Tuesday, July 01, 2008

Έντεκα (καλοκαιρινά βίντεο-κλιπ: #2 La Isla Bonita)


450x300_la_isla_bonita3

Πολλά έχω να θυμηθώ απ’ το καλοκαίρι του La Isla Bonita. Προτιμώ όμως να μιλήσω για το τώρα.

Την Παρασκευή βγήκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της Μαντόνα. Και πήγα να στηθώ στην ουρά του Ολύμπιον πιο πολύ για διασκέδαση, εισιτήρια θα ’βρισκα και με άλλους τρόπους. Θα την έβλεπα επιτέλους στη χώρα μου. Και πλέον δε θα αγόραζα εισιτήρια από ένα κιόσκι στο κέντρο του Βερολίνου ή χάρη σ’ ένα φίλο στο Άμστερνταμ – θα πήγαινα με το λεωφορείο στο κέντρο της ίδιας μου της πόλης.

Θα ήταν ένα ευχάριστο γεγονός: εγώ και καμιά δεκαριά γραφικοί σαν κι εμένα θα πηγαίναμε νωρίς. Τα μεγάφωνα θα έπαιζαν τραγούδια απ’ την καριέρα των 25 χρόνων της, θα γελούσα χαρούμενος που ένα όνειρο που είχα απ’ τα 5 μου χρόνια (και έμοιαζε άπιαστο και απραγματοποίητο) γινόταν πραγματικότητα.

Δεν έγινε ακριβώς έτσι. Στρίβοντας στην Πλατεία Αριστοτέλους (κι ενώ πήγα πολύ πριν την έναρξη της προπώλησης) είδα το πλήθος. Χάρηκα αρχικά. Πουλάει, σκέφτηκα, ακόμα. Ίσως και περισσότερο από ποτέ. Και μπήκα στην ουρά. Και έμεινα εκεί για έξι περίπου ώρες. Και δεν βρήκα καν το συγκεκριμένο είδος εισιτηρίων που ήθελα.

Η ουρά: ένας εφιάλτης. Ήμασταν απλώς ένα τεράστιο μπούγιο που απλώς ψηνόταν στη ζέστη. Ως επί το πλείστον δεν προχωρούσαμε καθόλου. Ξέσπασαν καβγάδες, κόσμος ήρθε στα χέρια, χάσαμε τις δύο πρώτες ώρες γιατί κάποιοι είχαν κάτι αμφιλεγόμενα χαρτάκια, όπως στην τράπεζα. Δίνονταν περισσότερα από έξι εισιτήρια τη φορά και η εξυπηρέτηση αργούσε αδικαιολόγητα. Κάποτε έφτασα πολύ κοντά, και σκέφτηκα ότι ίσως σε λίγο θα έπαιρνα εισιτήρια. Πέρασαν άλλες τεσσεράμισι ώρες από εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να πάω στην τουαλέτα, διψούσα τρομερά, πεινούσα, κόντευα να λιποθυμήσω από τη ζέστη και την ορθοστασία. Αν δεν είχαν ήδη περάσει πέντε ώρες θα έφευγα. Ένιωθα πως ήταν απ’ τις πιο εκνευριστικές στιγμές της ζωής μου.

Δεν ήταν το homecoming πανηγύρι για τη Μαντόνα που φανταζόμουνα αλλά μια (ελληνικής προχειρότητας) πατέντα του ενός ταμείου και της έλλειψης οριοθετημένης ουράς. Αντί για γιορτή καταλήξαμε να μισήσουμε τη Μαντόνα.

capazf7

Όταν κάποτε πήρα τα εισιτήρια που δεν ήθελα (αυτά που ήθελα φυσικά τελείωσαν λίγο πριν έρθει η σειρά μου) και ήμουν σα ζόμπι, ήρθε και μια κάμερα που ήθελε να μας πάρει δηλώσεις. Με ρώτησαν πόσην ώρα περίμενα στην ουρά. Μου ήρθε να γίνω λίγο σαν τους παππούδες που βρίζουν στο ΙΚΑ.
Να πω για τις έξι στριμωγμένες ώρες στον καύσωνα, τη δίψα, την προχειρότητα κλπκλπ. Αποφάσισα να ξεγλιστρήσω και η κάμερα έψαξε για πιο πρόθυμο ομιλητή. Πήγαν σε μια μισολιπόθυμη φαν δίπλα μου.

«Πόσο περιμένατε;» την ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Η κοπέλα εξαντλημένη αλλά χαρούμενη, έδειξε το εισιτήριο στην κάμερα και ψέλλισε ξέπνοα: «Πολύ καιρό, σχεδόν 25 χρόνια!»

Και εκείνο το δευτερόλεπτο συνειδητοποίησα πως, όσο με αφορούσε, είχε απόλυτο δίκιο. Και, ως εκ θαύματος, όλα συγχωρέθηκαν.

--------------------------------------------------

# 2: Madonna La Isla Bonita, 1987


20 comments:

Α, μπα? said...

Ax βρε έντεκα τι ωραία που τα γράφεις!
πάλι καλά που γλύτωσες την ηλίαση..αν και θα είχε πολύ πλάκα να φώναζες βραχνιασμένος "είμαι εδώ από τις 6 παρά τέταρτο και ακόμα να εξυπηρετηθώ! Οι αρμόδιοι μας έχουν αφήσει στην τύχη μας! Απαράδεκτα πράγματα!"

Anonymous said...

kai fysika de ksexnamai to... baila lambaaaada! :)

YO!Reeka's said...

εγώ πάλι αγόρασα από το ίντερνετ μετά από 15 αποτυχημένες απόπειρες (αφού το site έπεσε). και μετά κμου ήρθε ένα απαντητικό mail που λέει ότι δεν υπάρχει cancellation policy. άρα αν μας πτύσει η μαντάνα θα μείνομε με το εισιτήριο στο χέρι;;
ΥΓ. αν πήρες εισητήρια καθιστά τα ανταλλάσω με όρθια στο πρώτο τμήμα, μπροστά από τη σκηνή. έχω 4 :)

bunnysuicides said...

yo!reeka's ανταλλάζεις μήπως για όρθια στο δεύτερο τμήμα?είναι πολύ καλά! :)

εγώ αφού περίμενα κανα 3ωρο (ευτυχώς το σάββατο που ήταν πιο ανθρώπινα), με παίρνει τηλ μια φίλη κ μου λέι "όκ, έκλεισα απ' το internet,φύγε κ πάμε για καφέ"! θα την ευγνωμονώ για πάντα!

WinterAcademy said...

νομιζω περιεγραψες υπεροχα την εμπειρια της παρασκευης. εγω το ειχα ξεχασει κ οταν καποιος μου ειπε την πεμπτη το βραδυ οτι ατομα θα ξενυχτησουν για μια θεση στην ουρα πεθανα στα γελια. Εφαγα ολη μου τη μερα στο ιντερνετ [κι ενας φιλος 3 ωρες στο τικετχαουζ στην αθηνα] κ εννοειται πως κι εγω δε βρηκα μπροστα στη σκηνη. Βεβαια δε συγκρινεται η ταλαιπωρια με αυτη της ουρας..

Η πιο σωστη απαντηση θα ηταν "6 ωρες ΚΑΙ 25 χρονια" και το πιο σωστο κλεισιμο θα ηταν το "ολα ξεχαστηκαν" γιατι "συγχωρω" -> "θα το ξαναϋποστω πολυ πολυ συντομα"..

υγ:ασχετο, αλλα μολις διερευσε το νεο m.jackson
http://www.youtube.com/watch?v=7F3etnH7iR8
μπορουσε κ πολυ καλυτερα, αλλα κ πολυ χειροτερα υποθετω..

Stratos Bacalis said...

Δε συγχωρείς τους ανοργάνωτους ελπίζω... αυτοί είναι ασυγχώρητοι... και πολύ φοβάμαι ότι δε θα κάνουν απολύτως τίποτε για να διορθωθούν.

Anonymous said...

εγώ πήγα 7 το πρωί στο tickethouse και έφυγα στις 12:30! τουλάχιστον πήρα τα εισιτήρια που ήθελα, αυτά των 90 ευρώ...όποτε εκνευριζόμουν κοιτούσα τη φωτογραφία της madonna κι έπαιρνα κουράγιο! σκεφτόμουν συνεχώς την ημέρα της συναυλίας :)από οργάνωση όμως 30 χρόνια πίσω!

indictos said...

έπρεπε να βγεί κάποιος και να πεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ :-)))))

Provato said...

α ρε έντεκα, έχασες μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσεις μία κάλτ σκηνή στην ελληνική τηλεόραση. κρίμα...

χεχε

la isla bonita Λατρεύω. πόσο λίγη σχέση έχει με τα ναζιστικά α λα ρινφεσταηλ σκατά που βγάζει τώρα.

chinoise said...

τελεια!!!ολη η θεσσαλονίκη θα είναι στη συναυλία!!! κι εγω τα πήρα μέσω ιντερνετ!!! φιλια

enteka said...

:):)
για την ιστορία θέλαμε των 90 και θα αρκεστούμε στων 80

[winter πώς λεγόταν; το λινκ έχει κατέβει]

revqueer said...

Εγώ στην Αθήνα που έκατσα τετράωρο και βρήκα αυτά που ήθελα, μάλλον τυχερός πρέπει να θεωρούμαι!

WinterAcademy said...

δυστυχως δεν θυμαμαι ουτε καν τον τιτλο..

Professor Sassaroli said...

kseri kanis ti xoritikotitas ine o xoros gia tin sinavlia tis madonna?
pos sto diaolo figane se mia mera ena karo isitiria den to katalaveno.

enteka said...

μη μου πεις ότι -ειδικά εσύ- δεν βρήκες; θα είναι τραγική ειρωνεία (και αδικία!)

enteka said...

50.000 λένε

Anonymous said...

Εξαιρετικό blog enteka. Κάθισα και το χάζεψα όλο και πραγματικά ανακάλυψα "θησαυρούς". Όσον αφορά τη Madonna εξαιρετικό καλοκαιρινό τραγούδι της είναι και το Cherish.

Professor Sassaroli said...

eftixos vrika.kataagxomenos-idromenos
eftixos vrika.Meso tou ticketpro.oxi afta pou ithela alla den pirazi.
as elpisoume to live na min isteri me afta pou tha ksani eis tas eksoterikas.

ethanandthecity said...

και αναρωτιόμουν αν οι σκηνές απείρου κάλλους συνέβησαν μόνο στην Αθήνα ή είχαν την τιμητική τους και στην Θεσσαλονίκη..... τα δικά μας χαίρια φαντάζομαι τα διάβασες στα κιτάπια μοθ

enteka said...

anonymous, σ' ευχαριστώ!
prof. ευτυχώς
ethan, δεν περίμενα ότι θα γινόταν τέτοιος χαμός. πραγματικά πίστευα ότι θα ερχόταν ο σεπτέμβριος και θα ακυρωνόταν η συναυλία λόγω χαμηλής προπώλησης...!