Monday, June 23, 2008

Έντεκα (καλοκαιρινά βίντεο-κλιπ #1: Domino Dancing)

[Η στήλη Έντεκα της Δευτέρας απουσιάζει σε διακοπές. Είναι τυχερή γιατί εγώ είμαι στην πόλη και σκοτώνομαι στη δουλειά]


Domino_dancing_vid2
#1 Domino Dancing - Pet Shop Boys

Το Domino Dancing ήταν το πρώτο single απ' το δίσκο 'Introspective' που κυκλοφόρησε το 1988. Αν θυμάμαι καλά (και συνήθως θυμάμαι) το είχα πρωτακούσει στον Fm100, στην εκπομπή 'Formula 1 με τον Κώστα Καπετανίδη', που τότε ήταν η μόνη στη Θεσσαλονίκη που κάθε Δευτέρα έπαιζε τα τσαρτς της Αγγλίας [δεν είχα ακόμα ανακαλύψει τον πανεθνικό Πετρίδη]. Ήταν στο Νο7 και το είχα βρει άδικο - του άξιζε η κορυφή.

domino_final
Το βίντεο-κλιπ το είδα λίγο μετά στη δορυφορική, στο Super Channel ή στο Sky. Ποτέ δεν σταμάτησαν να κάνουν εξαιρετικά βίντεο-κλιπ αλλά εκείνη η περίοδός των PSB είναι ανεπανάληπτη.

Τη διετία '87-'88 δούλεψαν με τους σκηνοθέτες Derek Jarman (It's a Sin και Rent), τον Jack Bond (Always on My Mind και Heart), και τον Eric Watson (Left to My Own Devices και What Have I Done to Deserve This).

Ο Eric Watson ήταν αυτός που γύρισε το Domino Dancing. Στις αρχές καλοκαιριού του 1988 πήγε μαζί με τους PSB στο Old San Juan του Puerto Rico και έκαναν ένα μεγάλο κάστινγκ για να βρουν τους πρωταγωνιστές που θα έπαιζαν το ερωτικό τρίγωνο της υπόθεσης.

introspective3
Τα αγόρια λέγονται David Boira και Adalberto Martinez Mojica. Δεν είχαν καμία σχέση με το χώρο του θεάματος (κι ούτε απέκτησαν μετά). Το κορίτσι λεγόταν Donna Bottman. Την εποχή που γυρίστηκε το βίντεο προσπαθούσε να γίνει μοντέλο. Δεν έγινε, και σήμερα ασχολείται με τον τουρισμό και τα ξενοδοχειακά στην πατρίδα της το Puerto Rico...

(Καλό καλοκαίρι!)


+extended
.
.

20 comments:

Provato said...

ρησπέκτ, τέλειο τέλειο τέλειο κληπ, και ένα από τα καλύτερά τους τραγούδια (και ας μην κατάφερε να τους κάνει αστέρια στην αμερική). :-)

καλή δουλειά!

WinterAcademy said...

συνειδητοποιω οτι τους εχω αδικησει τους psb. ενω μου αρεσουν πολυ παρα πολλα τραγουδια τους, ποτε δε μου ερχονται στο μυαλο οταν σκεφτομαι πχ τη λιστα μου με τα καλυτερα των 80s η των 90s. αυτα που αναφερεις και μονο ειναι ενα κι ενα πραγματικα. αλλα το κορυφαιο τραγουδι που εγραψαν [και απολυτο φετιχ για μενα] θα ναι για παντα αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=RFuMMpAK59c

που το βλεπω συνεχως στο b channel κ μου θυμιζει τα νιατα μου.

[θεε μου, 20 χρονια εχουν περασει!!]

enteka said...

γεια σου πρόβατο, (και μάλιστα ήταν το τελευταίο τοπ 20 τους στην αμερική...)

winter, τέλειο το im not scared... συνειδητοποιείς πάντως ότι έκανες το "αυτό" thing, ε?

:)

WinterAcademy said...

lol!
totally!
και το εκανα και επιτηδες, για λογους σασπενς!
καλα να παθω!
[τουλαχιστον ομως δεν ηταν και κανενα rapidshare link, με τις εκνευριστικες γατες ε?]

enteka said...

εννοείται, ούτε ήταν και 70mb.
(καλά να πάθεις όμως)

Anonymous said...

meta apo auto to clip 8elw pagoto giaurti agriokeraso.

kalo su kalokairi.

River Phoenix said...

μας θύμισες τα νιάτα μας...και πόσο πολύ θέλουμε διακοπές..

Stratos Bacalis said...

Άπαιχτο!!! Τι αναμνήσεις ξέθαψες!

Winter έχουμε το ίδιο favourite απ΄οτους PSB!!! Ακόμα με τρελλαίνει το I'm Not Scared!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΡΑ!!!

ethanandthecity said...

Το εν λόγω κομμάτι με βοήθησε να αντιληφθώ πλήρως την ηχητική υπεροχή του φρεσκοαγορασμένου τότε πρώτου cd player συστήματος έναντι του βινυλλίου. Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις!

YO!Reeka's said...

πλατς πλατς! (νερά παντού!)

indictos said...

Καλό καλοκαίρι 11

(εγώ την κάνω αύριο, μετά από 2 χρόνια)

chinoise said...

Τι λες τώρα??? έχω πάθει πλάκα!!! Το είχα ξεχάσει!! Μήπως γερνάω;
Υπέροχο το κλιπ και το τραγούδι!!
Προτείνω και cruel-cruel summer!

Όναρ said...

Εγώ με Pet Shop Boys μεγάλωσα και δεν ντρέπομαι γι αυτό..! Σου εύχομαι να έχεις ένα υπέροχο καλοκαίρι και να επιστρέψεις με δώδεκα, δεκατρία ή και δεκατέσσερα..Καλησπέρες δεκαπεντάρες..

enteka said...

γεια σε όλους (έγραψα σχόλιο που απαντούσα ξεχωριστά σε όλους, αλλά το έχασα κατά λάθος)
ευχαριστώ για τις ευχές, εύχομαι τα ίδια και καλύτερα
δυστυχώς ή ευτυχώς οι δικές μου διακοπές θα είναι πάλι προς το τέλος του καλοκαιριού, μέχρι τότε το enteka συνεχίζει με (συχνά- πυκνά) ποστ/

:):)

ritsmas said...

Καλημερα Εντεκα αγαπημένε. Ναχεις το νου σου στις διακοπές. αλλιώς δεν θα βγει πέρα τουτος και ο άλλος μήνας ο θεριστής που λενε... ωραιο το σχολιο σου στην Κ για τα θερινά τα σινεμά... τοπα και σε φίλους να σε διαβάσουν..αμ πως!
σε φιλω
ριτς

ασε που μπορει νανεβω με Κωσταντινο θεσσαλονικη μετα τις 15 ιουλίου..αυτο που το πας....καθ οδον προς θρακη , για να μην σου πω και προς την Πολη!!

One Big DJ said...

Aχ οι παλιοί αγαπημένοι PSB. Να'σαι καλά!

s0t said...

Πάρα πολύ καλό!!!! Μας "σκαλίζει" τις αναμνήσεις...

fieryfairy said...

τι μου θύμισες τώρα....ήμουν μεγάλη φαν ως πιτσιρίκα. Και ξέρεις, με το που βλέπω τις φωτογραφίες αμέσως ήρθε η μελωδία στο μυαλό και όλα όσα ένιωθα τότε που ήμουν μικρή και θαύμαζα τη γκόμενα που παίζει με τα αγόρια.

ds said...

Καταπληκτικό τραγούδι, καταπληκτικό video. Πείτε με συντηρητικό, αλλά δεν πιστεύω ότι τέτοια τραγούδια και βίντεο υπάρχουν στην σημερινή μουσική.

"Τα αγόρια λέγονται David Boira και Adalberto Martinez Mojica. Δεν είχαν καμία σχέση με το χώρο του θεάματος (κι ούτε απέκτησαν μετά"

Πάντα πίστευα ότι είναι σίγουρα μοντέλα, με αντικειμενικά κριτήρια έχουν όλες τις προδιαγραφές, το ίδιο και η κοπέλα.

Anonymous said...

To καλοκαίρι του 1988 ήμουν 19 χρονών. έψαχνα τον έρωτα μου. Οταν βγήκε το domino dancing ήταν το πρώτο single του introspective. είχα μουδιάσει απο feelings. τι κομμάτι, τι γκρουπάρα , τι κορίτσι θεέ μου η Donna Bottman. κάθε φορά που έβλεπα αυτο το τόσο καλά πετυχημένο βίντεο κλίπ τόσο πιο πολύ ήθελα να σπάσω την τηλεόραση να την βγάλω απο μέσα. Την είχα ερωτευτεί. Κοιτάζω τα βινυλία μου τα SMITHS / PSB / DM / BAUHAUS απο εκείνα τα χρόνια και δακρύζω απο αναμνήσεις γεμάτες νιάτα μουσική έρωτες και όνειρα.