Monday, September 10, 2007

Έντεκα (της Δευτέρας)

image028

LIVE FROM VIENNA!

donald%20duck

1) Είμαι στη Βιέννη. Και είναι τέλεια! [το μεγαλύτερο μέρος του ποστ είναι pre-recorded]

2) Την ώρα που όλα τα κανάλια είχαν το debate [αλαβάνος συν - λιάτσος πλην] η ΕΤ1 μετέδωσε τη "Γλυκιά Συμμορία" του Νίκου Νικολαϊδη που, δυστυχώς, είχε πεθάνει την προηγούμενη μέρα. [Και το ίδιο είχε κάνει η Βουλή μετά τους διαδοχικούς θανάτους Μπέργκμαν και Αντονιόνι. Αγαπάω την τηλεόραση όταν έχει τα σωστά αντανακλαστικά. Δε συμβαίνει συχνά, ευτυχώς που υπάρχει κι η κρατική…]

3) Κι όμως, το ότι βλέπουν την Παναγία σε κάτι χαλάσματα (όποιος την δει ας μου γράψει) δεν είναι η σημαντικότερη είδηση σ' αυτό το πρωτοσέλιδο...
img388

4) Πολύς κόσμος σκοπεύει να ψηφίσει λευκό ή άκυρο. Με τον εκλογικό νόμο (και ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ) τα λευκά και τα άκυρα δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Θα υπάρξουν ως στατιστικά στοιχέια αλλά στην ουσία ευνοούν το πρώτο κόμμα (την ΝΔ απ’ ό,τι φαίνεται.) Διάβαζα για ένα παλιότερο γκάλοπ: η ΝΔ προηγούνταν με 1.6 αν σταθμιζόταν όμως και τα λευκά/άκυρα, η ΝΔ θα προηγείτο με 3.2. (Και το φοβερό είναι ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου θα ψήφιζαν λευκό ή άκυρο ως αντίδραση στη ΝΔ.)

5) Τρομερά ενδιαφέρον άρθρο για το φετινό Mercury Prize από έναν απ’ τους κριτές (ένας άλλος φετινός κριτής λεγόταν George Ergatoudis και, πλάκα-πλάκα, είναι head of music στο Radio1 του BBC). Εδώ είναι η εμφάνιση (και η νίκη) των Klaxons και εδώ η πολυσυζητημένη και απρόσμενη εμφάνιση της Amy Winehouse (κανείς δεν ήξερε αν ήταν στο κτίριο – με όλα αυτά που της συμβαίνουν – ενώ στο πρόγραμμα δίπλα στο όνομά της υπήρχε ένα παραπλανητικό VT [video tape] που υπονοούσε ότι η εμφάνισή της ήταν μαγνητοσκοπημένη.)

6) Από το φοβερό βιβλίο: Σύλβια Πλαθ – Κρεβατοποιηματάκια (εκδ. Μελάνι)img381

7) Bits & pieces: Ιστολόγιο, τηλοψία και άλλες χαζές λέξεις, από τον zelig /// 11 αγαπημένοι του χαρακτήρες από το South Park /// Περιοδικό Ποπ & Ροκ R.I.P. /// I Wanna Fuck You In The Ass: η διαφήμιση /// H ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΒΙΕΝΝΗ....

8) Yea!! Ο Tim Burton πήρε Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία για την καριέρα του. [πολύ ζήλεψα που έγινε προβολή του Nightmare Before Christmas σε 3D.] Για να το γιορτάσω ξαναείδα τό πρώτο φιλμάκι που γύρισε ποτέ: VINCENT (1982) (λίγο άσχετο: περαστικά στη γλυκειά Σαρλότ Γκένσμπουργκ)

9) Τέλεια και η εικονογράφηση του κομματιού της lifo για την ιδανική γειτονιά. Δεν ξέρω τα μαγαζιά, η ιδέα όμως της συμπύκνωσης χώρου κατ’ επιλογή μας μου άρεσε και μου θύμισε την αγαπημένη μου αρχιτεκτονική φαντασίωση: η δική μου ουτοπία θα ήταν ένα συνονθύλευμα από αγαπημένες μου περιοχές πόλεων. Θα ήταν σχετικά μικρή και προσπελάσιμη και θα περιλάμβανε συγκεκριμένες γειτονιές του Λονδίνου, δυο-τρεις δρόμους του Βερολίνου, τη γειτονιά μου στην Θεσνικη (και το κέντρο της), λίγο από Αθήνα και μερικές παραλίες της Χαλκιδικής. Πχ. με το που θα τελείωνε το κέντρο της Θεσνίκης θα βρισκόσουν στις γειτονιές του Λονδίνου, δίπλα στις οποίες θα ήταν η Unter Den Linden και πάει λέγοντας. Α, και για συναισθηματικούς λόγους στην άκρη της πόλης μου θα υπήρχε και η Κομοτηνή.

10) (Ξανά!) Έκανε τον απολογισμό, λέει, του κυβερνητικού του έργου ο Καραμανλής, εν όψει εκλογών: Πόσα σπουδαία έργα! Πόσες εκκωφαντικές επιτυχίες! Πόσοι άξιοι άνθρωποι και συνεργάτες τους. Τι εξωφρενικό πλήθος υλοποιημένων εξαγγελιών. Πόσο σεμνά κυβέρνησε –και κυρίως! – πόσο ταπεινά. Αυτό το κοινωνικό πρόσωπο! Αυτός ο μεσαίος χώρος της Δεξιάς του Κυρίου, του Πολύδωρα, του Τσιτουρίδη, του Ψωμιάδη και του Γιακουμάτου. Αυτή η πρόοδος της χώρας… Η τρομακτική άνθηση της οικονομίας. Τα γρήγορα αντανακλαστικά! Η βελτίωση της καθημερινότητας… Ω, οι ευτυχισμένες μέρες! Μακάρι να κρατήσουν για πάντα…

11) Πώς πέρασα το Σαββατοκύριακο - μέχρι 111 λέξεις:
Βιέννη, η τέλεια ησυχία. Πόσο μου έλειψε η παλαιά ευρώπη!. Αστεία σκυλάκια στο δρόμο. Ήταν ο Πάπας εδώ. Στο κέντρο βιντεοοθόνες με τη λάιβ λειτουργία του Βενέδικτου [είναι λίγο evil faced ο καημένος] Αγοράσαμε καλτ σημαιούλα με τη φάτσα του που γράφει VIVA PAPA. Κατ, wish you were here! Έφαγα Βιεννέζικο σνίτσελ. Κρατιόμουν να μην κλεβω έντυπα απ' το μετρό και τους δρόμους. Στο τέλειο σπίτι του Πάνου: νευρικά γέλια στην παραγγελία πίτσας στα γερμανικά. Είδαμε ντοκιμαντέρ για gay rights, επεισόδια του Family Guy και το παρανοϊκά συναρπαστικό Put the Camera on Me. Ξημερώματα προς Δευτέρα είδα την αρχή των VMA ζωντανά στο MTV.

------------------------------------------------
*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ
η Κάλυψη των Εκλογών

Έχω ένα άλφα κόλλημα με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πριν και μετά τις εκλογές. Την Κυριακή δίνουν (συνήθως) τη γραμμή τους με αυτοπεπείθηση και την Δευτέρα είτε πανηγυρίζουν ή μαζεύουν τα κομμάτια τους. Φυσικά πολύ πιο συναρπαστικά ήταν τα πρωτοσέλιδα στα 80ς, αλλά πού να τα βρεις τώρα, ενώ αυτά των δύο τελευταίων αναμετρήσεων υπήρχαν στο in.gr. Διάλεξα μερικά:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2000

Αδ.Τύπος: Κυριακή 9/4: ΝΙΚΗΣΑΜΕ…
2000
Δευτέρα 10/4: Δεν νικήσαμε...
2000+adesm

Ελευθεροτυπία: Κυριακή, οι πολιτικοί στο σαλούν του Λούκι Λουκ.
2000 elefth
Δευτέρα: Νίκη Σημίτη την τελευταία στιγμή (και αφού γελοιοποιήθηκαν οι βιαστικοί)
2000+elefth

Βραδυνή: Κυριακή, pull-out πόστερ ‘Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε’
2000vrad

Δευτέρα, ‘για μια χούφτα ψήφους, γκρρρ…’.
2000+vrad

Έξτρα: η Αυριανή όπου φυσάει ο άνεμος. «Νικήσαμε», ο Σημίτης είναι Θεός…
2000+avrian

-----

ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Ελευθεροτυπία: Κυριακή 7/3, πάλι ο Λούκι Λουκ φτωχός και μόνος στο παραβάν αυτή τη φορά.
38_b
Δευτέρα: Γιώργο χάσαμε…
3_b

Αδ. Τύπος: Κυριακή, "Άντε Γεια...", ολοσέλιδη γελοιογραφία με τα στελέχη του Πασόκ να τα μαζεύουν («από χτες»)
43_b
Δευτέρα: «Καλημέρα Γαλάζια Ελλάδα» και αιθέριες πανηγυρίζουσες υπάρξεις.
9_b

Espresso: Την Κυριακή των εκλογών η Espresso στον κόσμο της, ποιοι διέρρευσαν τις φωτογραφίες ξυλοδαρμού της Ορθούλας του Survivor.
59_b
Την Δευτέρα, σχεδόν απ’ το πουθενά, μεταλλάσσεται σε εφημερίδα που πάντα νοιαζόταν για τον Καραμανλή.
58_b

Έξτρα: η Αυριανή όπου φυσάει ο άνεμος, ο Σημίτης είναι Εγκληματίας…
16_b

23 comments:

revqueer said...

Δε φτάνει που έχουν ανέβει οι τιμές σε οπορωκυπευτικά, σε είδη οικιακής χρήσης και πρώτης ανάγκης, τώρα Και στο χασίσι!!! Αυτό φίλοι μου παραπάει!

Anonymous said...

έντεκα είσαι ένα μήνα μπροστά και με μπέρδεψες!
γιατί καλέ?!!

Spyros_VJ said...

Να περνάς καλά εκεί στα ξένα!
:-)

Take care!

enteka said...

:)

[ωχ όντως ήμουν ένα μήνα μπροστά]

Anonymous said...

πέρνα καλά και να ρθεις ανανεωμένος

greekgaylolita said...

Ειπαμε να προγραμματιζεις αλλα οχι κι ετσι;-)
(καλη βδομαδα εκει στας Βιεννας)

Miss Anthropy said...

Wish I was there...I love you guys!!!!



Walked in the cold air
Freezing breath on a window plane
Lying and waiting
A man in the dark in a picture frame
So mystic and soulful
A voice reaching out in a piercing cry
It stays with you until

The feeling has gone only you and I
It means nothing to me
This means nothing to me
Oh, Vienna

The music is weaving
Haunting notes, pizzicato strings
The rhythm is calling
Alone in the night as the daylight brings
A cool empty silence
The warmth of your hand and a cold grey sky
It fades to the distance

The image has gone only you and I
It means nothing to me
This means nothing to me
Oh, Vienna

This means nothing to me
This means nothing to me
Oh, Vienna



Love,
Kat

Anonymous said...

Καλά να περνάας
Πολύ καλό το flashback με τα εξώφυλλα των εφημερίδων:)

Zpi said...

Απίστευτα τα εξώφυλλα της Αυριανής ;-)

Καλά να περνάτε Mr

alexander said...

Καλησπέρα από Αθήνα!
Θα ήταν ουτοπικό να υπήρχε μία αμερόληπτη εφημερίδα ή τουλάχιστον μία που να μην ακολουθεί τόσο πιστά την κομματική γραμμή;

bill g. said...

"Με τον εκλογικό νόμο (και ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ) τα λευκά και τα άκυρα δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα."

Δίκιο, δίκιο, ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ. Κυρίως γιατί αφαιρείται έτσι η σημασία του λευκού (δε θέλω να ψηφίσω καμία από τις διαθέσιμες επιλογές) και του άκυρου (ακυρώνω την ίδια μου την ψήφο ώς διαμαρτυρία). Τώρα όποπιος έχει την παραπάνω άποψη, ουσιαστικά θα καταλήξει να ψηφίζει το (οποιοδήποτε) επικρατόν κόμμα. Ειρωνία. Αλλά θα μου πεις, τώρα που τα μισα δέντρα της Ελλάδος καήκανε και ως εκ τούτου δε μπορούν να ψηφίσουν, μόνη λύση τα λευκά και τα άκυρα. Κ σου αφήνει εσένα του ψηφοφόρου σα μόνο περιθώριο διαμαρτυρίας την αποχή, που είναι χαζομάρα γιατί είναι σα να λες "δε με ενδιαφέρει ποιος θα με κυβερνήσει, αποφασίστε οι υπόλοιποι για μενα".

Sorry για το πολύ πολιτικό ποστάκι, αλλά με απασχολούσε μέρες το θέμα αυτό.

Anonymous said...

νόμισα ότι το έκανες επίτηδες για κάποιο λόγο είναι η αλήθεια :-) πάντως μετά απογοητεύτηκα που δεν έχουμε όντως Οκτώβριο :-(

ένιγουέι, να περνάς τέλεια στη Βιέννη :-)

όσο για τις εκλογές δεν είναι καλύτερα να πει κάποιος "δεν με αφορά κανένας σας, κανείς δεν πιστεύω ότι θα κάνει ουσιαστικά κάτι καλό, έτσι μείνετε να χτυπιέστε μόνοι σας".....; Αποχή δηλαδή.... ειδικά εδώ στη Κύπρο ο κάθε πολιτικός το μόνο που κυτάει είναι το πόσα θα προλάβει να φάει. γιατί να τον βοηθήσω;;;;;!!!!

Anonymous said...

ΝΑ περνας καλά ,λιγο σε ζηλευω, γιατί εμεις με τις εκλογές εχουμε ρημαχτει σου λέω. Καλά βρε παιδί μου, πηγες κι εκανες τοσο κόπο να βρεις το υλικό και να το στήσεις ; Μπράβο σου.
σε χαιρετω
ριτσα μασουρα

Xilaren said...

γεια σου, 11! να περάσεις καλά!

(πάω να τελειώσω το άρθρο τώρα, έχε πολύ ψωμί!)

Miss Anthropy said...

Καλέ η Britney συγκαμένη ήταν και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της στα VMAs?

Anonymous said...

Cruella, δεν νομίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα της. Τα πολλά ναρκωτικά βλέπεις....

vague tourist said...

http://otinanaistaexitpoll.blogspot.com/

Αυτή την Κυριακή ψηφίστε αλλά... διαλύστε τους τα exit polls!

Demetris said...

Lifo running out of blogs to copy and mimes Monocle now?! Even the illustrations are the same.
That's sad.

Suspect said...

Αυτό που με ανησυχεί με το μέλλον είναι ότι όσο πάει και πλησιάζει.

alienlover said...

Αχ 11... είναι τόσες οι πληροφορίες σε καθε ποστ σου που ειλικρινα δεν ξερω τι να πρωτοσχολιάσω!!!

πολύ χαίρομαι πάντως που σου αρέσει ο Burton!!!Το Vincent το λατρεύω!!!

Stratos Bacalis said...
This comment has been removed by the author.
Stratos Bacalis said...

Η εικονογράφηση στη Lifo που τόσο σου άρεσε είναι ξεπατίκωμα από το Μονόκλ, όπως και το αντίστοιχο άρθρο...

enteka said...

γεια σου sandman
ε, και?
δηλαδή τώρα πρέπει να σταματήσει να μου αρέσει?
;)