Monday, February 22, 2010

Έντεκα της Δευτέρας [φλας]

.
img336
χαχαχα

1) Ξεσκονίζοντας κάποια παλιά email βρήκα ένα που είχα στείλει στους πέντε καλύτερούς μου φίλους το 2003. Ετοιμαζόμουν να μπω στο στρατό και κάπως πανικόβλητος έψαχνα από κάπου να κρατηθώ, κάπως να βεβαιώσω τον εαυτό μου πως εκεί θα είχα μαζί μου ένα κομμάτι των αγαπημένων μου φίλων (και του δεσμού μου). Το email ήταν αυτό:

12 Νοεμβρίου 2003

Γεια! Ως γνωστόν θα πάω στο στρατό σε λίγο και θα κάτσω ένα χρόνο. Διάφορα πράγματα απαγορεύονται εκεί αλλά ευτυχώς επιτρέπεται η μουσική και το γουώκμαν. Έτσι μου ήρθε η εξής ιδέα. Θα θέλατε να μου γράψετε κασέτες ειδικά για να τις ακούω στο στρατό;

Οι όροι συμμετοχής είναι οι εξής: 1) Δεν υπάρχει deadline. Η πρόταση ισχύει από σήμερα μέχρι την απόλυσή μου σε ένα χρόνο. 2) Απ’ την άλλη θα ήταν τέλειο να είχαν έρθει οι κασέτες μέχρι τις γιορτές ή νωρίτερα. 3) Οι συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν σε μορφή audio tape (η γνωστή μας κασέτα δηλαδή) 90λεπτη αν τυχόν γίνεται. 4) Ανεβαστικά κομμάτια θα εκτιμηθούν, ’80ς επίσης, εκπλήξεις ευπρόσδεκτες. 5) Όχι τραγούδια σε σχέση με το στρατό. 6) Η προσφορά ΔΕΝ είναι limited to one item only. Καθώς θα περνάει ο καιρός μπορεί κάποιος να στείλει και άλλες κασέτες! 7) Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποσταλλούν στο πατρικό μου, διεύθυνση ΧΧΧΧ.

Αν τις στείλετε εντός 15μερου θα προλάβω να τις πάρω μαζί μου στο Μεσολόγγι. Αλλιώς οι συμμετοχές θα παραληφθούν από τους γονείς μου και θα ανοιχτούν από μένα (πιθανότατα παρουσία συμβολαιογράφου!) κατά την πιο κοντινή έξοδό μου. Και θα ακουστούν για πρώτη φορά στο στρατόπεδο.

Επειδή είμαι σίγουρος πως το να λαμβάνω και το να ακούω κασέτες από εσάς θα είναι κάτι το υπέροχο, μια φωτεινή στιγμή στη γκρίζα ομίχλη του στρατού, ευχαριστώ προκαταβολικά (γλύφοντας ταυτόχρονα) όσους ανταποκριθούν στην έκκλησή μου, σ’ αυτόν τον απελπισμένο έρανο αγάπης!

Χίλια ευχαριστώ
:) άρης

cassete

[Όλοι και όλες μου έστειλαν τις φρεσκοφτιαγμένες κασέτες τους. Και δύο και τρεις ο καθένας. Τις άκουγα όλο το χρόνο χαρούμενος. Eίχα να τις ακούσω απ’ την απόλυσή μου, το Νοέμβριο του 2004 και όταν βρήκα το email είχα ψιλοξεχάσει την όλη ιστορία. Έψαξα και τις βρήκα. Και όταν έβαλα και πάλι στην πρίζα ένα παλιό κασετόφωνο συνειδητοποίησα ότι, ναι, αυτές οι παλιές κασέτες  -όπως και οι φίλοι μου, όπως και ο δεσμός μου- τελικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Είναι για μια ζωή.]


2) Αφού διαβάσει κάποιος την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του γαλλικού περιοδικού Hara-Kiri (και αξίζει να τη διαβάσει) ας μάθει και πώς σταμάτησε την εβδομαδιαία του έκδοση και πώς αντέδρασε στο γεγονός ότι οι παλιοί του αναγνώστες δεν το αγόραζαν πια:

«Η νίκη της Αριστεράς το 81 υπήρξε μοιραία για το εβδομαδιαίο (γαλλικό περιοδικό) hara-kiri: Αναγκάζεται να κλείσει λόγω έλλειψης αναγνωστών. Το τελευταίο εξώφυλλο λέει κάτι που πολλοί δημοσιογράφοι, βάζω στοίχημα, θα ήθελαν να το πουν στους αναγνώστες τους»

no580

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΑΡΑ-ΚΙΡΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ!
Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ:
ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!


3) Ερώτηση Κρίσεως:

(μπορείτε να διαλέξετε όσες απαντήσεις θέλετε, καθώς και να προσθέσετε τον αγαπημένο σας ήρωα καρτούν αν δεν αναφέρεται ήδη. Όσοι διαβάζουν από reader πρέπει να μπουν στο μπλογκ για να ψηφίσουν http://www.enteka.blogspot.com/)





+ Έντεκα (αντιπαθητικοί ήρωες καρτούν)
-
-
*Στην προηγούμενη ερώτηση κρίσεως απάντησαν καμιά διακοσαριά αναγνώστες: σύμφωνα με τα αποτελέσματα των 55% των αναγνωστών του enteka είναι άντρες και το 45% γυναίκες.


Uhu 02

4) Οι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ της εβδομάδας

«Δεν επιτρέπω στους σκηνοθέτες να με καταργούν» O Γιώργος Αρβανίτης, o διευθυντής φωτογραφίας, που ταυτίστηκε με τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, κυρίως τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου αλλά και του Βούλγαρη και του Κακογιάννη τα έχει πάρει άσχημα. /// Η αγαπημένη μου Μαριανίνα Κριεζή, στιχουργός των τραγουδιών της Λιλιπούπολης (και του δίσκου Σαμποτάζ και χίλιων άλλων πραγμάτων) είναι έξαλλη με τη Λύρα που έδωσε χωρίς την άδειά της μια κάκιστη ηχογράφηση της Λιλιπούπολης στα Νέα του Σαββάτου τη στιγμή που η καλή ηχογράφηση κυκλοφορούσε την Κυριακή με την Καθημερινή. Και κάνει καταγγελία. /// «Ο Γκοντάρ ήταν στενόμυαλος και φανατικός» /// Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αξιοπρεπέστατου Νεκτάριου Λαμπρόπουλου για το κλείσιμο του εξαιρετικού περιοδικού Muzine. Απ’ τη συνέντευξη βγαίνουν πολλά εξωφρενικά για την κατάσταση στα ελληνικά μουσικά περιοδικά – και την παράνοια των διαφημιστών! /// Ντέιβιντ Λιντς είσαι βλάκας (αλλά έχεις τεράστιο ταλέντο). ///


5) POWERPLAY



Οι Pet Shop Boys μόλις κυκλοφόρησαν στα δισκάδικα το Pandemonium (το dvd της συναυλίας τους, μαζί με cd των τραγουδιών) και το σημερινό powerplay είναι ένα medley απ’ αυτήν την καταπληκτική περιοδεία.


6)OSCAR WILDE’S Quote-of-the-week

hzcpHGYzFqyjdsihS07iNJMUo1_500

«Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.»


7) Αυτοαναφορικό flashback (ή αλλιώς Παρελθοντικές Ντομάτες).

www.ampa.gr

#ΠΡΙΝ από ένα χρόνο στο enteka
Έντεκα ομιχλώδεις εικόνες του Gerhard Richter // Ζωγραφισμένα όνειρα // Έντεκα διασκευές τραγουδιών εναλλακτικής πραγματικότητας // Το πιο απίθανο silver slim suit // Έντεκα διαφημίσεις παιδικών παιχνιδιών από Μίκυ Μάους των ‘80ς. // Η μηχανή άπειρης απιθανότητας // Διηγήματα επιστημονικής φαντασίας με έξι λέξεις // και άλλα.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009

#ΠΡΙΝ από δύο χρόνια στο enteka
Έντεκα καλλιτέχνες που (σύμφωνα με τους Ναζί) έκαναν εκφυλισμένη τέχνη // Ένα καρναβάλι των ‘80ς, στην πολλαπλή του σχολείου. // Η (τότε) δυναμική του Τσίπρα. // Η σελίδα 123 // Ο Μπομπ Ντίλαν τελικά δεν είναι βαρετός // Έντεκα εκδοχές για το ποια είναι, τελικά, η διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα. // Έντεκα αγαπημένα μου ποιήματα // Ντοκουμέντο: ο Μάνος Χατζιδάκις εναντίον της Αυριανής // Έντεκα αγαπημένοι μου πίνακες – ανάποδα. // Έντεκα ζωντανές εμφανίσεις στο Later… // Το πιο όμορφο τραγούδι του κόσμου. // και άλλα.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008

#ΠΡΙΝ από τρία χρόνια στο enteka
Αριστερόχειρες // Έντεκα ατάκες του Γούντι Άλλεν // Τα leftovers των λιστων. // Χανς Κριστιαν Άντερσεν και γραμματόσημα // Έντεκα διάσημοι Έλληνες όπως τους είδε η Τσιτσιολίνα. // Έντεκα εξώφυλλα του περιοδικού Time (από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου). // Ned Flanders // Έντεκα συνεντεύξεις-ανταποκρίσεις απ’ τη λογοτεχνία // και άλλα.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007


8) ΠΟΠ ΦΛΑΣΜΠΑΚ

Επειδή κάποιος πίστευε ότι εγώ και η 'Α,Μπα?' είμαστε το ίδιο πρόσωπο είπα στην Α,Μπα ότι θα πρέπει να κάνουμε μια κοινή δημόσια εμφάνιση (αν και τώρα που το σκέφτομαι έχουμε κάνει διάφορες, μέχρι και στο fashion week πήγαμε μαζί, απλώς δε μας αναγνώρισαν οι φωτογράφοι και το Σταρ, ευτυχώς).

Τέλος πάντων αυτό μου θύμισε μια εξωφρενική φήμη (μία απ’ τις εκατοντάδες) που είχε βγει για τον Μάικλ Τζάκσον στις αρχές των ‘90ς. Για κάποιο λόγο ένα ταμπλόιντ είχε γράψει πως αυτός και η Τζάνετ Τζάκσον ήταν το ίδιο πρόσωπο. Η φήμη έπιασε χάρη στην συνομωσιολογία που έλεγε ότι για πάνω από δύο δεκαετίες τα αδέρφια δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ μαζί, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο πλάνο.



Έτσι στα Γκράμις του 1993, οι διοργανωτές ζήτησαν απ’ την Τζάνετ να δώσει στον αδερφό της το Grammy Legend Award. Η συνέχεια είναι απολαυστική (και σχεδόν ιστορική) όπως και αυτό που λέει ο Μάικλ στο κοινό στο 1.38.

-


forolekklissia

9) Bits + Pieces!

Σχετικό με την παραπάνω εικόνα: συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για μια δίκαια φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. /// Άραγε αυτή η συνέντευξη μαμούθ του Θεοδωράκη στη Βίκυ Φλέσσα θα κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν; /// Τώρα το ξαναθυμήθηκα και θέλω να το πω: το Στα Πρόθυρα Γραμματικής Κλίσης του Λύο Καλοβυρνά είναι απ’ τα πιο έξυπνα και αστεία βιβλία που έχω διαβάσει. /// Μια *συνέντευξη* της αφεντιάς μου στη Μερόπη Κοκκίνη! /// αυτός που κέρδισε στην κυπριακή eurovision σίγουρα δεν το περίμενε /// Η Marina + the Diamonds (powerplay πριν 2 βδομάδες) μιλάει στην Ελευθεροτυπία. /// Πρωτοχρονιές συνέχεια! /// Είναι 92 ετών και περπατάει 8 χιλιόμετρα ημερησίως. Ποιος είναι; /// Μια δημοσκόπηση στο εξαιρετικό bookpress που ρωτάει: Για ποιο βιβλίο είπατε ψέματα πως το έχετε διαβάσει; (εδώ, κάτω κάτω) /// Αμβρόσιος Καλαβρύτων, ένας άγιος ανάμεσά μας! /// Για τις Παράνομες Υπαίθριες Διαφημίσεις /// η ιστορία των καρφιών (πιο ρομαντική απ' ότι ακούγεται) /// πριν από 20 χρόνια - ο Χάρρυ Κλυνν στην εκπομπή του Σαββόπουλου: Το Αυτό. /// Πέρασα μια βδομάδα βλέποντας τις αποκαλύψεις ΒΟΜΒΑ του μεσημεριανάδικου της Λαμπίρη και επέζησα για να αφηγηθώ την εμπειρία. Media Trip – Στον κόσμο του Superstar! /// το blog του περιοδικού ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ. /// βιβλία κομμένα έτσι που γίνονται έργα τέχνης /// μια ωραία βραδιά στην Ωδήσια /// Θα γίνει σεμινάριο Μοριακής Γαστρονομίας στη Θεσνίκη, πληροφορίες εδώ. /// Σήμερα ξεκινά η έκθεση Naked City, που εκτός από καλό σκοπό έχει και τις γυμνές φωτογραφίες διάσημων και μη Αθηναίων που φιλοξενήθηκαν στην τελευταία σελίδα της Lifo. Πληροφορίες εδώ.
Mushroom Clouds 3
+Στο μπλογκ των Αόρατων Ρεπόρτερ, την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ των άλλων κι ένα αφιέρωμα  στα πιο παράξενα (και όμορφα) σύννεφα του κόσμου. Εδώ.

.
DSC06267
10) Την παραπάνω φωτογραφία την τράβηξα στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, στις αρχές του μήνα. Το περίπτερο είχε θρησκευτικά παιδικά βιβλία κι ενώ στην αρχή ήθελα να τη βάλω για να το κοροϊδέψω (είναι, από κάθε άποψη, κάπως κοροϊδέψιμο ένα «Παιδικό Στρατιωτικό Συναξάρι με πραγματικούς -άγιους- Σούπερ Ήρωες!») αλλά όσο το κοιτάζω τόσο πιο εξωφρενικά εμπνευσμένο μου φαίνεται…


gogou odos panos

11) Πώς πέρασα το Π/Σ/Κ: Στην παιδική χαρά της πλαζ με τον Γιώργο και τα ανίψια του, ήλιος, σχετική ζέστη, όμορφη θάλασσα. Πήγα στην ξαδέλφη μου και παίξαμε πιάνο μαζί με την 9μηνη κορούλα της. Δεν έπαιξα κανονικά πιάνο, κάποτε είχαμε κι εμείς (και πήγα μέχρι την πρώτη μέση, αλλά το μισούσα), δε θυμόμουν καθόλου, αλλά προσπάθησα.
Πήγα επίσης στο πατρικό μου να δω τους γονείς. Ξαναθυμήθηκα κάποια σχέδια για ένα κόμικ (ή graphic novel) και ελπίζω να μην τα ξαναξεχάσω. Ήρθε εκεί η ανιψιά μου η Άρτεμη και παίζαμε όλοι μαζί στο υπνοδωμάτιο των γονιών μου, είναι απίστευτο το πόσα καταλαβαίνει τώρα, και πόσα λέει – και απόλαυση το να την ακούω να διηγείται ένα ακατάληπτο παραμύθι μ’ έναν κακό μάγο που έκανε Μπαμ!
Ως αντίβαρο στα πολλά παιδιά και στα πολλά παιδικά πράγματα πήγα και στο Precious, μια ταινία γροθιά στο στομάχι και ψυχοπλακωτική, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξη και σπουδαία (ακόμα δεν έχει βγει από μέσα μου).
Στο σπίτι μου είδαμε Ολυμπιακούς Αγώνες, αθλητές να κάνουν σκι και snowboard και μετά, με παρέα, τους μιμηθήκαμε κάνοντας τα ίδια στο Wii (ίσα κι όμοια!). Είδαμε και το Ponyo την πιο πρόσφατη ταινία του σκηνοθέτη του Spirited Away και του Κινούμενου Κάστρου. Βρήκα ιδέες για ένα καινούριο χριστουγεννιάτικο βιβλίο που θα γράψω μέσα στον επόμενο μήνα. Και, επίσης, στην ετ3 είδαμε ένα τέλειο ντοκιμαντέρ για τις συνομωσίες (τις κατέρριψε μία προς μία).
Τέλος, αφιέρωσα πάνω από έξι ώρες να φτιάξω το παρόν ποστ, ακούγοντας παλιές κασέτες απ' το στρατό. Το πρόβλημα είναι πως πάντα ξοδεύω άπειρες ώρες μαζεύοντας έξτρα υλικό -ίσως και το διπλάσιο απ' ό,τι χρειάζεται- το οποίο αφού το ετοιμάσω μετά απλά το κόβω. [Γιατί να μ' αρέσουν οι χρονοβόρες, ψυχαναγκαστικές απολαύσεις;]

---------------------------------------------------------------


img336a
bmob emit
.
.
.
.

22 comments:

Ethan Raynolds said...

1) τι ωραίο???!!!!!!!!! Και ειδικά όταν έχεις κρατήσει μετά από τόσο καιρό τους ίδιους φίλους και τον ίδιο δεσμό σου άμα κατάλαβα καλά... Πραγματικά είναι πολύ ωραίο και είσαι πολύ τυχερός!!!

3) Sport Billy!!!!

Anonymous said...

Αα! είμαι απ τους πρωτοπόρους στη συνομωσία α-μπα εντεκα. είχα γράψει και μέηλ μετάνοιας :D

enteka said...

ethan, κι εγώ κατάλαβα ότι είμαι τυχερός... [ψηφίζω νιλς!]

spinachvatican, ΛΟΛ!!
Κάνεις όμως ένα μικρό λάθος! Ήσουν πρωτοπόρος στη συνομωσία enteka κι ενός μπλογκ που λεγόταν κουτσομπόλα και είχε (πιθανότατα επινοημένα) κουτσομπολιά για έλληνες σελέμπριτι, που ήταν κάπως τραβηγμένα απ' τα μαλλιά. :):) Το είχα ξεχάσει τελείως αυτό! Δεν ήμουν εγώ, όπως δεν ήμουν εγώ και ο ιδιοκτήτης του dwdekas.blogspot.com, παρ' ό,τι ακόμα και η ελευθεροτυπία είχε γράψει ότι ήμουν... :)
Καλή βδομάδα!

Anonymous said...

Καλημέρα,
1) Πολύ συγκινητική η κίνηση των φίλων σου.
4) Βλέποντας στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, Νέα και Καθημερινή να διαφημίζουν την Λιλλιπούπολη σκεφτόμουν, πότε θα αρχίσουν τα σχόλια της μίας προς την άλλη, χωρίς ποτέ να αναφέρονται τα ονόματα!
7) Γιατί αυτοαναφορικό; Επίσης: http://errata-culinaria.blogspot.com/
http://sarantakos.wordpress.com/2010/01/21/ntomate/
9) Thanks! ;-)
10) Την αφίσσα την είχα δει και εγώ. Αυτό, που μού έκανε εντύπωση ήταν ότι αναφερόταν σε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ και όχι σε απλό και ενδεχομένως διασκευασμένο για παιδιά συναξάρι. Να σού πω την αλήθεια μετάνοιωσα, που δεν είχα το θάρρος να πάω να ξεφυλλίσω κανένα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ said...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Ιφιμέδεια said...

Αχ τι ωραίο χορταστικό ποστ!!

1. Τέλειο το μέιλ που έστειλες στους φίλους σου: πώς να μην ανταποκριθούν (έτσι μου ήρθε να σου στείλω καθυστερημένα μιά κασέτα)

3. Δεν βλέπω επιλογές στην ερώτηση κρίσεως. Θα έπρεπε;

4. Αισθάνομαι ενοχές που πήρα το CD της Λιλιπούπολης το Σάββατο (και όχι την Κυριακή, το παλιό το είχα). Η ηχογράφηση δεν μου φάνηκε "χαμηλής καλλιτεχνικής ποιότητας" αλλά ασφαλώς δεν μπορώ να κρίνω. Σίγουρα ταυτίζομαι πάντως με την αντίδραση της δημιουργού: φαντάσου ότι με "πείραξε" που στο περιοδικό της εφημερίδας γινόταν αναφορά σε μιά "ανακάλυψη" του μπλογκ μου χωρίς reference.

8. Εγώ πίστευα ότι είστε αδέλφια θυμάσαι;

(Οι φωτογραφίες της Κατερίνας Γώγου;)

enteka said...

thoughtsofashy, κι εγώ έπρεπε να τα ξεφυλλίσω... :)

ιφιμέδεια, ναι στην ερώτηση κρίσεως φαίνονται οι απαντήσεις αρκεί να μπεις στο blog (στον google reader δεν εμφανίζονται για κάποιον εκνευριστικό λόγο). Ποια ήταν η ανακάλυψη του μπλογκ σου που αναφέρθηκε στο περιοδικό; ΄Πολλές ευχές!

enteka said...

Η φωτογραφία της Γώγου απ' το αφιέρωμα γι' αυτήν στο Οδός Πανός, χωρίς λόγο.

Ουφ! said...

1. πολύ συγκινητικό - είσαι πολύ τυχερός που έχεις τέτοιους φίλους και φαντάζομαι τι όμορφη εμπειρία θα ήταν να ξανακούσεις μετά από τόσα χρόνια αυτές τις κασέτες :-)

3. στρουμφάκια :-)

8. μέχρι το 2.50 μπόρεσα να δω, μετά με έποιασε η κατάθλιψη :/

10. καινούργιο τεύχος αυτό με τη Γώγου; άραγε μπορώ να το βρω στη κύπρο; (τι ρωτάω τώρα...!)

11. μην το κόβεις :-)

enteka said...

ουφ! δεν το κόβω :) για το οδός πανός, δεν είναι πολύ καινούριο, όταν είχε πρωτοβγεί είχα ξαναβάλει κάποια φωτογραφία ανακοινώνοντάς το, νόμίζω ότι θα μπορείς να το βρεις, κάνε μια ερώτηση τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά εδώ http://www.odospanos-cigaret.gr/contact_us.php?sid=33442e9ffdf8a029bfade5f2e481c0b1

:):)

Flanders said...

Ως συνηθως τι να πρωτοσχολιασεις !

1) Το λαθος στο ονομα σου στην LIFO νομιζα ηταν απλως ενα αστειο που δεν επιασα !
2)Τι νοημα εχει αληθεια η συλλογη υπογραφων και μαλιστα στο διαδικτυο ? Ποιος "υπευθυνος" θα τις δει και τι βαυρτητα εχει οταν πολλοι "υπογραφουν" με το μικρο τους ? θυμαμαι ενα thread στο imdb που καλουσε να υπογραψουμε για τον Ρουβα να κανει ντουετο με την Ταμτα ή να κανει διεθνη καριερα (!), δεν θυμαμαι ακριβως !
3) Αυτο το "θρησκευτικο κομικ" ή ο,τι ειναι τελος παντων , δεν ειναι κατι που θα διαβαζαν τα παιδια του Flanders ? Θυμαμαι σε καποιο επεισοδιο να παιζουν ενα θρησκευτικο βιντεογκεϊμ (νομιζω !)
4) Ντοναλτ, Στρουμφακια (αυτα θα ψηφιζα αν ειχα μονο μια επιλογη,τι κανουμε αν μεγαλωσες στα early eighties), Homer, Flanders...
5) By the way, χθες διαβαζα στο Βημαγκαζινο για την Ντελα Ντακ , την διδυμη αδερφη του Ντοναλντ (την ηξερες εσυ αυτη? Πρωτη φορα την ακουγα και την εβλεπα !). Παντα ειχα απορια πως κατεληξαν τα τριδυμα με τον θειο τους και γιατι ολοι ειχαν ανιψια και οχι παιδια (πχ Γκουφυ, Μικυ). Ειχα διαβασει μια θεωρια συνωμοσιας οτι ειναι μια εμμεση επιθεση του Ντισνευ στον θεσμο της οικογενειας με τον παρουσιαζει "διαλυμενες" οικογενειες. Θα μπεις στον κοπο να σχολιασεις τιποτα απο ολα αυτα (κυριως πως κατεληξαν τα ανιψια στους θειους, θα σκασω !) ή σε βγαζω εξω απο την συνηθη ροη του μπλογκ ? : ) . Εισαι ειδημων στην κομιξολογια, εδω κρατας τα παλια σου "μικυ μαους" (τι ωραια λεξη αληθεια !).

Ethan Raynolds said...

@Flanders γελάω με το 5 που γράφεις!χαχαχα...Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ το όλο θέμα οικογένεια στα μίκυ μάους(δεν λέγονται καρτούν!Λέγονται μίκυ μάους!!!!).

@Enteka πραγματικά καλό θέμα...Σκέψου το!!!Θα στο τιμήσουμε!!!lol

enteka said...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, μιας και το έχω ψάξει αρκετά, επειδή η απάντησή μου θα είναι μεγαλούτσικη θα την βάλω μέσα στο ποστ της επόμενης εβδομάδας. Είναι πραγματικά παρανοϊκή (αλλά όχι απαραίτητα κακή) η έλλειψη γονιών όχι μόνο στα κόμικς αλλά και στις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ.

FLANDERS, πόσο δίκιο έχεις! Το cτρατιωτικό cυναξάρι είναι βγαλμένο μέσα απ' τη ζωή του Νεντ Φλάντερς και θυμήθηκα και το θρησκευτικό βιντεοπαιχνίδι που έπαιζαν τα παιδιά του, σ’ αυτό το επεισόδιο . [Για τις υπογραφές, ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα πώς θα χρησιμοποιηθούν. Ελπίζω απλώς για το καλύτερο.]

Flanders said...

Ποσο χαιρομαι που θα απαντησεις την αλλη εβδομαδα ! Το πιστευεις οτι με τρωει χρονια η απορια (ενταξει, δεν μενω αγρυπνος τα βραδυα) γιατι οι Χιουι,Λιουι,Ντιουι δεν εχουν γονεις ? (εννοω δοθηκε "σεναριακα" ποτε καποια εξηγηση ?)

Α...και κατι αλλο . (οπως ειπα ενα σωρα πραγματα να σχολιασεις).Δεν το ηξερα το μουσικο περιοδικο,αλλα μου θυμισε αρκετα το ΣΙΝΕΜΑ το οποιο το αγοραζω απο το 1994.Ενεκα κρισης εγινε τετραμηνιαιο (!), αλλα ετσι που το εκανε ο Ανδρεαδακης (απο τοτε που το ανελαβε) καλυτερα να το κλεισει.Εξαλλου τι νοημα και ποια επικαιροτητα καλυπτει μια 4μηνιαια εκδοση ; Ηταν διπλα μου στο Φεστιβαλ και ηθελα να του πω πως εντελως σοβαρα αναμνησεις 15 χρονων...

Κωνσταντίνος Μπούγας said...

Καταπληκτικό ποστ!
Πανέξυπνη και πολύ συγκινητική η ιδέα με τις κασέτες. Ακόμα πιο συγκινητικό το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα-απορώ πού βρήκατε το κασετόφωνο..
Όταν εγώ θα πάω φαντάρος δε θα μπορώ να αντιγράψω την ιδέα σας. Ούτε cd δε θα μπορώ να τους ζητήσω να μου φτιάξουν.. Το πολύ κανένα playlist, αλλά δεν είναι και τόσο "απτό" όσο μια κασέτα ή ένα cd.
Κάτι πρέπει να σκεφτώ μέχρι τότε.

ps: Garfield & Donald Duck

Anonymous said...

Εννοείται ότι η γνώση του οικογενειακού δέντρου των Ντακ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
Περιμένοντας την απάντηση του enteka, νομίζω ότι παίζει το σχήμα θείος-ανήψια, αντί για γονείς παιδιά, διότι θα έπρεπε να υποννοείται και σεξουαλική ζωή κλπ.

fieryfairy said...

το 1) με συγκίνησε!

Vam33 said...

Καλύτερο όλων το 1.Αθώες εποχές(αν και η αθωότητα είναι μέσα μας δεν έχει σχέση με την εποχή).Καλημέρες

Kyriakos said...

Δεν μας είπες, το Ponyo sου άρεσε; (η ποιότητα καλή;)

Χριστίνα said...

Τη διάβασα τη συνέντευξη στη Lifo την προηγούμενη εβδομάδα και από τότε ήθελα να γράψω δυο κουβέντες, να σου πω ότι κι εγώ διάβαζα τα "Πέντε Λαγωνικά", όπως και τους "Έξι συντρόφους" του P.J. Bonzon (ακόμα τα έχω στη βιβλιοθήκη μου!), και ότι λά-τρε-ψα το "Σπίτι για πέντε". Ένιωσα μια περίεργη συγκίνηση, μια αίσθηση συντροφικότητας, έστω και 20 χρόνια μετά. :)

ΥΓ. Σπορτ Μπίλι, Θάντερκατς και Στούι από το "Family Guy"!

Ethan Raynolds said...

Στούι από "Family Guy" χαχαχα... Καλή επιλογή!!!!:D

enteka said...

κωνσταντίνε, σ' ευχαριστώ πολύ! (και το πλέιλιστ κάτι είναι. επίσης μπορούν να σου προτείνουν όλοι από ένα βιβλίο που δεν έχεις διαβάσει)

fieryfairy :)

vam33, καλημέρα!

κυριάκο, ναι πολύ καλό!

χριστίνα, πολύ χαίρομαι που τα αναγνωρίζεις κι εσύ όλα αυτά ως σπουδαία αναγνώσματα!!

ethan, ναι αυτό δεν το σκέφτηκα...