Thursday, May 22, 2008

Έντεκα (Hillary Please Stop)

12108045982714

[οι έντεκα σημερινές εικόνες είναι από το site www.hillarypleasestop.com και έχουν σταλεί από ευφάνταστους πολίτες που ζητούν ακριβώς αυτό]

Δεν αντιπαθώ την Χίλαρι Κλίντον. Αντίθετα, έβλεπα στο πρόσωπό της μια μεγάλη ελπίδα για την Αμερική και τον κόσμο. Γυναίκα, Δημοκρατική, σίγουρη νίκη, έλεος με τους Ρεπουμπλικανούς. Μειονεκτήματα είχε πολλά – με πρώτο και κύριο τη στάση της στο θέμα του Ιράκ. Αλλά μετά από 8 χρόνια Μπους στην παγκόσμια πολιτική σκηνή θα υποστήριζα και την Καλομοίρα.

12113912967094

Κάπου όμως τα πράγματα άλλαξαν. Εμφανίστηκε ένας άλλος, καλύτερος υποψήφιος. Που δε μασούσε τα λόγια του και δεν προσπαθούσε να ικανοποιήσει και τους συντηρητικούς και τους προοδευτικούς και τους θρησκόληπτους. Που δεν φοβόταν να πει αυτά που λέμε όλοι για τον πόλεμο του Ιράκ. Που θα συναντιόταν με άλλους ηγέτες για να τους κατευνάσει και να συζητήσει μαζί τους – αντί να τους εξαφανίσει απ’ το χάρτη. Που έδωσε έναν συγκλονιστικό λόγο για τα φυλετικά θέματα χώνοντάς τα και στους λευκούς και στους μαύρους με σκοπό να τους ενώσει. Που ήταν εξαιρετικά χαρισματικός και συμπαθής. Που, στο κάτω-κάτω ήταν αριστερόχειρας.

12108073052564

Ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο τέλειος υποψήφιος και από ποσοστά μικροσκοπικά άρχισε να κερδίζει ένα σωρό πολιτείες. Δημιούργησε ένα κύμα ενθουσιασμού, yes we can είπαν οι ψηφοφόροι, άρχισαν να του δίνουν λεφτά, υποστήριξη και ψήφους. Στα τέλη Φεβρουαρίου βγήκαν τα κομπιουτεράκια και το οριστικό αποτέλεσμα ήταν: αυτός είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ό,τι και να γίνει. Νικούσε άνετα τον John McCain και θα είχε 8 μήνες μπροστά του για να επικεντρωθεί στις Προεδρικές Εκλογές (πράγμα που ήδη έκανε ο McCain έχοντας κερδίσει το χρίσμα).

12109542366353

Αλλά όχι! Η Χίλαρι συνεχίζει ακόμα και τώρα – και αφού υπάρχει ακόμα κόσμος που την ψηφίζει ποιος μπορεί να την κατηγορήσει;

Εγώ μπορώ! Γιατί με την εδώ και μήνες άσκοπη επιμονή της έχει καταφέρει να διασπάσει –μην πω καταστρέψει- το κόμμα των Δημοκρατικών ελαχιστοποιώντας τις (ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ πριν από μήνες) ελπίδες τους να εκλέξουν Πρόεδρο. Πόρωσε τους ψηφοφόρους της και τώρα σχεδόν οι μισοί λένε ότι θα ψηφίσουν McCain. Έκανε πόλεμο λάσπης στον Ομπάμα (ενώ αυτός σχεδόν την έγλυφε) μειώνοντάς τον, απαξιώνοντάς τον τελείως σε όλους του ψηφοφόρους.

12108260039878

Ενώ ήξερε ότι η ίδια δεν θα κέρδιζε έκανε τα πάντα για να τον απαξιώσει/απομυθοποιήσει. [Βούτυρο στο ψωμί των Ρεπουμπλικανών - δωρεάν δυσφήμηση.] Η καμπάνια της εκμεταλλεύτηκε το θέμα με τον πάστορα –καταστρέφοντας το προφίλ του Ομπάμα- και η ίδια κόντυνε τον ανθυποψήφιό της τόσο πολύ που, εξαιτίας της και μόνο, από κει που ο Ομπάμα φαινόταν πως φέρνει έναν αέρα αλλαγής τώρα μοιάζει ένας φοβισμένος, κοινός υποψήφιος.

12112108811250

Υπάρχει μια θεωρία: η Χίλαρι ήξερε (όπως όλοι μας) ότι δεν θα κερδίσει. Θέλει όμως να κάνει τον Ομπάμα να χάσει το Νοέμβριο. Γιατί; Μήπως επειδή στις επόμενες εκλογές θα έχει την ευκαιρία να ξαναείναι υποψήφια και πιστεύει ότι θα βγει επιτέλους Πρόεδρος; Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια και αν όλα αυτά τα κάνει συνειδητά ή αν απλώς είναι μια άπληστα φιλόδοξη πολιτικός που δεν ξέρει να χάνει – και τα δύο πάντως τα βρίσκω απαράδεκτα, και αχρείαστα.

12108026921882

Σήμερα είδα μια σελίδα που κόσμος στέλνει φωτογραφίες που έχει φτιάξει ζητώντας απ’ τη Χίλαρι να σταματήσει. Όχι τόσο να βγει απ’ την κούρσα (ποτέ δεν είναι αργά!), όσο να σταματήσει να καταστρέφει τις ελπίδες των προοδευτικών Αμερικανών (και πολιτών του κόσμου).

12108028210132

Σήμερα πάλι, μου ήρθε ένα email προωθημένο από πολύ κόσμο που έγραφε «Funny Hilary Photo». Ανοίγοντάς το είχε έναν άντρα μ’ ένα πλακάτ που έγραφε ότι «η Χίλαρι δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τον άντρα της, κι έτσι δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει την Αμερική». Ήταν η μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου, ένα άνοστο αντρικό αστείο, [Δεν ήταν ο Μπιλ άρρωστος σεξομανής που προκάλεσε δυστυχία στην οικογένειά του! Η Χίλαρι έφταιγε που δεν τον ικανοποιούσε!], μια σεξιστική μαλακία που δικαιώνει εν μέρει τον αγώνα της Χίλαρι. Ευτυχώς αυτές οι φωνές ήταν ελάχιστες (και σαφώς λιγότερες απ' τις κρυπτο-ρατσιστικές συζητήσεις για το χρώμα του Ομπάμα).

12108005401366

Ήταν μια ιστορική ευκαιρία και μια ιστορική υποψηφιότητα. Η Χίλαρι έκανε ό,τι μπορούσε. Κέρδισε την πλειονότητα των ανδρών σε δεκάδες πολιτείες. Έδειξε πως μια γυναίκα μπορεί. Και μπορεί μια χαρά. Άνοιξε μια σημαντική πόρτα για όλες τις γυναίκες. Δεν πειράζει που δεν τα κατάφερε. Δεν υπάρχει λόγος όμως να τα καταστρέψει και όλα!

12109741355246

Ένα γνωστό Χολυγουντιανό κλισέ λέει: ‘Πώς ξέρεις ότι βλέπεις μια ταινία που διαδραματίζεται στο Μέλλον; Επειδή έχουν βάλει στο ρόλο του Προέδρου έναν μαύρο ή μια γυναίκα!’.

Ίσως το Μέλλον να συμβεί τώρα. Και η Χίλαρι Κλίντον, όσο και να το σαμποτάρει συνειδητά ή υποσυνείδητα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του. Δεν φταίει αυτή και τόσο, αλλά σε κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει. Η Χίλαρι δεν θα χάσει επειδή είναι γυναίκα. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

12108068278404

16 comments:

Anonymous said...

respect

poli kalo keimeno

apla respect

Rodia said...

Ωραιοτατο ποστ !:) οπως μας εχεις συνηθισει ;)
αλλα. Θα προτεινα -->>
Hillary, please, DON'T STOP!

Ασε τη γυναικα να ξεπαραδιαστει αφου γουσταρει λεμε...

Hillary, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!
(μη μεινει τπτ περισσευουμενο για επομενες εκλογες, μη παρει και η κορη σειρα)

marl(t) said...

προχτές ήταν οι προκριματικές στο Kentucky και κέρδισε η Hillary. Παρόλα αυτά ο Obama βρίσκεται 100 εκλέκτορες πριν την υποψηφιότητα. Την άλλη μέρα παντού στο Upper West Side (!) έβλεπα ανθρώπους με κονκάρδες Obama for President!!!

Nikos Fotakis said...

Οι φωτογραφίες είναι αριστούργημα - αλλά η ιδέα είναι άλλη: Kalomoira For President!

Anonymous said...

η καλύτερη ανάλυση που διάβασα. έπρεπε να το είχες γράψει σε εφημερίδα

(λητώ)

enteka said...

λητώ, ας το πάρουν να το βάλουν. αν βοηθήσει στο να σταματήσει η χίλαρι... ;)

mr. arkadin, νομίζω είναι νωρίς. ας ξεκινήσει από vice president!

Mar(l)t, θα το εκλάβω ως καλό

ροδιά, το φοβερό είναι ότι τα χρέη της χίλαρι μάλλον θα τα πληρώσει ο ομπάμα απ' τις δωρεές που έγιναν σ' αυτόν. τουλάχιστον έτσι είθισται.

sofia, :)

winnie said...

M' έκανες σχεδόν να κλάψω. Είναι τραγικό ότι σε μια εκλογική αναμέτρηση που ήταν σίγουρο ότι θα σάρωναν οι Δημοκρατικοί τελικά είναι 90% πιθανό να βγεί ο ΜακΚέιν. Και δεν τους φταίει κανένας, ούτε ο λαός που "δεν καταλαβαίνει" ούτε τα συμφέροντα ούτε τίποτα. Μόνοι τους αυτοκτόνησαν. Κι από κει που θα είχαμε είτε μαυρό πρόεδρο είτε γυναίκα, από κει που θα 'ταν μια συγκλονιστική ιστορική στιγμή, θα χουμε έναν λευκό συντηρητικό άντρα.Hillary please stop.

cobden said...

Ωραίο κείμενο.Πιθανόν να θυμάσαι την , όχι και τόσο κολακευτική, γνώμη μου για τη Χίλαρυ!Οπότε, μάλλον βρίσκω πως είσαι υπερβολικά επιεικής μαζί της!Γεγονός είναι πως σε αυτή την προεκλογική μάχη, το ζεύγος Κλιντον(γιατι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τη Χίλαρυ) εφάρμοσε τακτικές λάσπης που θα ζήλευε και ο Karl Rove...Έχοντας μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν πως το χρίσμα είναι δυνατόν να πάει σε κάποιον εκτός οικογενείας.

Anonymous said...

η κυρία έχει βγει πια εκτός ελέγχου, δε μπορεί να καταλάβει το κακό που κάνει. κ δικαιολογημένα (λίγο πολύ λίγο) γιατί ένα χρόνο πριν, ήταν φαβορι με 70%+
τεράστια ευθύνη φέρουν τα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη edwards, kerry,pelozy που δεν έχουν παρει *ακόμα* την πρωτοβουλία να τη μαζέψουν
(καλά το διάγραμα current status of hillary stopping όλα τα λεφτά!)

````````````

Anonymous said...

μόλις είδα στο in ότι ετοιμάζουν κ την Τσέλσι για πρόεδρο! θου κύριε!

`````````````

Α, μπα? said...

Είσαι πολύ πόρωση! Δε φτάνει που το θέμα είναι σημαντικό από μόνο του, τα γράφεις και με τρόπο που μου έρχεται να την πάρω τηλέφωνο να της το πω: "how are you, Hillary? please, stop!"

revqueer said...

Το έχει παρακάνει όντως! Καλό θα ήταν ν' αποχωρίσει το συντομότερο γιατί φοβάμαι πως διαφορετικά θα την 'αποχωρίσουν' και θα φύγει λοιδορούμενη.

enteka said...

σήμερα ανέφερε πως ο RF Kennedy δολοφονήθηκε Ιούλιο, υπονοώντας πως μένει στην κούρσα "για καλό και για κακό"...

cobden said...

Η ακριβής δήλωση της Χίλαρυ:
"My husband did not wrap up the nomination in 1992 until he won the California primary somewhere in the middle of June, right? We all remember Bobby Kennedy was assassinated in June in California. I don't understand it," she said, dismissing calls to drop out.
Απαράδεκτη!

Stratos Bacalis said...

Όντως απαράδεκτη!!! Hilary STOP! (χωρίς please και περιττές ευγένειες!)

TeddyBoy said...

Το ζουμί της υπόθεσης είναι ακριβώς αυτό που είπες: Ότι θέλει να διεκδικήσει τις επόμενες εκλογές.

Παλεύει μέχρις εσχάτων για να κερδίσει τον τίτλο του 'fighter' τον οποίο θα χρησιμοποίησει όταν θα έρθει η ώρα.

Απλώς είναι πολύ αλλαζονική για να δει ότι αυτό που τελικά κερδίζει, είναι ο τίτλος 'bitch' και όχι 'fighter'..