Monday, September 17, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

img250
election day...

1) Λατρεύω τις βραδιές των εκλογών. Θα μπορούσα να περιγράψω πώς έζησα και τις 8 απ' το '85 και να τις πασπαλίσω με προσωπικές ιστορίες - γι' αυτό φτιάχτηκε το μπλογκ άλλωστε. Αλλά μάλλον βαριέμαι (και μην ξεχνάμε είμαι σε διακοπές. Υπέμεινα όλο το καλοκαίρι στο γραφείο, τώρα είναι η ώρα μου. Αν εξαιρέσουμε τα έντεκα της δευτέρας που κάθε βδομάδα διανυκτερεύουν, τα νέα επεισόδια του enteka ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, με κάποιες επιφανειακές μικροαλλαγές.)

2) Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο καυτό μπλογκ σήμερα απ' αυτό εδώ

3) kolotoumpas, kostetsos, revis kai ekloges

4) Κατά τη γνώμη μου: Δικαιωμένη (?) αλλά αναξιοπρέστατη – Βούλα Πατουλίδου. /// Πιο πετυχημένη εμφάνιση σε debate – Αλέκος Αλαβάνος [το debate καθόρισε και την ψήφο μου]. ///Χειρότερη δημοσιογραφική παρουσία – Μαριάννα Πυργιώτη. /// Ηδονική αποτυχία εκλογής: Γιώργος Βασιλείου ΝΔ [ταξίαρχος Θεοχάρης στο Καλημέρα Ζωή]. /// Κρίμα που δεν βγήκε – Σπύρος Βούγιας. /// Προκλητικότερος πολιτικός – Νίκος Καραχάλιος. /// Πιο καλτ μετάδοση αποτελεσμάτων – TV Μακεδονία [με τον Κώστα Πρέκα να απαγγέλει το μανιφέστο της Λαϊκής Δεξιάς]. /// Το πιο εκνευριστικό σύστημα – Το εκλογικό που δεν μετράει τα λευκά. /// Καλύτερος σχεδιασμός λογοτύπου σε ψηφοδέλτιο - Φιλελεύθερη Συμμαχία. /// Well done - Στους Οικολόγους Πράσινους! [Μια ωραία τηλεοπτική στιγμή ήταν η παρουσία του σπουδαίου ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη (επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας τους) στα αποτελέσματα του Σκάι.]

5) Έκανα κανιβαλιστικό ζάπινγκ όλο το βράδυ και μπορώ να το πω: τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν στον ΣΚΑϊ. Με Φυντανίδη κι έναν σωρό ενδιαφέροντες ανθρώπους, με τα σημαντικά θέματα και με ελάχιστους πολιτικούς. Εξαιρετική μετάδοση.

6) Τώρα που μιλάμε: Η Έλλη Στάη συζητάει τώρα για το αν θα φύγει η αν θα μείνει στον άλφα. Η κουτσομπολίστικη εκπομπή του άλτερ το αντιμετωπίζει σα να είναι το θέμα Παπανδρέου ή Βενιζέλος. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να η Μάρα Ζαχαρέα να δηλώσει «Είμαι παρών! Ας κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες».

7) Ψηφίσατε «ό,τι να ‘ναι» στα exit polls; Εγώ ήθελα αλλά δεν είχε στο εκλογικό μου κέντρο. Αν κάποιος πέτυχε exit poll και ψήφισε «ό,τι να ‘ναι» ας μας περιγράψει τη σκηνή στα comments.

8) Πιο λυπηρή απομυθοποίηση: η Ζωή Λάσκαρη στον Αντ1 λίγο πριν τα exit polls. Σαν την τρελή που πεταγόταν συνέχεια αλλά κανείς δεν της έδινε σημασία, ελαφρώς παραμορφωμένη απ’ τα λίφτινγκ, σαν ασυγκράτητα μεθυσμένη, τσίριζε λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι όλα καλά τα έκανε η κυβέρνηση στις φωτιές. «Μετά την τρίτη μέρα η Κυβέρνηση λειτούργησε άψογα!» φώναξε χαρούμενη όλο περηφάνια». Κανείς δεν προσπάθησε καν να της απαντήσει.

9) Μου είναι δύσκολο να το παραδεχτώ αλλά ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δίκιο: «Εμένα με καταδίκασαν σε 11 φορές ισόβια. Στους υπεύθυνους για το έγκλημα των πυρκαγιών δεν θα έπρεπε να αναλογούν 66 φορές ισόβια - όσοι και οι νεκροί;» [Κι όμως, ακόμα, ούτε μια αποπομπή, ούτε μια παραίτηση, ούτε μια συγνώμη – αντίθετα, χαρούμενη επανεκλογή]

10) Μερικοί από τους βουλευτές του Λαος: Καρατζαφέρης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, υιός του Πλέυρη, Κυριάκος Βελόπουλος… [η προοπτική εκλογής της Έφης Σαρρή μοιάζει πολύ καλύτερη τώρα, in hindsight. Όχι;]

11) Πώς πέρασα την Κυριακή των εκλογών – Μέχρι 111 λέξεις.
Το αεροπλάνο από Βιέννη μας έφερε στην Θεσνίκη στις 02.00. Είδαμε στο PC όλες τις φωτογραφίες και κοιμήθηκα. Στις 1.30 ξύπνησα και συνάντησα τους γονείς μου στο Καραμπουρνάκι, ψηφίσαμε και φάγαμε ψάρι στη λιακάδα. Εκεί είδαμε έναν παλιό νοικάρη μας, που με την αδερφή μου θέλαμε να τον πάρουμε (προ δεκαετίας) εκδικητικές φάρσες γιατί έφυγε χωρίς να πληρώσει. Μας είπε πώς πήρε «μήνυμα απ’ την Αθήνα ότι το Πασόκ προηγείται με 3 μονάδες!». Μετά σπίτι και τηλεόραση. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν μια ωραία βραδιά. Με καλή παρέα, ήπια αρκετό κρασί από νωρίς (πίνω σπανιότατα) και ψιλομέθυσα! Τα πάντα μου φαίνονταν ωραία – ακόμη και μια άχρηστη τετραετία ακόμη.
-------------------------------------------------

ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ!

Ας μείνουν στην Ιστορία και αυτά τα πρωτοσέλιδα...

ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

Ελευθεροτυπία, (Κυριακή 15/9) Για να δούμε...
kyriaki444
(Δευτέρα 16/9) Συνέβησαν αυτά κι αυτά:
deftera (3)

Ελεύθερος Τύπος, (Κυριακή) Το αιώνιο δίλημμα... [και οι μουτρωμένοι αρχηγοί]
kyriaki (3)
(Δευτέρα) ωραίο lay-out, όπως και τα κίτρινα αποτελέσματα στην κορυφή
deftera (4)

Espresso, (Κυριακή) Στον κόσμο της ως συνήθως. [και δώρο, "πολυτελής κασετίνα" με τραγούδια του Μακρόπουλου - mashed-up με Παβαρότι μήπως;]
kyriaki
(Δευτέρα) Η φωτογραφία Βενιζέλου όλα τα λεφτά!
deftera (5)

Ελεύθερη Ώρα, (Κυριακή) Απαίσια εφημερίδα...
kyriaki (2)
(Δευτέρα) ...με παράδοση όμως στα έξυπνα πρωτοσέλιδα
deft

Έθνος, (Κυριακή) Μήπως;
kyriaki (1)
(Δευτέρα) Μπα...
deftera45

Αυριανή, (Κυριακή) Η εφημερίδα που γκρέμισε (!) τον Καραμανλισμό ...
kyriaki444 (1)
(Δευτέρα) ... γκρεμίζει τώρα και τον Παπανδρεϊσμό!
deftera (7)

22 comments:

greekgaylolita said...

Καλως γυρισες βρε:-)
(καυτο δε θα το ελεγα.κλαφτο,ναι;)

enteka said...

κλαφτο, χεχε

:)

Ιφιμέδεια said...

11 σχόλια μέσα στο σχόλιο

1. Πωπω σε όλα συμφωνούμε ρε παιδάκι μου;;;

2. Αν ήταν να βγάλει βουλευτές το Λάος ας έβγαινε τουλάχιστον το Εφάκι. Γμτ.

3. Ευτυχώς πολλά άχρηστα τσόλια-ηθοποιοί, μοντέλα κλπ. δεν ξαναβγήκαν.

4. Η Λάσκαρη είναι εμφανώς κόκαλο. Το να την παρουσιάζουν σε εκπομπές δεν απέχει από την εκμετάλλευση που κάνει (ή υποτίθεται ότι κάνει) η Πάνια στον Κατέλη.

5. Τη λυπήθηκα την Μαριέττα. Θα πάω να κοιταχτώ.

6. ΑΝ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Ε; Η μαμά μου την αποκαλεί Κρουστάλλω. Συμφωνώ με τη μαμά μου.

7. Ο Βενιζέλος θα μπορούσε να περιμένει λίγο. Έλεος με την έλλειψη τακτ σε αυτόν τον τόπο.

8. Δεν βγήκε βουλευτής η βαρώνη Φον Ρούφφιν. Καταραμένη ψωροκόσταινα θέλεις Βαίτση Αποστολάτο, Αργύρη Ντινόπουλο και Φωτεινή Πιπιλή!

9. Η Κανέλλη τι πίνει;

10. Αναμένω με αγωνία νέο συστηματικότερο ποστάρισμά σου.

11. Είναι δύσκολο να κάνεις λίστες με έντεκα.

Anonymous said...

Ωραίο το λογότυπο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, αλλά στα όρια της νομιμότητας, αφού μετέτρεψε το ψηφοδέλτιο σε προεκλογική μπροσούρα, που μάλλον όμως την δυσφήμιζε... Κατά τα άλλα συμφωνώ σε όλα σχεδόν (πρέπει να την κοιτάξω αυτήν την ταύτιση).

vague tourist said...

Αχ! Δε βγήκε ο Βούγιας; Μια ζαρντινιέρα λιγότερη...

Anonymous said...

Από που δεν βγήκε ο Βούγιας; ού είχε μπει;

Anonymous said...

(Πού)

enteka said...

ναι, πλάκα πλάκα όμως απ' τους mainstream πολιτικούς της νομίζω ότι είναι ο πιο πολιτισμένος.

ιφιμέδεια :) [για τη λάσκαρη, δεν είναι μόνο σαν την εκμετάλευση πάνιας-κατέλη αλλά και mtv-britney]

gazaka :). το ψηφοδέλτιο της ΦΣ ήταν μεγάλο και στα όρια της νομιμότητας [χωρίς προφανώς να τα ξεπερνά] αλλά όπως είπε κι ένας φίλος ήταν το μόνο κόμμα που είχε στο ψηφοδέλτιό του τι ακριβώς πρεσβεύει - ας προσπαθούσαν να το κάνουν τα μεγάλα κόμματα αυτό χωρίς να πετάξουν αοριστολογίες του τύπου "μαζί" "δύναμη",
"προοπτική" "σιγουριά" και "ελπίδα".

vague, να υποθέσω ότι ούτε εσύ πέτυχες κανένα exit poll...

Unknown said...

οι καλυτερες εκλογες των τελευταιων 30 ετων!!!

και γ#&ω!

ολα γιναν ενα! ενα ατελειωτο μπουρδελο!

πολυ μ αρεσει! νομιζω οτι θα ξεκινησω να γραφω ποιηματα. με εμπνεει αυτη η αποδομηση...

revqueer said...

Από εσένα έμαθα πως δε βγήκε ο Βασιλείου! Να που υπάρχουν και λόγοι να χαιρόμαστε!!!

Μεγαλοκοπέλα said...

Το ΔΙΚΟ μου συμπέρασμα από τις εκλογές:

Η γλώσσα του σώματος του κ. Καραμανλή μού έδειξε πως δεν ξέρει να αγκαλιάζει γυναίκες. Περισσότερο μου φάνηκε ως παρεΐστικο κεφαλοκλείδωμα.

Anonymous said...

Το μόνο που θα μου μείνει από αυτές τις εκλογές είναι ότι δυστυχώς ανακάλυψα την Μ.Ακριβοπούλου μόλις 4 ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, παρόλο που βάζω μουσική απέναντι από το εκλογικό της κέντρο (Ε.Κ. στην Ζεύξιδος; Άμα λέμε για Trendy)
δεν βλέπω τηλεόραση (τίποτα τουλάχιστον που να απευθύνεται σε ανθρώπους πάνω από 4 ετών) οπότε την αγνοούσα πλήρως.
Κρίμα γιατί έμαθα γιά καταπληκτικές δηλώσεις, που αν αληθεύουν θα την είχα στηρίξει με όλες μου τις μπλογκοδυνάμεις, ήταν όμως αργά και έτσι μας έφαγαν την έδρα τα παλιά τζάκια (Καϊλη κλπ).

Anonymous said...

Εκλογικά πάνελ.Η Ζωή... εν μπότοξ.

Εκλογές εν γένει: Ούτε ένα έξιτ - πολ στο Εκλογικό τμήμα! Μα γιατί; Ίσως να φταίει που στις δημοτικές είχα πει ότι είχα ψηφίσει Μπουτάρη και ήθελα Παπαγεωργόπουλο!!!!!!
( την είχα ξεράνει την κοπέλα...)

Εκλογικά πάνελ νο2: ώρες -ώρες βαρεμάρα. Αν δεν ρίξει κάποιος καμιά μέρα ένα μπουκάλι νερό στα μούτρα του άλλου, δεν θα έχει καμιά αξία. Χατζηστεφάνου ζεις;

Αμα έπαιζε και τελικό η εθνική θα έβγαινε ο Γιωργάκης να κάνει δηλώσεις κατά τις 4 το πρωί. Και η Λίζα Δουκακάρου θα πλακωνόταν ακόμα με κανέναν έρμο υποψήφιο που δεν βγήκε. Οπότε πάλι καλά...
Diogenis

Anonymous said...

loooooool το εξώφυλλο του ελεύθερου τύπου μου θυμίζει αφίσα από νεανικό θρίλλερ τύπου scream!

vague tourist said...

Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να πέσεις θύμα alien abduction παρά να σου τύχει exit poll. Είναι σαν τα "μηχανάκια" της AGB ένα πράγμα...

Anonymous said...

Όλοι ασχολούνται με την πτώση του ΠΑΣΟΚ, κανένας με την απουσία της Σαρρή από το ΛΑΟΣ. Πάει, δηλαδή? Αυτό ήταν? Τα όνειρα μας για μια trash tv Ελλάδα θρυμματίστηκαν...

nikisot said...

enteka
8a sou e3omologh8w kati
s eixa 3exasei kairo

kai mou hr8e flasia kai se googlara
kai kleinontas ayta h8ela na pw
oti aytes oi ekloges mono gia espresso a3izan!

δελακοβίας said...

Εντεκα, τι ώρα είναι?

(Κακόγευστο ουμόρ. Σας συμπαθώ, κσέρετε τόσα πολλά δια την ποπ κάλτσουρ. Την καλημέρα μου)

Anonymous said...

Εγω ΕΝτεκα μου, θα μεινω στη συναντηση με τους γονείς σου στο Καραμπουρνακι και το ψαράκι, καλε μου.
Ολα τα υπολοιπα μου προξενούν μια γλυκειά αναγουλα απ αυτές που δεν ξεσπούν αλλα μενουν εκει και σε ψιλοβασανίζουν
ριτσα μασουρα

Effie said...

Άσχετον 1: η κυρία που μοίραζε τσουρέκια στη Θεσσαλονίκη να βγήκε άραγε ή τσάμπα καίει ο φούρνος?
Άσχετον 2: το κόμμα του Παπαθεμελή υπάρχει ακόμα ή το 'φαγε η μετεκλογική μαρμάγκα;
Καλό υπόλοιπο διακοπών λίσταρχέ μου!
;>

YO!Reeka's said...

καλωσεπέστρεψες!
πάντως αμφιβάλλω αν ο Μπένι κάνει μόνος του update στο βλόγγι του, ή έχει δύο πιτσιρικάδες της ΠΑΣΠ ανταυτού

roidis said...

κάπως θλιμμένα ή βαριεστημένα τα έγραψες, ή μου φαίνεται...
καλή σου μέρα!
:)