Monday, October 20, 2008

Έντεκα της Δευτέρας [???]

img001


1) Τώρα στη Θεσσαλονίκη ξεκινά η διημερίδα που διοργανώνει το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ με θέμα “Συμμετοχική Δημοσιογραφία: Blogs και Νέα Μέσα”. Το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον, κι επειδή δουλεύω εκείνες τις ώρες θα ρίξω καμιά κλεφτή ματιά online, στο http://www.blogchannel.gr/live.php!

2) Είναι μάλλον εξοργιστικό: μετά από όλα όσα έγιναν στο ΥΠΠΟ, στα κινηματογραφικά βραβεία ανασταίνεται το πνεύμα και το γράμμα Ζαχόπουλου (!), ενώ ο Γ. Μυλωνάς (ο σκηνοθέτης των trash βιντεοταινιών που η ΝΔ τον έστελνε στην Ευρωβουλή και ο Ζαχόπουλος τον διόριζε στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) υπάρχει ακόμα στα πράγματα. Όσο καλτ κι αν ακούγεται (και εμένα συνήθως μ’ αρέσουν αυτά) δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο σκηνοθέτης των «Εδώ και τώρα αγγούρια», «Ο αγκαλίτσας λαγωνικό», «Αλαβιού και τη σκότωσα» είναι (κρατηθείτε) μέλος της Κριτικής Επιτροπής για τα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία (τίποτα δε δίδαξε, σε κανέναν, το σκάνδαλο Ζαχόπουλου). Κυρίως όμως δεν μπορώ να πιστέψω το θράσος του…

escher21
3) Είναι γνωστό αλλά δε χορταίνω να το λέω: το τέλειο μουσείο Herakleidon στην Αθήνα είναι γεμάτο αυθεντικούς Escher! Και μόλις άνοιξε άλλη μια έκθεση [επίσης: Έντεκα για τον Escher]


4) (xxx) Μια φορά είπα να βάλω και λίγο σεξ (ξεκαρδιστικό μεν, σεξ δε) αλλά το youtube αποφάσισε πως η διαφήμιση της diesel είναι ακατάλληλη. Όμως όσοι κάνουν login στο youtube και τη δουν θα με θυμηθούν. (είναι εδώ!) Προς το παρόν ας αρκεστούμε στο παραπάνω, νέο βίντεο, του Moby για το Ohh Yeah.

5) Δείξε μου πού μένεις να σου πω τι ψηφίζεις (από Ελευθεροτυπία)
Το υπνοδωμάτιο και το γραφείο σου είναι άνω-κάτω και προτιμάς τα ζωηρά χρώματα; Τότε έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι αριστερός, ακόμα και αν δεν το έχεις καταλάβει. Ομάδα επιστημόνων μελέτησαν τις συνήθειες καθηγητών και φοιτητών κολεγίου, επιθεωρώντας τα δωμάτια και τα γραφεία τους. Προέκυψε ότι οι συντηρητικοί αγαπούν την πειθαρχία και την τάξη, το φως, τα ημερολόγια και τα σημαιάκια (!), ενώ οι αριστεροί είχαν τους προσωπικούς τους χώρους κατά κανόνα σε αταξία, μέσα στο χρώμα, γεμάτους με βιβλία και πολλή μουσική.

6) scan0004
[αλμανάκο = κακό / κλασικά = καλό]


7) Ακόμα και ο Homer Simpson ψηφίζει Obama. Ή μάλλον προσπαθεί να ψηφίσει Obama, όπως φαίνεται από το κλιπ/απόσπασμα νέου επεισοδίου των Simpsons που θα παιχτεί λίγες μέρες πριν τις εκλογές!

8) "The Cruelest Trick Came From The Talibans, Who Allowed Plenty Of Drugs And Then Banned Music".
-Unknown

scan0001
9) bits & pieces: περιοδικό manifesto /// Το Imdb έγινε 18 χρονών! (???) /// Η κλασική μουσική στην Ελλάδα: http://www.classicalmusic.gr/ /// 50 Stunning Examples of a great redesign /// Το στρουμφάκι του Μίκη Θεοδωράκη (!) /// H Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη (που ιδρύθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας το 1988) άνοιξε ένα νέο σάιτ για τον Νίκο Καζαντζάκη. /// Ψηφιακός διαλογισμός /// στο Art-House (θεσσαλονίκης) αυτή την Κυριακή: το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο I Love To Hate You πάρτι που έγινε ποτέ!

10) Και τα ελληνικά spam έχουν εξελιχτεί: να ένα που μου ήρθε το οποίο είναι μεταμφιεσμένο σε προσωπικό μυστικό mail που (σε αντίθεση μ’ αυτά που λένε "Προωθήστε Το!") δεν έπρεπε να σταλεί αλλού, για να μην επωφεληθούν και άλλοι! Και καλά.

FW: min to steileis allou!!!
re sy, bes se afto to site, dinoun dwra i-phone pou to sizitagame. graftike kai kerdise ena o giorgos...grapsou edw ... www.athens***as.gr !!


11) Ο Αυγουστίνος Ζενάκος έγραψε στο Βήμα για ένα έργο / κτίριο, στη Bienalle του Λίβερπουλ, που δυο όροφοί του περιστρέφονται. Προσπαθούσα να το φανταστώ αλλά δεν μπορούσα. Καλά που υπάρχει και το ίντερνετ! (Και από μέσα)



--------------------------------------------------------


*ΠΟΣΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΣΤ


(Mr. Blackwell: R.I.P.)
obit-mr-blackwell-da628bbb-1bce-42f0-8cef-8bcd168ffed0_470x390
Το πρωί που ξύπνησα είδα πως πέθανε ο Mr. Blackwell. Δεν θα στεναχωρηθούμε κιόλας (86 χρονών ήταν!) αλλά αυτός ο φαρμακόγλωσσος αποτυχημένος σχεδιαστής έβγαλε πετυχημένα τις πικρίες του για δεκαετίες, δημοσιεύοντας κάθε χρόνο τη λίστα με τις πιο κακοντυμένες διασημότητες.


Αν και ήταν μάλλον παραπλανημένος (θεωρούσε κακοντυμένη τη Bjork και τη συνέκρινε μάλιστα με celebrities που θα σκότωναν για να είναι στη μόδα!) παρακάλεσα την ‘Α, μπα?’ που έχει το ομώνυμο και πολύ διασκεδαστικό blog (και τα ξέρει κάπως αυτά) να διαλέξει έντεκα φαρμακερές δηλώσεις του απ’ τις περίφημες λίστες του και να τις ντύσει με ανάλογες φωτογραφίες…



2957523011_df9a7fe500
1. Barbra Streisand "She looks like a masculine Bride of Frankenstein".

2958365014_3644db0cd0_o
2. Sophia Loren "Dresses like the Italian shop girls she portrays in movies."

2957523133_ca49938653_o
3. Queen Elizabeth "From her majesty to her travesty,"

2957523179_e1f5d94a19
4. Mary-Kate Olsen "resembles a tattered toothpick trapped in a hurricane."

2958365222_bdb9822b9d
5. Bjork: "She dances in the dark - and dresses there, too."

2958365290_c9861e26c8
6. Meryl Streep: "She looks like a gypsy abandoned by a caravan."

2957523395_85164d1d7b
7. Sharon Stone: "An over-the-hill Cruella DeVille.

2958365466_64a4d9d07b
8. Madonna: "From Ghetto Glam to Rhinestone Cowgirl to Mrs. Guy Ritchie. Any way you label it, she's still just kitschy, kitschy, kitschy."

2958365536_0f9c68cb63
9. Courtney Love: "When push comes to shove, no one's fashion is tackier and wackier than funky, punky Love!"

2957523621_ea3f1822c7
10. Victoria "Posh Spice" Beckham: "Forget the fashion spice -- wearing a skirt would suffice! In one skinny-mini monstrosity after another, pouty Posh can really wreck-em."

2957523705_6b38d7b0ff
11. Camilla Parker-Bowles: "In feathered hats that were once the rage, she resembles a petrified parakeet from the Jurassic age."

*To blog της Α, μπα? είναι το Α, μπα?



img001a

18 comments:

Stratos Bacalis said...

Τμήμα της όψης περιστρέφεται τελικά και όχι οι όροφοι... λίγο δήθεν μου κάνει.

Το στρουμφάκι του Θεοδωράκη μη σε εκπλήττει, ο άνθρωπος είναι διψασμένος για δημοσιότητα, κάθε ευκαιρία που του δίνεται να τον αναφέρουν τα ΜΜΕ, την αρπάζει γερά... ου γαρ έρχεται μόνον...

Η Λένα στη φωτό έκπληξη... το βλέμμα της τα λέει όλα.

Ο Escher λατρεμένος, κάθε φορά που είμαι Αθήνα πάω Ηρακλειδών μόνο για να ξαναδώ τη συλλογή του!

greekgaylolita said...

Χεχε, αμα θελεις να βαλεις σεξ στο 11, βαλε τον Ομπαμαδονητη(για αυτο λατρευω την Αμερικη. θα βγαλει και απο την αιμμοροιδα δολλαρια,ακομα κι αν χρειαστει ο γουοναμπι προεδρος make some dirty job. somebody has to do it αλλωστε;-)

MenieK said...

η (λόγω συναφειών προφάνειας) ασυναίσθητη σύγκριση του έργου της Μπιενάλε με το αριστούργημα του Escher, λίγο πιο πάνω, φανερώνει το ανέμπνευστο του πρώτου :(

enteka said...

sandman, κι εγώ πηγαίνω συχνά στο herakleidon: κάθε φορά έχει έσερ, αλλά με διαφορετικούς τρόπους! ανεξάντλητο!

ggl, πολύ τρομακτικός ο ομπαμαδονητής! Μ'αρέσει που γράφει: Not recommended for the dishwasher or for use by children.

MenieK:, σωστά! φοβερή σύμπτωση που όντως μοιάζουν τα δύο έργα!

καλή βδομάδα!

:)

ci said...

Και μια "διασκευή" τού Escher

[αν θυμάμαι καλά, μέρος σχετικού αφιερώματος σε αρκετούς καλλιτέχνες]
:)

greekgaylolita said...

Ε, τη ξερεις, δε τη ξερεις τη μεση οκλαχομιωτισσα του κατω Μανχαταν, εκει γυρω στο Hell's kitchen?
Αν δε της δωσεις επακριβες κατευθυντηριο μανιφεστο οδηγιων(ε) ειναι ικανη να το χρησιμοποιησει απο οδοντογλυφιδα εως στερεωτικο κοτσου(να μη βαζουμε ιδεες και στην Οουπρα;-P)

ritsmas said...

εμενα μαρεσε ο Σιμπτσον που ψηφίζει Ομπαμα. Το ειχα καρατσεκάρει προ ημερών. Αλλά και τα σχόλια στο ντυσιμο ωραία
Καλη εβδομάδα...

Nikos Fotakis said...

Ναι, εντάξει, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το "Εδώ και τώρα αγγούρια" είναι ένας θεϊκός τίτλος ταινίας - και μια φράση με εφαρμογές σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής;

enteka said...

citronella, πολύ ωραίο!!

ritsma, καλή βδομάδα, εύχομαι πάντα τα καλύτερα!

mr.arkadin, ναι, σ' αυτό θα συμφωνήσουμε. από τίτλους πήγαινε καλά!

cobden said...

Γιατι, βρε enteka, "παραπλανημένος" ο μακαρίτης για την Bjork??Θεωρείς καλοντυμένο το αυτιστικό από την Ισλανδία???

enteka said...

ναι, αλλά δεν είναι καν αυτό το 'point'

Α, μπα? said...

εμένα πάρα πολύ μου άρεσε αυτό το έργο με την όψη που περιστρέφεται!!

Anonymous said...

Εξαιρετική η ιδέα το κτίριο που περιστρέφεται. Όταν τλειώνει η κάθε βάρδια πετάει τους εργαζόμενους κάτω για να νιώθουν ακόμη περισσότερο ότι είναι μηδαμηνοί και αντικαταστάσιμοι!

aura voluptas said...

Εμένα αυτό το κτίριο μου έφερε ζαλάδα ( έχω κι αυχενικό ) . Επειδή δεν διάβασα το άρθρο του κου Ζενάκου, ποιό το νόημα του έργου ? Τί θέλει να πει ο ποητής ?

Escherικοί όλου του κόσμου ενωθείτε ! Πολύ χαίρομαι . Ευκαιρία να ξαναπάω !!

Παρακαλείται όπως η κα Α,μπα ? αναφέρει την πηγή της για τις φωτό . Την ψάχνει η Σάρον Στοόυν για να την κάψει ( τη φωτό ! ). Από εμένα θερμά συγχαρητηρία για τη συγκεκριμένη ...

... και καλό υπόλοιπο εβδομάδας Έντεκα !!

greekgaylolita said...

Ενω η Sarah βρε cobden μου, τι στυλιστικο απαυγασμα που αποτελει
;-PP

Ντροπαλός said...

Enteka καλησπέρα,
Πήγα στο βιβλιοπωλείο να αγοράσω το Νησί των Χριστουγέννων και αγόρασα το Χρυσό Βουνό. Συγχαρητήρια, καλή επιτυχία!!!! Ανυπομονώ να το διαβάσω!
Ελπίζω να μην χάνω την σειρά μη έχοντας διαβάσει ήδη το Νησί των Χριστουγέννων και πάνω από όλα να καταφέρω να το βρω, καθώς σε μερικά βιβλιοπωλεία, που έχω ψάξει δεν το έχω βρει.
Υπάρχει περίπτωση να ξαναβγεί κοντά στις γιορτές;

fieryfairy said...

Emena pou to dwmatio mou exei polla biblia kai xrwma kai mousiki alla kai mia kapoia taksi kai polu fws...ti simainei giatre?

Super ta sxolia tou blackwell. Ton Mulwna prwti fora ton akouw opws kai tous titlous pou aneferes alla pleon den tha isixasw an dw ekeino to alabiou kai ekeino me ta aggouria. ti mou ekanes bre eleven?

Anonymous said...

Σήμερα θυμήθηκα την εικόνα με το Αλμανάκο και τα Κλασσικά. Για να λυθεί το "παράδοξο", το Αλμανάκο είναι μηνιαίο περιοδικό ενω τα Κλασσικά διμηνιαίο. Οπότε είναι λογικό να συμπέσει ο αριθμός των τευχών ακόμη κι αν ξεκίνησε να εκδίδεται το ένα πρίν από το άλλο.