οχι τελευταιο) comment

ελπιζω να σου αρεσε το βιβλιο!

ps. ασχετο αλλα διπλα απο το γραφειο μου ειναι παντα παρκαρισμενο ενα φορτηγο που λεει εντεκα!

Chaca-Khan said...

είδαμε κ μεις τους lbo στη yurovision
Viva saloniki!

the ibt said...

Τώρα να σου πω 11 ή 21 ευχαριστώ;

Thank youuuuuuuu! Xάρη σε εσένα δε θα κατέβω ακαλλιέργητος στην Ελλάδα!

:D

enteka said...

driver: το βιβλίο ήταν ό,τι έπρεπε, τέλεια η φωτογραφία του φορτηγού απ' το γραφείο - από ποια περιοχή είναι;

chaca-khan: :):)

iblog: ευτυχώς!

A Driver Under Influence said...

προεκταση μακρυγιαννη, πανω απο την Ηλιουπολη, λιγο πριν τον υποσταθμο της ΔΕΗ. Το τι Η/Μ πεδιο τρωμε δε λεγεται..

enteka said...

ωχ

Anonymous said...

re paidi, den to brika to Chelsea bareback whores,, ki epsaksa kai me to embiricos kai to allo tou nickname,,,

Anonymous said...

the LBO loves you
keep cruisin
και ναι, εσύ έγραψες για εμάς πριν οποιονδήποτε άλλον, έλα όμως και σε κανα live μας να σε δούμε επιτέλους!

enteka said...

(όταν ακυρώσατε τις συναυλίες στη Νότια Αφρική με καταστρέψατε.The Enteka loves you)