Wednesday, December 05, 2007

Έντεκα (δευτερεύοντες χαρακτήρες σε πρωτεύοντα σήριαλ)

H ‘Α, Μπα?’ μου έστειλε μια λίστα με μερικούς ηθοποιούς που μπορεί να μην πρωταγωνιστούσαν στις σειρές τους, αλλά, κατ’ αυτήν, έκλεβαν την παράσταση…

ultraviolet_1
[έργο της Ultra Violet]

--
Γράφει η ‘Α, Μπα?’:

v Nat Bussichio από το Beverly Hills 90210. Ιδιοκτήτης του Peach Pit. Η φωνή της λογικής, της ηθικής και της σοφίας ειδικά όταν τα πλουσιόπαιδα παραστρατούσαν. Ήταν παράλληλα και περπατημένος ως πρώην ηθοποιός στο Λος Άντζελες, οπότε η γνώμη του μέτραγε περισσότερο από τους γονείς Walsh. Ξεκίνησε ως εργένης αλλά στο τέλος τον πάντρεψαν με την παλιά αγαπημένη του - όλα κι όλα, δε βρήκε και καμιά παρτσακλή από τις πελάτισσες... Όταν το Peach Pit το ανέλαβε ο Brandon λόγω της καρδιακής προσβολής του Nat, ο Dylan αγόρασε το μερίδιο του ξάδερφου του Nat και το έσωσε από την καταστροφή. Τέτοιος αλήτης που ήταν όμως ο Dylan από diner το έκανε κλαμπ που πάντως έκλεινε στις 11!!! Τελικά έγινε και πατέρας.

mail Cassandra Morell 'Caress' από τη Δυναστεία. Εμφανίζεται κατά την παρακμή του σήριαλ ως η μικρότερη αδερφή της Αλέξις, τόσο αδίστακτη που μας κάνει να συμπαθήσουμε την Αλέξις για τα καλά. Αποφυλακίζεται από τη φυλακή του Caracas (που παρουσιάζεται σαν η άλλη άκρη της γης) από τον Dex Dexter, τον αγαπημένο της Alexis. Δυστυχώς δε θυμάμαι γιατί. Πάντως έρχεται στο Denver με σκοπό να γίνει πλούσια, γράφοντας ένα βιβλίο που θα ξεσκεπάζει όλες τις πομπές της αδερφής της, κάτι σαν την πραγματική αδερφή της Alexis, χε χε. Η πανούργα Alexis το μυρίζεται εγκαίρως, αγοράζει (!) τον εκδοτικό οίκο και σαμποτάρει τα σχέδια της ακόμη πιο κακιάς αδερφής στο παρά τσακ. Η Caress συνεχίζει να συνωμοτεί, κάποια στιγμή ξαναμπαίνει στη φυλακή στο Caracas και τελικά εξαφανίζεται από τη σειρά…

gggg Taylor Hayes από την Τόλμη και Γοητεία. Κουκλάρα αλλά και ψυχίατρος. Κέρδισε τον Ριτζ από την Μπρουκ με την ήρεμη δύναμή της. Άλλος λόγος που τον κέρδισε ήταν η εύνοια που είχε από την πεθερά της, τη δαιμόνια Στέφανι, γιατί πίστευε ότι η Μπρουκ ήταν εξώλης και προώλης, στην πραγματικότητα όμως πιστεύω ότι έβλεπε σ' αυτήν το νεανικό της εαυτό... Ταυτόχρονα μάλλον όμως αυτός ήταν ο λόγος που ο Ριτζ ξενέρωνε συχνά με την Taylor, καθώς αν θυμάμαι καλά χώρισαν πολλές φορές, πάντα με αφορμή τη Μπρουκ. Ο λόγος όμως που αγαπάω αυτό τον χαρακτήρα είναι πως σκοτώθηκε 2 φορές και επανήλθε, πράγμα που αποδεικνύει την αγάπη του κοινού. Την πρώτη φορά 'πέθανε' σε αεροπορικό ατύχημα πηγαίνοντας στην Αίγυπτο. Τη δεύτερη φορά την πυροβόλησε η τρελή Sheila Carter. Και τις δύο φορές την έσωσε ο πρίγκιπας Ομάρ του Μαρόκο (!) και την κράτησε για χρόνια αιχμάλωτη στο χαρέμι του (!!!) Επανήλθε και τις δύο φορές στο Λος Άντζελες, και τη μια μάλιστα νομίζω έκανε χαλάστρα σε έναν από τους γάμους Ριτζ-Μπρουκ. Γιατί μπορεί να ήταν καλή η Μπρουκ στο κρεβάτι, αλλά όταν είναι να παντρευτείς βάζεις άλλες προτεραιότητες.

gg Lauren Fenmore από την Τόλμη και Γοητεία ΑΛΛΑ και από το Young and Restless. Ήταν η πρώτη φορά που είδα crossover character και είχα εντυπωσιαστεί υπέρμετρα από τη μαγεία της τηλεόρασης. Πολυτάλαντη και με πολύ τσαγανό, ξεκίνησε ως τραγουδίστρια με τον Danny Romalloti αλλά με το θάνατο του πατέρα της έγινε CEO της εταιρίας Fenmore Creations πολύ νέα αλλά φυσικά με τεράστια επιτυχία. Παραδόξως ενώ θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις εταιρίες ρούχων και στις δύο σειρές, δεν ήταν ποτέ. Αντιθέτως ο Ερικ Φόρρεστερ την είχε πάντα πως και τι. Πολύ δραστήρια στην ερωτική της ζωή, όποιον ήθελε τον είχε. Μόνιμή της αντίπαλος για 2 δεκαετίες ήταν η θεότρελη νοσοκόμα Sheila Carter. (Αυτή που πυροβόλησε την Taylor της Τόλμης και Γοητείας? Ναι, αυτή!)

marcia Dr Kimberly Shaw από το Melrose Place. Η συμφωνία ήταν να παρουσιαστεί σε ένα μόνο επεισόδιο για να αποπλανήσει στο νοσοκομείο τον Dr. Michael Mansini ο οποίος ήταν αφοσιωμένος σύζυγος κατά βάθος, αλλά ως ιταλός, έβραζε το αίμα του. Η ερωτική τους σχέση έγινε όπως στο fatal attraction, με την Kimberly όμως ακόμα πιο παρανοημένη. Το ένα επεισόδιο έγιναν πολλά, ο Michael χωρίζει από τη γυναίκα του και αρραβωνιάζεται την Kimberly, και όλα θα μπορούσαν να πάνε καλά μέχρι που εμφανίζεται η μικρή της αδερφή η οποία είναι ακόμη χειρότερη. Η Kimberly 'πεθαίνει' σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που προκαλείται από τον Michael λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, η μικρή αδερφή τον εξαναγκάζει να την παντρευτεί εκβιάζοντάς τον με αυτή την πληροφορία, αλλά η Kimberly εμφανίζεται γιατί τελικά υπέστη μια θαυματουργή εγχείρηση στον εγκέφαλο, η οποία της έχει αλλοιώσει τον ήδη ασταθή χαρακτήρα και πλέον είναι εντελώς freak out. Βρίσκει και άλλους ερωτικούς παρτεναίρ αλλά εν τέλει πάλι από το στραβό της το κεφάλι την παθαίνει, αφού πεθαίνει από ανεύρυσμα.

aidan Aidan Shaw από το sex and the city. Πολύ clean-cut, πολύ άντρας. Πείθει την αντιπαθέστατη πρωταγωνίστρια πως η αληθινή αγάπη είναι ήρεμη, αλλά για λίγο, γιατί αυτή προτιμάει την αγωνία, το φτύσιμο και τα πολλά λεφτά. Καλό παιδί, αλλά όχι για παντρειά, όπως φαίνεται. Από την άλλη, ποιος την κατηγορεί, αφού την πρήζει να κόψει το κάπνισμα και την πάει σαββατοκύριακο σε ερειπωμένη καλύβα? Παίρνει το αίμα του πίσω κατά κάποιον τρόπο, γιατί όταν αυτή μετά από καιρό τον συναντάει μόνη και έρημη στο δρόμο, αυτός είναι με το παιδάκι του. Καλά να πάθει, η σιχαμένη!

Προσθέτει ο enteka:

vanita Κυρία Ζαχαροπούλου από το Ρετιρέ. (έχω πει πολλές φορές γιατί)

ill_dwarf The Man From Another Place, ο νάνος από το Twin Peaks.

mmemccluskey Κυρία McCluskey απ’ το Desperate Housewives.

flanders Όλοι οι δευτερεύοντες των Simpsons. ειδικό άρθρο: Έντεκα (αγαπημένοι μου χαρακτήρες απ’ τους Simpsons)

Mr_Mackey Mr. Mackey από το South Park. Βασισμένος σε λυκειάρχη των δημιουργών της σειράς, ο κύριος Mackey είναι σφιγμένος και αυστηρός. Όμως στο επεισόδιο Ike’s Wee Wee δίνει ρέστα: για να αποδείξει ότι “drugs are bad” μοιράζει μαριχουάνα στην τάξη, για να δουν πώς είναι και να την αποφεύγουν. Η μαριχουάνα «χάνεται» κι αυτός, ο κήρυκας εναντίον των ναρκωτικών, κατηγορείται, απολύεται και αντιμετωπίζεται σαν junkie. Τότε δοκιμάζει lsd κι ο κόσμος του γίνεται πολύχρωμος, η γραβάτα σταματά να του σφίγγει το κεφάλι, ερωτεύεται κλπ. Φυσικά μέχρι το τέλος του επεισοδίου ‘γιατρεύεται’. [Στην ταινία έχει και ένα απ’ τα καλύτερα τραγούδια, το It’s Easy Mkay, που προσπαθεί να μάθει στα παιδιά να μη βρίζουν.]

24 comments:

Anonymous said...

Ο Jeremy Piven στο Ellen?

cobden said...

Τέλειο πόστ!
Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ειδικά έχει σειρά από αγαπημένους δεύτερους ρόλους!Να ξεχωρίσω τη Sammy Jo(Heather Locklear)!

nikisot said...

xalakatebakhs apo tous aparadektous

cobden said...

Και μια μίνι σειρά που ίσως οι δεύτεροι ρόλοι ήταν καλύτεροι από τους πρώτους:"Thorn Birds"("Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας") ,τρείς πολύ σπουδαίοι ηθοποίοι σε πολύ αγαπημενους δεύτερους ρόλους -η Barbara Stanwyck στο ρόλο της πάμπλουτης μέγαιρας Mary Carson,ο Christopher Plummer, καρδινάλιος-μέντορας του Ralph και η Jean Simmons,υπέροχη σαν μητέρα της Meggie.

revqueer said...

Εγώ πάλι θα σχολιάσω το M'kay, το πιο catchy tune που έχει γραφεί!

nanana said...

α μπα
γιατί δεν γράφεις κάτι και για τον ρόλο των δύο φύλων στα σηριαλς?
τα γράφεις τόσο ωραία!!

ZlatkoGR said...

Σαν tv-series junkie, υποκλίνομαι στο σημερινό! And we love Mr. Mackey!

WinterAcademy said...
This comment has been removed by the author.
WinterAcademy said...

αγαπητή 'α μπα' μάλλον θα διαφωνήσω για τις επιλογές σου, οι 4 πρώτοι εντελώς αδιάφοροι [no hard feelings ε?] [άσε που θεωρώ εξαιρετικά αχοναμπλ κ τον τυπο στο SATC και καταπληκτική την πρωταγωνίστρια]

11, εξαιρετικη επιλογη ο νανος [για να μη θυμηθω την κυρία με το κούτσουρο κλπ κλπ], αλλά και η κυρία m επίσης έξοχη [τα άλλα δεν τα έβλεπα/βλέπω]

θα προσθετα τους: λιλυ τεηλορ στο six feet under, elliott gould και ο καταπληκτικος giovani ribisi στο friends.

Stratos Bacalis said...

Ο νάνος όλα τα λεφτά! Απίθανο ποστ για άλλη μια φορά! A trip down memory lane!

Misirlou Oubliez said...

To Kri kri d'amour apo to Helen.

Anonymous said...

Ο μπογιατζής της Merphy Brown?

Miss Anthropy said...

O Jack απο το Will & Grace!!!!

KAPAMAROU & SIA said...

Χαιρετίζω την αμετροεπή προσπάθεια της Α μπα? να στηρίξει τον αγώνα των απανταχού αγωνιζόμενων κομπάρσων. Είναι αλήθεια πώς η σύγχρονη μεταβιομηχανική κοινωνία του ώριμου καπιταλισμού αμελεί την προσπάθεια αξιοπρεπών ανθρώπων για μια αξιοπρεπή καταξίωση. Ας γίνει το post τούτο, βήμα για να ακουστεί η φωνή τους. Ζήτω για τον άγνωστο κομπάρσο, ζήτω για τον Γκάνθερ.

KAPAMAROU & SIA said...

Εν τη ροή του λόγου λησμόνησα να αναφερθώ ξεχωριστά, στη συγκλονιστική Ψιψινελ της οποίας η συγκλονιστική προσπάθεια να πολεμήσει το σύστημα εκ των έσω δε μπορεί, και δεν πρέπει, να αμεληθεί.

enteka said...

α, μπα? πολύ ωραία η ιδέα σου. ζήτω η ψιψινέλ!

nanakos said...

Σ' ένα 'τυχαίο' ζάππινγκ πριν πολύ λίγες μέρες, είδα την Μπρούκ ν' ανοίγει μια εξώπορτα. Και να βλέπει την Τέηλορ! Η Μπρουκ ουρλιάζει (γιατί την θεωρούσε νεκρή!) Προσωπικά κι εγώ άφησα μια κραυγή όταν είδα την τρανς (από το τρανσέξουαλ) εκδοχή της Τέηλορ!

Anonymous said...

τι?? σε καινούρια επεισόδιο??
εφτάψυχη η Τέηλορ!

Θυμάται κανείς αν μιλούσε η Ψιψινέλ?

Πάντως τον Γκάνθερ τον ζήτησε (στ'αλήθεια) μια εταιρία καφέ για προμόσιον, αλλά η παραγωγοί του Friends του απαγόρεψαν....(να γίνει πλούσιος σαν τους άλλους!)

Stratos Bacalis said...

Ο μπογιατζής της Μέρφι ήταν άπαιχτος!

gsus said...

φυσικά και μιλούσε η ψιψινέλ.

roidis said...

ευρηματικότατο ποστ κι ας είναι από σαπουνόπερες, τι σημασία έχει όταν οι ηθοποιοί κάνουν επαγγελματικά καλά τη δουλειά τους ανεξαρτήτως του σεναρίου...

Το λέω αυτό γιατί μου θύμησες παλιούς αγαπημένους δευτερο-ρολάτους που άφησαν εποχή, στο νου μου έρχονται πολλοί στον ελληνικό αλλά και στο ξένο σινεμά, ας πούμε ο Ernest Borgnine.

Provato said...

six feet under οι δύο γονείς της Βrenda! θεοί. ειδικά η μάνα!

μπεεε

Provato said...

ξέχασα: respect RESPECT ΡΗΣΠΈΚΤ ΡΗΣΠΈΚΤ ροισπέκτ ρεισπαίκτ! τέλειο πωστ!

:-)

Anonymous said...

:-)))