Wednesday, August 18, 2010

Έντεκα (φωτογραφίες χρωμάτων και οι δικές μου, υποτιθέμενες, υπερφυσικές δυνάμεις)

.
skopelos_agios_ioannis


Ήμουν στη Σκόπελο διακοπές, μακριά απ’ το email και τα blogs, κοντά σε παραλίες κι αγαπημένους φίλους, περνώντας υπέροχα. Όλοι βαριόμαστε να διαβάζουμε το πώς πέρασαν οι άλλοι στις διακοπές τους (και κυρίως βαριόμαστε να δούμε τις 650 φωτογραφίες που έβγαλαν) οπότε ας πω απλώς ότι μια μέρα ανέβηκα στην κορυφή, στο εκκλησάκι που έδειχνε στο Mamma Mia – και μάλιστα χωρίς να λαχανιάσω ή να κουραστώ, ενώ μέχρι και πριν από 2 μήνες (που ακόμα κάπνιζα) γινόμουν ράκος και μόνο που ανέβαινα στο λεωφορείο.

Εκεί, στην κορυφή του βράχου, κοιτάζοντας την Κατερίνα που είχε μείνει κάτω και μας έβγαζε φωτογραφίες (την ώρα που την φωτογραφίζαμε να το κάνει αυτό) συνειδητοποίησα πως τελικά είναι αλήθεια:
Το κόψιμο του τσιγάρου σου δίνει μαγικές, σχεδόν υπερφυσικές δυνάμεις.

Να δούμε πόσο θα κρατήσουν.

...

+ Έντεκα φωτογραφίες του Sergey Prokudin-Gorsky, πρωτοπόρου των εικόνων που πειραματίστηκε με την έγχρωμη φωτογραφία στις αρχές του 20ου αιώνα, στη Ρωσία. Εδώ το πώς πετύχαινε αυτά τα χρώματα (και μαζί η ιστορία της ζωής του).


685px-Group_of_workers_harvesting_tea_Chakva_Prokudin-Gorsky

799px-Sergei_Mikhailovich_Prokudin-Gorskii_-_General_view_of_the_city_of_Perm_from_Gorodskie_Gorki_(1910)

20374v

sergei-prokudin-gorsky-a-field-of-poppies-e1268031099578

apo blog mauve - Prokudin1

20278v

p87_3002__00363_

Prokudin-Gorskii_Ionas_Room1

Prokudin-Gorskii2

Prokudin-Gorskii_Ionas_Room2

aligned-00215v

--------------------------------------
 
+ κάθε μέρα: Bits and Pieces
.
.
.

7 comments:

Anonymous said...

Καλημέρα,
Ο χρωματισμός των φωτογραφιών τις κάνει "διαφορετικές" και έτσι ενδιαφέρουσες, πέρα από τα ίδια τα θέματα.
Συγχαρητήρια για την απόφασή σου να κόψεις το κάπνισμα. Πολλοί λένε ότι βοηθά στην διατήρηση της απόφασης να μην σκέφτεται κανείς κάτι του τύπου "Δεν πρόκειται να ξανακαπνίσω ποτέ!", αλλά καλύτερα να σκέπτεται "Δεν θα καπνίσω το επόμενο τσιγάρο!" και επόμενο στο επόμενο τσιγάρο δεν καπνίζει ξανά ποτέ !
Και όσο για τις υπερφυσικές δυνάμεις, θα κρατήσουν, το θέμα είναι τί νόημα θα συνεχίσουμε να δίνουμε ή εάν το σκαρφάλωμα στον λόφο θα είναι κάτι πλέον άνευ σημασίας! :-)

Vam33 said...

Το έχω κόψει 4 χρόνια .Κάποια κιλά στην αρχή μετά όλα εντάξει.Ο πρώτος μήνας είναι ο πιο δύσκολος.Αν καταφέρεις και περάσεις τον ένα χρόνο τα έχεις καταφέρει.Έχω κυλήσει δυο φορές με το που έκλεισα ένα χρόνο χωρίς τσιγάρο.Σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να έχεις τον έλεγχο κάνοντας ένα ή δυο.Αλλά δεν ...
Πολυ όμορφες φωτογραφίες

WinterAcademy said...

γεια χαρα!
ευγεεεεε!

enteka said...

ευχαριστώ για τα σχόλια!
:)

Anonymous said...

Εντεκα κ εγώ Σκόπελο πήγα κ ανέβηκα στον Αι Γιάννη κ ένα έχω να πω...Δεν καπνίζω αλλά ψόφησα να ανέβω.Βεβαια η θέα σε κάνει να τα ξεχνάς :D

Μάγισσα Κίρκη said...

Πράγματι, έκοψα κι εγώ το τσιγάρο και μόνο που ξυπνάω με τον λαιμό καθαρό κι όταν περπατάω δεν φτύνω τρία κιλά νικοτίνη από την κούραση μου φτάνει για να καταλάβω τη διαφορά!Να' σαι καλά και του χρόνου να ξαναπάς!

FaysaL said...

this pix is resembled like a tiger is resting. Nice pix.