Monday, February 02, 2009

Έντεκα της Δευτέρας [u.i.m.g.]

scan0008
Γκασπ!

1) (Καλή βδομάδα!)

Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θεοσεβούμενοι, αντί να δίνουν το παράδειγμα με την ανεκτικότητα και την αγάπη τους δεν κάνουν άλλη δουλειά απ' το να τρέχουν ανθρώπους στα δικαστήρια – ζητούν το κλείσιμο παραστάσεων, τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, χρήματα από ακτιβιστές, φυλάκιση ηθοποιών, απόσυρση βιβλίων.

Τις τελευταίες μέρες είχαμε: μια περίεργη που θίχτηκε απ' την παράσταση «Εγώ Είμαι το Θείο Βρέφος» («δεν την είδα, αλλά τόσα άτομα που κάναμε τέτοια φασαρία έξω από το θέατρο λέτε να είχαμε άδικο;» ρώτησε αφελέστατα, για να εισπράξει απ' την έδρα την κοφτή απάντηση: «Ναι, είχατε άδικο!».) Η παράσταση φυσικά αθωώθηκε.

Μετά είχαμε το θέμα με το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου με τον, κατά δήλωσή του ναζιστή, κύριο Πλεύρη που, με τη βοήθεια ενός δικαστή (που έμοιαζε να ζει στον 19ο αιώνα) προσπάθησε να το αποσύρει απ' τις σχολικές βιβλιοθήκες. Τις προάλλες έγινε η τελική δίκη: το βιβλίο, φυσικά, αθωώθηκε.

Χτες διάβασα ότι ο πρόεδρος ακροδεξιού κόμματος πάει στα δικαστήρια τον Λαζόπουλο – και ζητεί την φυλάκισή του.

Και τώρα ένας παπάς (δεν κοιτάνε τα δικά τους!) ο οποίος έχει συκοφαντήσει τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους όσο λίγοι στη χώρα [εξισώνοντας την ομοφυλοφιλία με τον σαδομαζοχισμό, την κοπρολαγνεία και την παιδοφιλία] αντί να δικάζεται ο ίδιος για την μισαλλόδοξη ρητορική μίσους του, στέλνει στα δικαστήρια τον ακτιβιστή και συγγραφέα Λύο Καλοβυρνά και την έκδοση 10% επειδή τόλμησαν να κριτικάρουν το ρατσιστικό ξέσπασμά του. [Η εκδίκαση της "υπόθεσης" είναι αυτή την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου. Περισσότερα εδώ.]

Οι θεατρικές παραστάσεις, τα κόμικς με τον Ιησού, κάποια έργα τέχνης, ένα βραβευμένο βιβλίο, η ελευθερία του λόγου: όλα, συνέχεια, στα δικαστήρια.

Κάπου έχουν μπερδευτεί οι ενάρετοι άνθρωποι του Θεού. Μάλλον ισχύει: Όσοι διαρκώς συκοφαντούν, αισθάνονται –περιέργως- οι ίδιοι συκοφαντημένοι…

---

2) H μηχανή άπειρης απιθανότητας παρουσιάζει:


μεσω της ‘α, μπα?’ (που συνεχίζει να έχει ένα απ’ τα πιο διασκεδαστικά blog …του κόσμου?)

3) Το πιο ωραίο -και εθιστικό- ριάλιτι στο ίντερνετ: Στο Kitty Cam, 24/7, τα πιο χαριτωμένα γατάκια που μόλις γεννήθηκαν.

4) lifo_nights_gia_blog
lifo nights


5) Bits & Pieces: (στη φωτογραφία, ο Μάικλ Φελπς το ρίχνει έξω!)
phelps_516_0102_25518a
Το καλοκαίρι ο Ethan Hawke θα παίξει στην Επίδαυρό (!) /// Μάικ Ροζάκης R.I.P. (Έτσι είναι η ζωή) ///Η ύποπτη και πολύ μπερδεμένη υπόθεση του Φεστιβάλ της Βαβέλ. /// Αντίο Woolworths: Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση πριν από 25 χρόνια. /// Εικονίσματα υποκρισίας του Παντελή Μπουκάλα /// Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κ. Βήτα στην Δέσποινα Σαββοπούλου. /// Αριστερόχειρες! /// Τα Καλύτερα Blogs Διασήμων /// Ηταν ο Πουτσίνι απειλή για την Ιταλία; [Η εξοργιστική ιστορία ενός λιβέλου] /// To Blog Των Άχρηστων Εισαγωγικών /// Στα σχόλια του προηγούμενου Έντεκα της Δευτέρας, ένα σωρό σελίδες δημοφιλών λέξεων με την κατάληξη .com. Death, God, Malakas, Stress, Christ, Drink κ.λ.π. (Tο http://www.aris.com/ με πηγαίνει σε κάτι software, που λέγονται Aris Software…)

6)

«Imagine, if you will, sitting down to your morning coffee, turning on your home computer to see the days newspaper.» (Απίστευτα ενδιαφέρον βίντεο από ένα δελτίο ειδήσεων του 1981 για τις online εφημερίδες!)

7) Μια απ’ τις απίθανες ιστορίες που βρήκα φτιάχνοντας το προηγούμενο ποστ για τα samples: Το καλοκαίρι του 2001 η Mariah Carey είχε χωρίσει από τον Tommy Mottola (που ήταν ο διευθυντής της δισκογραφικής της και τον οποίο η Carey ξεφτύλισε δημοσίως λέγοντας ότι την είχε σαν φυλακισμένη, ότι της φερόταν απαίσια κλπ). Εκείνο λοιπόν το καλοκαίρι, φρεσκοχωρισμένη και χαρούμενη, η M. Carey κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο Loverboy. Το Loverboy είχε ένα sample από το Firecracker των Yellow Magic Orchestra. Ένα μήνα μετά η Jennifer Lopez κυκλοφόρησε το δικό της νέο τραγούδι I’m Real που κατά σατανική σύμπτωση βασιζόταν στο ίδιο ακριβώς sample από το Firecracker των Yellow Magic Orchestra. [Η Mariah αμέσως απέσυρε το δικό της τραγούδι και το ξανακυκλοφόρησε με άλλο sample, από το Candy των Cameo.] Λίγο καιρό μετά αποκαλύφθηκε πως ήταν ο παρατημένος και πικραμένος πρώην σύζυγος της Carey, o Tommy Mottola αυτός που έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στην Lopez (που ήταν στην εταιρία του) να κλέψει το sample απ’ την πρώην γυναίκα του και να κάνει τα δύο τραγούδια όσο πιο ίδια γινόταν…

[Ο έρωτας σκοτώνει τη δισκογραφία?]

8)
Λέγεται ότι η ταινία κινουμένων σχεδίων Yellow Submarine (των Beatles) ήταν φτιαγμένη ειδικά για να ιδωθεί με LSD. Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε γιατί.

9) morrissey, years of refusal, pre-release party
morrissey_age_7
(o Morrissey σε ηλικία 7 ετών)

"Αύριο Τρίτη το art-house θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται και γεμίζει λουλούδια και φωτογραφίες από τον κόσμο του Morrissey για ένα μόνο βράδυ. Από τις 9 το βράδυ και για όλη τη νύχτα ακούστε το καινούργιο άλμπουμ years of refusal [NOOOOOOO!], μαζί με όλες τις δουλειές του από τα χρόνια των smiths μέχρι σήμερα [YEAAAAAA!]. Βίντεο, ταινίες και ντοκυμαντέρ σχετικά με τη ζωή του θα παίζουν καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας, και συλλεκτικά δώρα morrissey θα μοιραστούν σε όσους κρατούν λουλούδια ή (φορούν) μπλουζάκια morrissey. Επιμέλεια Βαγγέλης Ρίσσος / είσοδος ελεύθερη".
*Ο Άρης Καραμπεάζης για τον δίσκο, στο Mic. Μια κριτική με την οποία συμφωνώ αρκετά - αλλά όχι και να σιωπήσει ο Morrissey! Να αλλάξει απλώς παραγωγό (πράγμα, μακάβρια, εύκολο...)
**Το εσώφυλλο του νέου single...

untitled
10) Bits & Pieces: (άραγε τον φεβρουάριο;) /// Υπέροχη εικονική περιήγηση στη Θεσσαλονίκη. /// Το ΚΡΑ στον ΣΚΑΪ μου φαίνεται μεγάλη μάπα – με απωθεί και μόνο η ιδέα να το δω. Όμως το τρίλεπτο βουβό επεισόδιο που είχαν κάνει για τον Α. Γρηγορόπουλο αγγίζει τα όρια της τέχνης! /// Τέλειες οι trash διαφημίσεις της Nova, η οποία όμως αντί να βάλει νέα κανάλια (έστω και το Τηλεφώς) είναι πλέον πανάκριβη… /// Eνδιαφέρουσες στάσεις λεωφορείων απ’ όλο τον κόσμο. /// Το Polaroid και το Όνειρο του Σκύλου μου άρεσαν πολύ. Τώρα ο Άγγελος Φραντζής επιστρέφει με την νέα του ταινία και εναλλακτική διανομή. /// Εξαιρετικό: CIRCULAR LIFE! /// Οι πέντε (υπέροχες) σελίδες του Wired για τον Charlie Kaufmann. ///Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο Παρίσι - Απεργία πείνας εκπαιδευτικών για τα μέτρα Αρσένη - Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου - Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Ποδηλατικό Αγώνα - Παραίτηση του Τσέχου Πρωθυπουργού Βάτσλαβ Χάβελ - Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές αύριο σ’ ολόκληρη τη χώρα: Ένα δελτίο ειδήσεων του 1998 (απ’ το Κανάλι 5)

11) Υπάρχει ένα παλιό ποστ, [Έντεκα αγαπημένες μου παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων] στο οποίο μάλλον συνεχίζει να μπαίνει κόσμος μέσω google ψάχνοντας για παλιές σειρές. Εκεί στέλνουν απεγνωσμένα σχόλια αναζήτησης παλιών αγαπημένων σειρών - που μας έχουν μείνει πιο πολύ ως όνειρο. (Π.χ. «Είχε μια τεράστια ομπρέλα / μια κόκκινη ακρίδα / μια ρόδα που την στριφογύριζε ένα αγοράκι… Τη θυμάται κανείς??? Πώς λεγόταν η σειρά???») Πρόσφατα άφησε σχόλιο μια κοπέλα που ρωτούσε πώς λεγόταν η σειρά με το τραγουδάκι: Πιες πιες της μοναξιάς το κρασί / Πιες πιες μέθα μια νύχτα κι εσύ / Κι η ζωή σου θα αλλάξει με μιας / Σαν πειρατήηης / Θα τριγυρνάααας.
Κι ενώ αναφερόταν ήδη στο ποστ ότι αυτό το τραγούδι των πειρατών ήταν από τη σειρά Σάγκμα, επειδή το θεωρώ μουσικό επίτευγμα της ποπ των ’80s βρίσκω την ευκαιρία να το ξαναβάλω κι εδώ…

Σάγκμα

-----------------------------------------------------

scan0008

ΥΓ. την Τετάρτη, έρχεται το Sequel...

.

9 comments:

Α, μπα? said...

1. κι εγώ πόσο συγκινήθηκα που ο Ομπαμα είναι αριστερόχειρας!
2. Βάλαμε ταυτόχρονα τον Φελπς :):)
3. Στα μπλογκς διασήμων μετράνε και οι Holly, Bridget και Kendra?
4. Γράφεις πλέον (επιτέλους) τεράστια ποστ!


...του κόσμου?? σ'ευχαριστώ τόσο πολύ!!

Stratos Bacalis said...

Δε σου άρεσε ο καινούριος Μοζ? Εμένα μου φάνηκε εξαιρετικός ο δίσκος!

greekgaylolita said...

Δεν σου αρεσει το Κρα(των λατρεμενων Αφων Σοφιανων?)
Κρααα:-)

bunnysuicides said...

πολύ ωραίο έντεκα!
-το μπλογκ του jeff bridges απίστευτα εντυπωσιακό
-η συνέντευξη του κωνσταντίνου ανθρώπινη κ σεμνή, όπως όλες του
-έχει κ δικιά μας στάση λεωφορείων ε? absolute greece!
-για τους πρεσβευτές του θεού δεν θα σχολιάσω, πάντα έτσι είχαν τα πράγματα.
καλή βδομάδα!

fieryfairy said...

Η υπόθεση της θρησκείας στη χώρα μας με θλίβει αφάνταστα.

Όσο για το κόψιμο των δέντρων του Κακλαμάνη, το βρίσκω εγκληματικό το λιγότερο.

Θενκς για τα βλογς των διασήμων, σπεύδω να ρίξω μια ματιά!

Anonymous said...

Καλημέρα enteka,
Σχετικά με τους αριστερόχειρες ανήκω και εγώ στην κατηγορία των καταπιεσμένων από την άποψη χρήσης μολυβιού. Δεν ξέρω, τί μπορεί να μού έχει στοιχίσει (ελπίζω, πάντως να μην πάθω Alzheimer).Πάντως, τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να γράφω με το αριστερό και αισθάνομαι μεγάλη χαρά, έστω και εάν είναι μάλλον "ορνιθοσκαλίσματα" (χε χε, εδώ, που τα λέμε, ούτε με το δεξί γράφω καλά, και στο κάτω κάτω γιατί θα έπρεπε; επειδή είναι το "καλό" χεράκι; Από μικρός, λοιπόν, είχα αποφασίσει, ότι δεν πρόκειται να προσπαθήσω να γράψω καλά με το δεξί)

Σχετικά με το [i]Κρα[/i], κάποιες φορές μου φαίνεται ενδιαφέρον, εάν και το ντουέττο των κορακιών (ή ό,τι πουλιά τέλος πάντων είναι) θα προτιμούσα να έλειπε. Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά. Δεν γράφω για να σε μεταπείσω. Η παρατήρησή μου είναι άλλη.
Εάν θυμάμαι καλά μια σχετική εκπομπή με κούκλες είχε γίνει απόπειρα να βγει στις αρχές της δεκαετίας του 90 τέλη αυτής του 80. Δεν προβλήθηκε ποτέ, διοτί θεωρήθηκε σκανδαλώδης, ανεπίτρεπτη για τα πολιτικά ήθη κλπ κλπ.
Είκοσι χρόνια μετά έχουμε προχωρήσει "τόσο" πολύ ώστε μία παρόμοιου τύπου εκπομπή απλώς να την εξορίζουμε στην μεταμεσονύχτια ζώνη;
Άσχετο: έχεις ακούσει δει το [i]headcases[/i]? (κάπως έτσι)

enteka said...

'α, μπα?', έχουν οι 3 που είπες κανονικό blog???

στράτο γεια! κάθε δίσκος του morrissey είναι εξαιρετικός εξ ορισμου. όντως αυτός δεν μ' άρεσε σχεδόν καθόλου, ακόμα.

ggl, οι κούκλες είναι των Σοφιανών; Με τα κείμενα είχα ψιλοπρόβλημα. Θα το ξαναδοκιμάσω.

κούνελος, γεια! φοβερό του jeff bridges, όντως :)

fieryfairy, συμφωνώ και για τα δύο...

shy, υπόθέτω ότι δεν λες το Ψαροκωστούλα Αγάπη μου που παιζόταν για χρόνια στον Αντ1, αλλά το Μπάμπετ Σόου (ή κάπως έτσι) που θα έκανε ο Λαζόπουλος για την κρατική - έκανε ένα δυο επεισόδια που δεν ήταν και τόσο καλά. Το είχαν σταματήσει για πολιτικούς λόγους (ή/και οικονομικούς), ήταν ο Λαζόπουλος σ' ένα τραπέζι σαν παρουσιαστής και στο τραπέζι καθόταν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί-κούκλες και ήταν σαν να τους έπαιρνε συνέντευξη.

:)

Anonymous said...

Καλημέρα,
Τίτλο δεν θυμάμαι. Μάλλον θα είναι αυτό, που λες, διότι το Ψαροκωστούλα όντως προβλήθηκε, καθώς θεωρήθηκε πιο αθώο, αφού τα ονόματα ήταν παραλλαγμένα και οι κούκλες δεν έμοιαζαν και τόσο.
Μέρος του σκανδαλισμού, για την σειρά που δεν προβλήθηκε/κόπηκε νομίζω ήταν ότι εμφανιζόταν ο Παπανδρέου ως κόκκορας και ο Φλωράκης ως πρόβατο (ο Μητσοτάκης δεν θυμάμαι)

greekgaylolita said...

Και οι κουκλες και τα κειμενα ειναι των Σοφιανων. Εμενα μου αρεσει το Κρα. Ειναι πιο σουρεαλ και ιδιαιτερο το χιουμορ των Σοφιανων και ξενιζει στην αρχη τον λαζοπουλολατρη τηλεθεατη:-)
(η λατρεμενη Ηβη-χιλιοποδαρουσα- Σοφιανου εντωμεταξυ κανει ολες τις γυναικειες φωνες)