Monday, July 20, 2009

Έντεκα της Δευτέρας [σπλατς!]

img094
!!!


1) Πώς πέρασα το Π/Σ/Κ:
Τέλειωσα το βιβλίο που έγραφα τις τελευταίες εβδομάδες - τέλεια εμπειρία! / Είδα έναν κύριο στη Φλέσσα να λέει πως το χρόνιο στρες συσσωρεύει αδρεναλίνη στο σώμα μας που πρέπει να φεύγει με τρέξιμο, και μετά κάθε φορά που μου συνέβαινε κάτι αγχωτικό (ας πούμε μετά τον τρομοκρατικό τελικό του Hell’s Kitchen) πήγαινα κι έκανα μισή ώρα διάδρομο. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα καταφέρω να το συνεχίζω... / Πολλά επεισόδια Simpsons της 20ης σεζόν που ήταν κάπως καλύτερη απ’ τις 2-3 προηγούμενες. Όσο το Family Guy γίνεται πιο σουρεαλιστικά εξτρίμ, τόσο περισσότερο οι Simpsons επιστρέφουν στον ξεκαρδιστικό ανθρωπισμό τους. / Είδαμε τη συναυλία της Μαντόνα, όπως την μετέδωσε το αγγλικό Sky Στην Αθήνα δεν είχα δει και πολλά απ’ αυτά που γινόταν στη σκηνή, τώρα είδα τα πάντα, ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ! [όποιος θέλει να τη δει, το λινκ είναι στα σχόλια του προηγούμενου ποστ. Σ’ ευχαριστώ ανώνυμε!) / δύο φορές για μπάνιο στη waterland, ήδη έχουμε κάνει απόσβεση την τριμηνιαία κάρτα ελεύθερης εισόδου / Διάβασα: την Καθημερινή, παλιές τέχνες της Καθημερινής, το Highlights (εξαιρετικό), Μίκυ Μάους, χιλιάδες πράγματα στο ίντερνετ / Με μια μικρή καθυστέρηση (κάποιων ετών) πήγαμε το αυτοκίνητο να περάσει ΚΤΕΟ. Έπαιζα playstation περιμένοντας να το περάσουν, και πάνω που είχα μάθει να κουμαντάρω μια μηχανή που έτρεχε σε ράλι, η εξέταση τελείωσε και με φώναξαν απ’ τα ηχεία. Το πιο ντροπιαστικό ήταν ότι ΔΕΝ περάσαμε το ΚΤΕΟ, κοπήκαμε στα καυσαέρια. (Καταραμένο αμάξι!) /


2) Οι κυνηγοί θέλουν και τα ζαρκάδια:
Πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας βάζει εσπευσμένα στο στόχαστρο το ζαρκάδι. Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου για την περίοδο 2009-2010 και αφορά στην άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα, το φαινόμενο της λαθροθηρίας για το ζαρκάδι είναι πολύ έντονο και μειώνει δραματικά τους πληθυσμούς ακόμη και σε περιοχές που αποτελούν κατάλληλο βιότοπο.

zarkadi00031

Λίγα λόγια για το ζαρκάδι

Ζαρκάδι (Capreolus capreolus)
Οπληφόρο θηλαστικό που μπορεί να ζήσει σε μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πυκνά δάση έως και αλπικά λιβάδια. Το ζαρκάδι είναι φυτοφάγο και μηρυκαστικό ζώο. Το ίδιο αποτελεί φυσική λεία για τα σαρκοφάγα ζώα. Παρά το γεγονός αυτό, οι κυριότερες απειλές για το είδος προέρχονται από τον άνθρωπο και είναι το παράνομο κυνήγι και η καταστροφή των βιοτόπων του
Στην Ελλάδα, έχουν απομείνει μικροί πληθυσμοί ζαρκαδιών που απαντώνται στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και το είδος χαρακτηρίζεται τρωτό που σημαίνει ότι αν συνεχίσει να εξοντώνεται σύντομα θα απειλείται με εξαφάνιση.

[*ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ]


3) ΣΚΕΨΕΙΣ ενός άθεου.
Γράφει ο Γκαζμέντ Καπλάνι στα ΝΕΑ:

Στην τελευταία του εγκύκλιο, Caritas in Veritate, ο Πάπας τα βάζει με τους άθεους. Επειδή -γράφει- αποτελούν «ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάπτυξη». Επειδή- ξαναγράφει- η ανάπτυξη «χρειάζεται χριστιανούς που να τείνουν τα χέρια τους ψηλά προς τον Θεό σε πράξη προσευχής».

Εάν όλοι οι άνθρωποι μιμούνταν τον Άγιο Ιωάννη, στον συγκλονιστικό πίνακα του Ελ Γκρέκο «Το όραμα του Αγίου Ιωάννη», σύμφωνα με τον Πάπα, θα είχαμε καλύτερους δρόμους, θα λειτουργούσε σωστά το Δημόσιο, δεν θα υπήρχαν καρτέλ στην αγορά, δεν θα υπήρχε φοροδιαφυγή, δεν θα πληρώναμε φακελάκια στα νοσοκομεία, δεν θα υπήρχαν διεφθαρμένοι πολιτικοί και πελατοκρατία, δεν θα παρκάραμε παράνομα, δεν θα καίγαμε τα δάση, θα φοβόμασταν και θα φθονούσαμε λιγότερο τον διπλανό μας, είτε είναι γηγενής είτε ξένος.

Για να πω την αλήθεια, αυτή η αναφορά του Πάπα με «έθιξε». Ως άθεος, ένιωσα ότι κάποιος άνθρωπος με τεράστια εξουσία με θεωρεί εμπόδιο για την ανάπτυξη. Άφησα τότε στην άκρη την εγκύκλιο και έπιασα τον χάρτη του κόσμου. Εκεί βρήκα κάποια παρηγοριά. Διαπίστωσα ότι περισσότεροι άθεοι υπάρχουν στις αναπτυγμένες χώρες παρά στις μη αναπτυγμένες...
(συνέχεια)




4) Ο Γιάννης Πετρίδης (μεγάλος δάσκαλος, ό,τι και να πούμε είναι λίγο) έγινε τώρα και ταινία. [about time!] Στο βίντεο πάνω ένα μίνι πορτρέτο του, καμία σχέση με το ντοκιμαντέρ γι' αυτόν που θα παιχτεί στις Νύχτες Πρεμιέρας.


5) Μια γκριμάτσα (έκανε κερατάκια στη διάρκεια πολιτικής αντιπαράθεσης) κόστισε στον Πορτογάλο Υπουργό Οικονομίας τη θέση του. Είχα δει το σκηνικό στην τηλεόραση και είχα σοκαριστεί: έδιωξαν έναν σημαντικότατο Υπουργό... επειδή έκανε κερατάκια?!

Στη χώρα μας βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί κάνουν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χειρότερα πράγματα και ούτε τους διώχνουν, ούτε καν παραιτούνται! Σήμερα διάβασα στο Nylon ότι τυχαίνει ο συγκεκριμένος υπουργός να ήταν και απ' τους καλύτερους στην Ευρώπη και θεωρούνταν ο αρχιτέκτονας του μεγαλύτερου προγράμματος αξιοποίησης πηγών ανανεώσιμης ενέργειας σ’ όλη τη Δυτική Ευρώπη. Αφού το Nylon γράφει για τα επιτεύγματα του (πρώην πλέον) Υπουργού βάζοντας και παραθέματα από ένα άρθρο του Χρήστου Μιχαηλίδη, καταλήγει:

"Μια βλακώδης γκριμάτσα της στιγμής στέρησε από τους Πορτογάλους ένα τέτοιο πολιτικό – η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Ίσως όμως έχει δίκιο ο Χ. Μιχαηλίδης που σκέφτεται να εφαρμόζαμε το σύστημα μεταγραφών και στους πολιτικούς. Πόσο θα κόστιζε να τον φέρναμε εδώ άραγε;"


3681064375_6fe35a8262_o
6) Bits & Pieces #1
(η φωτογραφία πάνω -Hamptons 1965- είναι από το ποστ Τα καλοκαίρια των καθώς πρέπει.) /// Αρκετές δεκαετίες μετά τον κύβο του, επιτέλους κάτι νέο απ' τον Ρούμπικ! Rubick's 360 (ψιλομάπα μοιάζει). /// Ορκίστηκε η πρώτη απόφοιτος του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών, που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μπράβο στην Πηνελόπη Μπούσκα /// Όλες οι ταινίες του Χίτσκοκ, με 1000 καρέ η καθεμιά. (via buzz) /// Ζυράννα Ζατέλη is back! /// Η Νάουσα τιμά τον Ελβις Πρίσλεϊ (!) [για κάτι τέτοιους τίτλους ειδήσεων έχει καθιερωθεί το θαυμαστικό μέσα σε παρένθεση] /// onetwothreefourfivesixseveneightnineten /// Ο Γιώργος Νάστος παίρνει συνέντευξη απ' την Κάλλια Παπαδάκη. /// O εκδοτικός αγώνας δρόμου για τη βιογραφία του M. Jackson: Βίντεο απ’ το bbc. /// Ο Γιάννης Πετρίδης γράφει στη Βιβλιοθήκη για την Kate Bush: Μια σύγχρονη ηρωίδα του Dickens! /// μια μικρή ιστορία απ' το καλοκαιρι του 93 - στέρεο νόβα /// η αμαζόνα της ειρήνης στη θεσνίκη! ///



7) Δυστυχώς δεν έχω κάποιο γατάκι (που να μένει για πάντα μικρό) στο σπίτι. Ευτυχώς όμως υπάρχει το youtube.


8) Ο Dash Snow είναι νεκρός

dash_snow_21
(Dash Snow, Untitled, [Hell], 2005,Digital C-Print)

Ο ανερχόμενος θρύλος της underground μητροπολιτικής κουλτούρας, ο φωτογράφος Dash Snow βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση. Ήταν 27 χρονών. (μερικά έργα του)


9) Αλμυρά μπισκότα 2001.
img180
Όταν πρωτοβγήκαν, η ημερομηνία 2001 ήταν διαστημική και μακρινή – και το σχέδιο στη συσκευασία, με τον εξωγήινο δείχνει τη στερεοτυπική άποψη για το πώς θα ήταν το μέλλον. Το 2001 όμως ήρθε και πέρασε, και δεν ήταν έτσι, κι όταν είδα αυτά τα μπισκότα σκέφτηκα, Θεέ μου, τι παρακμή που ακόμα τα κυκλοφορούν μ’ αυτόν τον τίτλο και αυτό το σχεδιαστικό! [Κι επειδή η, τέτοιου είδους, παρακμή μ’ αρέσει, όταν είδα φίλο μου να τα τρώει του ζήτησα αμέσως τη συσκευασία για να τη σκανάρω.]


11 (2)
10) Bits & Pieces #2
(φωτο: Έντεκα παντού. Τώρα και στην Καρδίτσα. [thnx!]) /// «Πρόσωπο με πρόσωπο» Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη - η έκθεση. /// Πικραμένη δηλώνει η βραβευμένη ομογενής σκηνοθέτης Νάντια Τασσοπούλου από την αντιμετώπιση που έχει στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να γυρίσει εδώ ταινία με πρωταγωνίστριες την Ολυμπία Δουκάκη και την Φιόνα Σο. "Μού τηλεφωνά η Ολυμπία και οι άλλοι ηθοποιοί για να με ρωτήσουν πού βρισκόμαστε και ντρέπομαι να τους εξηγώ τους λόγους που η ταινία καθυστερεί..." /// Έπιασαν τόπο οι ευχές μου και θα γίνει το ελληνικό Next Top Model, στον Αντ1. Αυτή όμως είναι η ολλανδή Lara Stone, το νέο παγκόσμιο τοπ μόντελ που δε χρειάστηκε την βοήθεια κανενός ριάλιτι... /// Κι όμως, συνεχίζω να διαβάζω σε έντυπα επικίνδυνες συνεντεύξεις της (την περασμένη βδομάδα στις Διαδρομές της Θεσσαλονίκης). Την τιμούν ως γυναίκα της χρονιάς. Η βιβλιοκριτική δέχεται αμάσητα ό,τι λέει. Οι εξωφρενικές αντιφάσεις της συμπυκνωμένες εδώ: Αρνητές του AIDS. /// Το αφελές 'Hating (+ unmasking) Madonna': βίντεο (+ μπλογκ) /// Μια κουφή είδηση σχετικά με έναν ελληνικό τηλεμαραθώνιο (για ένα νοσοκομείο που δεν υπήρξε ποτέ!) /// η χειρότερη ταινία όλων των εποχών /// ποιός πολιτισμένος δεν ντρέπεται; /// Τέλειο τραγούδι απ’ τα παλιά (ε, ναι, το 1991 είναι «τα παλιά») Jesus Loves You - Bow Down Mister /// Βγαίνει το τελευταίο βιβλίο του Ναμπόκοφ - και είναι γεμάτο γρίφους! (via BOOKWORM)


fail-owned-crazy-maze-fail
11) flashback.

#ΠΡΙΝ από ένα χρόνο στο enteka

11 της Δευτέρας (σε τρία μέρη) /// 11 σκηνές χαράς, της Beryl Cook /// 11 καλοκαιρινά βίντεο κλιπ ///
[ΙΟΥΛΙΟΣ 2008]


#ΠΡΙΝ από δύο χρόνια στο enteka

Αφιέρωμα-διπλό ποστ: Το Ρετιρέ /// 11 φωτογραφίες της Ναν Γκόλντιν -και μια πονεμένη ιστορία /// 11 συνομιλίες με αξιοσημείωτους ανθρώπους /// 11 παιδικές διαφημίσεις από ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ των '80ς /// Μερικά 11 της Δευτέρας /// 11 αγαπημένα βίντεο-κλιπ του George Michael ///
[ΙΟΥΛΙΟΣ 2007]


#ΠΡΙΝ από τρία χρόνια στο enteka

11 αιφνίδιοι θάνατοι διασημοτήτων: (Μαλβίνα Κάραλη, Ανδρ. Παπανδρέου, Diana, Kurt Cobain, River Phoenix, F. Fellini, Α. Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Syd Barret, M. Hutchence, Ούλοφ Πάλμε) /// 11 νικητές ριάλιτι – και τι έκαναν μετά /// 11 αγαπημένα μου one hit wonders /// 11 ηθοποιοί χειρότεροι από τον Μάρκο Λεζέ /// 11 all-time αγαπημένες μου συναυλίες /// 11 θέματα απ' το περιοδικό Ραδιοπρόγραμμα - Αυγουστος 1952 /// 11 αγαπημένα θερινά σινεμά ///11 επεισόδια Simpsons με special Guest Stars /// 11 υποψήφιοι για το Mercury Prize που δεν κέρδισαν ποτέ ///
[ΙΟΥΛΙΟΣ 2006]


----------------------------------------------------


img094a
!ήκιδικλαχ αρώτ ιακ
.
.

18 comments:

Anonymous said...

Καλημέρα,
Συμφωνώ μαζί σου! Επιτέλους, βγήκε το νέο βιβλίο της Ζατέλλη! Θα πάω να το αγοράσω!
Όμως, καθώς έχουν παρέλθει εφτά χρόνια, από τότε που έβγαλε το πρώτο μέρος της τριλογίας, δεν μπορώ να πω ότι θυμάμαι και πολλά από την υποθεση :-(
Θα το διαβάσω ως καινούργιο βιβλίο :-)
Το νέο βιβλίο που γράφεις είναι των ΣΤΕ;

enteka said...

γεια, καλή βδομάδα

πάντως στις λίστες με τα μπεστ σέλερ του καλοκαιριού η ζατέλη είναι στο νο1 ξεπερνώντας κατά πολύ τις συνήθεις γυναίκες υπόπτους!

[αυτό που τέλειωσα δεν είναι [είναι για παιδιά-ρεπόρτερς], αυτό που θα αρχίσω θα είναι]

:)

Stratos Bacalis said...

Thanks gia to link με τους αρνητές του AIDS, ό,τι το κουβεντιάζαμε προχτές! Και υπέροχο το άρθρο του Πετρίδη για την αγαπημένη Κέιτ. Φυσικά και θα διαβάζουμε Ζυρράνα το καλοκαίρι, είναι ανυπέρβλητη (και επικίνδυνα γοητευτική αν τη γνωρίσεις από κοντά).

Anonymous said...

Γεια σου enteka!
Η συσκευασία των μπισκότων, πραγματικά θρυλική! :-)
Όσο για το, ακριβώς όπως το είπες, αφελές blog στο youtube που αφορά στη madonna, είναι επιεικώς μάπα :-)
Καμμία σχέση δεν έχουν τα clips ή οι φωτογραφίες της madonna με τα και καλά "αυθεντικά". Βάζω στοίχημα, οτι αυτοί οι δύο ούτε καν υπήρξαν θαυμαστές της. Απλώς το λένε για να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψιν.
Καλή συνέχεια!
inspector gadget

kalo paidi alla... said...

Τα αλμυρά 2001 είναι σταθερή αξία...εγώ ακόμα τα παίρνω!

Anonymous said...

Αχ αυτά τα μπισκότα τα 2001. Καλό μου φαίνεται το νέο παιχνίδι - κύβος του ρούμπικ. Και με το flashback συνειδητοποιώ ότι σε διαβάζω ανελιπώς εδώ και 1 χρόνο! Ήταν ακριβώς πέρσι τον Ιούλιο όταν σε ανακάλυψα. Καλή συνέχεια.

Nikos Fotakis said...

Δεν παίρνω όρκο, είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι το σκίτσο του εξωγήινου στη συσκευασία των μπισκότων "2001" είναι του Δημήτρη Βιτάλη, ενός από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς κόμιξ των '80s - δική του η καταπληκτική σειρά "Πόρτες", που δημοσιευόταν στο Μικρό Παρά Πέντε και που κυκλοφορεί και σε άλμπουμ.
Ο ίδιος είχε σχεδιάσει την καταπληκτική και τεράστια (έπιανε περιμετρικά τρεις τοίχους) φωτεινή επιγραφή του θρυλικού σουβλατζίδικου "Olympic Express" στην Πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι - το οποίο πρόσφατα άλλαξε διεύθυνση υποθέτω, γι' αυτό και κατέβασε την ταμπέλα.

abravanel said...

Το άρθρο για τα χαμένα λεφτά του τηλεμαραθωνίου της ΕΡΤ για την Γάζα είναι του δικού μας Ζάν Κοέν και βρίσκεται εδώ.

Εντυπωσιακό το hitchcock-wiki!

Anonymous said...

18 χρόνια συναντιέμαι με ανθρώπους που έχουν "διαγνωσθεί" με Aids....ανάλογα με τις χώρες όμως όπου κάνουν τεστ γιατί διαφορετικό αποτέλεσμα βγαίνει άνα κάθε χώρα!
Γιατροί, φαρμακολόγοι, βιολόγοι, ακαδημαικοί προσπαθούν χρόνια τώρα να ξεσκεπάσουν την αλήθεια και σε πληρηροφορώ αγαπητέ enteka ότι το πιο μεγάλο εμπόδιο τους δεν είναι οι φαρμακοβιομηχανίες, τα διάφορα εργαστήρια κτλ αλλά οι ίδιοι οι ασθενείς και όσοι έχουν χάσει αγαπημένους τους από το Aids! Αν όντως σ' ενδιαφέρει να μάθεις όλες τις πλευρές του νομίσματος ψάξε βιβλία και δημοσιεύματα από νομπελίστες ακαδημαικούς που προσπαθούν 2 δεκαετίες τώρα να δημοσιοποιήσουν όλα τα facts για το Aids!

enteka said...

γεια σου στράτο! πώς τη γνώρισες από κοντά; για πες... :)

inspector, ε, μα, ξόδεψαν τόσην ώρα για να πουν ότι το βίντεοκλιπ του express yourself είναι επηρεασμένο απ' την ταινία Metropolis... Σώπα! :)

καλόπαιδίαλλά, anonymous: μεγάλο σουξέ τα 2001 και δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν μέχρι που είδα κάποιον να τα τρώει.

Ένα επιπλέον ρετροφουτουριστικό μπέρδεμα συνάντησα τις προάλλες: δεν θυμάμαι τον τίτλο της ταινίας, την μισοείδα στο MGM της Νόβα. Γυρισμένη το 1979 διαδραματιζόταν στο μέλλον (κάπου στο 1995) και βλέποντάς την τώρα, που έχουν περάσει 15 χρόνια απ' το 1995, ήταν ξεκαρδιστική εμπειρία: η ταινία ήταν μιούζικαλ και έδειχνε το πώς θα ήταν η μουσική στο μέλλον. Η μουσική λοιπόν στο μέλλον (παρελθόν τώρα για μας) θα ήταν βγαλμένη από 70ς ροκ μιούζικαλ τύπου Hair και οι ερμηνευτές θα φορούσαν πολλές ασημένιες στολές!

mr. arkadin, πολύ ενδιαφέρον. εμπνέουν πολύ αυτά τα αλμυρά μπισκότα λοιπόν...

abravanel, ευχαριστώ για το ορθό λινκ. Θυμάμαι τον Κοέν και από κάτι παλιό: μια καλτ εκπομπή κοινωνικής γκρίνιας στο κανάλι 5, το 'έλεος' που είχε μουσικό σήμα το "Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες", και στο οποίο ο Κοέν αφού γκρίνιαζε για σημαντικά και ασήμαντα θέματα, έκλεινε με το catchphrase: "Έλεος κύριοι, έλεος!"

anonymous: Οι νεκροί και όσοι έχουν χάσει αγαπημένους τους από το aids (που κατά τα άλλα δεν πολυυπάρχει) και δεν σκοτώνει είναι εμπόδια στην αποκάλυψη της αλήθειας;
[Οκ, θα ψάξω. Για ποιους νομπελίστες μιλάμε;]



(Τα λέμε την άλλη δευτέρα, πάω για βουτιές!)


:)

doctor who? said...

paidia i parapliroforisi egkeitai sto aids=ios HIV. to megalutero skandalo stin oli upothesi einai oti pethaineis apo ta farmaka-dilitiro pou sou dinoun kai tin antimetwpisi tis anosobiologikis aneparkeias oxi apo ton io pou den exoun brei akoma k o pagkosmios organismos ugeias den exei episimopoiisei akoma giati polu apla den mporoun na to broun.
anosiobiologiki aneparkeia upirxe apo ton prwto anthrwpo kai liges dekaeties nwritera apofasisame me to etsi thelw na to basisoume s enan akoma aorato io...me apla logia otan o organismos sou einai adunamos esu frontizeis na exeis mia ugieini kai prosektiki zwi! anarwtiomaste giati stin afriki pethainoun san tis muges oi anthrwpoi?ma as skeftoume tis sunthikes diabiwsis tous! to idio isxuei kai gia tous narkomaneis!
-gia tous omofulofilous as mi to suzitisw giati itan mia aisxri propaganda gia ti stoxopoiisi tous...

abravanel said...

AIDS και Ολοκαύτωμα: οι δυο μεγάλοι μύθοι του 20ου αιώνα.

Νομίζω οτι προβλέπεται νέο κεφάλαιο στο βιβλίο.

DonnaBella said...

gia to video:
http://www.newscientist.com/article/dn17455-hungry-cats-trick-owners-with-baby-cry-mimicry-.html

@Doctor who - giati h paraplhroforhsh? De se kovw gia giatro mallon. Edw h epishmh grammh tou world health organisation (se lay term), pou katholou de symfwnei me auta pou grafeis.
http://www.who.int/features/qa/71/en/index.html

Flanders said...

Μηπως-λεω ΜΗΠΩΣ-εγινες λιγο "κουλτουρα" ρε συ εντεκα ; Παλιοτερα μαλλον κρατουσες την χρυση ισορροπια ! Δες παλιοτερα ποστ Ιουλιου...αφιερωμα στο Ρετιρε και "εντεκα χειροτεροι ηθοποιοι απο τον Μαρκο Λεζε ?" Κανε κατι αναλογο....
Α...και στα προτεινομενα βιβλια του Βηματος της Κυριακης για το καλοκαιρι (ολοι νιωθουν υποχρεωση να προτεινουν βιβλια για την "παραλια") υπηρχε και το Εμβατηριο-πως-το-λενε (sorry, ειμαι και αυπνος)που εισαι ανακατωμενος και οικογενειακα. Τωρα αυτο με κατι Αυστροουγγαριες ειναι καλο ή να παρω τιποτα που ψαχνουν τον δολοφονο ; Αν και πλεον δεν βρισκω τιποτα καλο-την Κριστι την εξαντλησα...

enteka said...

λέω να αγνοήσω λίγο το θέμα του aids, μέχρι να μάθω ποιους νομπελίστες πρέπει να διαβάσω...

donna bella θενκς για την εξήγηση, εμένα το νιαούρισμα τους με πείθει πάντα!

flanders νομίζω ότι έχω αυτό που χρειάζεσαι στο νέο ποστ... [συγνώμη εσύ δεν έκραζες το ρετιρέ; τα θέλει ο οργανισμός σου τα ρετιρέ?! Δεν το έχω διαβάσει πάντως οι κριτικοί του βήματος και της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας σου λένε: αγόρασέ το!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=eGXGf_6W6Qw&feature=related


http://video.google.com/videoplay?docid=7863594816208300908

http://video.google.com/videoplay?docid=3983706668483511310

enteka said...

ευχαριστώ για το λινκ, είδα ολόκληρο το "Η άλλη πλευρά του AIDS". Πολύ ενδιαφέρον, αλλά και μπερδευτικό, διάφορα λέγονται με τρόπο πειστικό, άλλα αποσιωπούνται.

Σε κάθε περίπτωση πολύ ενδιαφέρον.

Θα είχε περισσότερη εγκυρότητα βέβαια αν η Maggiore ήταν Alive & Well.

enteka said...

Όσο για την Μαίρη Παπαγιαννίδου τι να πω; Ελπίζω να είναι υγιής και χαρούμενη, και να μην θέτει, έστω και άθελά της, σε κίνδυνο ζωές άλλων ανθρώπων. Και, να μην έχει πέσει θύμα θεωριών που έχουν μισές αλήθειες.

Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι ΔΕΝ είναι κακοπροαίρετη (και τυχαίνει και καλή κριτικός/αρθρογράφος). Για κάποια πράγματα είναι αξιοθαύμαστη.

Αλλά θα προτιμούσα όταν της παίρνουν συνεντεύξεις (όπως αυτή που αναφέρω στο ποστ) να υπάρχουν πιο "σκληρές" ερωτήσεις, απλής λογικής. Φέρεται να λέει τρελά πράγματα χωρίς κανένα αντίλογο!

Τον απλούστατο αντίλογο που υπήρξε στο http://blog.dontkissthefrog.net/2009/07/12/aids-denialism-3/

Όσο κι αν λατρεύω τις θεωρίες συνομωσίες, εφ' όσον δεν αποδεικνύονται αλλά κυρίως θέτουν ερωτήματα, τις λατρέυω ως λογοτεχνία.